Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 1000 ק"מ עם לאון FR 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה נוהג ב-1.4FR או ב-1.8FR? הכיול בין המכוניות שונה אז אולי גם הפרמטרים של ה- SEAT Drive Profile.

ב-1.8 ההגה הרבה יותר כבד במצב SPORT.

דווקא אני לא חושב שיש שינוי בטורבו, לפחות לא לפי ספר הרכב.

1.4

ספר הרכב לא שונה בין גרסאות מנועים, אני מאמין שההיגוי גם לא משתנה, גם ככה VAG ממחזרת חלקים רבים, אז ההבדל בין ה 1.4 ל1.8 זה המתלה האחורי ולפי מה שאני יודע זה בערך הכול.

מכיוון שזה מנוע עם טורבו אני מאמין שדווקא הדרך הקלה שלהם לחסוך דלק היא להוריד את הגדישה.

ד"א יש גם מצב ECO למזגן , הוא מקרר כמעט אותו הדבר אבל הוא מפעיל יותר את מערכת ה START STOP.

השינוי הגדול שאתה מרגיש בין ה SPORT ל NORMAL מבחינת מנוע זה בעיקר התיבת הילוכים , מכיוון שאצלי התיבה הידנית הדבר הזה מתבטל.

את האמת? ה DRIVING MODES האלה הם די חרטא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם הבלמים שונים (לדוגמא, בגלל תוספת הכ"ס) ובגרסת ה-SC בסיס הגלגלים קצר יותר והרכב נמוך יותר. שלך 5 דלתות או SC?

זה נכון ש-VW ממחזרת חלקים, אבל יש להם מדף חלקים גדול ... :)

ב-1.8 יש הבדל דרמטי במשקל ההגה בין המצבים וגם בתגובת המנוע (לא רק כשהתיבה במצב S, גם במצד ידני).

פורסם

בביקורת של ynet על ה1.8 fr נכתב כי צליל המפלט משתנה כאשר עוברים למצב s.

לא ראיתי התייחסות לכך מצדכם, האם מרגישים בשינוי בסאונד?

בנוסף, אין בידית ההילוכים מצב s? האם כל פעם שמעוניינים במצב ספורט צריך להכנס להגדרות דרך מסך המגע?

"יאללה בירי".

פורסם

פעם, עברת ל- S בהטיית מוט ההילוכים, בלי להוריד עין מהכביש. בלאון החדשה, צריך להתחיל לבחור במסך מגע בגודל אייפון... ממש ספורטיבי :-)

אגב, הלאון באמת לא רעה, והשימוש הכי טוב שלה עבורי היה המחיר שלה - במו"מ על הג'ולייטה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

מסכים, הלאון מגיעה לארץ עם המסך הקטן וה-LOW RES ובשביל לעבור למצב SPORT מלא (כולל מנוע, תיבה, הגה) צריך ללחוץ על הכפתור הפיזי MODE (שדרך אגב, לא תמיד מגיב ולפעמים צריך שתי לחיצות בשביל שיעלה ה-SEAT DRIVE PROFILE על הצג - אם כבר חסרונות ובאגים) ובמסך המגע לבחור SPORT. הזזה של הידית למצב S בלאון הנוכחית זה רק מעביר את התיבה למצב SPORT. המנוע, ההגה, נשארים ב-NORMAL.

המתג הפיזי באלפא הרבה יותר כייפי. בכלל, המעבר למסכי מגע בשינוי פרמטרים כאלו ואחרים ברכב מוציא הרבה מהכיף.

אם הגו'לייטה לא היתה מתומחרת כל כך יקר בארץ (ועם כל כך מעט אבזור יחסית למחיר)... ההפרש בין ג'ולייטה 1.4 170 כ"ס Veloce ללאון 1.8FR באנגליה הוא 1,000 פאונד.

IMG_0568.jpg

Seat_Cabin2.jpg

עריכה אחרונה על ידי LeonMaster
פורסם (נערך)

וזה די חבל ולא ברור.

אמנם, קונצרן VAG במודע מעצב את הלאון קצת פחות, מבפנים ומבחוץ, אבל מתמחר מנועים זריזים במחירים טובים. יש פה סוג של פספוס, לטעמי, משום שבאמת יכלו להוסיף קצת יותר "פלפל", מעבר לאפקטים ה"ערסיים" (סליחה, גם אני אוהב אותם, אבל הבה נודה בתרומתם המינורית לחלוטין) האורקוליים.

עריכה: בעצם, כשאני חושב על זה, יש פה גם הרבה החלטה של היבואן, שיכל להביא את הרכב כמו בחו"ל, עם מסך נורמאלי (בזמנו כששקלתי לאון 1.8, בדקתי איזה 3-4 מדינות ובכולן הגיע מסך נורמאלי ולא כזה מלפני עשור) ואבזור יותר טוב, אפילו יותר "משפחתי" - ועדיין הרכב מתומחר זול לעומת מתחריו, אבל כאן הטענות הן כבר לצ'מפיון, וכידוע, טענות נגדם לא חסר.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ה 1.4 בארץ מגיעה רק ב SC.

כן יש הבדל במשקל של ההגה אבל לא הייתי אומר שזה משהו משמעותי, די שטותי האמת.

אני משאיר אותו באופן קבוע על ספורט.

לצערי התחושה בהגה לא משתנה.

ד"א יש לנו את אותה דוושת תאוצה, גם לי בידני יש מיקרו סוויץ בשביל הקיק דאון בDSG.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
וזה די חבל ולא ברור.

אמנם, קונצרן VAG במודע מעצב את הלאון קצת פחות, מבפנים ומבחוץ, אבל מתמחר מנועים זריזים במחירים טובים. יש פה סוג של פספוס, לטעמי, משום שבאמת יכלו להוסיף קצת יותר "פלפל", מעבר לאפקטים ה"ערסיים" (סליחה, גם אני אוהב אותם, אבל הבה נודה בתרומתם המינורית לחלוטין) האורקוליים.

נכון, אני חושב שבגלל הקשיים הכלכליים של סיאט כמותג בשנים האחרונות, מכיוון שהלאון אמורה להיות עבורם "מלכת המכירות" הם ניסו להיות כמה שיותר mainstream / אלגנטי / understated גם על חשבון אופי שונה ומיוחד. זה כנראה מצליח להם כי באירופה מאוד אוהבים את הלאון החדשה (ואת הגולף ואת האוקטביה ואת ה-A3. כולן מעוצבות בצורה די מאופקת).

לאלפא אין את הבעייה הזו. ההפך, חלק מהקסם של המותג זה השוני מול המתחרות.

פורסם (נערך)

לגבי העיצוב, עניין של טעם, אבל באמת שאני לא מבין מה "לטיני" בעיצוב של הסיאט.

אני בכלל לא מבין מה זה "לטיני" בעיצוב מכוניות.

:lol::lol::lol:

אגב, אני מצטרף לקודמיי, הקטע עם פס הלד באמת מגניב!

ושאני אבין, על מנת להעביר למצב ספורט אני צריך להתעסק עם ההגה ומחשב הדרך במקום להסיט את ידית ההילוכים ימינה בנגיעה קלילה? WTF?

עריכה:

עכשיו קראתי את שרשמת - התיבה כן עוברת למצב ספורט. ההיגיון חזר לקדמותו.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
למי שרצה תמונה של תא הנוסעים, מהרכב שלי -

IMG_0569.jpg

למה המזגן לא עובר למצב ספורט? ;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה זאת אומרת הם לא יכתבו את זה כי זה לא נכון? הנה - הם כתבו.

http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/giulietta/verdict

שחור על גבי LCD - הג'ולייטה אחלה ומאוד כייפית לנהיגה, הלאון / גולף טובות יותר ומובילות הקטגוריה ב-handling.

עריכה -

וחוץ מזה, אני מאוד אוהב את הג'ולייטה. אבל הלאון, כמכונית נהיגה, טובה יותר...

רק פחות סקסית ועם סמל הרבה פחות נחשק. מסכים שזה הרבה מהכיף של נהיגה במכונית ספורטיבית.

אם הג'ולייטה 170 היתה נמכרת מאובזרת כמו הלאון במחיר של הלאון, אופצייה מעניינת...

לגבי טופ גיר, לא ברור למה הם התכוונו, האם לנוחות, שקט או משהו אחר. אף אדם שפוי לא יכתוב שגולף/לאון היא מובילת הקטגוריה בHandling.

בכל אופן, מנסיון עם שני הרכבים, הג'ולייטה גם נוחה מהלאון וגם מתנהגת טוב יותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
גם הבלמים שונים (לדוגמא, בגלל תוספת הכ"ס) ובגרסת ה-SC בסיס הגלגלים קצר יותר והרכב נמוך יותר. שלך 5 דלתות או SC?

לעניות דעתי, אין 1.4FR שהיא לא SC.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

עדכון מצידי: הגדרתי את הרכב על מצב Sport ולאחר מכן החזרתי את התיבה מ-S ל-D (תמיד אפשר להעביר חזרה מבורר ההילוכים).

הרכב נמצא במצב קבוע במצב Sport ומגיב הרבה יותר טוב, אני לא בטוח אבל נשמע שגם יש צליל משמעותי יותר למנוע. הסיבה לא לא לנסוע עם S בתיבה היא צריכת הדלק, משיכת ההילוכים המוגזמת לטעמי.

השילוב של מצב Sport עם תיבה ב-D נותן תוצאה מאוד טובה וכבונוס מקבלים את פסי הלד באדום...

רועי

• תוכן חדש...