Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידע כללי שלי, איך אפשר לשים בידוד מתכווץ על חוט כמו שידברתם פה: לחשוף מ+ אחרי הסוויץ׳ כמה מילימטרים ולהלחים אליו.

חייב לנתק את אחת הקצוות שלו ולהשחיל את הבידוד או שיש דרך אחרת?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בסוף לא התחברתי מהרדיו. ראשית פתחתי את התא כפפות ופירקתיו ממקומו.גיליתי ממש במקרה צמה עם קונקטור שלא מחובר לכלום.כנראה הכנה למשהו שלא חובר.ניתקתי את הקונקטור מהצמה וחיברתי את הדיבורית עם בידוד מתכווץ והכל היה מוכן לעבודה.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

זה היה קונקטור לבן עם 4 גידים. זה אכן היה נראה הכנה לדיבורית

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

ברכב עדיף לא להלחים אלא להשתמש בנעל כבל כדי לחבר שני חוטים. לפחות כך אני נוהג לעשות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חיבור בעזרת נעל כבל מחזיק מעמד גם ברעידות ומהמורות ובאופן כללי בתנאים קשים. הלחמה מחזיקה הרבה פחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אולי תזרקו עלי עגבניות רקובות, אבל בחיבורים כמו של דיבורית שלא מעבירים זרם גבוה ליפוף חוטים פשוט מחזיק מצויין. בתנאי שעושים אותו כמו שצריך.

עשיתי עשרות רבות של חיבורים כאלו, כולם החזיקו שנים ארוכות ולא הייתה אף פעם שום בעיה באף אחד מהם.

כמובן שכשיש זרם יותר רציני, מומלץ להלחים.

פורסם
חיבור בעזרת נעל כבל מחזיק מעמד גם ברעידות ומהמורות ובאופן כללי בתנאים קשים. הלחמה מחזיקה הרבה פחות. - SOLDERSLEEVE פותרים את הבעיה ראה הסבר בהמשך.

אולי תזרקו עלי עגבניות רקובות, אבל בחיבורים כמו של דיבורית שלא מעבירים זרם גבוה ליפוף חוטים פשוט מחזיק מצויין. בתנאי שעושים אותו כמו שצריך.

עשיתי עשרות רבות של חיבורים כאלו, כולם החזיקו שנים ארוכות ולא הייתה אף פעם שום בעיה באף אחד מהם.

אם יש באפשרותך לבצע חיבורים בעזרת נעלי כבל או להלחים עדיף בכול מקרה על חיבור בליפוף.

אני אישית מחבר מוליכי חשמל בעזרת הלחמות או נעלי כבל.

במקרים שקשה או לא נוח לבצע הלחמה אני משתמש ב-SOLDER SLEEVE אשר משמשים בתעופה ועומדים בתקנים של MIL/NASA.

החיסרון של SOLDER SLEEVE המחיר הגבוה שלהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא נזרוק עגבניות אלא מלפפונים

למרות שאולי זה אצלך מחזיק מעמד אני ראיתי מספיק מקרים שלא זה מחזיק וזה באמת חיבור חובבני ולא מומלץ כלל

פורסם

ברור שזה חובבני ולא מקצועי. לא טענתי אחרת.

כשהייתה לי אפשרות, הלחמתי.

אבל כשאין מלחם זמין וכשמדובר בקו עם זרם נמוך, אם עושים ליפוף כמו שצריך כלומר חושפים קטע חוט מספיק ארוך ומלפפים ליפוף הדוק יותר משתי כריכות וחצי - זה מחזיק מעמד.

אגב הסליבים האלו שמרק העלה הם דבר מעולה. נוחים מאוד לעבודה ויוצרים חיבור עמיד וחזק מאוד.

הם גם לא כאלה יקרים, אפשר להזמין מ Ebay בערך בשקל - שקל וחצי ליחידה כשקונים 100.

צריך כמובן להצטייד באקדח אוויר חם.

פורסם (נערך)
ברור שזה חובבני ולא מקצועי. לא טענתי אחרת.

כשהייתה לי אפשרות, הלחמתי.

אבל כשאין מלחם זמין וכשמדובר בקו עם זרם נמוך, אם עושים ליפוף כמו שצריך כלומר חושפים קטע חוט מספיק ארוך ומלפפים ליפוף הדוק יותר משתי כריכות וחצי - זה מחזיק מעמד.

אגב הסליבים האלו שמרק העלה הם דבר מעולה. נוחים מאוד לעבודה ויצרים חיבור עמיד וחזק מאוד.

הם גם לא כאלה יקרים, אפשר להזמין מ Ebay בערך בשקל - שקל וחצי ליחידה כשקונים 100.

צריך כמובן להצטייד באקדח אוויר חם.

המחיר שציינת הם עבור סליבים תוצרת סין העממית. נסה למוצא סליבים מקוריים תוצרת TE או TYCO לחוטים בעלי שטח חתך של 2.0-4.0 ממ"ר בשקל וחצי.

אל תשכח שבתור חובב אתה צריך כמה מידות של סליבים ולא בכמות של 1000 או 100 יחידות בכדי לכסות את כול מידות הכבלים ברכב ואז המחיר יוצא מאוד יקר או במילים תהפוך את השקלים לדולרים.

סליבים סינים יש לכמה שאתה רוצה בבית ולצערי הם באיכות יירודה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...