Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרובה העיקרי של צה"ל בשנותיו הראשונות היה למעשה "קרבינר 98k" של מאוזר שהיה גם נשק החי"ר העיקרי של הוורמכט.

מאחר והמשלוח הגיע מצ'כיה ומסיבות מובנות אחרות הרובה נקראה "רובה צ'כי". חלק מהרובים היו עם החתמות של צלב קרס או הנשר הגרמני ששוייפו.

אה, והמגל"ד המפורסם (קודמו של ה-MAG) היה למעשה MG34, גם הוא נשק גרמני ששימש את הוורמכט במלחמה.

סבא שלי מחרים עד היום את תוצרת גרמניה (סבא ז"ל שלי מהצד השני שגם הוא היה ניצול שואה דווקא נהג בחיפושית שנים רבות). אני לא כל כך. אבל אני בהחלט לא מתכוון לשכוח להם את מה שהם עשו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

הפרוייקט האחרון של מהנדסי אוטו יוניון היה פיתוח קו מנועים חדש עבור פולקסווגן.

עד הצגת הפאסאט בשנת 73', כל מנועי פולקסווגן היו מנועי בוקסר מקוררי אוויר בנפחים שנעו בין 1.2 ל 1.8.

האודי 80 שהוצגה ב 73' היתה המכונית הראשונה שהשתמשה במנועים אותה תכננה אוטו יוניון, כשהשריד האחרון למנועים האלו היה מנוע ה 1.8 בנפח 1781 סמ"ק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אאלט בשנותיו הראשונות חיל האוויר השתמש בנגזרת צ'כית של המסרשמיט, ופחות אם בכלל במקור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...