Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים בעניין הדלק.

מנסיוני, יפנית ביחס לקוראנית אחרי 5-6 בתחושה מרגישה הרבה יותר טוב.

לגבי טידה וסוזוקים למינהם - עדיין חשוב לי מראה הרכב ואני לא מתחבר למכונית האלה.

מדי פעם אני נוהג ביונדאי I35 אבל עדיין מעדיף מאזדה 3 1600 5 דלתות שישנה ממנה ב-9 שנים.

ושוב, לא נעול על טויוטה אבל עדיין בזירה של הונדה מאזדה טויוטה מיצובישי.

ישראלים הם עם של עדר שבדרך כלל יודע מה הוא עושה, אני בראש העדר.:-)

עם של עדר שלא יודע מה הוא עושה*.

בגלל סטיגמות מטופשות אנשים ממשיכים כמוך לקנות את הטויטה הזאת שלא מצדיקה את המחיר שלה.

אני בטוח שראיתי יותר ממך מצב של קוריאניות בנות 5-6, ועוד צבאיות שלא שומרים עליהן מי יודע מה, נסעתי בקיה ריו 2007, עם 380 אלף ק"מ, לא מקרקשת והכול יושב במקום פיקס. ושנינו יודעים שלא שומרים על הרכבים בצבא, נוסעים איתם בדרכים משובשות וכל זה.

הייתה לי גטס בת 4 מהשכרה, נסעה פיקס, טיפולים וזהו, גם לא היו קרקושים או משהו למרות שהרכב היה יוצא השכרה ועם 75 אלף ק"מ.

זה נראה כאילו אתה מנסה לחפש שכנועים לרכוש את הקורולה המזופתת, לא תמצא את זה כאן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עברו בידי מספר רכבים, בינהם גם צרפתיות, יפניות, ספורטיביות ומשפחתיות, יש לי כמה שנות ניסיון ונהיגה עם רכבים כאלה, אני אומר את דעתי, אין צורך לזלזל וזה שהיא לא מתיישרת עם דעתך לא אומר שהיא מטופשת.

חומר למחשבה: איפה תחושת הנהיגה טובה יותר: ביונדאי גטס שהזכרת או במאזדה 2 עם אותם נתונים?

ועוד דבר, אני ממש לא נעול, עדיין יכול לקנות כל רכב שאחשוב שהוא המתאים ביותר.

תודה מראש.

פורסם

היתרון היחיד של הקורולה 2008 על פני המתחרות שלה באותה השנה הוא צריכת הדלק הנמוכה (יחסית) שלה. חוץ מזה, אין בה כלום שאין בלנסר או במאזדה 3 באותו התקציב. אבל כבר סיכמנו שצריכת דלק היא לא פקטור משמעותי עבורך, אז נשארו עם מכונית בינונית מינוס שאתה מתעקש לקנות למרות שהיתרון היחיד שלה לא רלוונטי עבורך. ועוד מתעניין באחת אחרי תאונה עם ירידת ערך של 15 אחוז. אם זה לא מישהו נעול, אני לא יודע מה זה כן מישהו נעול.

לגבי האמינות - כמו כל טויוטה האמינות בסך הכל בסדר גמור בכל מה שקשור למנוע ומערכת חשמל. אבל אם תחפש בפורום תמצא לא מעט שרשורים של אנשים שנדרשו להחליף קלאצ' או לשפץ מוח גיר בקילומטראז' נמוך יחסית. זה נפוץ בעיקר ברכבים שנסעו הרבה בעיר, אבל כשאתה קונה רכב משומש לך תדע איפה הוא נסע ביד הקודמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עברו בידי מספר רכבים, בינהם גם צרפתיות, יפניות, ספורטיביות ומשפחתיות, יש לי כמה שנות ניסיון ונהיגה עם רכבים כאלה, אני אומר את דעתי, אין צורך לזלזל וזה שהיא לא מתיישרת עם דעתך לא אומר שהיא מטופשת.

חומר למחשבה: איפה תחושת הנהיגה טובה יותר: ביונדאי גטס שהזכרת או במאזדה 2 עם אותם נתונים?

ועוד דבר, אני ממש לא נעול, עדיין יכול לקנות כל רכב שאחשוב שהוא המתאים ביותר.

גם בידיים של ההורים שלי עברו מספר רכבים, חלקם היו גם בנהיגה שלי, ואני בעצמי כבר מחזיק רכב שני שלי. נהגתי על לא מעט רכבים, חלקם חיזקו סטיגמות וחלקם ביטלו גם ביטלו.

אתה מקובע על פארש, אני מייצג את מה שראיתי ומה שאני מכיר, לא זלזלתי בך, אבל הדברים שאתה אומר לא נכונים, קוריאניות לא נראות טוב אחרי 5-6 שנים, יפניות נראות יותר טוב, זה פשוט לא נכון. אם רכב קוריאני מחזיק בצבא 7 שנים עם 400 אלף ק"מ כמעט ועם נהיגה פראית והכול שלם בפנים ואין קרקושים, אין סיבה שרכב פרטי ושמור לא יראה טוב אחרי 5-6 שנים, להוציא את הקוריאניות תוצרת שברולט/דייהולט שהן זבל.

לא זוכר שנהגתי על מאזדה 2 ככה שאני לא יכול להגיד לך, אבל אני יכול לומר לך שאני התאכזבתי מאוד מאקו מיקרה חדשה (נסיעת מבחן על רכב עם 300 ק"מ, חדש לגמרי).

אגב, הגטס בחלק מהדגמים יותר בטיחותית מהמאזדה שנמכרה ברובה ברמת הגימור הנמוכה עם 2 כריות אוויר, בגטס ניתן למצוא דגמים שנמכרו עם ABS, ESP ו4 כריות אוויר (GLS וGLX), כמובן שהרוב הן GLF (כרית אוויר אחת ובלי ABS) אבל יש יוצאות מן הכלל.

עוד משהו - לא פעם ציינו חברי פורום ותיקים שהמאזדה 2 מזעזעת מבחינת נוחות נסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יש לי קורולה רובוטית 2008 והצלחתי להגיע ל20 ק''מ לליטר בכביש מהיר על 100 קמ''ש, אם אתה מתרגל לגיר הרכב מתאים לך כמו כפפה.

האמינות גבווה במיוחד , אחלה אוטו בסך הכל.

פורסם
היתרון היחיד של הקורולה 2008 על פני המתחרות שלה באותה השנה הוא צריכת הדלק הנמוכה (יחסית) שלה. חוץ מזה, אין בה כלום שאין בלנסר או במאזדה 3 באותו התקציב. אבל כבר סיכמנו שצריכת דלק היא לא פקטור משמעותי עבורך, אז נשארו עם מכונית בינונית מינוס שאתה מתעקש לקנות למרות שהיתרון היחיד שלה לא רלוונטי עבורך. ועוד מתעניין באחת אחרי תאונה עם ירידת ערך של 15 אחוז. אם זה לא מישהו נעול, אני לא יודע מה זה כן מישהו נעול.

לגבי האמינות - כמו כל טויוטה האמינות בסך הכל בסדר גמור בכל מה שקשור למנוע ומערכת חשמל. אבל אם תחפש בפורום תמצא לא מעט שרשורים של אנשים שנדרשו להחליף קלאצ' או לשפץ מוח גיר בקילומטראז' נמוך יחסית. זה נפוץ בעיקר ברכבים שנסעו הרבה בעיר, אבל כשאתה קונה רכב משומש לך תדע איפה הוא נסע ביד הקודמת.

שוב, אני לא מתעקש, כל הסיפור הוא שלקחתי הבוקר את הרכב הלא נכון לבדיקה ונמצא שהוא עבר תאונה.

אני מחפש רכב אחר, אבל עדיין, לכל רכב יש מחיר, וכמו שאתה אמרת, אם אצליח לקנות אותה במחיר של עד 35K זו עיסקה סבירה בשבילי.

מעריך שגם אחרי 4 שנים ו-50K ק"מ נוספים היא תמכר בכ-25K ש"ח.

בכל מקרה, גם רכבים אחרים באים בחשבון.

נראה איך יתקדם אם הקורלה מיד שנייה ו-78K ק"מ...

תודה מראש.

פורסם
יש לי קורולה רובוטית 2008 והצלחתי להגיע ל20 ק''מ לליטר בכביש מהיר על 100 קמ''ש, אם אתה מתרגל לגיר הרכב מתאים לך כמו כפפה.

האמינות גבווה במיוחד , אחלה אוטו בסך הכל.

1:20? לא נשמע אמין במיוחד.

זה צריכת דלק של רכב טורבו דיזל עם גיר של 6-7 הילוכים.

פורסם

כולם ברשת מדווחים על צריכת דלק של 1:16-1:17 (שנשמעת לי הגיונית, בהתחשב בעובדה שאבא שלי היה משיג 1:14-1:15 בכביש 6),

רק אתה עושה 1:20 שזה כנראה יותר מנתוני היצרן? תעשה לי טובה.

אני עם רכב יותר חסכוני משלך, והצהרת היצרן היא 1:20, בקושי מצליח לעבור את ה1:17 בנהיגה רגועה במהירות יותר נמוכה משלך. הכי טוב שהגעתי היה 1:18.

פורסם
כולם ברשת מדווחים על צריכת דלק של 1:16-1:17 (שנשמעת לי הגיונית, בהתחשב בעובדה שאבא שלי היה משיג 1:14-1:15 בכביש 6),

רק אתה עושה 1:20 שזה כנראה יותר מנתוני היצרן? תעשה לי טובה.

אני עם רכב יותר חסכוני משלך, והצהרת היצרן היא 1:20, בקושי מצליח לעבור את ה1:17 בנהיגה רגועה במהירות יותר נמוכה משלך. הכי טוב שהגעתי היה 1:18.

יש מצב שהמחשב אולי טעה,בקושי לחצתי על הגז .. עם לחיצות בנוניות הגעתי ל 15.4 ק"מ לליטר.

יש מצב שהקורולה הרובוטית הבת של הפריוס? :D

פורסם

אז תגיד שאתה מתייחס למחשב, זה לא חכמה.

לא בודקים ככה. בודקים בין תדלוק לתדלוק.

מתדלקים פול, מאפסים את מד המרחק של TRIP כלשהו, מגיעים לכמות דלק נמוכה (נניח כשנשאר 1/4 מיכל), מתדלקים שוב, מחלקים את כמות הק"מ שעברת חלקי כמות הדלק שתדלקת ולהרי צריכת הדלק של הרכב שלך.

נניח 600 ק"מ, על 40 ליטרים, 600/40 = 15, דהיינו צריכת דלק 1:15.

• תוכן חדש...