Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב הוא כזה, כשאני נותן סוויטש הסוויטש משמיע "תק" מתכתי ולא מניע, כמה פעמים כאלה והרכב מניע(בכל פעם אני מסובב את המפתח לכיבוי והדלקה) לאחרונה המצב החמיר והוא כמעט ולא מניע את הרכב מלבד מתי שהוא חם ואז יניע בנגיעה או כשהו קר אז אני דופק על הסטרטר והוא מניע.

מכיוון שמדובר בסטרטר מקורי שהגיע עם הרכב (280000 ק"מ) אני ממש לא רוצה לתת אותו לאיזה חאפר שיהרוס לי אותו עם חלקים סיניים ובעוד שנה אני אהיה שוב באותה בעיה.

האם הבעיה שאני מתאר היא בעיה רק בפחמים ואז ניתן לתקן בקלות לבד או שלא ניתן לדעת וחייבים לשלוח לשיפוץ.

זקוק לעזרה דחופה לא תמיד אני מוצא ירידה להחנות הרכב:-D

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני התביישתי להציע בדיקת מצבר, אבל הבדיקה המהימנה ביותר היא להעזר במצבר עזר תקין בוודאות (עם זרם מספק וכבלים איכותיים) ולראות אם המצב משתפר (אז המצבר לקראת סוף חייו) ואם לא כנראה הסטרטר סורר.

פורסם

ברכבים ישנים עם בעיות התנעה - בדיקה NUMBER ONE (אחרי שאתה מוודא שהמצבר בסדר כמובן) זה לבדוק את המתח שמגיע מהסוויץ' לסטרטר. במילים אחרות: בדוק את המתח שנכנס לסטרטר (החוט הדק).

הבעיה שאתה מתאר היא לא בהכרח בפחמים אלא יכולה להיות גם הסולונואיד עצמו (לסולונואיד יש 2 תפקידים, גם מכאני [להרים את הגלגלשי שיניים בבנדיקס לכיוון מעלה לגלגל תנופה] וגם חשמלי [ברגע שהוא הגיע לסוף המהלך המכאני שלו, הוא אמור להעביר זרם למנוע הסטרטר]).

אם יש חשש, קח חוט ישירות מה (+) מצבר וגע בפיקוד של הסולונואיד (הפיקוד = החוט הדק).

דווקא שיפוצים של סטרטרים, אפילו עם חלקים מעפנים, דווקא מחזיקים טוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות, המצבר תקין בוודאות, השאלה היא מתי לחבר פלוס ישיר? בזמן הנעה זאת אומרת הוא יעקוף לגמרי את הסוויטש? או פשוט יתגבר את הקיים

ד"א מדובר ברכב ידני.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
תודה לכולם על התגובות, המצבר תקין בוודאות, השאלה היא מתי לחבר פלוס ישיר? בזמן הנעה זאת אומרת הוא יעקוף לגמרי את הסוויטש? או פשוט יתגבר את הקיים

ד"א מדובר ברכב ידני.

בזמן שהתקלה קיימת *או* אם היא קיימת כל הזמן בבוקר (נניח), אז בבוקר תנסה לתת פלוס ישיר לפיקוד של הסטרטר מבלי לנסות דרך הסוויץ'.

אם זה פותר לך את הבעיה, כל מה שתצטרך לעשות הוא להתקין ממסר (למטרת הגברה) על הקו הזה. במידה והסטרטר עדיין עושה רעשים, התקלה בו.

אם אתה רוצה להניע בדרך זו - עליך לשלב הילוך לניטרל, לפתוח סוויץ' (לא לנסות להניע) ואז לתת סטרטר עם חוט ישיר מהפלוס (ברגע שמניע, כמובן שתנתק את החוט מייד... כמו שעושה הסוויץ').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבנתי אותך, תודה רבה, ננסה מחר אחרי העבודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: הסטרטר פורק ונמצא שהפחמים היו גמורים לחלוטין, הלחמתי פחמים חדשים והסטרטר כמו חדש.

תודה לכל העוזרים.

• תוכן חדש...