Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מעוניין ברכב אמין חסכוני וקטן, כדי להגיע למקום עבודתי ולחזור ממנו, מרחק של כ-20 דקות נסיעה לכל כיוון.

התקציב שלי מאוד דל והחשש הגדול הוא לקנות רכב זול ואח"כ להוציא עליו כפול.

כמובן שאני מעוניין בגיר ידני בלבד כדי לחסוך בהוצאות.

הכיוון העיקרי שלי הוא בעיקר פיאט פונטו ספייס עם פזילה קטן לעבר השרייד והקליאו B, אך מה שיש לשוק כרגע להציע זה בעיקר ספייס.

הרכבים שמצאתי וביניהם אני מתלבט:

פונטו ספייס young, שנת 2004, יד 3, 164K ק"מ, 13,500 ש"ח, די שמורה.

פונטו ספייס Active, שנת 2006, יד 2, 165K ק"מ, נראית שמורה מושקעת ובעלת ספר טיפולים.

פונטו ספייס s-60, שנת 2002, יד שלישית 140K ק"מ, 10,000 ש"ח , שמורה ומטופלת.

פונטו ספייס sole- שנת 2000 יד שלישית 154K ק"מ, 6,500 ש"ח, שמורה.

רכב נוסף שראיתי, פונטו ספייס 2005 עם קצה שילדה קטנטן בדלת (אין הערכת שמאי אבל ככה אמר מוסכניק), הרכב נראה שמור וגם נהגתי עליו והיה דווקא בסדר, אבל המילה הזאת "קצה שילדה" מרתיעה אנשים ואח"כ יהיה קשה להיפטר מהרכב.

השאלותשלי:

1. האם עדיף להשקיע עוד 5 או 10 ולקחת את הספייס 2006, או שיספיק לי ה-sole שנת 2000 שיעשה אחלה עבודה בשביל הצרכים שלי?

2. האם עדיף רכב עם 50K ק"מ פחות אבל שנת ייצור ישנה בלפחות 4 מודלים?

3.מה רמת האמינות של ה-sole שנת 2000? האם ממליצים לקחת את הרכב לבדיקה בכל מקרה??

תודה רבה...!

פורסם

הactive עדיפה,באיזה מחיר היא מוצעת?

זה שיש ספר טיפולים זה גם יתרון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עדיף לקחת רכב שיש לו ספר טיפולים מסודר, מאשר רכב עם ק"מ פחות או שנתון צעיר יותר.

זאת למה?

כי ברגע שאין לך בקרה על הק"מ שעבר הרכב, הסיפור גמור. אפשר לזייף חופשי.

גם המנגנון של משרד הרישוי, לא תמיד מדייק - זה לא שמבקשים אישור מיוחד אם פתאום הק"מ נופל דרסטית.

מה הכוונה? שלצורך העניין פונטו ספייס עם 200 אלף ק"מ שמתקלקל לה לוח המחוונים, יכולה לקבל "תרומה" מספייס אחרת, בעלת 80 אלף ק"מ פחות - ובטסט הבא ירשמו את הק"מ החדש. מכאן והלאה, אתה פתאום נוסע ברכב עם 120 אלף ק"מ...שבפועל עבר 200!

בקיצור - איפה שיש ספר טיפולים מסודר, עם קבלות מתוייקות - לשם תלך. כמה שיורד התקציב, ככה יותר נדיר למצוא כאלה דברים.

אגב - SOLE למיטב ידיעתי זו פונטו דור ראשון, שזו ממש כרכרה עתיקה, ככה שאין לך מה לחפש שם.

פורסם

ראשית, תודה על התשובות המפורטות.

הלכתי לראות היום את הספייס אקטיב, הרכב די שמור ומטופל הבחור שמוכר נראה פדנט ורציני, הבעיה היא טסט עד פברואר, 3 צמיגים במצב לא משהו ונזילה קלה ברדיאטור כלומר צריך קצת להשקיע ברכב. והבחור דורש מחיר גבוה בלי שום כוונה להתפשר 15,500 ש"ח גבוה מדי לתקציב.

מצד שני, האמת שאני צריך כרכרה באיזור וא ה-6k ש"ח שגם תעשה את העבודה. אולי אחפש מודלים ישנים וזולים יותר בכיוון של 2001-2 אני באמת צריך רכב פשוט לנסיעות קצרות בלבד.

• תוכן חדש...