Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ,

אני אנסה לקצר עד כמה שאפשר ועדין להיות ממוקד כי אני חייב עזרה בנוגע להתנהלות שיש לי מול עו"ד על עסקת נדלן שאני ובת זוגתי רצינו לבצע.

ההעסקה עצמה מאוד מורכבת לכן לא אכנס לפרטים (מדובר על בית בלי רישום בטאבו , ישנה הערת אזהרה) אני ובת זוגתי לאחר חצי שנה של התנהלות בלתי פוסקת מול המוכרים החלטנו לרדת מההעסקה...

ההסכם ביננו לבין העו"ד היה שהוא מקבל 0.2% מסכום ההעסקה בהתחלה (כבר שולם) ואת היתרה 0.8% רק אחרי שאנחנו חותמים על החוזה.

לדברי העו"ד הוא עבד קשה על התיק שגזל לא מעט זמן ממנו , והוא דורש תשלום מלא על השכר טרחה אפילו שלא התקיימה עסקה

אני כבר שילמתי לו 0.2% כמו שסוכם ומוכן לצ'פר אותו בעוד 1000-2000 שקל מתוך רצון טוב... האם הוא יכול לדרוש ממני את הסכום המלא?

חשוב לציין שיש לי אצלו סכום כסף בנאמנות שהוא מחזיק אצלו שרק המוכרים יכולים לפדות... שאנו דיי חוששים שהוא ישחק משחקים ..

אני ובת זוגתי דיי אובדי עצות כי מעולם לא היינו בסיטואציה כזאת.

כול עזרה תתקבל בברכה

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם (נערך)

התוכל להעלות את הסכם שכר הטרחה לאחר שתמחק ממנו מידע אישי?

בעסקה שהתפוצצה לי באמצע (אם כי לא בארץ), שילמתי לעו"ד מחצית משכר הטרחה וכולם היו מרוצים. כמובן שגם את העסקה שבאה אחריה סגרתי באמצעותו.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נחתם חוזה ביניכם לבין המוכרים? אם כן, לכאורה מגיע לו.

אם לא נחתם חוזה ביניכם, אז תלוי עד כמה העורך דין שלכם הוא חמדן

פורסם

מה התנאי המתלה הקבוע בחוזה ?

האם לא הוגבל התנאי המתלה בזמנים (נהוג לתחום בזמנים ) ואז בד"כ זאת נקודת היציאה שלך ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אוסיף רק על דברי ירון

לדעתי לפי מה שהצגת לנו אתה צריך במקרה הכי גרוע לשלם לו עוד 0.6% + מע"מ ולא עוד 0.8% ועוד מע"מ

ואם נעשה גם חשבון הוא מבקש ממך משהו כמו 6000 ש"ח??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה התנאי המתלה הקבוע בחוזה ?

האם לא הוגבל התנאי המתלה בזמנים (נהוג לתחום בזמנים ) ואז בד"כ זאת נקודת היציאה שלך ...

ע"פ החוזה אנחנו השארנו צ'ק בנאמנות אצל העו"ד שלנו (לבקשת המוכרים- בפברואר), ורק אם התנאי המתלה יתקיים (ז"א רק אם הבנק יאשר לנו משכנתא לאחר קבלת כל המסמכים שהוא צריך כמו בכל עסקה), אז הכסף שבנאמנות יועבר למוכרים והעסקה תתקיים.

לפי החוזה ההתנייה הייתה אמורה להתקיים עד אפריל,

הבעיה היא שבעלי הדירה לא הסכימו להעביר לידנו את המסמכים שהבנק צריך על מנת לאשר לנו או שלא לאשר לנו את המשכנתא.

מאז ועד לפני מספר ימים היינו איתם במו"מ לגבי נספח לאותו החוזה שכבר בגדול לא תקף...

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם (נערך)

מה שאגיד אינו יעוץ משפטי בשום אופן:

לא ברור מהו התנאי המתלה.

באם אינו מופיע במקום אחר, האדם הסביר יניח שמדובר בייצוג ברכישת הדירה.

רכישת הדירה לא הושלמה.

לו היצוג שלו היה אפקטיבי,כנראה היתה לו תוצאה- עיסקה[בהקשר זה חסרים פרטים עלהסיבות, הנסיבות, מאמציו וכדומה]

יש כאן מצב בו אדם השעיסוק בחוק הוא מקצועו כורת חוזה עם אדם שאינו כזה.

כל עוד נהגת כאדם סביר [חסרים פרטים על פועלך ופועלו אך לך הם ידועים] קשה לצפות ממך מראש שתיקח עו"ד בכדי לכרות חוזה עם ע"וד אחר.

אני מניח שישה צודק בהערכת הסכום הנדרש ממך: לעו"ד מספר אפשרויות לאחר שינסה ללחוץ אותך כדי לקבל כסף בקלות: לוותר, להתפשר[ואתה בהחלט נכון לפשרה סבירה מבחינתך]או לתבוע אותך, להשקיע זמן בנסיון לקבל כסף על עיסקה שלא הושלמה]

במקרה הגרוע ביותר תידרש לשלם לו את הכסף. איני בטוח כלל שזו תהיה החלטת השופט או המגשר[אם יהיה הליך גשור]

לאור זאת, איני רואה סיבה למהר ולמסור לו את מלוא הסכום או סכום הקרוב לכך. זכור שלא בוצעה עיסקה.

לגבי הסכום אותו אתה מוכן לשלם: אל תסכים בקלות יתרה מדי כדי לא לעורר תיאבונו, דרוש קבלה ודרוש מיסמך חתום בו הוא מוותר על כל דרישה נוספת.

שוב, חסרים פרטים.

שוב, זה בשום אופן אינו יעוץ מקצועי, נראה לי שכך האדם הסביר היה נוהג אם כי לא תמיד החוק נראה "סביר" לכל.

מקווה שתקבל יעוץ מקצועי יותר כאן או בפורומים מתמחים.

אגב, אם מישהו רוצה לבקר אותי ואף לבטל את דבריי כאן, זה בסדר גמור, אך אני מצפה שאם יגיד מה לא נכון, יגיד גם מה נכון- כלומר רעיון פוזיטיבי ומסייע לפות"ש.

בהצלחה.

עריכה: כעת ראיתי את הודעתך האחרונה. בעיון שטחי לא נראה שהתנאי המתלה התקיים: אין עיסקה, אפריל חלף מזמן, התנאים לא התקיימו[ואגב, לא באשמתכם]. אגב, אני תוהה אם היית אתה במ"ומ מול המוכר או שעו"ד היה במו"מ מהותי.

איני יודע איזה צ'ק השארת אצלו, אך אני מקווה שעו"ד הנכבד ידע לא להתעמת עם החוק בנסיון ללחוץ אותך. זה לא רעיון טוב לעו"ד.

נ.ב הרשתי לעצמי לענות לאור העובדה שהשאלה פורסמה באוף פופיק.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם
ע"פ החוזה אנחנו השארנו צ'ק בנאמנות אצל העו"ד שלנו (לבקשת המוכרים- בפברואר), ורק אם התנאי המתלה יתקיים (ז"א רק אם הבנק יאשר לנו משכנתא לאחר קבלת כל המסמכים שהוא צריך כמו בכל עסקה), אז הכסף שבנאמנות יועבר למוכרים והעסקה תתקיים.

לפי החוזה ההתנייה הייתה אמורה להתקיים עד אפריל,

הבעיה היא שבעלי הדירה לא הסכימו להעביר לידנו את המסמכים שהבנק צריך על מנת לאשר לנו או שלא לאשר לנו את המשכנתא.

מאז ועד לפני מספר ימים היינו איתם במו"מ לגבי נספח לאותו החוזה שכבר בגדול לא תקף...

לפי מה שאתה אומר התנאי המתלה לא התקיים , הבנק נכון לעכשיו (הרבה אחרי סוף אפריל ) לא אישר לך משכנתא , אתה עשית את כל אשר אתה יכול בכדי לקבל אותה , ולא אושרה ,

לכן האדם הסביר יכול להניח שלא התקיים התנאי המתלה ואתה לא חייב לו דבר נוסף,

אתה יכול לפנים משורת הדין לשלם לו עוד 1000 ש"ח, לכיסוי הוצאותיו , וזאת בתנאי שאם בקרוב תבוא עם עסקה אחרת תוך זמן קצוב הוא יקזז את הסכום מהעסקה הבאה ,

ככה שניכם מרווחים, (בהנחה שאתה מרוצה כמובן מהתנהלות העו"ד , פרט לנושא הזה)

**כמובן לא מדובר על יעוץ משפטי**

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

נחלק את הסוגיה לשניים

היום המוכר מספק לך סט מלא של הממסכים הנדרשים על ידי הבנק, והבנק מוכן לאשר לך משכנתא. אתה מעוניין בקיום העיסקה? המוכר מעוניין בקיום העיסקה?

האם המוכר שלא סיפק לך את המסמכים הדרושים לא נמצא בהפרה יסודית לפי ההסכם המזכה אותך בפיצוי מוסכם??

זה במישור היחסים בינך לבין המוכר

במישור היחסים בינך לבין העו"ד המלומד.

לא התקיים התנאי המתלה שכר טרחתו ברור ביותר. 0.2% + מע"מ

קיים כלל שאם ההסכם לא ברור , יפרשו את ההסכם לטובת הצד שלא ניסח את ההסכם , כלומר לטובתכם, בייחוד כאשר מדובר בעו"ד שמנסח לך הסכם שכר טרחה.

כך שמבחינה משפטית אין לו לפי הסבריך קייס.

לא הייתי ממהר לשלם לו, בטח לא את מה שהוא דורש 1000-2000 ש"ח הצעה יותר מהגונה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...