Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כיומיים קרה הדבר - בתחילת נסיעה שגרתית שמתי לב ששום מחוג בלוח שעונים לא עובד. הנורות מאירות אבל אין שום תגובה מאף מחוג, כולם על 0 או אפילו אף פחות מכך. כלומר, שעון טמפ' של המנוע לדוגמא, אפילו נמוך יותר ממה שהוא בדרך כלל (גם כשהאוטו מכובה).

ניסיתי להניע ולכבות מס' פעמים אך ללא הצלחה.

מצאתי רק שרשור אחד בחיפוש עם בעיה דומה, ושם הבחור הלך על החלפה של כל הלוח מפירוק. פוסטים אחרים מדברים רק על התקלה בספידומטר, ואצלי כאמור כל הלוח לא עובד.

לפני שאני הולך להזיע ולפרק אותו, אני צריך הכוונה ורעיונות מה כדאי לבדוק לפני שאני הולך לפירוקיות.

יש מישהו שנתקל בבעיה דומה או יכול להכווין אותי מה לחפש?

רב תודות וסופ"ש שקט לכולם! :-)

פורסם

הייתה לי גם 206 עם הבעיה הזו, שם התקלקלו לי המנועים של המחוגים בהפרש של כמה שבועות אחד מהשני. פעם ראשונה הלכתי למקום שהחליף לי את המנוע, עבודה + מחיר החלק עלו כ 400 ש"ח. כשהלך המנוע השני ביצעתי את העבודה לבד, מחיר מנוע משופץ הוא כ 200 ש"ח.

לגבי הבעיה שלך, מוזר ששני מנועים התקלקלו בדיוק באותו זמן, צריך באמת לבדוק אם אלו המנועים או משהו אחר.

פורסם

יש כמב דברים שאתה יכול לנסות לבד. למשל, אתה יכול לפתוח את מכסה הפלסטיק של לוח השעונים ולראות אם יש בעיה בקונקטור, זה בסך הכל פירוק פלסטיק וכמה ברגים, לא מסובך.

רעיון נוסף, יש אולי פיוז שאחראי באופן ספציפי על האזור הזה?

פורסם

בדוק נעלי כבל של המצבר, בדרך כלל שהן רופפות או החוטים מפוצצים זה גורם לחלק מלוח השעונים בצרפתיות לא לעבוד.

כמו כן יכול להיות שהן רק התרופפו מעט, ועל כן בצע חיזוק טוב, אפילו על ידי החלפת אום לחדש והוספת דיסקית שטוחה, וחזור לעדכן.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חוזר עם העדכון.

1. פירקתי את הלוח שעונים לגמרי, עניין של בורג אחד. לקח לי פחות מדקה :shock:

שיחקתי עם החיבורים, ניתקתי וחיברתי מס' פעמים - ללא הצלחה.

2. ניתקתי וחיברתי שוב את המצבר. לא עזר.

3. עכשיו נזכרתי ששכחתי לעבור על הפיוזים. :? הולך לבדוק שוב.

יש עוד רעיונות? אני מפחד קצת לרכוש לוח חדש מפירוקיה ולגלות שגם הוא לא עובד.

• ספונסר פורום
פורסם

הבדיקה הכי מדויקת ההיא בעזרת מחשב איבחון מקורי מחובר תוך כדי נסיעת מבחן.במצב כזה ניתן לראות באם הנתונים מתקבלים מהחיישנים באופן תקין.אם הנתון של מד האוץ וסל"ד מנוע מתקבל במחשבים אז הבעיה בלוח ותצטרך לשלוח אותו לתיקון. את הבדיקה במחשב תוכל לבצע אצלינו במוסך גבע ללא עלות וללא התחייבות לתיקון.נשמח לעזור-מוסך גבע

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

מוסך גבע, תודה רבה על ההצעה! לצערי לא יוצא לי להיות באיזור שלכם בזמן הקרוב.

עדכון.

הרכבתי את הלוח שלי ב- 206 אחרת. לא עובד.

אחרי חיפוש קצר בפירוקיות באיזור שלי נמצא רק לוח של 206 אוטומטית, שהוא כמובן שונה מ206XS. מושלם היה למצוא לוח שעונים עם רקע לבן, כמו ב206XS אחרי מתיחת הפנים. 8)

מישהו יודע להעריך כמה יעלה התיקון של הלוח הנוכחי?

תודה.

פורסם

גם לי היה אותו סיפור , עלה 300 שקל באוו ספידומטרים יקר מדי.

אחר כך קרה לי אותה תקלה בסל'ד וקניתי מפירוק ב 150 שקל את כל הלוח עצמו

את הישן פירקתי לבד נסיתי להבין על מה שילמתי 300 שקל באוו ספידומטר ובסוף לא מצאתי מה תיקנו כשפתחתי את הקבלה ראיתי תיקון כרטיס .

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

טוב, אז בגלל שלא הצלחתי למצוא לוח שעונים מתאים באיזור שלי, ולנסוע לחפש למרכז אין לי כל כך אפשרות כרגע (מה גם שאני לא רוצה לנסוע ללא השעונים) החלטתי לפרק את הלוח הנוכחי עד הסוף. גם ככה הוא לא עובד, מה כבר יש להפסיד :-D

אחרי החיפוש ברשת הבנתי שהבעיה היא ככל הנראה באחת ההלחמות של הכרטיס (מתיאורים זהים לבעיה של בעלי מכוניות אחרות). מסתבר שיש מכוניות בהם זו בעיה ידועה\נפוצה ויש מדריכים מפורטים של היכן בדיוק צריך להלחים, לצערי לא מצאתי משהו דומה ל-206.

פירקתי כאמור, את הלוח לגמרי ואף צילמתי להנאתכם. יש למישהו כיון\הנחיות למה בדיוק צריך לחפש? מצוייד בזכוכית מגדלת עברתי עליו ויזואלית במשך מס' דקות ועל פניו הכל נראה תקין. כיצד אני אמור לזהות מסלולים שההלחמה בהם התפרקה?

ידוע לי על שיטה של אפייה בתנור (מתחום המחשבים) בהם ההלחמות "נמסות" וחוזרות לתפקד. לא יצע לי להשתמש בשיטה הזו עד כה, וזה פיתרון קיצוני מדיי שאני מנסה להמנע ממנו לבינתיים :shock:

צירפתי כה תמונות ברזולוציה הכי גבוהה שהאתר קיבל, סתם בשביל הקטע.

רעיונות?

DSC_9327.jpg

DSC_9326.jpg

DSC_9329.jpg

פורסם (נערך)
טוב, אז בגלל שלא הצלחתי למצוא לוח שעונים מתאים באיזור שלי, ולנסוע לחפש למרכז אין לי כל כך אפשרות כרגע (מה גם שאני לא רוצה לנסוע ללא השעונים) החלטתי לפרק את הלוח הנוכחי עד הסוף. גם ככה הוא לא עובד, מה כבר יש להפסיד :-D

אחרי החיפוש ברשת הבנתי שהבעיה היא ככל הנראה באחת ההלחמות של הכרטיס (מתיאורים זהים לבעיה של בעלי מכוניות אחרות). מסתבר שיש מכוניות בהם זו בעיה ידועה\נפוצה ויש מדריכים מפורטים של היכן בדיוק צריך להלחים, לצערי לא מצאתי משהו דומה ל-206.

פירקתי כאמור, את הלוח לגמרי ואף צילמתי להנאתכם. יש למישהו כיון\הנחיות למה בדיוק צריך לחפש? מצוייד בזכוכית מגדלת עברתי עליו ויזואלית במשך מס' דקות ועל פניו הכל נראה תקין. כיצד אני אמור לזהות מסלולים שההלחמה בהם התפרקה?

ידוע לי על שיטה של אפייה בתנור (מתחום המחשבים) בהם ההלחמות "נמסות" וחוזרות לתפקד. לא יצע לי להשתמש בשיטה הזו עד כה, וזה פיתרון קיצוני מדיי שאני מנסה להמנע ממנו לבינתיים :shock:

צירפתי כה תמונות ברזולוציה הכי גבוהה שהאתר קיבל, סתם בשביל הקטע.

רעיונות?

אני במקרה ניהלתי מעבדה לתיקון לוחות אם של מחשבים ניידים,ואני מציע לך לא להתעסק עם הלוח אם אין לך ידע באלקטרוניקה,,,תנסה להיכנס לאתר של SAGEM ולראות אם ישנם סכמות שאפשר להוריד,אבל שוב ללא ידע בהלחמות ואלקטרוניקה אל תיגע ואל תעשה דבר ! מקסימום תפרק את כל הנורות ותתיז ספריי מגעים,אולי זה יעזור.

לי יש פיג'ו 307 שנת 2002,ולי אין את האומץ לפתוח את לוח השעונים שלי,אף על פי שאני מאוד רוצה בגלל שהתאורה דיי חלשה,וכפי שאני מבין הלדים הכתומים מולחמים ללוח,עדין לא יודע עם יש גם נורות,אשמח לדעת כמובן.

פה יש קישור מעניין

http://www.ledperf.co.uk/led-for-peugeot-206-mux-=c=-21_33_34.html

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

טוב אז מסתבר שלא יצא לי להחליף ללוח שעון לבן של הדגמים החדשים.

משנת 2001 יש רק חיבור אחד אל הלוח, ואצלי יש 2. :cry:

נראה שיותר פשוט יהיה לשלוח את שלי לשיפוץ ולקוות למחיר סביר מאשר לחפש אחד כזה בפירוקיות.

זה כמו שלי -

f17d6089-3f9f-4596-8c32-16f851feea57.JPG

וזה החדש יותר -

0bdfc2bf-d1b6-4ef1-99a3-a93e53c6b82e.jpg

• תוכן חדש...