Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז בשעה טוב אחרי הרבה חפירות רבות לדרי האוף טופיק התחדשתי בזוג אופני Merida BIG NINE TFS 900 יד ראשונה מרוזן ומינץ.

מטרת השרשור היא לתעד את אמינות החלקים של הדגם הזה והשיפורים\שינויים שאעשה בו מרגע הרכישה (0 ק"מ) ועד היום בו ניפרד.

ההתלבטויות היו קשות, עברתי מספר אופניים בשוק המשומשות ומסתבר שבתחום האופניים המשומשות יש יותר נוכלים מבתחום הרכב המשומש.

לפני שאני מגיע לאופניים אני אשתף אנקדוטה קטנה ממוכר-נוכל שפגשתי (אחד מני רבים).

אני משוטט ביד 2 בחיפושי אחרי זוג שיתאים לי ורואה מודעה של בחור שמוכר Specialized rockhopper LTD 2011, מחייג אליו והבחור מרעיף שבחים על האופניים, אומר שיש לו זוג ש"מ כרגע והוא בכלל לא רוכב עליהם, טוען שהכל בהם תקין ולא צריך להחליף כלום, הבחור מדבר בז'רגון מקצועי וברור שהוא לא חדש בתחום.

כשאני שואל אותו על הדגם הספציפי של האופניים הוא מפנה אותי לארכיון של ספשלייזד ומוביל אותי לדגם המדיוק של האופניים שיש לו - דגם לימיטד (מפרט ברמה הגבוההה ביותר) שרכש ממצמן כחדשות ב9000 ש"ח, עובר איתי בטלפון על המפרט שרשום באתר וטוען שהכל אמת.

אני קובע איתו בחנות אופניים ע"מ שמכאנופן יבדוק אותן לפני הרכישה ועוד לפני שאני נכנס לחנות אני מעיף עליהן מבט ורואה שהבולם הוא לא אותו בולם שמצויין במפרט המקורי, לאט לאט אני מסתכל יותר ורואה שעוד חלקים הם בכלל לא חלקי המפרט, אני שואל אותו אם הוא החליף חלקים והוא טוען שמעולם לא.

בבדיקה יותר מדוקדקת אני רואה שעל השלדה רשום בגדול דגם: COMP שזה בעצם הדגם הבסיסי ביותר של הרוקהופר, עם מפרט דיי עלוב שרחוק שנות אור מהLTD.

אני שואל אותו מה זה צריך להיות? הרי הוא אמר שזה דגם לימיטד וכאן יש קומפ - התשובה שלו "לא יודע, זה מה שמכרו לי, אמרו לי שזה לימיטד, אתה רוצה תקנה אתה לא רוצה לא צריך".

אני מרחם על מי שיפול ברשת של "התמים" הזה.

זה היה הקש ששבר את גב הגמל ואחרי כמה זוגות אופניים ומוכרי יד שניה נוכלים שפגשתי הספיק לי והחלטתי לרכוש חדש, נכנסתי לסניף רוזן ומינץ הצמוד ויצאתי עם הMerida BIG NINE TFS 900.

מדובר בדגם עם המפרט הטוב ביותר של מרידה למעט דגם הBIG NINE XT (לשלדת אלומיניום) הכולל בין השאר מעביר אחורי XT דאור, בולם מאניטו 100 מ"מ TOWER LTD אויר עם פופלוק בכידון, קראנק חלול, שיפטרים ומעביר קידמי SLX 10X3 ובלמי דיסק היראולים 180 ממ' של שימנו.

זה המפרט המדויק:

שלדה : Big Nine EG TFS-D

מידות : 17-19-21-23

צבע / גימור : white black/red

בולם קדמי : Manitou 29 Tower LTD air 100 remote

בולם אחורי : n/a

הילוכים : 30

מעביר אחורי : Shimano XT

מעביר קדמי : Shimano M590

שיפטרים : Shimano SLX 3x10

קראנק : Shimano M552-10 42-32-24

מעצורים : Avid Elixir 1 ק. 180 מ"מ | א. 180 מ"מ

חישוק : Big Nine pro D

ציר גלגל : Shimano M475 disc

צמיגים : Schwalbe Racing Ralph performance 29 2.25 fold

סטם : MERIDA comp 1 OS -10

כידון : MERIDA pro OS 660 Flat

מוט אוכף : MERIDA pro K SB0 27.2

אוכף : MERIDA Pro SI/Slim

פדלים : XC Alloy

במקרה הזה הוסבר לי ברוזן שלארץ כל המרידות הגיעו עם בלמי שימנו 180 ממ' ולא AVID כמו במפרט הזה.

האופניים הגיעו מפורקות בקרטון, הורכבו מולי בסניף רוזן רשל"צ ואחרי ההרכבה הוסבר לי על ידי צוות החנות (שהיו מאוד אדיבים) שמכיוון שהמערכות חדשות לגמרי הן צריכות להשתפשף מעט ולכן בעוד כחודש עליי להגיע לסניף לכיוונונים נוספים של מערכות ההילוכים\בולם\ברקסים שנית.

כשהגעתי הביתה ורכבתי עליהן מעט שמתי לב לרעש דיי ניכר של חיכוך מהדיסק הקידמי וכן ראיתי שהגלגל הקדמי עושה שמיניות, למחרת היום הגעתי שוב לסניף שם בדקו את החישוק ואכן גילו שהוא לא מאוזן, איזנו אותו על מתקן מיוחד וכיוונו את בלם הדיסק והרעש נעלם.

נסעתי עליהם עוד קצת מאז וכעת יש רעש ממש ממש עדין של חיכוך בין הדיסק לרפידות במקום ספציפי, צריך להתאמץ מאוד כדי לשמוע אותו והחלטתי שזה מאוד שולי ולכן לא אטפל בזה, אולי זה משהו שיעלם בעתיד ואם לא אז בעוד כחודש שאגיע לכיוונונים אבקש שיסתכלו על זה.

מעבר לזה בדקתי שהדיסק ישר בעזרת ליזר והוא ישר כמו פלס לכן אני לא מודאג מהמצב.

אוקיי אז נעבור למעט רשמים מהאופניים עצמם:

בגדול זו הפעם הראשונה שאני רוכב על אופניים עם בולם אויר ועד כה אני מאוד מרוצה מהמאניטו וללא ספק זה הוא ה-שדרוג מבולם קפיץ סטנדרטי, מעבר לכך האופניים קלות ביחס לדגמים עליהם רכבתי בעבר ומשרות תחושת ביטחון ברכיבה.

האוכף הנוכחי הוא הנוראי שפגשתי מימי חיי ומצב האחוריים שלי בכי רע עד כה, מקווה להחליף אותו בהקדם.

כרגע אני מרגיש שהבלמים מעט חלשים אבל הבנתי שזה מכיוון שהכל חדש וטרי יש איזו שכבה על הרפידה שתעלם במשך הזמן והבלמים יתחזקו.

כמו כן הפדלים המקוריים הם נוראיים וחובב קניות מחו"ל מושבע שכמוני לא בזבז את הזמן, רכשתי זוג פדלים NO NAME כאלו ב44 ש"ח, נחיה ונראה כמה טובים הם יהיו.

מבחינת ההילוכים לצערי השיפטרים שלי לא כוללים תצוגה של הילוכים, אני יודע ש"מקצוענים" לא מסתכלים על איזה הילוך הם כי הם יודעים אבל לי תמיד חשוב להעיף מבט כדי לראות שאני לא מגיע להצלבות והמצב כרגע הוא שאני חייב להעיף מבט לקסטה בנסיעה כדי לראות באיזה הילוך אני, שוקל ברצינות להחליף למעבירי XT או אפילו רק מעביר אחורי XT עם מחוון.

נקודה נוספת היא הצמיג\פנימיות, כרגע אני נוסע עם הפנימיות המקוריות שהן ללא חומר נגד פאנצ'רים והפאנצ'ר הקרוב הוא רק עניין של זמן, עקב כך הוזמנו 3 פנימיות 29' עם חומר ג'ו לבן בעלות של 129 ש"ח מחנות בארץ כולל משלוח לכל השלוש והן יוחלפו כשיגיעו אליי.

מקווה לצאת לשטח ולחזור עם רשמים בקרוב.

ברגע שיהיה מזג אויר יפה בחוץ אצלם את האופניים שלי אבל בינתיים אלו האופניים בדיוק

5376.jpg

ניתן ללחוץ ע"מ להגדיל.

מבטיח לעדכן בכל התפתחות ולהוסיף תמונות מדיי פעם, יום מקסים :)

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם (נערך)

קודם כל, תתחדש!

נראות תמורה מצויינת למחיר, במיוחד כחדשות.

אכן, בולם אוויר זה אחרת ביחס לבולם קפיץ.

וכמו שציינת, הבלמים אכן מרגישים מעט פחות נשכניים כשהם חדשים. זה אגב מורגש גם ברכבים.

לגבי האוכף- תן לו צ'אנס. אני יודע שהוא אשכרה פותח לך את התחת בהתחלה, אבל מתרגלים. אם תראה שאתה לא מצליח להתרגל- אז תחליף. פשוט אוכף טוב, זה עסק לא זול בארץ, ולקנות מחו"ל על סמך תמונות בלבד זה מעשה לא חכם כלל.

לי לקח כ30-50 ק"מ (לא זוכר כמה בדיוק, עניין של פחות מחודש) עד שהתרגלתי לאוכף של Cannondale.

לדעתי, אלה 5 שידרוגים מומלצים:

1. גריפים מבית Ergon, לי יש את אלו (נוחים בטירוף, היד1 מסר לי סט כזה יחד עם האופניים), אבל לאחר נסיון, הייתי ממליץ ללכת על חומר עמיד יותר לשמש, כגון משעם או חומר אחר ולא סינטטיים כמו שיש לי, באיביי המחירים טובים יותר ועם משלוח, ויש גם יותר מבחר.

2. מחשב דרך אלחוטי. כי זה נחמד לעקוב אחרי הקילומטראז' שלך והביצועים.

3. נצנצים טובים (קדמי+ אחורי), ופרוז'קטור סיני על בסיס סוללות 18650 או סוללות CR123 לתנאי תאורה בעייתיים, אבל ממש לא על הכביש! זה מסנוור! (למשל כמו זה או זה, שים לב שאתה קונה גם סוללות מתאימות ומטען, לי יש את הסוג השני, בתצורה מבוססת 18650 ועם מטען חיצוני איכותי).

4. ציוד מיגון מלא. חבל על הראש שלך, מרפקים ופיקות הברך שלך.

5. כפפות רכיבה- מאוד עוזר לאחיזה טובה בכידון. ובגלל שאנחנו נכנסים לחורף- עדיף שיהיה גם עם כושר הגנה מרוח (יש דבר כזה?).

הקישורים שצירפתי הם להמחשה בעיקר. חוץ מהפנס שציינתי והגריפים שציינתי שיש לי אותם. לErgon יש מבחר נאה של גריפים שונים, ולסינים יש מבחר בלתי מוגבל בעליל של פנסים.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...