Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכום הכתובה

eladbe
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוז = 4‏₪

אני הייתי רושם 200, גם ככה כך ההלכה קובעת 200זוז לבתולה ו100 לגרושה, אלמנה וכו'.

אם כבר בא לך להשתמש בכפולות תשתמש בכפולות של 26 כמניין שם ה' (יה*ה).

הכי חשוב מזל טוב, תזכו לחיים מאושרים ביחד וכל טוב :)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זוז = 4‏₪

4 ש"ח לזוז גם לאחר 3500 שנה, בואנה זה שמירת ערך לא רעה בכלל.. עדיין מנפיקים אגרות חוב בזוזים בבורסה?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת שאני לא מבין למה בכלל צריך את זה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כְּתובָּה היא מסמך משפטי שנלווה לקידושין שתיקנו חז"ל, ובו מפורטים חובות הבעל כלפי אשתו, ובעיקר התחייבותו הכספית במקרה שתגורש או תתאלמן. טעמם של חז"ל לכתובה היא שלא יקל בעיני הבעל לגרש את אשתו, שהרי בזמנם נהג דין התורה לפיו מותר היה לגרשה בעל כורחה. כיום נהוג להעניק את שטר הכתובה לכלה במהלך מעמד החופה.

כל יהודי מחויב בכתובה שהוא מתחתן, כך תיקנו חכמים, אשרי המאמין, ומי שלא לא חייב :), שבוע טוב לכולם.

פורסם
גם ככה כך ההלכה קובעת 200זוז לבתולה ו100 לגרושה, אלמנה וכו'.

בתולה-גרושה-אלמנה? אין משהוא באמצע ?

בכל אופן אין הכוונה להשוות ערך מטבע מאז להיום.

זוז = יום עבודה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש ערך לזוז,מנה,סלע וכו'

וזוז ממש לא שווה יום עבודה (למדתי קצת גמרא, כך שערכתי תחקיר קטן בזמנו).

פשוט זוז זה 4.8 גרם כסף, בעבר היו משלמים בכסף,נחושת,זהב וכו'

פורסם
100 זוזים.

המינימום ההלכתי הוא 200 זוז שהם 112.5 גר' כסף טהור (ע"פ מרן עובדיה יוסף). אל תתפרע כי גם הרב לא יאשר. היה לי חבר שרצה לרום לאשתו שני מיליון שקל והרב אסר עליו.

בחתונה שי הרב אמר "הסכום שנקבע בין הצדדים" וזהו. אף אחד לא תריך לדעת כמה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תעשו חתונה באוירת מוזיקת היפ הופ, תביאו רב אתיופי שיגיד את הברכות בראפ ואז תוכל לתת 50 cent בכתובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסכום ממש לא הוגבל ל50 אלף.

נותרתי מעט מופתע מהשירשור, כל החתונות שאני זוכר את את עצמי בהן הסכום הנמוך ביותר היה 100 אלף ש"ח בשבוע שעבר, בדר"כ מספר מאות אלפי שקלים.

מעניין, לא כולן משפחתיות כך שיש מגוון של אוכלוסייה, בדר"כ לא עשירה, או מאמינה במיוחד.

פורסם
אז זהו שחבר שלך אולי מחרטט אותך כי ממה שהרב שחיתן אותנו הסביר אי אפשר לרשום סכומים כאלה.

או שהרב שלי טעה או שחבר שלך חירטט.

הסכום אכן הוגבל ל 999,999 ( אחריי הכל יש מי שכן יכול לשלם את זה ) כי בעבר היה ניתן לכתוב יותר ובכדי למנוע את מכירת העכוז שלך לשוק האפור במלוא מובן המילה.

• תוכן חדש...