Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב דרך ביונדאי I25

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי אתמול יונדאי I25 חדשה.

כתוב במפרט שיש מחשב דרך ואפילו בספר רכב יש תיאור של הפונקציונליות שלו.

אבל כשאני לוחץ על כפתור הtrip שום דבר לא קורה, ניסיתי לחיצה קצרה/ ארוכה פולסים וכלום, אפילו מד המרחק לא מתאפס.

לפני שאני פונה לחברת הליסינג, האם כך זה אמור להיות או שיש ברכב מחשב דרך אמיתי?

פורסם

המחשב דרך צריך להגיב בלחיצה על ה"TRIP" הכפתור הזה משמש לכל הפונקציות של המחשב כולל איפוס, מעבר בין התפריט, הפעלת/הפסקת נורת "eco". אם הרכב באחריות אל תשבור את הראש ותיגש לאחד מהמוסכים של יונדאי

פורסם

כפי שכבר כתבו, בלחיצה על הכפתור אתה אמור לראות שה"שדות" משתנים במסך הקטן

בתוך הקונסולה (באמצע, בין המהירות לסל"ד).

אגב, מדובר במנוע 1.4? (בלי קשר לשאלה שלך לגבי המחשב)

פורסם

תעדכן בבקשה האם הרכב מעט מקפץ (מצחיק? אכן, אבל אני לא היחיד שהתלונן על זה) לקראת עצירה מלאה וכן מהי צריכת הדלק האמיתית.

לנו יש בדיוק את אותו הרכב (I25 2014 1.4 גיר רציף) וצריכת הדלק (בעיקר העירונית) פשוט נוראית.

פורסם

אל תסתמך על המחשב. את צריכת הדלק יש לבדוק בצורה הבאה:

ממלאים מיכל מלא, מאפסים את הק"מ (במקרה שלך אי אפשר לאפס אז תרשום את הק"מ בתדלוק ואז תראה מה ההפרש בתדלוק הבא), נוסעים עד שהמיכל ניגמר, ממלאים שוב מיכל מלא ומחלקים את הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת.

לדעתי אצלך מדובר בבעית מגעים כמו שהיתה אצלי.

פורסם

תאמין לי שאני לעולם לא מסתמך על החישוב של המחשב דרך. כפי שציינת אני לא יכול למדוד מרחק בין צידוק לתדלק כי אני לא יכול לטפס את הגמד מרחק

פורסם
לא מקפץ ולא כלום, הגיר מתנהג למופת.

אחרי שיתקנו לי את המחשב דרך אני אוכל לחשב צריכת דלק מדוייקת.

אין לך סוג של קירטוע כשאתה שנייה לפני עצירה מלאה?

אצלי זה חוזר כמעט בכל המקרים כשאני מתחיל לבלום ממהירות הגבוהה מ 40.

שמעתי על התופעה הזאת מאנשים נוספים, כך שזה לא משהו שקיים רק ברכב אצלי.

כמו כן, זה קורה מהק"מ הראשון של הרכב.

מה שאתה אומר מאוד מעניין, אם תאמר גם שצריכת דלק האמיתית שלך סבירה אז אהיה מופתע.

ייתכן וביצעו איזשהו עידכון/שינוי ברכבים שמגיעים עכשיו לאור הבעיות שהיו, אולי בטיפול 15K הקרב ובא

ייעדכנו את זה (למרות שלא נראה לי, שלמה סיקסט עושים טיפולים במוסכי מדרכה בד"כ).

אגב, באופן מפתיע ברכב זה צריכת הדלק האמיתית לא רחוקה מצריכת הדלק שרושם המחשב, כך

שהמחשב לא "מתבייש" להציג צריכה של 15-20 ליטר ל 100 ק"מ (ויותר) בעיר.

פורסם

ממש הפתעת אותי עכשיו, אל תשאל...

זה לא כל כך מעניין אותי, רשום על מדבקת הטיפול כי יש לבצע את הטיפול

ב 15K, לכן כשהרכב יהיה קרוב לק"מ הזה אצור קשר עם החברה - ירצו לקחת לטיפול

ייקחו, לא ירצו שיעשו ב 20K.

בכל מקרה, אתה יכול לעדכן לגבי צריכת הדלק, מעניין יהיה לשמוע.

פורסם (נערך)
אין לך סוג של קירטוע כשאתה שנייה לפני עצירה מלאה?

אצלי זה חוזר כמעט בכל המקרים כשאני מתחיל לבלום ממהירות הגבוהה מ 40.

שמעתי על התופעה הזאת מאנשים נוספים, כך שזה לא משהו שקיים רק ברכב אצלי.

כמו כן, זה קורה מהק"מ הראשון של הרכב.

.

מה שאתה מרגיש זו הורדת הילוך בחלק הפלנטרי של הגיר הרציף. קורה במהירות של 0-5 קמ"ש. כששמן הגיר קר ההורדה מוחשית קצת יותר.

בגלל שיש רק שני הילוכים בגיר, הורדת הילוך היא אירוע נדיר יחסית (רק לקראת עצירה) , ואז לחלק מהנהגים הורדת ההילוך מרגישה מוזר בהשוואה לשינוי הרציף (והשקוף לנהג) של יחסי ההעברה בשאר מצבי הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

חנן, באופן כללי אתה צודק בתיאור התופעה.

עם זאת, יצא לי לנסוע ברכבים עם גיר רציף ובשום רכב לא הופיעה תופעה בעוצמה כזאת.

מדובר ממש ב"קיפוץ" קדימה של הרכב בשלב שלפני עצירה מלאה - אך זה קורה גם אחרי נסיעה

ארוכה, כך שהתחממות שמן הגיר לא מונעת תופעה זו.

בנהיגה בעיר למשל, הורדת ההילוך אינה נדירה כל כך ולכן זה חוזר על עצמו כמעט בכל עצירה ברמזור.

אם פותח השירשור טוען שהתופעה לא קיימת אצלו, ייתכן והרכבים שמגיעים עכשיו עברו עדכון כלשהו.

• תוכן חדש...