Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני שבוע רכשתי את הסובארו B4 2009 עם המערכת גז. אין לי שום נסיון עם מערכות גז ועכשיו אני מתחיל ללמוד את הנושא במטרה לתחזק אותה בצורה מושלמת.

ברכב מותקנת מערכת LOVATO, הבנתי שהיא מהטובות בשוק. ביחד עם זה שסובארו בזמנו שלחו המון מכוניות להתקנה אצל גזפרו, אני מאמין שנצבר נסיון וההתקנה יסודית ולא חאפרית (מקווה).

בגלל שאין לי היסטוריה לגבי המערכת, יזמתי החלפת שני הפילטרים לשם יישור קו. היה חשוב לי לעשות זאת במוסך סובארו המוסמך לטיפול במערכת, כך אוכל להכיר את החלקים והעבודה. מחיפוש זריז באיביי נמצאו הפילטרים בפחות מחמישית המחיר בארץ, אזמין כמה ואזום החלפות תכופות יותר מהמומלץ. הבנתי שצריך להחליף את הפילטר לחץ נמוך כל 15K, ואת הלחץ גבוהה כל 45K. כרגע אני על 133,000 ק"מ (לצורך מעקב).

במוסך הפנו את צומת ליבי לחלק במערכת שיש עליו שמן, ונראה ש"מזיע":

14451234754_81907f40d6_b.jpg

המכונאי שלף את הצינור השחור העליון, קיצץ 2 ס"מ עם קאטר והחזיר. לאחר מכן הבריק וייבש את האיזור עם לחץ אוויר. אמר לי לעקוב אחרי זה.

נסעתי כ40 ק"מ וכשחזרתי הביתה פתחתי מכסה מנוע לבדוק. החלק נראה שוב משומן ומזיע.

השאלה היא האם זה צריך להיות ככה, אולי זה בכלל מצב תקין? אם לא, מה שמו של החלק הנ"ל והאם יש אפשרות להזמינו ממקור זול (כדוגמת הפילטרים)?

יש לציין שהמערכת עובדת מעולה, אני נוסע הרוב על הגז ואין שום סימן לכך שמשהו לא קשורה. חוסך כ40 אחוז בהוצאות התדלוק.

תודה לעוזרים!

יקי

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לא הצלחתי למצוא את החלק בכל רחבי הרשת. אפילו באתר של גזפרו תחת המערכת של לובאטו הוא לא מופיע בין חלקי המערכת :|

BMW E92 8)

פורסם (נערך)

היי, אפשר את שם החלק באנגלית? עדיין לא מוצא אותו :/

תודה!

עריכה: זה הכי קרוב שמצאתי, זה יכול להתאים?

http://www.v-lube.com/produkte/

BMW E92 8)

פורסם (נערך)

עדכון:

לבסוף ניגשתי לגזפרו בעין המפרץ והחלפתי שם את החלק בעלות 400 ש"ח + 100 ש"ח עבודה (של עשר דקות:?).

מסתבר שזאת לא משמנת אלקטרונית אלא בסך הכל מפצל של המשמנת. אין בו שום רכיב אלקטרוני.

14271132799_1482113aa5_b.jpg

14454457411_38e5a15d8c_b.jpg

מעדיף לשמור כל חלק שמוחלף ברכב שבפעמים הבאות אוכל להזמין אותו בזול.

במקרה הנ"ל גם עם המספר עדיין לא הצלחתי להגיע אליו.

עוד נושא שנפתח בפניי היום הוא שמן המערכת. הבנתי שכל פעם שנגמר צריך לקנות את הקופסא הזאת ולהחליף, ושהיא די יקרה.

הבחור שעבד על הרכב אמר לי שאצלי עשו קומבינה - קדחו חור עם פקק ובמקום להחליף פשוט ממלאים שחסר. המליץ על שמן גרמני, ואמר שאם כבר נעשתה הקומבינה אז אין בעיה לעבוד איתה.

14271171938_44e0b6f7fd_b.jpg

יש שמן מומלץ שאפשר להשיג בגלון?

סיכום זמני:

כרגע אני מושקע במערכת 430 על הפילטרים לצורך יישור קו + 500 על המפצל למשמנת = 930 ש"ח.

בנתיים נסעתי 70 אחוז על גז, 30 אחוז בנזין. בסיכום חסכתי כבר כ200 ש"ח בהוצאות התדלוק, והרכב איתי בסה"כ שבוע.

930-200=730 ש"ח נשאר להחזיר, ולדעתי זה יקרה מהר מאוד (:

החלוקה שלי מתנהלת כך:

בשביל לצאת מהשכונה יש עליה של קילומטר שמסתיימת בצומת מרומזרת, רוב הפעמים ובמיוחד בהתנעות קרות אני עושה אותה על בנזין ובסיומה בצומת מחליף לגז. מפה והלאה אני עם רגל חצי כבדה על הדוושה. כשבא לי להכביד על הדוושה כמו שצריך (כ30 אחוז מהזמן) אני מחליף לבנזין.

המשך יום טוב

יקי

BMW E92 8)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן להחליף/למלא מיכל שמן.

במקום אחד בחיפה אמרו לי 210 ש"ח למיכל. זה מחיר סביר, או שכדאי שאחפש יותר זול?

הבחור מעליי המליץ לרכוש מיכל יעודי ולא למלא את הקיים.

אציין שבדור אלון, היכן שאני מתדלק בגז (והם דוחפים את כל עניין הגז בארץ), מוכרים גלונים למילוי (לא ביררתי מחיר).

BMW E92 8)

פורסם

אני לא מכיר את המשמנת שלך, אצלי יש מיכל שניתן למילוי.

אם זה רלוונטי עבורך, אני מזמין מבועז 050-3177770. בפעם האחרונה הזמנתי 2 ליטר (הגיע בבקבוקים של חצי ליטר). 50 ש"ח + מע"מ לליטר. שולח לך עד הבית ללא תוספת עלות. השמן של חברת JLM.

פורסם

הלכתי לג'יי גאז בהסתדרות חיפה, מיכל יעודי חצי ליטר עולה 210 ש"ח. מיכל למילוי 1 ליטר (מספיק ל2 מילויים) עולה 150 ש"ח.

בדור אלון מיכל מילוי 1 ליטר ייבוא של גזפרו, החברה שהתקינה את המערכת אצלי ברכב - 130 ש"ח. הלכתי על זה.

IMG_3204.jpg

מילאתי את המיכל ונשאר לעוד מילוי אחד.

BMW E92 8)

פורסם
הלכתי לג'יי גאז בהסתדרות חיפה, מיכל יעודי חצי ליטר עולה 210 ש"ח. מיכל למילוי 1 ליטר (מספיק ל2 מילויים) עולה 150 ש"ח.

בדור אלון מיכל מילוי 1 ליטר ייבוא של גזפרו, החברה שהתקינה את המערכת אצלי ברכב - 130 ש"ח. הלכתי על זה.

[ATTACH=CONFIG]394978[/ATTACH]

מילאתי את המיכל ונשאר לעוד מילוי אחד.

אני גם דיי חדש בנושא הגפ"מ ברכב ,(חצי שנה) אבל הספקתי להבין דבר אחד חשוב ,פה בארץ אין עדיין הצע גדול של רכבים ומתקינים וכן חנויות חלפים לגז ,לכן המחירים מאד גבוהים בכל הנושא שקשור למערכת גז ,חזרתי מטיול משפחתי בארופה ,ששם כיום יש המון המון רכבים המונעים בגז אוטומטיבי לרכב ,ושם קניתי לדוגמא את אותו השמן שבתמונה ב35 שקל לליטר! וכן קניתי ווסת לחץ איוד (rigulator) שהיה דולף אצלי ,ב320 שקל כולל 2 פילטרים לחץ גבוה ו2 נמוך! שפה בארץ רצו בכמה מקמות שבדקתי ,רק על הווסת עצמו 1400 שקל!!!

בהצלחה!!!

• תוכן חדש...