Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי ההונדות זה היה נכון אולי לשנות ה-90, כשהסיוויק הייתה קלה מאד וחזקה מאד (יחסית לזמנה ולמתחרותיה, כמובן). לאבי הייתה 6 שנים סיוויק 97 ידנית, והיא בהחלט הייתה מהירה לסגמנט שלה ודי כיפית, בזכות משקל קל ותגובות מנוע בעיקר. לא היה בהתנהגות שלה משהו מיוחד וההגה שלה היה ארוך, אם כי לא נטול תקשורת לחלוטין. גם הגיר היה על הפנים.

 

אחרי שאותו דגם הוחלף, הסיוויק הפכה למכונית מיינסטרים בלי כל יתרון יחסי, חוץ משמירת ערך הזויה בלא תמורה בצידה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

LM002

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני אוסיף כמה משלי, בהיבט הישראלי -

 

פיאט סדיצ'י - הגיעה לישראל באיחור רב, רגע לפני שהופסק הייצור שלה בעקבות החלפת הדגם. המכונית זהה מכאנית ל-SX4 האצ'בק אבל תומחרה במחיר גבוה משל הסוזוקי. הכישלון שלה בישראל היה צפוי, אבל סמל"ת הביאה אותה בכל מקרה. מיותר לציין שהדגם "לא תפס" למרות שעל הנייר הוא היה יכול להתאים מאוד לשוק הישראלי. זאת אומרת, בהנחה שהיה מגיע בזמן ועם מחיר נורמלי.

 

פולקסווגן אמארוק - ניסיון כושל צ'מפיון להבין את תנאי שוק הטנדרים הישראלי. המיסוי הנוכחי על טנדרים במשקל של עד 3.5 טונות גורם לכך שמי שקונה אותם עושה את זה לרוב בגלל שהוא צריך כלי עבודה זול ויעיל, רוצה לומר טויוטה היילקס או איסוזו דימקס. בצ'מפיון ניסו ללכת כאן על נישה של הנישה - אנשים שרוצים טנדר מפואר ויוקרתי, אבל מתעצלים להוציא רישיון ג' כדי לרכוש סילברדו/F350/ראם. לא מפתיע שלאור מחירו הגבוה של האמארוק בישראל, לצד המוניטין הלא קיים של פולקסווגן בשוק הטנדרים והעובדה שהוא לא זיכה את בעליו בהכרה מלאה בהוצאות הוא כשל במבחן התוצאה. רק כשנה לאחר השקתו, כשמישהו בצ'מפיון מוטורס הבין שהמלאי תקוע ועומד "לפוג תוקף", המחיר הוזל לרמה התואמת את זו של הטנדרים היפאניים ורכבים רבים זרמו לשוק, בעיקר לכפרים באזור הצפון.

 

גרייטוול C10 - כבר הרבה זמן מסתובבות כאן שמועות על הכוונה של גרייטוול לשווק בישראל דגמים נוספים מלבד הטנדר "סטיד". כרגע משווק כאן בנוסף לטנדר רק דגם אחד, סופר מיני שדומה באופן מפתיע לדור הקודם של היאריס ושמה ה-C10. אני לא יודע מי החליט להביא אותה לארץ בתור הנסיון הראשון אבל כנראה שהוא טעה ובגדול. הרכב מגיע לארץ עם רמת אבזור גבוהה אבל עם אבזור בטיחותי נמוך מאוד, מנוע לא חסכוני וגיר ידני בלבד. איכשהו יצא שרכב סיני ללא מוניטין בשוק עולה יותר מסקודה פאביה, סיאט איביזה או סוזוקי סוויפט מקבילות. לא פלא שזה מתכון בטוח לכישלון בשוק ישראלי. עד היום ראיתי אולי שתיים על הכביש, כשאחת מתוכן שייכת למישהו שעובד אצל היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפאטון עדין נמכרת בגרמניה וסין.

 

לגבי רכבים מיותרים.

לא הבנתי מה הקטע אצל BMW להציג גם 3GT וגם סדרה 4 גראן קופה.

ומי שחושב שהקרוסאוברים שלא נוסעים בשטח מיותרים, שיחזור לבדוק נתוני מכירות שלהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הקרוסאוברים האלה מרגישים גם לי מיותרים לגמרי, וקשה לי להבין מה מניע כל כך הרבה ישראלים לבחור ברכב שיתרונו היחיד הוא ישיבה גבוהה יותר על הכביש... הם כבדים יותר, מגושמים, מיועדים בעיקר לנסיעת כביש אבל יוצרים תחושת ניתוק שדוחפת אותך לנהוג לפי העין (מהניסיון שלי)........ ברוב המקרים אותם אנשים שקנו ג'יפונים כאלה היו מקבלים תמורה טובה בהרבה לכסף שלהם מאוקטביה דיזל, אבל כנראה שפרקטיקה והיגיון הם לא תמיד השיקול העיקרי בשוק שלנו.

 

בעיקר בהתחשב בזה שהם לא באמת מציעים מרווח פנים גדול יותר מהמשפחתיות, ולא יכולות או אפילו יומרות שטח.

פורסם

היצרנים עלו על השיטה יופי, קח סופר מיני או משפחתית האצ'בק, תגביה אותה והנה אתה יכול למכור את אותו מוצר ביותר כסף.

 

רנו מודוס הוחלף ברנו קפצ'ור, פיג'ו 207SW הוחלפה בפיג'ו 2008, שברולט ויונט הוחלפה בטראקס...אני חושב שכבר הבנתם את הפואנטה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חן, האדסל היתה גם מיותרת. התבונן בהיצע של פורד בשנים 1958-61 ותראה מגוון שלם. הגחמהשל הנרי פורד השני לייצר רכב נוסף בנישה שהיתה קיימת ולכסות את זה בצורה שבוא נאמר, מצחיקה, זה בהחלט היה מיותר

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

קרוסאוברים קטנטנים לא תמיד נחותים מהמשפחתית עליה הם מבוססים.

אנחנו בחרנו בייטי כי בזמן הרכישה הוא היה מודרני יותר מהאוקטביה הקודמת (שהייתה בסוף ימיה), הציע אבזור ונוחות עדיפים, מרווח פנימי כמעט זהה, וההפרש במחיר די כיסה את עצמו בהפרש עלות הביטוח המקיף.

 

בחזרה לנושא - לדעתי, מתקפת רכבי הקופה-ארבע-דלתות מיותרת להחריד.

מרצדס CLS הייתה יפיפיה וחדשנית. כמעט כל מה שבא אחריה הצליח להחריב את הקונספט, ולהציע מכוניות שנראות בדיוק כמו אחיותיהן הסדאניות, עם פחות מרווח ראש ומחיר שערורייתי.

כך קיבלנו מכוניות מיותרות להחריד כמו סדרה 5, 4 ו-3 GT. אודי A7 וA5 ספורטבק (מה ההבדל בינה לבין A4?) והאחרונה בשרשרת הזוועות - TT ספורטבק.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שמתם לב לגירסאות החדשות והגרוטסקיות למדי על בסיסה של המיני ? כל מיני ג'יפונים מוזרים ודגמי קופה שנראים כאילו עוצבו ע"י במאי סרטים מצוירים באמצעיתו של "טריפ" לא קל. מה זה הקישקוש הזה ? והכל בכדי לרצות את הצורך של נשות ובנות רמת השרון ( מטאפורית כמובן ) להראות מיוחדות ובמיוחד חלק מהשמנת המקומית המוקצפת עד בחילה.

פורסם

קדילאק סימארון. ג'יאו פריזם.לאנצ'יה אפיה.אלפא 90.סיטרואן LN.דייהו פרינס

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת היצרנים לפחות, כבר אין יותר דבר כזה "רכב מיותר". היום יש מספיק מטומטמים שיקנו כל מה שתשים עליו שם מפוצץ ומותג.

כמו כל הSUV's המנופחים אבל ללא יכולת שטח ומרווח של רכב משפחתי, או כל רכבי הרטרו (אני קורא להם ריטרד) כמו קרייזלר PT קרוזר, פרוולר והתיפלצות שBMW עשו מהמיני המודרנית שלהם, שהיתה לכשעצמה נחמדה כמו ה500 החדשה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בנוגע לזה.. אני רק אניח את זה פה..

 

Nissan-Murano-CC-42_small.jpg

 

 

אם זה לא רכב מיותר, אני צנצנת. קרוסאובר קבריולט - קטגוריה הזויה במלוא מובן המילה.


×
×
  • תוכן חדש...