Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אחותי מתחילה ללמוד לתארים בהנדסת חשמל ופיסיקה באוקטובר הקרוב. אחרי ההתלבטות, העדיפה את הטכניון על פני בן-גוריון משיקוליה. הטכניון קיבל בקשתה למעונות, וכעת היא צריכה לבחור מיקום.

מישהו יודע לשפוך אור על סוגי המעונות הקיימים? הדברים שמעניינים אותה הם: חדרי יחיד או זוגות, קרבה לפקולטה הרלוונטית, היכן השירותים והמקלחת [בתוך החדר או משתוף לקומה?], מחירים וכל טיפ נוסף בדבר. יש לציין שתקציב אינו בעיה, משום שחסכה לעצמה סכום שיכלכל אותה לאורך כל התואר, אך בכל זאת תעדיף מעונות על פני שכירות. זה מרגיש לה מיותר וסתם יקר, משום שבסופי השבוע היא חוזרת למרכז.

כמו כן, תשמח לקרוא על דרכי גישה [האם הרכבת קרובה לאונ' כמו בב"ש?] ומקומות חיוניים בתוך או בקרבת האונ' [דואר, סופר-מרקט, כספומט וכדומה].

תודה לעוזרים,

סופ"ש נעים.

נ.ב. - איך עובדת מלגת המצטיינים? פשוט לא משלמים שכר בשנה הראשונה? אפשר לסבסד את המלגה למחירי שכירות/מעונות?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לקחה על עצמה משימה קשה.

איני מכיר את המעונות - אבל יש דרגות שונות, ועד כמה שאני יודע עולים ברמת המעונות במקביל להתקדמות בשנות הלימודים.

המרחקים בטכניון אינם גדולים מאד - אני מעריך שניתן להגיע לכל מקום בהליכה של כ-15-20 דקות (קצת יותר מקצה לקצה) - אבל יש עליות וירידות תלולים.

בניין ההוראה המרכזי שבו היא תבלה בעקר בשנים הראשונות - בניין אולמן - נמצא במקום מרכזי מאד, וגם הפקולטות שבהן היא מתכננת ללמוד די קרובות אליו. עם זאת בניינים אלה נמצאים ליד מדרחוב ללא גישה לרכב, או מגרשי חניה המוגבלים לסגל בלבד. גם החניה בטכניון מוגבלת, עניין קצת מורכב שאותו אחותך תלמד בימים הראשונים ללימודים.

יש בטכניון סניף דואר, סניף בנק (לאומי, אם לא השתנה) עם כספומט, יש מינימרקט (לפחות אחד) ומרפאה של "כללית". במרכז זיו שיוזכר בהמשך יש סניפי כל הבנקים הגדולים, סופרמרקט גדול (ולא זול) ולמעשה כל השירותים הנדרשים בשכונה גדולה (נוה שאנן היא שכונה בגודל של עיר, משהו בסדר גודל של 50,000-60,000 תושבים, תלוי היכן אתה מגדיר את גבולותיה).

לגבי שכירת דירה - השכונות בהן מקובל לשכור דירות לסטודנטים יחסית מרוחקות מהטכניון (וכנ"ל מהאוניברסיטה שנמצאת כמה ק"מ מהטכניון, אבל זה לא מעניינך כעת), בהחלט מדובר על מרחק נסיעה של 5-10 דקות גם ברכב פרטי, בודאי בתח"צ. בצד של נשר אולי יותר קרוב, אבל ההגעה לטכניון כרוכה בהליכת קטעים בעליה משמעותית.

הטכניון הוא קמפוס סגור, ששוכן בין איזור "שכונת זיו" של נוה שאנן, שיש בו מרכז מסחרי גדול (שוב - עניין של כ-10 דקות ברגל משער הטכניון) ובצד שני - זה של נשר - יש מרכז קטן די קרוב לשער הטכניון, המרכז היותר גדול של העיירה נמצא יותר רחוק.

לגבי קרבה לרכבת ולתחנה המרכזית - מדובר בנסיעה של 20-30 דקות מתחנות "חוף הכרמל" ברכב פרטי (תלוי בשעה ובעומס התנועה). יש קישור באוטובוסים, אבל איני יודע את הפרטים. בדוק באתר של אגד (שמפעילה את התח"צ בחיפה) או חכה למישהו שמשתמש בשירות. בחלק מהשעות עדיף לנסוע עד מרכז זיו ומשם באוטובוס לתוך הטכניון (או להפך). קיימת אפשרות להגיע באוטובוס גם מתחנת "מרכז - השמונה", להערכתי פחות נוחה מהגעה מחוף הכרמל, גם כיון שמדובר בנסיעה של עוד כמה ק"מ ברכבת ובעיקר כיון שאיזור העיר התחתית עלול להיות לא כל כך סימפטי לבחורה צעירה, במיוחד בשעות שאחרי עבודת המשרדים, למרות שכיום יש באזור מתקן שקרוי "קמפוס הנמל" עם נסיון לחדש את האיזור.

שיהיה בהצלחה. ותן לה טיפ - להיות מוכנה לפגוש בציונים שלא הכירה עד כה. בטכניון מקובל לכייל מבחנים כך שהציונים יחסית נמוכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

היא תקבל את מעונות 'עזה', (טכניון תחתון) אתה יכול להריץ חיפוש על זה ברשת יש מלא תיאורים (לא סימפטיים, ובצדק) על המעונות הללו.

תיאור כללי מה היא הולכת לקבל: חדרים הם של 2-3 בחדר, 2 מפלסים (לא להתלהב, זה לא חדר גדול), לכל אחד יש: מיטה, ארון, מדפים, כסא ושולחן.

מקרר וארונית משותפים, יש גם רדיאטור בחדר... מטבח(כיור וגז), שירותים ומקלחת משותפים לכל הביתן - 30 חדרים, אז כפול 2/3 זה יוצא 60-90 אנשים, מוי כיף. כל התענוג במחיר של 500 ש"ח בחודש.

המלצה, אם יש אפשרות עדיף לה להכנס לדירת שותפים נורמלית של 4-3 חדרים בקירבת הטכניון (רמות רמז/ספיר, נווה שאנן, רוממה חדשה/ישנה, נשר - כולן 5-15 דקות נסיעה באוטובוס מהטכניון) ולהמנע מהמעונות עזה.

שכירות תעלה כ800-1000 ש"ח כשותף, תלוי באיזור, והיא תקבל במקרה הזה הרבה יותר פרטיות שקט והעיקר תנאי לימוד טובים יותר.

עריכה אחרונה על ידי shayBB

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אאל"ט מעונות "עזה" לא נמצאים בטכניון התחתון - אלא דווקא די סמוך לשער נו"ש. בטכניון התחתון אלה מעונות סגל זוטר ומשפחות למיניהם, ויש גם מעונות יותר חדישים בקרבת שער נשר.. אבל אני לא לגמרי מעודכן בגיאוגרפיה של המעונות בטכניון.

כחיפאי כאשר למדתי בטכניון גרתי בבית ההורים והבנים (אחד סיים לפני כשנתיים והשני כעת במכינה) - גרים בבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמו שאמר שי, רוב הסטודנטים מקבלים בהתחלה את מעונות עזה (ששמם הרשמי ריבקין אאל"ט). הם נמצאים ליד שער נווה שאנן כפי שאמר ספריאל. במעונות האלה ישנם שני סטודנטים בכל חדר, והבניינים נבנו בשנות ה-50 במקרה הטוב- מדובר בנייני רכבת של שתי קומות. במעונות האלה ישנם שירותים ומקלחות משותפים לכל הבניין. ברי המזל מקבלים מעונות משופצים, בהם יש "דירות" של ארבעה חדרים (שהן בעצם איחוד וחלוקה מחדש של חדרים מהסוג הלא משופץ) עם שירותים ומקלחת בדירה, ולכל סטודנט יש חדר. מאוחר יותר אפשר להשתדרג. בכל המעונות הבאים שאזכיר כל סטודנט מקבל חדר משלו בדירה, ויש שירותים ומקלחת לכל דירה. ישנם מספר אזורי מעונות:

1. קנדה- בחלק התחתון של הטכניון, קרוב להנדסה אזרחית. דירות של 5 שותפים. חלקם שופצו ויש מזגנים בחדרים.

2. נווה אמריקה- בחלק העליון של הטכניון, מקצת מעל שער נווה שאנן. דירות של 6 שותפים. יש מזגנים בחדרים.

3. מזרח ישן- מקביל פחות או יותר לקנדה. ממוקם מעל שער נשר.

4. מזרח חדש- המעונות החדשים ביותר בטכניון, אך גם הכי יקרים למיטב ידיעתי. 5 שותפים בדירה, יש מזגן מרכזי. ממוקמים צמוד למזרח ישן.

5. מעונות הסנאט- לא יודע מה הסיפור שלהם. הבנתי שהם טובים יותר מעזה אבל פחות מקנדה. לא ממש בטוח. ממוקמים בהמשך לנווה אמריקה, בחלק העליון של הטכניון.

לגבי דרכי הגעה לטכניון:

ראשית לגבי הרכבת. הרכבת בחיפה עוברת במקביל לחוף פחות או יותר, והטכניון נמצא על ההר. חייבים להשתמש באוטובוסים על מנת להגיע מהרכבת לטכניון.

אני מכיר את דרך ההגעה ממרכזית המפרץ (ליד תחנת הרכבת לב המפרץ) שהיא הצפונית מבין המרכזיות- קו 142. בעיקרון אפשר לקחת כל קו שמגיע למרכז זיו ומשם 17 או 19.

לגבי ההגעה ממרכזית חוף הכרמל, צריך לקחת את קו 11 אם אני לא טועה (אף פעם לא עשיתי את זה בעצמי! זה מה שאני זוכר שאמרו לי).

מצ"ב מפה שבה סימנתי את השערים, המעונות ומרכז זיו. בירוק מסומן המסלול של קוים 17/19 בתוך הטכניון (נוסעים נגד כיוון השעון, כמו שאמר ספריאל לפני שערכתי את ההודעה)

טכניון מפה 2.jpg

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

הבחורה מגיע מהדרום, כך שהטוב ביותר בשבילה יהיה אותו קו 11, או הקוים המגיעים למרכז זיו ומשם 17/19 אשר נכנסים לטכניון ומקיפים אותו נגד כיוון השעון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מצ"ב מפה בה סימנתי גם את הפקולטות להנדסת חשמל ופיסיקה, ואת בניין אולמן בו ניתנים קורסי הבסיס (מתמטיקה וכו'), מה שאומר שסטודנטים מבלים בו את רוב זמנם בשנה הראשונה.

טכניון מפה 2.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם

חברים יקרים,

תודה רבה לכולם על התשובות המופרטות. תודה גם על המפה המצוינת. אני מעריך את זה מאוד. מחר היא תקרא את כל מה שכתבתם. לדעתי זה יהיה יעשה לה דאון רציני על הטכניון, והיא עוד תחשוב ללכת על בן גוריון, ששם המצב קצת יותר סימפטי. נראה.

מה הסיכוי לשכור דירה במצב טוב באזור הטכניון [ושיהיה אזור סימפטי ושקט]? אולי משהו שקרוב למרכז זיו? יש רחובות מומלצים שעליי לחפש? [משום שמדובר בשנה אחת בלבד, כי אחר כך תעבור למעונות יותר סבירים, אין בעיית תקציב לשכירות].

אני רוצה למצוא אפשרויות נחמדות, ואז שתיסע ביום אחד לראות כמה דירות במקביל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מעלה הטכניון, רחוב צה"ל, והרחובות באיזור. תסתכל בווייז, יש המון בניינים צמודים לטכניון ממש.

יש המון דירות שמתפנות כל הזמן, נראות לא משהו מבחוץ- אבל מבפנים במצב טוב. אפשר למצוא דירה מרווחת עם שותפים במחיר לא בשמים.

רכבת- תחנת לב המפרץ נמצאת במרחק אוטובוס אחד של 10 דקות נסיעה או פחות, או במרחק 6 דקות בדיוק ברכב פרטי. סופרמרקט וכאלו- על דרך בר יהודה בנשר, שזה 3 דקות ברכב משער נשר בטכניון, יש כל סופר שרק תרצה- שופרסל, מגה, רמי לוי, מקס סטוק. אפשר להתארגן 3-4 חברים עם מישהו שיש לו רכב פרטי, ועושים קניות במרוכז (ובזול) או שמתחלקים בעלות מונית.

המעונות- טוב, על עזה נאמרו מספיק דברים.... יש את אלו שבוחרים להתבאס, ויש את אלו שעושים מזה אווירת קיץ באילת (נרגילות על המרפסת וכאלו)

הבעיה שם היא תנאי היגיינה ומצב הבניין (טחב, בית גידול מטורף ליתושים וחרקים)

אם אפשר להימנע מהשנה הראשונה, אני גם ממליץ.

מעבר לזה- כל שאר המעונות נעים בין בסדר לממש אחלה. מזרח ישן/חדש, סנאט, אמריקה מתוחזקים ברמה מצוינת, ומעונות מזרח מצוין גם מבחוץ וגם מבפנים. לפעמים יוצא שגם סטודנטים חדשים מקבלים מזרח, שווה לבדוק (יש פרוטצקיות לכאלו שנכנסים עם ציונים גבוהים במיוחד, מן הסתם הטכניון רוצה אותם)

sperial- אני לא יודע מה יש לפחד מהעיר התחתית בחיפה כיום, גם בשעות "אחרי המשרדים" המקום הרבה יותר סימפטי מבעבר, בעיקר כל מה שבין בניין הטיל לחניון רכבת מרכז, מה שנקרא "מתחם 21". לקראת הקיץ והחגים למשל יש המון הופעות רחוב, המקום שופע אנשים גם בימי רביעי וחמישי.

ההערה השניה מצד שני, לגבי הציונים.... כן, כדאי להתכונן לחטוף את הזפטה כבר על הסמסטר הראשון, וגם במהלך השני.

פורסם

אני הולך לכתוב כאן משהו שהרבה אנשים לא יסכימו איתו (כנראה), אבל זאת הדעה שלי על סמך הניסיון האישי (ואולי היא תעזור לאחותך). אני ביליתי בטכניון בתור עתודאי להנדסת חשמל במשך 3 חודשים, וכעת (בערך 9 שנים מאז אותה חוויה "מרעננת") אני סוגר את השנה השישית שלי בב"ש, ונמצא לקראת סיום תואר שני בהנדסה ביו רפואית.

ראשית, לגבי ההבדלים (בין אם הם קיימים ובין אם לא) בין 2 המוסדות אחותך יכולה לקרוא באינטרנט. אם תשאל אותי, ההבדלים מזעריים/זניחים, וכל עוד היא תהיה טובה במה שהיא עושה, לא ממש יעניין את המעסיקים אם יש לה תואר מבן גוריון או מהטכניון (אולי הטכניון מוכר יותר בחו"ל, למקרה והיא מתכננת לימודים לתואר מתקדם שם, אבל גם מבן גוריון אפשר להגיע רחוק, ותעיד על כך מישהי מהמחלקה שלי שעשתה פוסט דוקטורט בסטנפורד, וכעת חוזרת למחלקה בבן גוריון בתור מרצה בכירה).

כעת לנושא השני, וזה כל ה"מסביב" - אני לא יודע אם זה בגלל שהייתי אז עתודאי או בגלל שאז עוד היה לי אופי אשכנזי/פולני, אבל בטכניון לא היה לי בכיף, בלשון המעטה. בבן גוריון לעומת זאת, הייתי יוצא למסיבות על בסיס שבועי (ועכשיו, לקראת הסמסטר האחרון שלי כאן זה נדיר אם יש יום שאני לא יוצא לאנשהו), וכך גם הרבה מהסטודנטים האחרים שלמדו איתי (חלקם מפקולטות זוועתיות כמו הנדסת חשמל/מחשבים או מדעי המחשב). אומנם אחותך הולכת ללמוד במסלול שלא ישאיר זמן רב לבילויים, אבל כל עוד היא תדע לתכנן את הזמן שלה נכון, יישאר לה קצת זמן גם לזה, ובבן גוריון לא חסרות פעילויות לשעות שלאחר הלימודים (בין אם זה מסיבה בברקה, יציאה לאחד מהפאבים הרבים שנמצאים במרחק הליכה מכל סטודנט או מרתון צפייה במשחקי הכס עם חננות ממדעי המחשב).

בכלל, מכיוון שהרבה מאוד סטודנטים (אולי אפילו רובם) מרוכזים בשכונות שסביב האוניברסיטה, זה יוצר אווירה סטודנטיאלית טובה יותר בהשוואה לטכניון (שוב, לפי דעתי), ובטח שבהשוואה למקומות כמו אוניברסיטת תל אביב.

ולסיום נושאי לוגיסטיקה - בהמשך לסעיף הקודם, רוב המעונות בבן גוריון מכילים חדרים ליחיד, ככה שגם אם היא תבחר במעונות, יש לה סיכוי גדול לקבל חדר משלה בדירה עם שירותים ומקלחת (יש לעתים דירות עם 8/9 שותפים, אבל לקבל דירה ל-4 זה גם לא בשמיים). יותר מזה, בבן גוריון הרבה יותר פשוט למצוא דירת שותפים במרחק יריקה מהאוניברסיטה (וכשאני אומר יריקה אני מתכוון לכך שהיא יכולה לצאת מחדר המדרגות, לעבור את הכביש ולהגיע לשער האוניברסיטה), ובמחיר יחסית שפוי (המחירים אומנם עלו, אך עדיין יש חדרים ב-1000 ש"ח או פחות).

לגבי הגעה - יש תחנת רכבת במרחק של 5 דקות הליכה מהאוניברסיטה, יש אוטובוסים למרכז, ויש המון טרמפים לכל חור בארץ תמורת השתתפות (שלעתים לא גבוהה בהרבה ממחירי תחבורה ציבורית).

בקיצור, זאת החלטה שלה, אבל אם תשאל אותי, כדאי לה לבחון שוב את האופציה של בן גוריון, ולו רק בגלל החומוס בשכונה ד'.

פורסם

פיקה, קודם כל אתה קצת אופטימי לגבי זמן הנסיעה מלב המפרץ, אפילו אגד מכריזים על זמן נסיעה 14 דקות, והם נוטים לאופטימיות. ואם תוסיף שמדובר בבחורה דרומית מדובר תוספת של כ-20 דקות לנסיעה ברכבת מחוף הכרמל, מה שמקזז את הקרבה מבחינת האוטובוס. תחנת האוטובוסים בחוף הכרמל יותר סימפטית מזו שבלב המפרץ.

לגבי העיר התחתית בשעות הערב - ציינתי את נושא קמפוס הנמל, אבל בשבילי עדיין מדובר באזור לא סימפטי, אולי כיון שהוא היה כזה ב-50 השנים האחרונות והשתפר רק לאחרונה. מכל מקום - אני מעט להסתובב שם - פשוט אין לימה לחפש בעיר התחתית. קריית הממשלה לא נחשבת, וכמובן שאין מה לעשות בה אלא בשעות העבודה. הפסטיבלים יכולים להיות נחמדים, אם כי באחרון שבו ביקרתי לא מצאתי עניין רב. וכמובן שהחניה לא זולה ולא לגמרי סמוכה למוקדים.

לגבי הסופרים בנשר - עם כל הכבוד הם ממש לא נוחים למי שמתנייד בתח"צ. הסופר בזיו והמכולות בנשר יותר נגישות. כמובן שאם מסתדרים עם רכב פרטי הם מצויינים (אישית אני מעדיף את השופרסל דיל עם גיחה למגה כאשר מוכרזים שם מבצעים. אשתי לא סובלת את רמי לוי בנשר).

פורסם

אודה שאין לי נסיון עם האוטובוסים מהטכניון למרכזית המפרץ, אני מתנייד ברכב פרטי. בפונטו העגלה שלי (AKA רכב הסטודנטים הטוב בעולם) זה לוקח 6 דקות בדיוק.

גדי-

חשבתי בדיוק כמוך לפני שהתחלתי ללמוד בטכניון (כרגע במהלך התואר)

הכנתי את עצמי ל 4 שנים אפרוריות ומדכאות. בפועל- יש יותר מסיבות ופעילויות ממה שאני מסוגל ללכת אליהן, כמות ההופעות/אירועים שמתוכננים באמת מפתיעה, וחייב לתת צל"ש לאגודת הסטודנטים שדואגת שלא יהיה משעמם אף פעם. רק תסתכל על הסרטון בראש העמוד-

https://www.facebook.com/ASAT.Technion

אין לנו שמץ במה מדובר עדיין, אבל רק הרעיון שווה מדליה.

בשורה התחתונה- כן, זה לא לכולם. יש כאלו שיסבלו פה, יש כאלו שזה תפור עליהם ויהנו פה בצורה הכי טובה בחיים שלהם, אבל לפסול על הסף זה אף פעם לא רעיון טוב.

(לא שיש לי משהו נגד ב"ג- שמה של האוניברסיטה, במיוחד הפקולטה לפיזיקה, הולך לפניה)

פורסם

אני בוגר הטכניון - אמנם לפני למעלה מ-30 שנה, לא זוכר את המוסד לרעה (כמובן לא כולל הלם שנה א', במיוחד פיזיקה 1).

יש לי בן אחד שסיים טכניון לפני כשנתיים, למד הרבה מאד וגם בילה לא מעט.

הבן השני שלי כעת במכינה בטכניון - כמובן שאינו חבר אגודת הסטודנטים, אבל אני מקווה שהמכינה תכין אותו היטב לשיטות ההוראה של המוסד, ובעיקר לשיטות הבחינה.

פורסם

כשלמדתי בטכניון שכרתי דירה ברמות יצחק שבנשר. 5 דקות הליכה מהקרוסלה העליונה (יש 2 שערים שהכניסה דרכם מתאפשרת עם כרטיס הסטודנט שלך בלבד, נקראים "קרוסלה").

דירה מדהימה, מיקום מצויין. ממליץ לה לחפש דירות בשכונה הזו

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

נאמר הרבה על מעונות "עזה" נשאר לי רק לחזק. עדיף לשלם עוד כמה מאות שקלים בחודש ולגור עם שותפים ליד הטכניון. בשנה שאחרי, לשאוף לקבל את מעונות מזרח חדש. לא רק שהם הכי חדשים, הם גם יהיו הכי נוחים מבחינת גישה לחשמל ופיזיקה.

לחפש דירה מחוץ לטכניון:

בנשר:

רחוב השושנים והאירוסים (בתים פרטיים עם יחידות דיור וגישה לקרוסלה שמעל שער נשר) או רחוב המרגנית והמספרים הזוגיים של רחוב צה"ל (2-12) אחרת היא תצטרך לעלות הרבה לפני שתגיע לשער ומהשער יש עוד לא מעט הליכה. גם הביניין החדש עמוס 18א' נחמד ונגיש.

בחיפה:

נווה שאנן\רמות רמז: רחובות אדם הכה"ן, פינסקר, מל"ל, נתן קומוי, גלבוע, בורוכוב, חנקין ודובנוב (רצוי במספרים הגבוהים יותר, העליה למספרים הנמוכים לא סימפטית).

אם אין לה בעיה עם תחבורה ציבורית, אז אפשר להרחיב את החיפוש לכיוון של רחובות בסביבה של טרומפלדור, חניתה, התיכון, הגליל, נתיב חן (עד מספר 23 בערך) וכל הרחובות הקטנים שבסביבה. הייתי ממליצה להעביר את הגבול בכיכר של חניתה וניסנובים ולא לרדת לכיוון יד לבנים.

user-online.png, אם הבן שלך כבר לקראת סיום המכינה אז זה לא משנה, אבל אם הוא התחיל בחודש מרץ האחרון, כדאי לדעת שהוא כן יכול להיות חבר באגודה ולהנות מכל ההטבות (למשל כניסה חופשית לבריכת שחייה ומנוי מאוד מוזל לחדר הכושר של הטכניון).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...