Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לקנות פורד פוקוס שנת 2012 בצורה החדשה מאלדן (מחיר בסביבות ה-80 אלף) עשתה כ-30 אלף.

עכשיו מבחינת מראה חיצוני ונסיעת מבחן קצרה די התרשמתי, מה שכן מדאיג אותי זה הגיר הרובוטי. שמעתי שיש בעיה בגיר הרובוטי והשאלה שלי עד כמה זה מפריע במהלך נסיעה? האם אפשר להתרגל או שזה מצריך תיקון עם הזמן? אשמח לשמוע יותר על הבעיה הזאת של הגיר הרובוטי בפורד פוקוס ויותר מזה אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הרכב.

אם יש לכם המלצות לרכב טוב בטווח המחירים הזה פחות או יותר אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

מה התצורה? איזה מנוע?

תא המטען קטן בסדאן ובהצ'בק. אם אתה בעל משפחה עדיף דגם הסטיישן.

אם הנסיעה שלך נוטה לבינעירונית, לא תהיה בעיה עם התנהגות הגיר.

הניסיון שלי כולל 55K קמ על הגיר הנ"ל על דגם מ2012. לא הוחלף ולא תוקן שום רכיב.

פרט לאופי הגיר, שים לב שהרכב מעט צפוף בתא הנוסעים. מעבר לנושא המרווח והתנהגות הגיר בתנועה עירונית לטעמי רכב מצוין.

פורסם

כפי שאתה רואה בחתימה, יש לי את שני הרכבים, ומאז ומתמיד היתה לי פוקוס כי הם רכבים מצויינים, מה שלצערי אני יכול קצת פחות לאמר על הנוכחית משנת 2012 ( בליס של אלבר).

לא הכל רע. הרכב זריז ואפילו חסכוני ביחס ל1.6 אוט'. רכב נוח מבחינת ישיבה וגיהוץ הכביש. מאובזר יפה, סביבת הנהג עמוסה, אך הכל בנוי מעולה ללא שיהוק או צקצוק. שלנו תוחלף בדצמבר והיא בעלת 55,000 קמ.

הרכב קצת צפוף קח בחשבון. אם אתה לא מבינוני המידה ומטה, יהיה מאד לא נוח לשבת מאחורייך...

לגבי הגיר, ובכן, הוא סובל מהתסמינים הידועים, בעיקר במהירויות זחילה עירוניות, קפיצות קטנות, רעידות קטנות וכו'.

ברזומה שלנו הרבה "עדכוני תוכנה" שפתרו את הרעידות זמנית, החלפת קלצ'ים עקב רעידות, החלפת מחשב רכב עקב אימובילייזר מקורי היה משתגע ולא היה ניתן להניע את הרכב.

כמו כן ציריה קדמית שהוחלפה. לעומת הפוקוס הפרטית שלי מודל 2008 שלא נזקקתי לדבר מלבד טיפולים יזומים, לי זה נראה הרבה יותר מידי ולכן היחס שלי הוא ככה ככה לרכב.

קח בחשבון שהפוקוס הבאה ב2015 תזנח את הגיר הרובוטי, לדעתי זה אומר משהו....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני החזרתי פוקוס סטיישן 2012 עם כ 90 אלף ק"מ.

אצלי הגיר היה פשוט זוועה, עבר 2 החלפות קלאץ וכ8 "עידכוני גרסה".

מאוד קופצני, הססן עד כדי סכנה, איך סכנה? ככה- מתקרב לתמרור "האט תן זכות קדימה", מגיע לכמעט עצירה, לוחץ על הגז להאיץ והרכב לא זז כי הוא עדיין בהילוך שלישי, לאחר כשתי שניות אתה חוטף מכה מהגיר כשהוא מוריד לראשון. אז בשתי שניות האלה הרכב שחשבת שתספיק לחלוף על פניו כבר נמצא קרוב אלייך בצורה מסוכנת ויוצא שאני חתכתי אותו. קרו לי המון מקרים כאלה.

כפי שציינו כאן הרכב מאוד צפוף, אני עכשיו עם סיטרואן סי אליזה שה-ר-ב-ה יותר מרווחת ממנה.

זה בצד השלילה.

בצד החיוב אתה מקבל רכב מאובזר, מנוע לא רע, הגה ומתלים מעולים יחסית לקטגוריה.

פורסם

+1^

גם אצלנו בוצעו כבר 2 החלפות קלאץ ואין ספור "עידכוני תוכנה".

אחרי 60אלף קילומטר המצב נסבל, הרכב קצת "משהק" בתחילת נסיעה.

ומשתהה בהורדת הילוכים.

קרה לי כבר שהרכב נכבה ברוורס ("זרק קלאץ)

לחיוב, הרכב מאד מאובזר גם ברמה הבסיסית וצריכת הדלק לא רעה בכלל 1:14 משולב.

אבל עדיין, לא הייתי רוכש אחת כזו כלקוח פרטי, ורק בגלל החשש מתיקוני גיר עתידיים.

לא חסרות אלטרנטיבות טובות אחרות

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

עוד הערה

כאשר היום ב 79 אלף אתה יכול לרכוש רכב חדש כמו שברולט סוניק, חברות הליסינג יהיו בבעיה למכור רכבים בני 3 באותו טווח מחירים.

אולי תקבל מנוע קצת יותר קטן, אבל הרכבים האלה בגודל של משפחית מלפני עשור, מאובזרות, תיבת 6 הילוכים, והכי חשוב, בלי 100 אלף ק"מ על השעון.

אני בטוח שבקרוב עוד יבואנים יצטרפו לחגיגה

פורסם

בוא לא נצא מפרופורציה, סוניק לא היתה ולא תהיה פורד פוקוס, מה הקשר בכלל? מה שכן, אם 80 זה מחיר סגירה, אז זה נראה לי גבוה מידי....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

נכון, כל המכוניות רוצות להיות פורד פוקוס.

הקשר הוא מחיר הקנייה. במחיר של רכב משומש בן שנתיים, צפוף, עם גיר בעייתי לתפעול ובעייתי לאחזקה, אתה יכול לקנות רכב חדש מרווח דיו לשרת משפחה.

פורסם

החזקתי פוקוס כזאת במשך שנתיים וחצי בערך והחוויה שלי קצת שונה וחיובית יותר.

לא היו החלפות קלאצ'ים והיה סה"כ עדכון גרסה אחד שגם בלעדיו יכלתי להסתדר כי לטעמי לא היה שם שום דבר בלתי נסבל.

אצלי זה אף פעם לא "זרק קלאץ" ,לא נכבה, לא השתהה יותר מדי, והיה ממש בסדר.

ויברציות במהירות זחילה היו, אבל מצד שני גם ברובוטיים אחרים יש. כדאי להפנים שגיר רובוטי זה לא אוטומטי רגיל ולכן מתנהג אחרת.

מי שקנה ממני את הרכב לא ידע שזה גיר רובוטי, עשה נסיעת מבחן ואח"כ הסברתי לו. הוא אמר שהוא לא ממש מרגיש הבדל.

חוץ מהגיר - הרכב הזה מאובזר בצורה מספקת,מרגיש איכותי,שקט מאוד,ונוח לנסיעות ארוכות. כחבילה כוללת לא רע בכלל.

V5

פורסם

דפדף אחורה ותראה מה כתבתי. לא כל המכוניות רוצות להיות פוקוס. בוא נמליץ לכל מי שמחפש ג'טה , לאון, או אוקטביה לקנות סוניק 1.4.... בשביל מה הם צריכים מכוניות משומשות בנות שנתיים ויותר, עם גיר בעייתי ועם שירות של צ'מפיון?

מנסיון, יש משפחות שגם פיאסטה או איביזה יספיקו להם, אז אולי נשווה איביזה לפוקוס?

הפוקוס מהירה, מרווחת, חסכונית, מאובזרת, וכנראה גם בטוחה מהסוניק. שלא נדבר על אחיזה, התנהגות, שקט בתא הנוסעים, ועוד כמה דברים שבהם נראה לי שהסוניק לא "מתמחה"....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
דפדף אחורה ותראה מה כתבתי. לא כל המכוניות רוצות להיות פוקוס. בוא נמליץ לכל מי שמחפש ג'טה , לאון, או אוקטביה לקנות סוניק 1.4.... בשביל מה הם צריכים מכוניות משומשות בנות שנתיים ויותר, עם גיר בעייתי ועם שירות של צ'מפיון?

מנסיון, יש משפחות שגם פיאסטה או איביזה יספיקו להם, אז אולי נשווה איביזה לפוקוס?

הפוקוס מהירה, מרווחת, חסכונית, מאובזרת, וכנראה גם בטוחה מהסוניק. שלא נדבר על אחיזה, התנהגות, שקט בתא הנוסעים, ועוד כמה דברים שבהם נראה לי שהסוניק לא "מתמחה"....

כן! אתה ממש לא סותר את עצמך אבל אם האפשרויות הן רכב שידוע התקלות שלו עם היבואן בעייתי ומוסכמים חובבנים, לעומת רכב חדש שדורש פשרה קטנה במנוע, אז כן, אני אמליץ על החדש.

תקרא שירשורים אחרים, ותראה שהרבה אנשים לא סגורים אם הם צריכים רכב משפחתי או קומפקטית.

הדבר האחרון שהפוקוס היא מרווחת וגם את זה כתבת באחד הפוסטרים שביקשת ממני לקרוא שוב.

ההבדל היום בין שתי הקטגוריות הצטמצם פלאים מבחינת מנועים, גודל ואיבזור.

ניתן להשוות בין שני הרכבים כי הם עולים אותו הדבר ולא שונים בהרבה.

לא מבין למה הדעה שלי עד כדי כך מעצבנת אותך, אתה צריך לשתות מים קרים

• תוכן חדש...