Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש שלט רכב שמצפצף אצלך בבית כאשר האזעקה מופעלת

אולי אם תוסיף לזה כמה מנגנוני הגנה נוספים תוכל לאבטח את הרכב שלך כמה שאפשר אבל אין 100% בדברים האלה אף פעם.

לומר את האמת?

כשהייתי ״צעיר״ וטיפש\חדור מוטיבציה\נמהר\חסר פחד התקנתי אזעקה כזאת (ביפר רב בריח) ברכב שלי, קפצתי מכל צפצוף קטן של השלט כולל פעם אחת שהיתה ״אזעקת אמת״ ומצאתי עצמי ב-3:30 לפנות בוקר כשבוקסר בלבד לגופי ויריחו פולימרי קצר בידי רודף אחרי חבורת נבלות שפרצו לי לרכב.

זה היה לפני בערך 9-10 שנים.

מאז גנבי רכב ופורצי רכבים הפכו לנועזים יותר, אלימים יותר ופחות צפויים ובאופן אישי בפירוש לא הייתי נוהג היום כמו אז באותו לילה, יכול להיות זה גם קשור לעובדה שהיום אני אב משפחה ויש לי ילדים- הסיכון שאני אפילו אשרט כתוצאה מזה שאנסה למנוע גניבת הרכב\מערכת יגרום לי היום לנהוג אחרת.

אני אולי אנסה לצעוק לגנבים כדי להבריח אותם אבל לא מעבר.

הביפר גם מכניס אותך לסוג של פרנואידיות תמידית, כל פעם אתה בודק את השלט ועוד כל מיני שטויות.

שים אזעקה, אביזרים מעכבים כאלה ואחרים אבל עשה לעצמך טובה- אל תתקין אביזרים שעלולים לסבך אותך או לפגוע בגופך.

כבר שמעתי על מקרה של רכב מסומן שהגנבים לקחו בחשבון שבעל הרכב עלול לנסות לרדוף אחריהם אז בזמן שאחד התעסק עם הרכב חבר אחר בחוליה פשוט המתין ליד דלת הכניסה לבניין כדי לבלום את מי שינסה לסכל את הגניבה (לשמחתו של בעל הרכב הוא גילה שמישהו המתין לו רק מצפיה בהקלטה של מצלמה במעגל סגור ולא מהתקלות באותו ברנש).

הרכב אמנם נגנב אבל לפחות בעליו בריא ושלם (לך תדע איך אותו ברנש תכנן לבלום את בעל הרכב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

את הדברים הבאים אני כותב מנסיון.

הרכב שלי (לשעבר) היה רכב אספנות מיוחד - מרצדס קופה - והוא כמעט ונגנב.

מה שהציל אותו באירוע הגניבה זה אימובילייזר של רב בריח שמנע התנעה, ושכן עירני שהגיע בתזמון מקרי אך מושלם, קרא את תמונת המצב וחסם את הרכב בעוד הגנבים נמלטים ממנו, עולים על קטנוע ונעלמים...

האזעקה נותקה תוך שניות והרכב שלא הותנע נדחף לקצה הרחוב כדי לקבל טיפול עמוק או לחילופין להמתין לגרר אך שם נחסם ולא נותרה בידי הגנבים ברירה אלא לחמוק אל תוך הלילה.

מכיוון שהיה לי ברור שהרכב "מסומן" והעניין איננו בחירה אקראית של גניבת רכב אלא "הזמנה", נקטתי במה שנקרא בעגת אנשי האבטחה "מעגלי אבטחה" - כלומר התקנה של כמה אמצעים במקביל כדי להפוך את נסיון הגניבה לתהליך מתמשך ורעשני ולהוציא את מרכיב המידיות של נסיון הגניבה.

ההיגיון -ככל שיותקנו יותר אמצעים כך יצטרכו הגנבים להאריך את משך העבודה וזמן הינו מרכיב חשוב כשאתה בא לגנוב משהו.

נכון - כל רכב אפשר לגנוב בלה בלה בלה - אבל לפעמים זה לא כדאי וזה מה שאנחנו רוצים לגרום, והגנבים ידלגו לרכב הבא. הם לא מקבלים הרבה כסף על ג'וב של רכב מוזמן, וגם הם עושים שיקולי סיכון, רווח, תועלת.

מכיוון שהרכב נמכר ואני עצמי עברתי מאז דירה אני אפרט את האמצעים שנקטתי.

* חשוב להגיד שלא הייתי עצלן ומאז נסיון הגניבה ועד ליום המכירה והפעלתי את כל (חוזר שנית - את כל) האמצעים מדי יום, כי הרכב חנה פחות או יותר במקום קבוע ולא היה לי ספק שבני העוולה יחזרו לזירת הפשע. זה אמנם קצת מטריד אבל יותר מטריד זה גבר בשנות הארבעים רץ עם תחתונים במורד הרחוב אחרי רכב בן שלושים...

אני אחלק את האמצעים לשניים - אקטיבים ופאסיבים. חשוב לשלב כמה שיותר מרכיבים כדי למרר לבני ז***ת את החיים.

להלן האמצעים האקטיבים:

1. מתג חשמלי נסתר שמנתק מעגל קריטי בהתנעת הרכב. אני לא אפרט יותר מדי אבל המפסק באמת מוסתר והמערכת באמת חיונית.

2. סנדל דנוור עצבני עם רתוקה ומנעול רב בריח 16 מ"מ מחוסם על אחד הגלגלים. כן, נכון - כל השכנים מרימים גבה ומצביעים עליך בלעג אבל אני אהבתי את המכונית שלי ככה, כמו שהיא, ובעיקר אהבתי למצוא אותה איפה שהנחתי אותה בלילה הקודם.

3. מנעול הגה. לא מתכוון לסמרטוטים שנמכרים בהום סנטר אלא למנעול המדר-פאקר שבקישור שעוטף את כל ההגה, עשוי מפח עבה עם חיזוקים פנימיים כולל מוט מחוסם בלתי ניתן לניסור ורתוקה של רב בריח. רק דיסק פורץ את זה ואני רוצה לראות גנב מתחיל לעבוד עם דיסק חשמלי בתוך הרכב אחרי שלקח לו רבע שעה ושלושה דיסקים לחתוך קודם את הסנדל..

4. אזעקת רכב עם ביפר ואמובילזר של רב בריח. תגידו מה שתרצו לי רק זה הציל את הרכב כי לא הצליחו להתניע אותו.

5. כיסוי רכב. לא תאמינו איזה אפקט פסיכולוגי יש להורדת כיסוי מרכב. מה גם שהורדת הכיסוי מזיזה את הרכב ולפחות אצלי נתנה התראה בביפר.

אמצעים פאסיבים

1. כמו שלמדתי בביהס לאבטחה אין כמו שבירת שגרה. אם ניתן לשנות מיקומי חניה ֿ(ואני לא מדבר על עשרה מטר קדימה אחורה באותו רחוב) אז זה תמיד מבורך.

2. לחילופין מסעיף 1 חניה במקום בו יש קשר עין מהבית. ברגע שהביפר מצלצל אפשר כבר במבט מהבית להבין במה מדובר, ואולי גם להבין באותה הזדמנות שעדיף הפעם לא למות על קידוש השם.

3. חניה באופן שלא ניתנת גישה עם אמצעי הרמה/גרירה. לדוגמא בניצב למידרכה בין מכוניות, ליד עמודים, ברחוב ללא מוצא, בפינה וכיו"צ.

4. חסימת תנועה עם רכב נוסף. אם לזוגתך יש רכב, וקיימת האפשרות- תן לה הזדמנות להטות כתף במאמץ המלחמתי.

5. הפניית גלגלים כך שהרכב ידרדר במקרה של נסיון דחיפה אל מכשול (קיר, עמוד) אם זה משתלב עם מנעול הגה רק זה יכול למנוע את הגניבה.

6. חניה בירידה. כן , תתפלאו- אם לא הצליחו להתניע (למה שיצליחו הרי התקנתם מפסק סודי) זה מקשה על תמרון במידה ודוחפים את הרכב ומנסים לתמרן אותו ליציאה מחניה.

*כמובן שיש עוד אמצעים כמו מצלמות (שלדעתי לא נותנות כלום. יופי אז ראית איך נגנב הרכב. מה בדיוק תעשה? תלך לכולבוטק ?),איתורן, כרטיס סים, עמוד נשלף, כלב באוטו, שומר בבודקה... אבל אלו שמורים לבעלי חניה פרטית או לבעלי ממון מה שלרובנו לא רלוונטי.

אלו למעלה הם האמצעים שאני נקטתי בהם.

כדי לא להתייאש מכל התהליך חשוב לסווג את רמת הסיכון בהתאם למקום החנייה - לדוגמה: חניה ליד הבית היא כמובן ברמת סיכון גבוהה, כי הגנבים מן הסתם איתרו את הרכב, אספו מודיעין ותכננו זה מכבר את הגניבה - ולכן יש להציב את כל אמצעי האבטחה. לעומתה חנייה בעיר כשאתה קופץ לבילוי היא ברמת סיכון נמוכה כי ההסתברות למעקב ותיכנון של גניבה ממקום לא ידוע היא נמוכה, ושם יספיקו שילובם של שני אמצעים כמו מנעול הגה ומפסק סודי.

שא ברכה ושיהיה בהצלחה

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם
את הדברים הבאים אני כותב מנסיון.

הרכב שלי (לשעבר) היה רכב אספנות מיוחד - מרצדס קופה - והוא כמעט ונגנב.

מה שהציל אותו באירוע הגניבה זה אימובילייזר של רב בריח שמנע התנעה, ושכן עירני שהגיע בתזמון מקרי אך מושלם, קרא את תמונת המצב וחסם את הרכב בעוד הגנבים נמלטים ממנו, עולים על קטנוע ונעלמים...

אורן

ממש אהבתי את התגובה, לדעתי הוא מיצה פה את כול הקטע של איך לעכב גנבים.

אבל אם גנבים ירצו תאמין לי שהם יקחו.

פורסם

אורן (הבחור עם המרצדס קופה),

אני נוטה לשער שהרכב לא ננהג על בסיס יומיומי, נכון?

זה לא רק מעכב את הגנבים, זה גם מעכב אותך כבעל הרכב ולי באופן אישי הסרבול הזה היה מוריד את החשק להיות בעל רכב מיוחד, כל הכבוד שהצלחת להתמיד.

במאמר מוסגר, הרכב שלך ניצל אך ורק הודות לשכן, כל גנב רכב עם קצת נסיון ינתק לך כל אימובילייזר בתוך שניות, כולל זה של רב בריח.

פורסם

אז עדן מה אתה בעצם אומר? שלא כדי להחזיק רכב גניב? שלא כדי להחזיק רכב מיוחד ולהגשים חלומות רק בגלל אותם אנשים שאנחנו מאחלים להם את הגרוע מכל?

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זה ממש לא מה שאני אומר,

אתה יכול להחזיק רכב מיוחד ו\או גניב אבל רצוי שלא תשלה עצמך שאם תתקין לו הרבה אזעקות\כספות\סנדלים\מנעולים הוא יהפך לבלתי גניב.

בניגוד לדעת אורן שטוען שרכב יהיה פחות גניב בעת יציאה לבילוי מאשר בחניית הבית אני חושב שרכב יהיה גניב יותר בכל מקום שאינו חניית הבית כי באופן טבעי כשהוא בחניית הבית הוא קרוב לבעליו שעשויים להיות יותר עירניים להתרחשויות סביב הרכב מאשר כשהוא חונה בחניה ליד מקום בילוי לדוגמא שאז הבעלים לא בהכרח בסביבה הקרובה לרכב ויש עבור הגנבים פחות סיכון.

דעתי היא שאם אני מחזיק רכב מיוחד או גניב במיוחד אני אתקין ברכב מערכות הגנה כנדרש על ידי חברת הביטוח ותו לא, בטח לא ברמה שתפגע לי בנוחות השימוש היומיומית בו ותהפוך את השימוש בו למסורבל.

יגנב הרכב?

באסה, לא נעים אבל בשביל זה יש ביטוח, אקנה רכב מיוחד אחר.

כאמור גם אני הייתי צעיר והייתי "לוקח ללב" כל פיפס שקשור לרכב, בין אם מישהו נשען לי עליו, שריטה קטנה חדשה במקום לא ממש בולט לעין ועוד כל מיני דברים, יכול להיות שעברתי איזושהי התבגרות שהכניסה לי את העניין לפרופורציות הנכונות, רכבים הם עדיין אחת האהבות הגדולות שלי, אני מבזבז לא מעט זמן על התחביב הזה, מבזבז גם לא מעט כסף אבל בסופו של יום רכב, מיוחד ככל שיהיה הינו חתיכת פח עם גלגלים, לא פחות ולא יותר.

פורסם

משהו לא ברור לי עם כל הסיפור של המחשב רכב- גנבים מסתובבים עם כל מיני דגמים של מחשב רכב כדי לגנוב כמה סוגי רכבים?

או שיש מחשב רכב אוניברסלי?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הם יודעים אילו רכבים הם הולכים לגנוב ובאים עם המחשבים המתאימים.

אין מחשב רכב אוניברסלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה הרעיון של החלפת מחשב?

זה משהו ישן או רק בשנים האחרונות?

פורסם
אז עדן מה אתה בעצם אומר? שלא כדי להחזיק רכב גניב? שלא כדי להחזיק רכב מיוחד ולהגשים חלומות רק בגלל אותם אנשים שאנחנו מאחלים להם את הגרוע מכל?

שכל רכב הוא גניב (וכל מנעול דלת ביתית אפשר לפרוץ ד"א) . מה שאפשר לשנות זה את משך הזמן שלוקח לגנוב אותו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה הרעיון של החלפת מחשב?

זה משהו ישן או רק בשנים האחרונות?

בשנים האחרונות, שנים לפני זה לדוגמא בגולף היו מחליפים את הלוח שעונים ששם היה האימובילייזר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אורן (הבחור עם המרצדס קופה),

אני נוטה לשער שהרכב לא ננהג על בסיס יומיומי, נכון?

זה לא רק מעכב את הגנבים, זה גם מעכב אותך כבעל הרכב ולי באופן אישי הסרבול הזה היה מוריד את החשק להיות בעל רכב מיוחד, כל הכבוד שהצלחת להתמיד.

במאמר מוסגר, הרכב שלך ניצל אך ורק הודות לשכן, כל גנב רכב עם קצת נסיון ינתק לך כל אימובילייזר בתוך שניות, כולל זה של רב בריח.

הי עדן

לשאלתך- הרכב היה בשימוש יום יומי! זה למה ציינתי את עניין המשוואה התמדה vs עצלנות. מבחינתי התקנת המיגונים היתה חלק מהשגרה וזה לקח לי בדיק 5-7 דקות . בדוק!

איך? אז הנה :

מנעול הגה בתוך הרכב אז לוקח עשר שניות לסגור אותו על ההגה.

יוצא מהרכב פותח בגאז

מוציא סנדל מתקין על הגלגל. עברו עוד 3 דקות

סוויטץ סודי מועבר למצב מנותק

לחיצה על השלט מפעיל אימוביליזר

נגמר!

בכיף שלי וגם כדי לשמור על הרכב נקי מוציא מהבגז׳ גם כיסוי שגולגל במעוד מועד כך שזריקה מיומנת כבר פורשת את רובו וזהו.

שגרת היום שלי היתה הגעה הביתה ופרידה מהרכב עד לבוקר הבא.

אם הייתי יודע שאני יוצא בערב מנעול הגה ואימוביליזר - ואחר כך מוסיף את היתר.

תאמין לי עשיתי את זה מאהבה והרבה יותר גרוע לרוץ החוצה ולראות שהאוטו לא בחניה.

במאמר מוסגר אגיד שהחיים הרבה יותר נוחים עם .... רכב ליסינג לדוגמא. אם הייתי, למשל, רואה שמנסים לגנוב לי רכב ליסינג מבטיח לך שהייתי ממשיך להביט מהצד עם שקית גרעינים ואולי על הדרך לומד דברים חדשים...

אבל אז איזה טעם יש לחיים עם קיה פורטה לבנה?

אורן

פורסם
ממש חכם גדול, היום הגנבים באים עם מחשב משלהם ומפתח מקודד כדי להתגבר על האימובילייזר.

החבר שלך רק חסך להם עבודה, טוב שלא שם להם שלט

"Connect ECU here"

:-)

ארז, אמרתי לו מה שאמרת והוא חייך אליי והראה לי את המחשב שלו

בהצלחה להיתחבר עם מחשב מנוע אחר

מה שהוא עשה, הוא חתך את כל הקונטטורים ושם קונקטורים חדשים כך שאם תבוא עם מחשב רכב פרוץ משלך,הוא לא יתאים לקונקטורים. ויש שם איזה 80 חוטים ציבעוניים.

נמשיך,

הבחור קדח, כן, קדח חור בדיסק האחורי ושם הוא שם מנעול רב בריח שמאוד קשה לראות שהוא שם. זה דיי יקשה על הגנב להזיז את הרכב לא?

והדבר שלישי שעושה וימשיך לעשות, ניתוק הפיוז של הדלק. { כן הבנתי שאפשר לחבר ישירות את המשאבה אפילו למנורה שבתוך הרכב,אבל אמרתם שכל מה שמעכב-מבורך}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

כיוון המחשבה של "שייקחו את האוטו, הביטוח ישלם." זה חשיבה ילדותית, בלתי אחראית מבחינה חברתית, ואנחנו אמורים להיות אנשים אחראיים יותר.

אלו שאמרו "אם הגנבים רוצים את האוטו, הם ישיגו אותו בכל מקרה" אינה נכונה, בין הייתר בגלל הסיבות שאורן מנה, שכאשר מקשים על הגניבה, פחות סיכוי שהם יחליטו ללכת על זה.

וכן, אני מעדיף לשלם כמה אלפים על תיקונים, מאשר שהגנבים יקבלו את היומית שלהם.

ועכשיו לגבי מה אפשר לעשות. חלק מהדרכים הוזכרו כאן בכמה תגובות טובות שהיו, ובנוסף:

אפשר לעשות ציפוי מגן לחלונות, כמו שעושים לבתי עסק שצריכים סורגים או תחליף לסורגים בשביל הביטוח. כך הגנב ששובר חלון כדי לפרוץ, כבר עשה רעש, ועיכוב מסויים, שחשוב במניעת גניבה, כפי שאורן ציין.

אפשר להתקין מערכת מבוססת כרטיס סים ו-GPS שמחייג אליך כאשר האוטו מונע, ואתה יכול לבדוק מהמחשב בבית איפה הוא כרגע, כאשר אתה בקשר עם המשטרה.

אפשר להכניס חיישן תנועה מבוסס חיישן אינפרא אדום פסיבי, שמפעיל אזעקה אצלך בבית. כך שכאשר פורצים לרכב, יש סיכוי להניס אותם או שמשטרה תתפוס אותם, בפרט שאחרי שנכנסו לאוטו יש להם עוד כמה הפתעות להתמודד איתם לפני שיוכלו ליסוע. אבל לא כל הדגמים של החיישנים האלה טובים, לי יש אחד מאוד טוב.

מפסק סודי בתא הנהג (כפי שכמה ציינו), זה אחד התוספות חובה, בגלל שהוא לא עושה הרבה בעיות לנהג, קל להפעלה, ועיכוב גניבה משמעותי וחשוב יחסית להשקעה.

אכן להיזהר כאשר יוצאים אל גנבים. במקרה האחרון בבניין שלנו, מי שיצא אל הגנבים קרא קודם לשכנים אחרים שיעקבו אחריו לראות שהוא בסדר, וסיום הארוע היה שהגנבים ברחו, אבל פצועים. המשטרה שיבחה את השכן. בדיעבד, במקרה הספציפי הזה היה עדיף להמתין בשקט למשטרה, שהגיעו בתוך דקות, שילכדו את הגנבים על חם.

פורסם
ארז, אמרתי לו מה שאמרת והוא חייך אליי והראה לי את המחשב שלו

בהצלחה להיתחבר עם מחשב מנוע אחר

מה שהוא עשה, הוא חתך את כל הקונטטורים ושם קונקטורים חדשים כך שאם תבוא עם מחשב רכב פרוץ משלך,הוא לא יתאים לקונקטורים. ויש שם איזה 80 חוטים ציבעוניים.

נמשיך,

הבחור קדח, כן, קדח חור בדיסק האחורי ושם הוא שם מנעול רב בריח שמאוד קשה לראות שהוא שם. זה דיי יקשה על הגנב להזיז את הרכב לא?

והדבר שלישי שעושה וימשיך לעשות, ניתוק הפיוז של הדלק. { כן הבנתי שאפשר לחבר ישירות את המשאבה אפילו למנורה שבתוך הרכב,אבל אמרתם שכל מה שמעכב-מבורך}

אחד הדברים הכי חכמים ששמעתי.

• תוכן חדש...