Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אכן השתחרר מצה"ל בפברואר, החל מכינה במרץ.

מנוי בחדר הכושר יש לו, אבל אני אעדכן אותו לגבי החברות המלאה באגודה. תודה.

עריכה: מתברר כי הוא כבר חבר. רק לא עדכן אותי, ואני לא בטוח שהוא מנצל את כל זכויותיו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ממליץ גם על דירת שותפים באזור. ההפרש במחיר לא כזה גדול אך העליה באיכות החיים שווה את זה.

אמנם לא גרתי מעולם במעונות (אני שוכר לבד באזור זיו, מסיים בקרוב תואר במדעי מחשב) אבל שמעתי מספיק סיפורי זוועות. החל מרעש בלתי נסבל בלילה ועד לעובש\תחב שמכסה את כל הקירות ואנשי מקצוע שנכנסים על דעת עצמם כדי לטפל בזה, לאחר חודשים של תלונות, מבלגנים את החדר ובאופן תאורטי יכולים לקחת כל דבר אישי שנמצא שם בלי שבעל החדר בכלל יודע מזה.

לגבי שכירות, אמנם נשר זולה יותר אבל העליה לטכניון זוועתית (20-30 דקות של עליה מאוד תלולה - לא נעים לא בקיץ כשחם ולא כשיש גשם) ולכן לדעתי כדאי לחפש רק באזור זיו או רמות רמז. ההפרש כבר לא כזה גדול כמו פעם (בנשר קלטו שאפשר בכיף להעלות מחירים על חשבון הסטודנטים) אבל מקבלים סופרים, בנקים, קניון, תחבורה ציבורית, פאבים בתי קפה ומסעדות במרחק הליכה מהבית. בנשר אין כלום.

עריכה אחרונה על ידי Morph00
פורסם
בנשר אין כלום.

כדאי שתתעדכן, פעם אחרונה שבדקתי, במרגנית 1 נפתח שופרסל, פיצה ובר מסעדה קטן.

גם תחבורה ציבורית השתפרה בשנים האחרונות ואגב, חברה שלומדת בטכניון וגרה באיזור אומרת שיש הסעה שיוצאת משער נשר ומפזרת את הסטודנטים לפקולטות שלהם (לעומת זאת, כשהיא הייתה גרה בנו"ש הייתה לה הליכה די ארוכה כל בוקר)

עריכה: כמובן שאני לא מתכוונת לאיזור של רחובות אופקים ודרך הטכניון כשבעלי הדירות כותבים במודעה "5 דקות הליכה לשער הטכניון" ומדובר ב10 דקות של טיפוס הרים על הבוקר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

חושב שכדאי להימנע מאזור המרגנית, לעלות את העלייה הזו בכל בוקר יכול להיות די מייאש.

ממליץ על רחוב האירוסים שהוזכר פה כבר, שם שכרתי את הדירה שנה שעברה

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
כדאי שתתעדכן, פעם אחרונה שבדקתי, במרגנית 1 נפתח שופרסל, פיצה ובר מסעדה קטן.

גם תחבורה ציבורית השתפרה בשנים האחרונות ואגב, חברה שלומדת בטכניון וגרה באיזור אומרת שיש הסעה שיוצאת משער נשר ומפזרת את הסטודנטים לפקולטות שלהם (לעומת זאת, כשהיא הייתה גרה בנו"ש הייתה לה הליכה די ארוכה כל בוקר)

מועדכן. השופרסל בגודל של מכולת שכונתית. פיצה במילא בד"כ מזמינים (אגב, המון מסעדות מחיפה לא מוכנות לשלוח לנשר ולנו"ש כולן שולחות) ואמנם טרם ביקרתי בבר מסעדה (EGG משהו?) אבל זה לא תחליף לנולה\שאנן ושאר הדברים שיש בזיו.

התחבורה הציבורית לא מתקרבת לרמה של חיפה. את ההסעות מעולם לא ראיתי אישית וגם לא חברים שנאלצים לטפס מנשר כל יום.

בקיצור, אפשר להסתדר בנשר פשוט בחיפה לדעתי יותר קל ויש הרבה יותר אופציות.

היתרון של נשר הוא דירות יותר חדשות ומחיר.

פורסם

קודם כל, תגיד לחברים שלך שיבדקו את הנושא של ההסעה, חבל שימשיכו ללכת ברגל בחום\בגשם כשיש אופציה אחרת.

הנולה זה מקום מזעזע ולא יצאתי לשם כבר בערך שנה, יש גבול כמה אתה יכול לשלם מחירים מופקעים ולקבל יחס מזלזל בתמורה :? אבל זה כבר לא קשור לנושא.

עריכה: עצה שלי, לא ללכת לאיזור של חביבה רייך, זלמן שניאור וכל הסביבה של רמות רמז, נוף פסטורלי של יער מהחלון זה סבבה, אבל חיות יער ברחוב בדרך הביתה, נראה לי פחות נחמד, במיוחד לבחורה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אז אני מבין שצריך לפתוח שרשור התפקדות לסטודנטים בטכניון!

אני מסיים תיכף שנה ראשונה בהנדסה אזרחית, גר במעונות שנקראים מזרח חדש, שזה בגדול דירת שותפים חדישה ונוחה מאד!

נתחיל מהגעה, רכבת לחוף הכרמל + 20-25 דקות באוטובוס ישיר\החלפה אחת קלילה. והגעת. זה לא קשה, ולא צפוף מדי לרוב.

מעונות ומגורים - דירות בנשר עולות כמה מאות שקלים פחות מבצד של חיפה, לא הייתי מתבאס מדי מהעליה מנשר, יש לי חברים שעושים את זה בכיף, כמובן שהצד היותר נחמד הוא איזור מרכז זיו, 10 דק, הליכה מהשער (20 דק הליכה מהאיזור שבו היא תבלה את השנה הראשונה), מחירים? 1300-1500 (כולל חשבונות לדירת שותפים טובה במקום טוב, יש יותר זול, עניין של לוקיישן) מעונות - בד"כ נותנים את ריבקין\עזה, אני ברחתי משם אחרי סמסטר, זה כיף לאנשים שאוהבים רעש ובלאגן, אני לא ממש נהניתי לשמוע צעקות בערבית ב3 בלילה.

אפשר לבקש לעבור, ושלא תתבייש לעשות זאת, מזרח ישן יהיה לה קרוב מאד, קנדה גם לא נורא, הייתי מתרחק מנווה אמריקה כי בונים שם עכשיו וזה רועש, סנאט זה פח גם כן.

בקיצור - אם מעונות, או מזרח חדש\ישן או קנדה. במזרח חדש, המעונות היקרים ביותר, משלמים כ850 ש"ח בחודש כולל הכל, מחירים יש באתר המעונות, "מעונות טכניון" בגוגל יביא אותה לאן שצריך.

חיי חברה, תלוי בעיקר בה, אם היא לא טיפוס חברתי, אולי יקח לה קצת זמן, לי למזלי אין בעיה כזאת, יש בתוך הקמפוס מסיבות טובות פעם בשבועיים שלושה, וכל שבוע יש פה איזה משהו, פאבים וחיי לילה גם לא חסר, בשנייה שמתחברים לאנשים הנכונים - נהנים פה (אני מוצא את עצמי שיכור לפחות פעם בשבוע :)). *עתודאים בד"כ סובלים יותר פשוט כי הם ילדים :).

הטכניון משדר וייב מאוד מלחיץ, אבל בתכלס, אם יש תחת לשבת - המקום הזה נותן את כל הכלים שצריך להצליח, ועל הדרך גם להנות.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חברים תודה רבה לכולם על התשובות, העזרה והזמן שאתם מקדישים. היא קראה את מה שכתבתם בעמוד הראשון, והערב תקרא את העמוד השני. אם יהיו לה שאלות היא תכתוב בעצמה, למרות שלא נראה לי שיש עוד שאלות אחרי מה שעשיתם פה. תודה רבה רבה רבה לכולם.

שלייקס, מה שאתה אומר מאוד משמח אותי. יש דרך לקבל מראש מעונות מזרח/קנדה מראש, או שחייבים להתחיל בעזה ואז לבקש העברה ולקוות לטוב? כי תקציב זה לא בעיה, אך הבנתי שאין לכך שום קשר. המעונות זה ממש DEAL BREAKER בשבילה, משום שהיא רוצה להשקיע בלימודים [בסוף אלו תארים שמצריכים השקעה], במיוחד בשנה הראשונה, והיא מפחדת שלא תצליח ללמוד כמו שצריך במעונות הטאליבן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חברים תודה רבה לכולם על התשובות, העזרה והזמן שאתם מקדישים. היא קראה את מה שכתבתם בעמוד הראשון, והערב תקרא את העמוד השני. אם יהיו לה שאלות היא תכתוב בעצמה, למרות שלא נראה לי שיש עוד שאלות אחרי מה שעשיתם פה. תודה רבה רבה רבה לכולם.

שלייקס, מה שאתה אומר מאוד משמח אותי. יש דרך לקבל מראש מעונות מזרח/קנדה מראש, או שחייבים להתחיל בעזה ואז לבקש העברה ולקוות לטוב? כי תקציב זה לא בעיה, אך הבנתי שאין לכך שום קשר. המעונות זה ממש DEAL BREAKER בשבילה, משום שהיא רוצה להשקיע בלימודים [בסוף אלו תארים שמצריכים השקעה], במיוחד בשנה הראשונה, והיא מפחדת שלא תצליח ללמוד כמו שצריך במעונות הטאליבן.

אם תקציב זה לא בעיה שתשכיר דירה וזהו. עדיף כל יום חצי שעה הליכה אבל הזמן שלך בבית יהיה פרודוקטיבי פי 100

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

למדתי שם למשך שנה וחצי + -. גרתי במעונות, שנה ראשונה בעזה ושנה שנייה בקנדה. בעזה לא נוח. בתקופתי היה מדובר ב 3 באותו החדר. בכל חדר יש מיני מקרר. בכל מבנה יש 2 מטבחונים משותפים לכווולם. גם מבחינת המקלחות והשירותים המצב לא טוב. בלילה יש הרבה רעש. בקנדה כבר יש שיפור משמעותי בדמות של חדר פרטי + מטבחון שירותים ומקלחת משותפים לאותה דירה.

יצא לי להכיר בנות שהביאו אישור רפואי על אסטמה, רגישות לאבק, מיגרנות וכל דבר אפשרי אחר מרופא המשפחה והתחשבו בהן וכבר מההתחלה הן שודרגו לקנדה, אמריקה וכו.

לגבי ההגעה לי היה רכב אבל בפעמים שהגעתי ברכבת הייתי יורד בתחנה ליד המבנים של ההייטק (ברח לי שם התחנה) ומשם היינו מתארגנים 4 סטודנטים ועולים על מונית ספיישל (היה יוצא כמו אוטובוס בזמנו).

אסף

פורסם

רב-קו יוזיל את הנסיעה ב30% (בהצגת תעודת סטודנט בעת הוצאת הרב קו)

אני שוב אדגיש שאני חושב שהרבה יותר טוב לשכור דירה. בסמסטר הראשון שלי שם גרתי במעונות והיה לי את אחד השותפים הכי טובים שיכלתי לקבל, ועדיין זה מאוד מאוד מייאש. כשעברתי לרחוב האירוסים בנשר זה שיפר לי משמעותית את כל החוויה. לדעת שבסוף כל יום אני יוצא מהטכניון זה גורם לך לזכור שיש לך חיים מעבר ללימודים ומחדש את האנרגיות שאתה צריך כדי ללמוד

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

היום במעונות עזה רק המכיניסטים מקבלים חדר לשלושה, שמוגדל על חשבון המרפסת. חברה טובה שלי בילתה שם את כל המכינה וזה היה ממש לא כיף.

תואר ראשון מקבלים חדר קצת יותר קטן, אבל לשני שותפים (לרוב החדרים יש מרפסת קטנה).

גם אם היא תקבל חדר במעונות עזה בהתחלה, לא חסר פינות לימוד שקטות בטכניון. יש ספריות וחוות מחשבים (בזמן המכינה בילינו די הרבה בפקולטה לפיסיקה, הספריה שם מאוד נחמדה וגם הבית קפה), במקרה הגרוע היא תמיד יכולה רק לחזור לישון שם. אבל אני עדיין חושבת שאם זה מעונות עזה\דירת שותפים, אז עדיף דירת שותפים. בפייסבוק יש קבוצה "דירות מפה לאוזן בחיפה" שתצטרף לשם, רוב הדירות שם פונות לשותפים\יחידים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם הכיוון הוא דירת שותפים, אז לאורך ציר 17-19 (ע״ש האוטובוסים): לאורך הרחובות טרומפלדור, תיכון, הגליל, חניתה עד לניסנבוים בערך. הם ממשיכים גם הלאה לאורך יד לבנים, אבל שם האזור כבר רחוק מהטכניון והוא ברמה פחות טובה (מומלץ רק לחסכנים).

לאורך רוב שעות היום אוטובוס לטכניון כל 10 דקות לערך, כולל פיזור בפקולטות. בשעות הבוקר גם יותר, אבל צפוף. העלות לא רצינית עם רב קו סטודנט שנתי.

אם לא אכפת ללכת הרבה ברגל אז שכונת רמז באה בחשבון, אבל יש שם הרבה פינוי בינוי אז לראות שלא נופלים על אזור רועש ומאובק

(אני כבר מרגיש זקן - הייתי מחזור ראשון בשער מזרח ה״ישן״)

פורסם

היי.

עיריית נשר מציעה דירות ומלגות: http://zigmond.more-web.co.il/he/portal/milgot/view/default.aspx?ContentID=1117

ממש ממש שווה בדיקה.

לגבי התרבות שיש בטכניון, יש לך כל יום רביעי אירוע כלשהו, ומסיבה לפחות פעם בחודש.

אני גר בעזה (לצערי) ובמבנה היחידי שעדיין לא שופץ. לפי מה שנאמר לנו, בסוף הסמסטר גם הוא ישופץ, בתכלס, אם אתה לא במספרים הראשונים (של המכינה) שם תמצא הרבה תושבים עזתיים למהדרין, האזור יחסית שקט. מה גם שהוא קרוב מאוד לאולמן וכ"ו (והדרך מישורית) מה שכן, ממש לא ממליץ לחיות שם אם יש לך את התקציב (והאפשרות) לא לחיות שם.

שווה לבדוק את עניין נשר, בסה"כ אם שוכרים דירה בנשר ומשתמשים באוטובוס להגעה, המחירים לא נוראים ואפשר לחיות איתם.

שיהיה בהצלחה !

פורסם

הדירות של המלגה מרוחקות מהטכניון, לא יודעת כמה האיזור שם טוב.

לגבי הציר של קווים 17 ו19 לנווה שאנן, הנסיעה מהטכניון (מכינה) לתחנה אחרונה של רחוב הגליל (כיכר של הגליל ונתיב חן) יכולה לקחת 30-40 דקות בשעות מסויימות, בבוקר זה לוקח 15-20 דקות בהלוך.

אם כבר דירות שותפים, עדיף להתמקד באיזור שצמוד לטכניון במרחק הליכה סביר, המחירים די זהים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...