Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולכל מי שאומר לי "לא היית רוצה כזה ?" אני עונה תמיד את אותה התשובה-"הייתי רוצה את סכום הרכב הזה בשביל לקנות משהו אחר"

+100

חסרים דברים טובים יותר שאפשר לעשות בתחום המוטורי עם הכסף הזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנם קשור לת'רד אחר אבל הדבר הראשון שהייתי עושה זה לשלם 60K ולחטוף מחבר הפורום את ה166 שלו...:-D

(בלי לחשוב פעמיים וכן-קראתי את השרשור ואני מאותם המפגרים שמוכנים להוציא סכום לא קשור למחירון עבור חלום במצב תצוגה)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוב האנשים במדינה הזאת בטוחים שתמיד הרכב הטוב יותר הוא זה שהשנתון שלו מתקדם יותר. הם המפגרים בסיפור הזה.

פורסם
בדיוק בגלל גישה כזאת אני נוטה פשוט להתייחס אליהם כרכב האחרון בשרשרת המזון בכביש,

בעלי הרכבים האלו חושבים הכביש שלהם והם נוהגים בו כראות עיניהם, ללא התייחסות לחוקי הכביש ולסובבים אותם.

עקב הגישה שלי לרכבים האלה אני בוודאי לא צריך להסביר למה אני נוקט בצעדים שכאלו.

עכשיו לשאלה איך ניתן להציק לבעלי רכב כאלה?

לעולם לא נותן להם להיכנס בלפני בפקק \ ברחובות צרים לעולם לא אתן להם את זכות הקדימה \ סינוור חזק לארוך כל הקטע.

בריונות-נגדית בכביש לא שמורה רק לרכב הגדול יותר, שפשפת אותי? פגעת לי ברכב? מצויין! תכין את הפנקס צ'קים.

תן לי להזכיר לך את המשפט הזה שרשמת:

"בגירה אין לי את הוותק שיש לך בתחום הרכב ולא את היכולות המוטוריות, אל תכעס.

בוודאי ידוע לך על מקרים שונים שבהם חברת הביטוח קיזזה את האשמה התורמת מהסכום,

האם תוכל לשער על איזה סדר גודל אנחנו מדברים? 20% 30%"

בסוף מהשטויות שלך סתם נהג שנוהג בכזה רכב יפגע,ואז תגלה שפגוש של ב.מ.וו לא בדיוק באותו המחיר של האטוס.

כבר ראינו בסירטון מה חוסר היכולת שלך בכביש גרם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו באמת, במקום לענות לאנשים אתה שם סרטון של אדוארד חיל? אתה לא יודע שהוא מת?

פורסם (נערך)

זה בדיוק העניין.

הגרסה הרשמית גורסת שהזמר הרוסי, אשר קנה את תהילתו בעידן הסוביטי, נפטר לאחר שבץ מוחי .

למעשה הוא נסע ברכב יוקרתי (ז'יגולי מודל 1977 שהוא קיבל כהערכה על תרומתו לזמר הרוסי) ברחבי סנקט-פטרסבורג, כאשר הפעם האחרונה שהוא נראה בחיים היה שהוא נכנס עם הרכב לסמטה צדדית כאשר מעט אחריו נסעה מכונית אדומה קטנה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

איך לא חשבתי על זה?! - אני רוצה לקנות וולגה!

זה בפועל פס ייצור של מרצדסים ישנות משנות ה80 במעטה של טנק רוסי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מפעלי גאז הוקמו בשנות ה30 על ציוד אמריקאי וייצרו גרסאות רוסיות של פאקארד שהיה חביב על סטאלין. היה זה אופל שמפעליו הועמסו על רכבות והובאו למוסקבה כדי לייצר מוסקביצ'. לרוסים לא היה ציוד של מרצדס כי הם חא הגעו לחלק ההוא של גרמניה.

פורסם

אני חושב שהוא התבלבל עם ZIL. בפועל זה היה פס יצור של טנקים ישנים במעטה שהיה חיקוי מוצלח חלקית של רכב יוקרה אמריקאי.

הרכבים עדיין פה ושם בשימוש, ניתן לראות אותם במצעדי יום הניצחון במוסקבה או שמדבדב או פוטין רוצים להראות פטריוטיים.

היתרון של ZIL הוא ששום חכמולוג לא ינסה לחתוך אותך או להתחכם איתך באופן כללי בכביש. הסיבה היא לא רק המשקל העצום של הרכב שהופכת כל התעסקות איתו לקטלנית, אלא בעיקר יכולתו של היושב במושב האחורי שלו "להעלים" את מי שמעצבן אותו. סוג של קסם סובייטי.

פורסם

Ahbarony, ברוסיה לא יצרו פקארד, ZIS היה מיוצר עם עיצוב בהשראה של פקראד, מעבר לזה לא היה הרבה משותף.

הדגמים של גאז לפני המלחמה יוצרו עם חלקים ברישיון פורד. כאשר גם המפעל נבנה בעזרת פורד. רוב הדגמים פותחו באופן בלתי תלוי.

מוסקביץ' זה היה אופל.

לאורך שנים רבות רכבי ברה"מ נבנו בהשראה של רכבים אמריקאיים, אבל אף רכב לא היה 1:1. השיטה שלהם הייתה לקנות כמה רכבים ולקחת מכל רכב את הפתרונות הכי טובים. ככה נולדה וולגה גאז 21. מענין שלוולגה גאז 21 בהתחלה תכננו לשים גיר אוטומטי. והרכב היה מצויד בגז ידני - רחוק מאובן של קרוז קונטרול. כמו שהיה נהוג בברה"מ כל דגם שבא מאוחר יותר היה דגרדצייה של הקודם, כך נולדה וולגה גאז 24 שהייתה צפופה יותר. למעט גירסא מיוחדת עם מנוע V8 וגיר אוטומטי שיוצרה לקגב (התחממה בעמידה כי רדיאטור לא עמד במנוע הגדול), הדגמים האחרים היו עלובים עוד יותר.

ולעינין השרשור, אהבתי את הפסיכו אנליזה. באמת מי שמתחיל ברכב קטן עם רגשי נחיתות, עובר לרכב גדול ומתחיל להתנהג כמו ביריון.

באופן כללי, כבר הרבה שנים רכבים אמריקאיים יצאו מאופנה של ערסים/עבריינים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמו שהיה נהוג בברה"מ כל דגם שבא מאוחר יותר היה דגרדצייה של הקודם,

דוגמא מעניינת היא מצלמות זורקי. המצלמות הראשונות היו חיקוי מושלם של לייקה שיוצרו עם ציוד של לייקה וצייס שהובא מגרמניה. הן היו מעולות ואמינות.

לאט לאט האמינות והאיכות האופטית נעלמו...

פורסם

Doc Slow, צודק. במקרה יש לי קולקצייה של מצלמות ורואים ממש את הדגרדצייה מדגם לדגם.

אגב, רכבי יוקרה של ZIL עדיין מיוצרים מחלקים שנשארו, זה בא עם מנוע 7.7 ו300סוסים, גיר אוטומט. גורבצ'וב לגמרי השמיד את כל המסמכים והשרטוטים, כך שלמעשה אי אפשר לחזור לייצור. לא הפסד גדול - הדבר הזה צפוף מאוד בפנים והמזגן רק ליושב מאחור.

אומרים שבקרוב יהיה רכב מחליף. כניראה משהו על שלדה של טנדר אמריקאי.

אנחנו צריכים לשמוח שאנחנו נוסעים על הכבישים בארץ ולא הכבישים ברוסיה. שם קונפליקטים מגעים עד כדי מכות וגרוע מזה. שם אם מישהו חותך את הרכב הלא נכון, זה נגמר רע.

בארץ לאומת זאת אומנם הדרויניזם גם חוגג, לרוב זה לא מגיע לאלימות. זה עוזר לבעלי רכבים בעלי מקדם פחד גבוה לזכות ליותר שלווה על הכביש ומקנה יותר ביטחון, אבל גם גורם לחלק מנהגים להתנהג בביריונות (כל אותם עם רגשי נחותות שהרגישו את עצמם מקופחים ברכב קטן וסתם אנשים לא מחונכים). מכיוון שאני נוהג גם על רכב שחור גדול וגם על רכב לבן קטן - ההבדל ביחס עצום. אבל צריך לדעת לנהוג רגוע עם כל רכב ולהשאיר את האגו בבית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי עדיין זורקי 4 בבית של אמא דרך אגב, זו היתה המצלמה הראשונה שלי, אני בן 37 בשביל עמדן הזמנים וכבר אז היא היתה מצלמה מאוד ישנה, באותם ימים המינולטה 3000 היתה הדבר ועוד רק דיברו על דיגיטליות.

אחרי זה היתה לי גם קייב וגם זנית 11 וגם 12 וגם התקן סנייפר עם עדשת מראה 500 מילימטר ורק אחרי זה עברתי למינולטה 300x :-)

כשהייתי באוקראינה בטיול שורשים עם אבא בא לאסוף אותנו חבר שלו שהוא מאוד עשיר שם והיתה לו וולגה והיא נראיתה כמו העתק מדוייק של מרצדס ואכן המנוע היה שאול מאחת אבל באותה נשימה לדייהו של הבן שלו היה מנוע של אופל קדט, אולי זה היה משהו מיוחד שהוא עשה, לא יודע מה היסטוריית הרכבים האלה אבל יודע מה ראיתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...