Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי קל לזהות אותם בסיטואציה כזאת -

שיחה נכנסת...

אני:שלום

סוחר:שלום, זה בקשר לרכב

אני:כן, איך אפשר לעזור?

סוחר:איזה רכב זה? דגם?

לענות להם תשובות מעצבנות בחזרה

סוחר:גמיש? אני בא היום 110K מזומן.

ת:לפי המחירון הוא 125K אבל אני מוכן למכור לך ב115K בלי הגלגלים + עץ ריח מתנה.

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מראש נוקב לכל קונה פוטנציאלי מחיר שמבחינתי הוא סופי לגמרי, עם או בלי בדיקה מצדו ועל חשבונו בלבד ללא התחייבות מצידי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

דרך הפעולה שלך נשמעת נוחה מאוד עבור מוכר רכב. השאלה המתבקשת היא האם אתה במעמד קניית רכב יד שנייה תסכים לקנות רכב ממישהו הנוהג בגישה שלך?

פורסם

אולי בשל עבודתי אני לא מבין את ההתלהמות אם אתה בצד המוכר. מבחנתי שהקונה יהיה סוחר/פרטי/עב"ם. אני נותן מחיר הוא מתמקח ובסוף סוגרים על המחיר המוסכם על שנינו. כל עוד הוא מעביר בעלות על שמו/תו סחר/ משהו אחר מה זה משנה לי. תהיה נחמד לכולם תמכור יותר.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
דרך הפעולה שלך נשמעת נוחה מאוד עבור מוכר רכב. השאלה המתבקשת היא האם אתה במעמד קניית רכב יד שנייה תסכים לקנות רכב ממישהו הנוהג בגישה שלך?

תלוי באיזה רכב מדובר, אם הוא "נדיר" יש לך ברירה אחרת?

Just daily

פורסם

רכבים נדירים ומיוחדים זה סיפור אחר. הנחתי (גם בגלל האוקטביה בסימלון שלך) שאתה מתכוון לרכב שיגרתי כמו שפותח השירשור

מדבר ולא במשהו מיוחד. :-)

פורסם

לא התכוונתי לרכבים נדירים ברמת LIMITED EDITION או שנמכרו מהם רק 5 חתיכות ב-3 שנים. רכב "נדיר" יכול להיות גם רכב שנסע הרבה פחות מהממוצע של אותו מודל, מנוע מיוחד, אבזור, מס' ידיים וכו'.

Just daily

פורסם

אז במקרה כזה, אני לפחות, הייתי מדלג לרכב הבא.

יש לי תחושה שגם אתה בתור חובב רכב (שמכיר כניראה את אחוז הרמאויות בתחום) לא היית מסכים ל"סידור" שהצעת.

אף אחד לא מעוניין לשלם כ 500 ש"ח על בדיקה של רכב שהוא במצב מצויין לטענת הבעלים, כשבבדיקה מתגלה שהמנוע והגיר במצב גרוע, עבר תאונה וכניראה שגם שיחקו בקילומטרג'.

יש מקום להתחייב לקונה על הנתונים שאתה מציג (במידה מסויימת). - לגבי המחיר, זכותך לא להתגמש בכלל וזכותך גם לדרוש פעמיים מחירון.

פורסם
אז במקרה כזה, אני לפחות, הייתי מדלג לרכב הבא.

העיניין הוא שאין לך הרבה אוקטביות tdi פרטיות ושמורות לדלג אליהן.

אם אתה בתור מוכר מתחייב בבדיקה על מנוע והגיר, איפה מבחינתך עובר הקו בין הכסת"חים של מכון בדיקה לבין תקלות אמיתיות ברכב? ואיפה עובר הקו מבחינתך בתור הקונה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני עם מורזילקה.

כל הקטע הזה של "מתחייב בבדיקה" זה לא יותר ממילים ריקות - במיוחד כאן בארץ סחר יד שניה בשוק הרכב הוא משחק מלוכלך מאוד שבו בדרך כלל 2 הצצדים מנסים, או לפחות יכולים, לגרז את הצד השני כמה שיותר. במכון הבדיקה יוצאת בדיקה שרובה כסת"ח ומלבד דברים מסוימים שמהווים כבר בעיה חוקית (שלדה מולחמת של רכב שהורד מהכביש, למשל) לא נותנים שום אינפורמציה. הקונה יכול לנסות למשוך את זה לכיוון של "אבל התחייבת, תשלם לי על הבדיקה". המוכר יכול לעשות בדיוק את ההפך, לגרור לבדיקה מישהו בלי שום התחייבות ואז לשכנע אותו שזה שברכב אין מנוע זה בכלל לא נורא, ועדיף לו לקנות כי הוא כבר בזבז 450 שקל על הבדיקה.

ומצד שני, לא תיקח לבדיקה אלא למוסך, אז של מי? אם המוכר מציע את המוסך שלו, אז זה אח שלו שיגיד לקונה שזה רכב פיקס, יתן לו הערכת מחיר ליישור קו של שקית קבוקים ואז יתפור אותו אחרי המכירה. אם הקונה מציע את המוסך שלו, אז זה בן דוד שלו וימצא גיר תקול ומנוע עם צילנדר בודד עובד גם ברכב חדש מהיבואן. אז מה עושים? אן-דן-דינו?

לא משנה אם אתה קונה או מוכר, בשוק כאן ובמצבו כרגע הנחת היסוד היא, וצריכה להיות - מנסים לתקוע אותך, ואפילו בלי איזה קרם ידיים לריכוך. והדרך היחידה להתמודד עם זה היא בדיוק כמו פריק המילקי כאן - לומר "חביבי - קח לבדיקה, למוסך, תזחל מתחת ומעל לאוטו, תבדוק, תשווה, תבחן עם מיקרוסקופ. המחיר הסופי הוא X, הוא מגלם בתוכו את כל הריג'קטים וכל ההסתייגויות. מתאים תיקח, לא מתאים - תמשיך הלאה". זו בדיוק הגישה בה נקטתי והרכב נמכר תוך יום מפרסום המודעה, למעשה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
במעמד העברת בעלות ביקשתי ממנו להציג לי ביטוח חובה, כפי שדרשתי.

וכי למה זה צריך לעניין אותך אם יש לו ביטוח? רגע אחרי העברת הבעלות, הרכב רשום על שמו, הביטוח שלך מבוטל וכל מה שקורה מאותו רגע לא קשור אליך. מצידך שהרכב יעמוד כפסל סביבתי בכיכר העיר ללא ביטוח.

תוכל להסביר בבקשה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
העיניין הוא שאין לך הרבה אוקטביות tdi פרטיות ושמורות לדלג אליהן.

אם אתה בתור מוכר מתחייב בבדיקה על מנוע והגיר, איפה מבחינתך עובר הקו בין הכסת"חים של מכון בדיקה לבין תקלות אמיתיות ברכב? ואיפה עובר הקו מבחינתך בתור הקונה?

לא דיברתי ספציפית על רכב זה או אחר.

כמו כן, כפי שציינתי, יש מקום להתחייב על קווים מסויימים כגון "הרכב לא עבר תאונה שבגינה נגרם נזק לשילדה" וכדומה.

ברור שככל שהרכב ישן יותר ובטח כאשר אינו נמכר מיד ראשונה היכולת של בעל הרכב להתחייב על מצב הרכב קטנה יותר.

פורסם

אני לא התחייבתי על כלום כשמכרתי את הרכב האחרון.

הראיתי לקונה ספר טיפולים מסודר, בדיקה לפני קנייה שעשיתי לרכב שהייתה בתוקף לפני 3 שנים והסברתי לו שהרכב לא עבר תאונה ומה שיש בספר הטיפולים זה מה יש. וואלה, זה עבד. הרכב נמכר לראשון שהגיע.

פורסם

הסכנה היחידה היא שהוא לא יעשה העברת בעלות ואז יש מצב שהרכב יסע על שמך עד שהוא ימכור לצד ג' ובזמן הזה תחטוף דוחו"ת חניה, מצלמות מהירות, כביש 6 וכו'. האחריות על העברת הבעלות היא על המוכר ואל תתפתה לאלה שאומרים לך שהם שכחו את תעודת הזהות והוא כבר יעביר לבד את הבעלות כי "חבל שאתה תרוץ עוד פעם". אם מעבירים בעלות ביחד בקניה, מה אכפת לך אם זה סוחר או גולש גלים מהוואי שאין לו רישיון נהיגה.

פורסם
וכי למה זה צריך לעניין אותך אם יש לו ביטוח? רגע אחרי העברת הבעלות, הרכב רשום על שמו, הביטוח שלך מבוטל וכל מה שקורה מאותו רגע לא קשור אליך. מצידך שהרכב יעמוד כפסל סביבתי בכיכר העיר ללא ביטוח.

תוכל להסביר בבקשה?

+1.

אם יש או אין ביטוח לרוכש זה בעיה שלו ולא בעיה שלי כמוכר.

יכול לומר לך שבהונג קונג לדוגמא בלתי אפשרי להעביר בעלות על רכב ללא הצגת מסמך שמעיד על כך שיש לך ביטוח חובה בתוקף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...