Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

היום הגיע לקוח לחנות שאני עובד בה,וביקש את השקעים הכי זולים והמפסקים הכי זולים ולא הפסיק לבקש הנחה.

ממש שיגע אותנו.

שאלנו אותו, מה יש לך?

בסדר תקבל הנחה, סך הכל אתה קונה כמות גדולה, מה קרה?

הוא אומר שכל הבית שלו נשרף עקב מקרר בן 5 שנים של שארפ, שעלה באש, לא היה אף אחד בבית, והאש התפשטה.

לא היו נפגעים בנפש אבל מה שמדיר שינה מעיניי הוא שהשמאי שהגיע אליו אמר לו שזה המיקרה השלישי השבוע {!!!} של שריפה ממקרר.

מה שעוד מוזר זה שכמה חשמלאים מנוסים שהיו בחנות ושמעו את הסיפור אכן אישרו אותו ועוד הוסיפו כי מזגן ומקרר אלו 2 מוצרים עם נטייה לעלות באש עקב עייפות חומר.

היש דרך להימנע ממקרים אלו?

בדיקה כלשהיא? שעון שבת שהמקרר יעבוד 10 שעות ביום?

תודה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי,

לבחור נשרף הבית בגלל עניין חשמלי כלשהו, והוא הולך וקונה את שקעי החשמל הכי זולים שיש :roll:

נראה לי שאחרי תקרית כזאת אני לא אקנה פחות מגוויס לכל שארית ימי.

בתור ילד זכור לי שהיינו ביום שבת בבית, והמזגן פעל עם שעון שבת (כזה ששמים על השקע) כשפתאום השקע שבקיר התלקח. בתוך כמה שניות הלהבה הקטנה כבתה. ככל הנראה בגלל פעולה תקינה של המכלול שנקרא שקע: הזרם נותק במהרה וחומרי השקע והשעון שבת לא איפשרו קיום של בערה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה חשובה- עכשיו בשידור חי ערוץ 10! - אני כבר מחפש איך להעיף לכל הרוחות את הקבל המסריח שלהם!

האם גם לכם יש פצצה מתקתקת במטבח?

http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1198243

עושות חשבון חוזרת בעונה חדשה עם תחקיר המקררים. מהו המחדל שגורם למאות אלפי מקררים להיות בסכנת התלקחות ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת? עושות חשבון.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אפשר תקציר למי שלא יכול לצפות בתוכנית? מי החליט להתקין את הרכיב ? ( ממתי לגופים ממשלתיים יש אפשרות להחליט מה יהיה בתוך רכיבים חשמליים של מכשירים של חברות פרטיות?) מה התפקיד שלו לכאורה ? והאם יש רשימה של דגמים וחברות שבהם יש פוטנציאל התלקחות גבוה יותר ?

פורסם (נערך)

לפי הכתבה חברת השמל החליטה, כי זה היה אמור להכניס לה לכאורה יותר כסף, קבל כמו כל רכיב חשמלי אחר בעל אורך חיים מסויים, תלוי באיכות שכל יבאן החליט כי לא קבעו תקן, וקבל ישנים יכולים להיתלקח וכתוצאה מאות אנשים איבדו את הבית בשריפה (לכאורה).

עריכה: המקרר התחיל לעבוד - חח סתם דאגתי :-).

ניסיתי לפרק כעת את הקבל ממקרר שארפ משנת 2000, לצערי זה לא כמו שהציגו- בלי הקבל המקרר לא עובד!.

IMG_20160713_223201.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
לפי הכתבה חברת השמל החליטה, כי זה היה אמור להכניס לה לכאורה יותר כסף, קבל כמו כל רכיב חשמלי אחר בעל אורך חיים מסויים, תלוי באיכות שכל יבאן החליט כי לא קבעו תקן, וקבל ישנים יכולים להיתלקח וכתוצאה מאות אנשים איבדו את הבית בשריפה (לכאורה).

ניסיתי לפרק כעת את הקבל ממקרר שארפ משנת 2000, לצערי זה לא כמו שהציגו- בלי הקבל המקרר לא עובד!.

[ATTACH=CONFIG]465898[/ATTACH]

עם כל זאת, לא הייתי מבצע זאת בעצמי, אך ורק באמצעות איש מקצוע.

מה גם שהבינותי שקבל מתכת אינו הבעייתי, אלא קבלים מפלסטיק.

עריכה:

תיקנתי את ה"המלצה", אינני טכנאי מקררים:)

עריכה אחרונה על ידי AmitGo

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

הוא חזר לעבוד לבד, זה החשמלאי בכתבה הראה איך מנתקים, לא הרעיון שלי.

פורסם (נערך)

הקבל לא סוגר מעגל, ואם תחבר את 2 החוטים שנותרו ביחד, יהיה "בום" גדול, הראשי יקפוץ, ויש מצב שהמקרר לא יחזור לעבוד שוב לאחר מכן.

לא ראיתי את התחקיר, אבל למדתי לקחת "תחקירים" בערוצים הציבוריים עם יותר מגרגר אחד של מלח.

אני מתאר לעצמי שמדובר בקבל שאמור לשמור על מקדם ההספק ברמה הקרובה ביותר ל-1.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

השאלה היא האם קבלים כאלה תוכננו ל15+ שנים לעבודה בטוחה?, מקררים של פעם מגיעים גם ל20 שנה בלי בעיות, אני כרגע הוצאתי וגם בפייס המון פירקו, בכל מיקרה המקרר יוחלף בחדש בקרוב.

פורסם

[ATTACH=CONFIG]465898[/ATTACH]

הקבל שהוצאת זה קבל התנעה ולא קבל לשיפור מקדם ההספק. הקבל הזה הינו איכותיי ביותר ועומד בתקני VDE הגרמני.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה, אז ממש מוזר כי אין קבל אחר, האם יש מצב שהמקרר נימכר ללא התקנת הקבל (ניקניה 99-98 ).

נ.ב- המקרר של שארפ- אבל המדחס עם מדבקעה של אלקרולוקס- מה ולמה? LOL.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

• תוכן חדש...