Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה של סוברו XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל התותחים פה

אני חושב כבר הרבה זמן על הסוברו XV הידנית(2.0), אבל לא רוצה לקנות אחת חדשה. מכיוון שהדגם של 2012 זהה במפרט לזה של 2014, אז אני רוצה לקנות אותו.

2 בעיות:

1. אני לא מוצא בשום מקום איפה אפשר לקנות XV ידנית מ 2012

2. אין לי מושג מה יהיה המחיר ...

אשמח אם תוכל לתת לי כיוון (מחיר, איפה אפשר לקנות) וכן אשמח לחוות דעת על האוטו למי שיש כזו

(צריכת דלק בעיקר, והאם האוטו לא מרגיש קצת חלש בעליות)

תודה רבה.

פורסם

1. חפש ביד 2, בטרייד אינים, בלוחות, על הכביש. אין קסמים בנושא הזה.

2. על מחירון לוי יצחק שמעת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תאמין לי שהפכתי את האינטרנט בקטע הזה, לא מוצא :( חשבתי אולי יש לכם עוד רעיונות

לגבי מחירון, ראיתי שזה מתחיל מ 90,000 שקל, לפי המחירון של יד2

בכל מקרה, אשמח לחוות דעת ממי שיש לו את הרכב הזה

פורסם

אילו רעיונות אתה רוצה בדיוק ?

שנכופף את מחיר המחירון ? שנאלץ בעלים רכב כזה למכור ? :wink:

תתאזר בסבלנות. הרכב לא כ"כ נפוץ על הכביש כנראה, כדי שלאחר שנתיים יהיו מספיק אקזמפלרים למכירה ועוד במחיר שאתה רוצה.

alfa 156 2.5.

פורסם

במקרה שלך אין הרבה רכבים כאלה שעלו על הכביש, לכן או שתמתין שאחד מהקונים המעטים יחליט למכור או שתזמין חדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

או שפשוט תלך על הגירסה עם הגיר הרציף, אולי תוכל לרכוש אפילו אחת חדשה עם מנוע ה- 1.6.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

זהו, שאני לא אוהב אוטומט, חולה ידני .. ואני רוצה את המנוע 2.0, ה 1.6 יהיה לי חלש מדי, אני יוצא די הרבה לטיולים ומעמיס על האוטו

אין לאף אחד את האוטו הזה ויכול לתת לי חוות דעת ? חחח הייתי בטוח שהוא מאוד פופולרי דווקא

פורסם

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

ואווו יופי של סיכום, ענית לי בערך על כל השאלות ... תודה רבה !

אשמח לשמוע ממישהו שיש לו את התיבה הידנית איך היא צריכת דלק, זמינות כח ..

פורסם

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ביצעתי נסיעת מבחן ב-2012, העליתי לאתר יד2 והנה הכתבה במלואה (אין לי אפשרות לשים קישור...). כמו שכתבו, לא נמכרו הרבה כאלה ובכלל, הידנית רק לאחרונה זכתה למחיר אטרקטיבי אז בעתיד בטח נראה יותר ממנה - או שלא?

מבחן: סובארו XV

מאת: חנן בר-און

תאריך: 18.10.2012

למרות איכותו, לקרוסאובר החדש של סובארו, XV, ישנם כמה חוסרים ביחס לקרוסאוברים המתחרים. על יתרונותיו תמצאו יכולות שטח טובות כסטנדרט

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]קרוסאובר? משפחתית סטיישן?

סובארו ממשיכה להמציא עצמה בכל פעם מחדש, וגם היא נכנסה לענף הקרוסאוברים הכל-כך נפוץ בעולם, עם ביקוש ער גם בארץ הקודש. איך חוסכים עלויות פיתוח? לוקחים שילדה ומכלולים מהמשפחתית B3, משנים עיצוב לכיוון דרמטי יותר ויוצרים קרוסאובר חדש עם ניחוח יוקרתי. התוצאה בהחלט נאה, אך אין כאן אלמנט "וואו". לרבים ה-XV נראה כמו משפחתית סטיישן מגודלת.

[TABLE=width: 200]

[TR]

[TD] XV0.jpg[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

נאה, אך לא מספיק בולט ומוחצן ביחס לקרוסאוברים המתחרים

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אבזור טוב, רק בתוספת תשלום נכבדה

אווירת המשפחתית סטיישן זולגת גם לתא הנוסעים: אתה לא מרגיש כמו ברכב שטח, והישיבה לא ממש גבוהה - יש שיאהבו, ויש שירגישו שהם יושבים ובכן ...במכונית משפחתית. העיצוב הכללי קצת קודר וחסר מעוף, האיכות טובה וכך גם הנדסת האנוש. גרסת האבזור הרגילה מציעה אבזור טוב אם כי לא מאד נדיב. אנחנו קיבלנו למבחן את גרסת הפרימיום, שמציעה לא מעט אבזור נוסף, תמורת תוספת נכבדה של 13 אלף שקל: תפעול הילוכים ידני (משוטים בצידי ההגה), קיפול אוטומטי חשמלי למראות הצד, צג מידע צבעוני 4.3 אינצ', מצלמת נסיעה לאחור, מידע מפורט של מחשב הדרך, בקרת אקלים דיגיטלית לנהג ולנוסע, שליטה מגלגל ההגה על השמע וגם תמיכת Bluetooth וכו'. אבל, למרות האיכות הטובה, יש גם צדדים פחות אטרקטיביים. הקרוסאובר של סובארו אינו מרווח ביחס למתחריו הישירים (למשל, מאזדה CX-5, קיה ספורטאאז', יונדאי IX35), ותא המטען שלו ממש קטנטן - למרות תצורת הסטיישן, המדובר בנפח של 380 ליטר בלבד, וזה לא בר-תחרות כמעט לכל רכב באשר הוא, והנתון הזה קרוב יותר לנפח אותו מציעות מכוניות סופר-מיני או משפחתיות. רק לשם ההשוואה: לקיה ספורטאז' נפח תא מטען של 564 ליטר!

[TR]

[TD] XV1(1).jpg[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

תא נוסעים איכותי, אך לא מספיק מרווח, והאבזור אינו נדיב

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מנוע, גיר, ביצועים

כמעט כמו תמיד, סובארו עושה שימוש בתצורת המנוע הטיפוסית שלה, כלומר, בוקסר. המדובר במנוע אופקי סימטרי עם ארבעה צילינדרים (מנוגדים זה לזה) שאחד מיתרונותיו, מרכז כובד נמוך במיוחד - יתרון עבור רכב גבוה לשימושי פנאי, ועובדה זו תורמת ליציבותו של ה-XV. ליחידת הכוח 2 ליטר עם 150 כ"ס. לפי הנתונים, המנוע אמור להיות חזק, אך למרבה הצער, משודכת איליו תיבה אוטומטית רציפה שמסרסת אותו ופוגמת בתאוצת הרכב, ועל מנת לקבל ביצועים טובים, יש ללחוץ בחוזקה על הדוושה בשביל לשנע את הרכב שהוא לא ממש קליל. באמתחתו של ה-XV מנגנון "עצור/סע" שמדומם את הרכב בשביל לחסוך בדלק, אך בסופו של דבר, צריכת הדלק בימי המבחן עמדה על 9.5 ק"מ לכל ליטר בנזין - סביר ותו-לא.

יש יכולת שטח?

בניגוד לקרוסאוברים המתחרים, ל-XV ישנה יכולת שטח כסטנדרט - אין צורך לשדרג בשביל לקבל הנעה כפולה. זו הנעה כפולה קבועה. נכון שאין כאן הילוך כוח, אך עם מרווח גחון של 22 ס"מ ושילדה נהדרת, אפשר ליהנות מעבירות שטח מצוינת - הרבה יותר מסתם שבילי קק"ל שיציעו לכם המתחרים בגרסת הנעה רגילה. בדקתי את העניין הלכה למעשה, ולמרות שאני לא שועל שטח, מאד נהניתי בחברת ה-XV ויכולותיו מחוץ לאספלט. הרכב קצת קשיח בכל הקשור לנסיעה עירונית, אך באופן כללי, מציע נוחות טובה בכל סוגי כביש ושיכוך המהמורות יעיל. אחיזת הכביש טובה, ה-XV יושב יפה ויציב על הכביש.

[TR]

[TD] XV2.jpg[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

יכולת טובה בכביש ובשטח

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

שורה תחתונה

לא הרבה XV עלו על הכביש בחודשים בהם הוא נמכר, וספק אם יהיה כאן סיפור הצלחה כלשהו. ייתכן וקהל היעד פשוט מעדיף קרוסאוברים מוחצנים, גדולים ומרווחים יותר, ואולי זה בכלל קשור באופן כללי למותג היפני סובארו, שמציע כיום מכוניות טובות אך ביחס לתדמית של פעם יקרות מדי? על כל פנים, מי שמבקש לעצמו משפחתית פנאי משודרגת ואיכותית עם יכולות שטח מפתיעות והכל בחבילה לא מנקרת עיניים, עשוי למצוא כאן פרטנית נהדרת, אם כי ביחס לכזו, המחיר גבוה מדי.

[TR]

[TD] XV3.jpg[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

thebaron, תודה רבה ! קראתי את הכתבה שלך עוד לפני שהתחלתי עם התחקיר שלי על הרכב, היא בהחלט עזרה לי לגבש דעה חיובית ורצון להתעקש רק על הידני, אני מלכתחילה לא אהבתי את התיבה הרציפה

אייל, אשמח לעזרה, בדוק פרטי

פורסם

אהבתי את הסקירה שלך.

כמה תיקונים:

B3 היא האצ'בק ולא סטיישן וזה מעט מסביר את תא המטען הננסי.

דבר נוסף, XV בא עם גלגל ספייר בגודל מלא שלוקח הרבה מתא המטען

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אהבתי את הסקירה שלך.

כמה תיקונים:

B3 היא האצ'בק ולא סטיישן וזה מעט מסביר את תא המטען הננסי.

דבר נוסף, XV בא עם גלגל ספייר בגודל מלא שלוקח הרבה מתא המטען

אתה לא מדייק... B3 (או אימפרזה כפי שבאמת צריך לקרוא לה) נמכרת בארץ בשתי תצורות מרכב: האצ'באק וסדאן. ואגב, בחו"ל יש גם גרסת סטיישן שהיא למעשה...XV עירומה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...