Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי הונדה סיוויק 2008 יד 1 שטופלה עד עכשיו באופן סדיר. הבעלים של הרכב כמעט ולא נסע בו וקניתי אותו עכשיו עם 45K ק"מ מאוטוסנטר. את הטיפולים עשה באופן קבוע לפי היסטוריית טיפולים שהוצאתי כל שנה ושלושה חודשים.

בעיקרון הונדה עושה לפי הספר טיפול כל 15K או כל שנה. אני מניח שזו הייתה פשרה מסויימת שעשה בגלל הנסועה המועטת שלו. האמת היא שגם אני הולך להמשיך באותו קצב נסועה, אולי טיפה יותר, אבל גם נמוך באופן יחסי.

האם אני יכול להמשיך לשמור על הפרקטיקה הזו של טיפול כל שנה ושלושה חודשים במקום כל שנה או שבגילאים האלה של הרכב זה קריטי יותר שאני אדבוק בהוראות היצרן לעשות כל שנה ? אני לא רוצה להזניח את הרכב אבל אם אפשר לסחוב עוד שלושה חודשים עד לטיפול זה משתלם, כי בטווח של ארבע שנים זה "חוסך" טיפול, ויש לי כוונה להישאר עם הרכב הרבה שנים. ראוי לציין שהרכב ממש מרגיש כמו חדש.

תודה.

פורסם

כל יצרן מציין את שגרת הטיפולים שלו. באופן כללי מדובר אצל כולם על 15,000 או על שנה, הראשון מבינהם. לכן במידה וב 3 החודשים האלו תחרוג ותסע 18 או 19 פתאום? מדובר על חריגה לא קטנה. אבל אם ב 3 החודשים תגיע ל 16 מעבר ל 15 למשל, אז זה בסדר.

לגבי הזמנים, מדובר על שנה מכיוון שלכל נוזל, יש תאריך "פג תוקף" או ירידה בביצועי הנוזל או זמן הנדרש להחלפה למשל, לכן מקפידים אם רוצים רכב תקין.

מעבר לכך שיקול שלך. לא תטפל בזמן, חבל. אולי תחסוך אולי לא.

פורסם

אני אגרום לפחות להרמה גבות של כמה אנשים.

בגדול אפשר להגיד שלא יקרה שום בעיה גדולה עם תעשה טיפול כל שנה ורבע או כל שנתיים.

אם תחליף שמן כל שנתיים או 15000 ק"מ יכול ליקרו שהמנוע יחזיק רק 250000 ק"מ במקום 500000,

זאת אומרת שהמנוע יחזיק לך רק כעוד 25 שנה. (כל הערכות משוערות בלבד)

(נדמה לי שיש יצרנים באירופה שממליצים טיפולים כל 30000 או שנתיים)

זה גם בהתאם אופן השימוש – לא רק קילומטרג' (אם אתה מבלה כל יום חצי שעה בפקק, אז תעשה כל 6 חודשים או פחות)

מצחיק אותי כאשר אומרים: "טיפולים בזמן"

הנדסה ואחזקה מכונות הם לא מדעים מדויקים.

היצרן קובע לפי ערכתו של שימוש ותנאים ממוצעים – יש מקרים פרטניים.

הדבר החשוב זה לעשות טיפולים באופן שגרתי ומבוקר.

איש X נוסע 15000 לשנה כאשר הוא כל יום מבלה שעה 1 בפקק והמהירות הממוצע שלו היא 15 קמ"ש, לכן הרכב עבד

1000 שעות בין טיפולים.

איש Y משתמש ברכב לנסיעות בין עירוניות בלבד – המהירות הממוצע היא 75 קמ"ש – לכן הרכב עבד 200 שעות בין טיפולים.

בנוסף במקרה של X, כאשר הוא בפקק, טמפרטורה של השמן עולה משמעותית ל-100 צלסיוס או יותר (*)וזה מגביר בהרבה

את התיישנות השמן (בשמנים מינרלים היה כלל אצבע שאומר שעליה כל 10 צלסיוס בטמפרטורה עבודה של השמן מוריד בחצי

את אורך החיים שלו – זה לא נכון לשמנים סינתטים אבל גם בסינתטים יש תוספות שמתקלקלים)

(*) השמן מקבל קירור דרך האוויר שזורם תחת אגן השמן – בפקקי תנוע זרימה הזאת אפסית והקירור מתבצע בקונווקציה טבעית

ולא מאולצת.

יש לי רכב כמו שלך החלפת שמן אחרונה עשיתי לאחר שנתיים ו-12000 ק"מ – ולא מתכוון למקור אותו בקרוב אילו להחזיקו

עוד כמה שנים טובות. מה שכן ה-12000 היו ב-75% נשיות בין עירוניות ובשימוש של פעם בשבוע.

בצד שני יש מי שיגיד ובצדק שלקצר טווח בין טיפולים נותן לך שקט נפשי והשפעתו על עלות הכוללת של החזקת הרכב, זניחה.

פורסם

לא פספסתי את הפואנטה, עניתי לך לגבי עניין ההתיישנות ו "פג תוקף" ובדיוק לגבי מה ששאלת, או שלא קראת את החלק השני של התשובה שלי.

adddiaz

אני שמח לבשר לך שהנדסת מכונות, אחזקה/החזקה איך שתרצה, זהו מדע מדוייק ואין לך מושג עד כמה ידידי.

לכל מיסב, לכל חלק ולכל דבר בתחום המכונות ישנו אורך חיים מדוייק ודרכי טיפול בו שלאחר מכן, החלק קורס, זה למה זה נקרא, הנדסת מכונות ובוא נגיד ככה, מנסיון אישי ;) גם מבחינת ידע.

לגבי קירור השמן, מרבית הרכבים, במיוחד המודרניים, מצויידים במערכת לקירור שמן המנוע " מובנית " בתוך המנוע ומה קורה שם? יש חלקים מסויימים שבמעבר השמן בהם עוברים בצמוד אליהם המים וכך נוצר קירור. כך שנא לא לטעות, השמן במנוע מקוררר טכנית גם ע"י המים אך לא במגע ישר אלה דרך מספר חלקי מגע בתוך המנוע ולאחר מכן המים חוזרים לרדיאטור ומתקררים בהתאם גם כן בנוסף לתפקידם בשאר חלקי המנוע.

ישנם מנועים עם בלוקים קטנים בתוכם או עליהם תלוי באיזה מקומות שבהם השמן מנוע עובר סירקולציה פנימית ודרך פלטות קטנות ומתקרר גם כן ובצמוד עוברים המים גם כן, תלוי איזה רכב ואיזה מנוע.

לכן השמן ממש לא מתקרר דרך זרימת אוויר כלשהי בתחתית הרכב, זאת מערכת מורכבת, כפי שאמרתי, הנדסת מכונות ;)

בנוסף לכך, ישנו קירור לרוב הרכבים אומנם לא לכולם, של תיבת ההילוכים, בחלק מהמקרים זה מובנה בתוך הרדיאוטור של קירור המים ( יש הפרדה ) ובחלק מהמקרים זה מופרד ממנו והתיבה מקבלת רדיאטור משלה אבל בשום מקרה לא סומכים על "זרימת אוויר" כלשהי שתציל את הטמפ'.

יש מקרים בודדים פה ושם של תיבות אולי ללא קירור בכלל אבל זה כבר בהתאם לשיקול היצרן שעשה את החישובים שלו.

ניתן לסגור את כל סוגיית הטיפול בשמנים מבחינת זמן, במידה והק"מ לא רלוונטי בכך שלוקחים את שמן היצרן , את אותו היצרן ובודקים מה ההמלצה להחליפו ובאיזה טווח של חודשים או שנים. במידה ואותו שמן שהכנסת למנוע היצרן מבקש להחליף כל 15,000 או כל שנתיים אז תעשה את השיקולים.

יש יצרנים שיבקשו כל שנה או גם כל 15,000 ככה שזה כבר תלוי ביצרן, מאוד פשוט.

• תוכן חדש...