Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קיבלתי רכב חדש לפני חודש וחצי והחלטתי לשמור עליו במצב טוב ככל הניתן.

אני גר בבניין דירות אז ככה שאני שוטף חיצוני בשיטת שני הדליים.

התהליך הוא כזה

1. ריסוס הרכב עם מרסס ידני (כזה שקונים במשתלה) שמכיל onr בדילול qd

2. שופך דלי מים

3. שוטף בשיטת שני הדליים עם onr

4. מייבש עם מגבת uber

5. מסיים ייבוש עם qd onr ומטלית קטנה מהקןריאני.

שאלה

1. האם תהליך 1+2 תורם במשהו בהנחה שהרכב נשטף בתדירות של פעם בשבוע ורוב השבוע יושב בחניה?

2. הזמנתי פלסטלינה סינית ויש לי אופטיסיל..

האם צריך פלסטלינה לרכב כל כך חדש שנשטף פעם בשבוע? או שאפשר ליישם אוטם עם/בלי ipa לפני (אין שום ווקס להוריד מהרכב)

3. יש סיבה לקנות חומר ייעודי לחישוקים?

אני שוטף אותם עם הדלי של הonr וכפפה שמיועדת רק להם. נראה שזה מוריד את האבק בלי מאמץ מיוחד.

שאלה על נקיון פנימי..

איך שומרים על תחזוקה שוטפת ומראה חדש לריפוד?

לרסס apc מדולל פעם בשבוע ולנגב?

אני מעדיף לא לחכות שתצתבר ג'יפה ומצד שני פוחד להתעסק עם משהו במצב יחסית חדש.

פשוט רוצה לשמור על המצב הקיים לאורך זמן.

במיוחד שמדובק ברכב שידוע בריפודים שמוכתמים בקלות (פיקנטו)

פורסם

1. כמה שפחות לכלוך יש לך לגרור עם הכפפה-יותר טוב.

2.הרכב לא עובד טיפול דיטיילינג לפני שאתה מקבל אותו בסוכנות לכן כדאי לעשות פלסטלינה.

3.אם אתה מרגיש שאין לך צורך בחומר אז לא, לא צריך.

לפי מה שאני יודעת זה לא ממש בריא לנקות ריפודים עם APC על בסיס קבוע, אני לא יודעת מה תדירות ואופי השימוש ברכב, אבל אולי כדאי שפשוט תקפיד לנקות אחת לכמה חודשים כדי לרענן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לטעמי בנוגע לריפודים הדבר היחיד שיש להקפיד הוא לשאוב אותם ולדאוג שלא יפלו עליהם לכלוכים שיצרו כתמים , ברכב של אמא שלי משנת 2003 המושבים נראים כמו חדשים ומעולם לא השתמשו בשום חומר , כל עוד תשמור עליהם מכתמים אין להם ממה להתלכלך אבק לא עושה כתמים

פורסם

1.אכן תורם, תהליך 1 שציינת נקרא בעולם הדיטיילינג בשם: Pre-Wash(קדם שטיפה). שמטרתו בעצם היא לגרום ללכלוך לרדת מפח הרכב

ובעצם להתנתק בקלות וכך כאשר אתה עובר לתהליך מס' 2 של שטיפת הרכב בשיטת ה 2 דליים עם מעבר של הכפפה על הפח ואני ארשה

לעצמי לצטט את לנה(Murzilka):

כמה שפחות לכלוך יש לך לגרור עם הכפפה-יותר טוב.

לכן התהליך ה-1 די הכרחי למי שרוצה לשמור על רכבו בצורה הטובה ביותר.

2.אכן די מומלץ להשתמש בפלסטלינה, אפילו אם הרכב בן לא פחות מחודש, הוא עובר דרך ארוכה כאשר הוא חשוף ודי הרבה מזיקים נדבקים

לפח הרכב אשר לא יוצאים ללא הפלסטלינה. ממליץ לך לעשות את השלב הזה בדייקנות, למרות שלא תהיה לך עבודה קשה בשלב הזה מכיוון

שהרכב חדש, אך עדיין זה מומלץ מאוד. ככה תוכל להגיע למשטח נקי מכל לכלוך כלשהוא שדבוק לפח.

לאחר הפלסטלינה הייתי ממליץ להשתמש ב IPA לפי יישום אוטם. שימוש ב IPA לפני האוטם גורם לאוטם להתחבר בצורה טובה יותר עם הפח

וה IPA מסיר בעצם כל גורם שומני כלשהוא שנמצא על הפח. אתה יכול להשתמש ב IPA בדילול של 1:5.

3.אך ורק רצונך האישי, אם תראה שאתה מתחיל לעבוד קשה יותר על הג'אנטים כשאתה מנקה אותם עם ONR

ואתה רוצה לעבוד פחות קשה אז תרכוש חומר ייעדוי לניקוי הג'אנטים.

כל עוד תשמור כמו שצריך על הריפודים לא תצטרך לעבוד עליהם קשה מדי :) זאת ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך חח.

אם אתה רואה שאם צברו כתמים תעבור עם APC בדילול של 1:10 ותראה פלאים.

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

• תוכן חדש...