Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחפש מחשבון טוב כדאיות ליסינג מול רכישת רכב פרטי. אתרים שונים נותנים לי תוצאות שונות והייתי שמח לקובץ אקסל רציני שיאפשר הערכה של העלות הנוספת האמיתית של הליסינג. ברור לי שהליסינג יהיה יקר יותר, אני מנסה לתמחר כרגע את הנוחות כדי להחליט.

תודה

פורסם

מעבר לבדיקה מול קובץ Excel כזה או אחר, קוראים וכותבים כאן לא מעט שיש להם ניסיון פרטי בעניין וייתכן שאם תעלה נתונים כלליים יוכלו לתת כיוון.

אולי אפילו לגבי הסיבה שכל מחשבון נותן לך תוצאה שונה...

כמובן שאינך צריך לחשוף שכר ופרטים אחרים שאתה רואה בהם אישיים/דיסקרטיים אלא רק כאלו שיעזרו לקוראים לעזור לך.

יש לך רכב פרטי כיום או ליסינג? מקור ההתלבטות נובע מחידוש חוזה ליסינג או תנאים ודרישות שהשתנו מהרכב הקיים?

בהצלחה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

הייתי עם ליסינג בשנים האחרונות ועקב שינויים בנסועה השנתית אני מעריך שחוזה חדש יהיה לא כלכלי בצורה משמעותית. אני לא צופה יותר מ15 קמ בשנה. בנוסף אני מעריך שבקניית רכב יד שניה אוכל לקנות רכב מרווח יותר וכו'. צריך מחשבון בעיקר כדי להעריך את ההפרש ולהחליט האם שווה את הנוחות.

פורסם

בדקתי במספר מחשבונים. יוצא שהפער בין עלות ליסינג של רכב של 130 אלף לעומת רכישת רכב פרטי יד 2 ב110 הוא כ 250 שח בחודש בהנחה של 17 אלף קמ בשנה. האמת שהופתעתי, חשבתי שהפער יהיה גדול יותר. ככל שמחיר הרכישה נמוך יותר הפער כמובן גדל לרעת הליסינג בעיקר בגלל אלמנט ירידת הערך. ההשוואה היא על פני שלוש שנים. בפער של 250 לא בטוח שלא עדיף הנוחות של הליסינג.

פורסם

האם המחשבונים הללו לוקחים בחשבון שבקניית רכב פרטי, לאחר שלוש שנים נשארים עם רכב בשווי מסויים בעור שבליסינג ההשקעה לשלוש שנים לא מותירה בתום התקופה כלום בידיים של המשתמש (ערך שיורי)? לא הצלחתי להבין אם כן או לא. זה יכול לשנות את כל התמונה. מישהוא יודע?

פורסם

הדבר נכון כנראה אם את מרבית הכסף לרכישת רכב פרטי אתה לוקח כהלוואה ורוכש רכב חדש...

שים לב שהפרמטרים שאתה מכניס למחשבונים צריכים להיות קרובים למציאות ע"מ לשקף השוואה אמיתית בין שתי החלופות.

רכב ליסינג של 130000 ש"ח יעלה לך 3224 ש"ח בחודש שווי מס ועוד כ-3500 ש"ח בברוטו ליסינג (אובדן השתכרות, שווי ליסינג, you name it).

במדרגת מס שולי של 33% ועוד כ-11 מס בריאות/ביטוח לאומי תגיע ל-44%.

כל המספרים האלו אומרים שאם לא תיקח ליסינג ותקבל את עלות הליסינג ברוטו לשכר, הנטו שלך ייגדל בכ-3500 ש"ח ביחס להיום (+-).

1. 3500 ש"ח ברוטו ליסינג - מגלם עלות ליסינג אמיתית והוצאות דלק מעביד

2. גילום סוציאליות לא בא לידי ביטוי מפני שאם לא תקבל גילום על הסכום החדש מצבך יהיה כפי שהוא היום כך שאני לא רואה סיבה להוסיף 'רעש'...

כל החישובים באופן מאוד גס ורק בשביל לתת נקודת ייחוס.

בהינתן נסועה נמוכה, האם הוצאות הרכב הפרטיות שלך (ביטוח, דלק, טיפולים, אובדן ערך) יגיעו ל-3500 ש"ח?

ברכב חדש של 110K ש"ח? אולי...

ברכב יד שניה של 70K ש"ח? אני סקפטי...

בהצלחה,

אלי

פורסם
האם המחשבונים הללו לוקחים בחשבון שבקניית רכב פרטי, לאחר שלוש שנים נשארים עם רכב בשווי מסויים בעור שבליסינג ההשקעה לשלוש שנים לא מותירה בתום התקופה כלום בידיים של המשתמש (ערך שיורי)? לא הצלחתי להבין אם כן או לא. זה יכול לשנות את כל התמונה. מישהוא יודע?

המחשבונים לוקחים את אובדן הערך הצפוי ומחלקים אותו ע"פ מספר חודשי השימוש, כך כל חודש סופג אובדן ערך חלקי לתקופה.

כלומר - אובדן ערך (משוער) הוא הוצאה חודשית כמו דלק וביטוחים.

אלי

פורסם

עבדתי עם המחשבון של ccalcs שהוא באמת מפורט יותר. הפער כעת לגבי רכב יד 2 של 110 עומד על כ-500 ש"ח. עלות ליסינג נטו (בהינתן קיזוז מברוטו של 3,000) היא כ 3,500 ועל פי המחשבון בנסועה של 17K עלות רכב פרטי (כולל ירידת ערך שנתית של 13%) מגיעה ל-3000. זה מניח 100% הון עצמי בלי עלויות מימון (למעט ריבית אלרנטיבית). כמובן שככל שהרכב זול יותר העלות פחותה בגלל שאלמנט ירידת הערך פחות גבוה. לא הבנתי ההערה לגבי הסוציאליות, אם אני מוותר על 3000 ש"ח מהברוטו לטובת הרכב,בחישוב גס יש אבדן הפרשות מעסיק של 650 ש"ח וזה בלי לקחת בחשבון את האפקט המצטבר של החיסכון על פני שנים. נראה לי שכמו שחשבתי מראש, בנסועה של 17K ליסינג לא כלכלי (אני מגדיר לא כלכלי כ-300 ש"ח וצפונה תמורת נוחות הליסינג).

פורסם

ציינת שיש לך ליסינג כיום ואתה בוחן כדאיות חידוש... טעיתי?

במצב כזה, אם תחזיר ליסינג, תפסיק לשלם שווי מס (זקיפה למס של הרכב) ותקבל מהמעביד כסף נוסף שאותו הוא לא משלם לחברת הליסינג ועל הדלק שלך.

וכמובן שבמצב זה יש צורך ברכישת רכב 'פעם ראשונה' - וגם כאן אני ממליץ לרדת לרכב יד שניה חדש יחסית - תקטין את אובדן הערך ואת אובדן הריבית האלטרנטיבית (גם אם זו לא גדולה בימינו).

אם אין לך ליסינג ויש לך רכב פרטי, המשחק יכול להיות מעט שונה.

אני הייתי במצב שלך לפני שנה וחצי - אחרי מעל 10 שנים של ליסינג 'שונים', החלטתי לרכוש רכב פרטי (נסועה שנתית של כ-15KKM).

הנטו גדל בכ-3500 ש"ח.

קניתי רכב זול ממה שאתה מתכנן ובעל סחירות נמוכה.

יישור קו (צמיגים, טיימינג ועוד כמה דברים) מחושב בנפרד אך גולם אצלי במחיר רכישת הרכב.

הוצאות הרכב בממוצע חודשי עומדות על כ-1500 ש"ח (דלק, ביטוח, רישוי, טיפולים).

נניח 500 ש"ח לחודש בלת"מ (6000 ש"ח לשנה).

אם אובדן הערך יהיה גדול מ-1500 ש"ח בחודש, ההחלטה לא כלכלית, אחרת היא כן.

אלי

• תוכן חדש...