Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי, אין לנו הרבה אופציות אלא לבנות חדר אמבטיה שירותים ללא חלון

מידות החדר הינן 241 / 192 והוא כולל אמבטיה, שירותים, כיור, מכונת כביסה, ומייבש (עם קונדנסור)

החדר גובל בשני קצותיו בחדרי שינה והגובה שלו הינו 270 (תהיה הנמכה דקורטיבית של 30 ס"מ)

בינו לבין הקיר החיצוני של הבניין יש כ 2 מטרים (בחדר שירותים דוש נוסף שבו גם כן תהיה הנמכה זהה)

כך שאני מניח שאורך הצינור (4 צ'ול) בין נק' היניקה לנק' היציאה יהיה כ 3 מטרים

פרמטר הרעש הינו פרמטר משמעותי ביותר בשל מיקום החדר

האם לדעתכם המפוח הזה יוכל להתאים ויהיה הבחירה הטובה לנסיבות המתוארות ?

http://www.hameavrer.co.il/image.ashx?i=115991.pdf&fn=248545-ext.pdf

אם כן, באיזו עוצמה כדאי לבחור אותו ? והאם לקשור את ההדלקה שלו לתאורת החדר ? או לחווט למפסק נפרד (כך שנוכל לחמם את האמבטיה בחורף מבלי שהמפוח ישאב החוצה את האוויר החם) ?

וכמובן, האם יש פתרונות יעילים יותר (הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה טחב) ושקטים יותר בסביבת מחיר של 3 ספרות ?

פורסם

אצלי יש 3 חדרי מקלחת\שירותים המאווררים על ידי מפוחים מקורים של Venta. איני יכול לומר לך מאיזה דגם, אבל המפוחים מחוברים לתאורה ושניים מהם מנוקזים על ידי צינורות די ארוכים (3-5 מ'), רמת הרעש שהם יוצרים לא מפריעה לסביבה (אבל - צריך להוסיף - כיון שמדובר ביחידות מגורים הרי שאם תושב החדר נמצא בשירותים החדר עצמו בדרך כלל נטוש, לא מצב של חדר אמבטיה משפחתי הצמוד לחדר שינה). בדרך כלל דלתות חדרי השירותים נותרות פתוחות בעת שלא נעשה בהם שימוש - מה שמשפר את האוורור. עד כה לא נתקלנו בבעיה של אבדן החימום בחורף או בטחב\עובש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מפוחים איטלקיים של וורטיס (בעצם וורטיצ'ה) המחוברים לצינורות פליטה של 4 צול. המפוחים בעלי טיימר, בשימוש יום יומי מעל 20 שנה. הבעייה היחידה היא הזדקנות של קבלי הטיימרים שהצריכו החלפה אחרי 18 שנים בעלות אפסית (עבודה עצמית).

חשוב מאד לקצר דלת כניסה לשרותים (נניח מירווח של 6 עד 8 מ"מ מהרצפה) כדי שתהיה זרימת אוויר טובה פנימה, ושטיפה של כל החלל באוויר טרי.

כמובן מפסק כפול, מחציתו לתאורה ומחציתו למפוח. כך תוכל לאוורר לפרק זמן קצוב של נניח 3-4 דקות גם אם החדר לא מאויש או להדליק אור ללא הפעלת המפוח.

יש אפשרות לקבל אותם עם שסתומים לבידוד החוצה, אבל אם תכסה בסורג כלשהו את צינור הפליטה בקצה זה לא נדרש, אלא אם תרצה לבודד מעט זליגת קולות החוצה דרך הצינור כשהמפוח לא פועל.

המפוחים רועשים למדי בתוך החדר אבל שקטים למדי מבחוץ. חשוב להתקין אותם על קיר בלוקים, אחרת כשהאיזון שלהם משתבש (בלתי נמנע כשהם צוברים אבק), אם ההתקנה על גבס יש רעידות הנשמעות גם מבחוץ. יתכן שניתן להקטין את הרעידה בשימוש במשטח גומי רך לחיוץ, שווה להתייעץ עם היבואן.

יש לי בשימוש (למטרה אחרת) יחידה כזו המיועדת לצינור של 6 צול, אבל היא יותר רועשת.

יוסי

פורסם

אני ביצעתי משהו אחר לאחרונה.

הזמנתי מודול של חיישן לחות ומכיוון שהוא עובד על 5V הזמנתי ממיר מתח מ220 ל 5.

על המודול של הלחות ישנו ריליי במתח עבודה של 220.

על המודול יש פוטנציומטר לכיוון, לפי אחוזי לחות.

כרגע אני בשלב הבדיקות של המערכת לכיוון לחות רצויה.

אעלה תמונות יותר מאוחר.

פורסם
אני ביצעתי משהו אחר לאחרונה. הזמנתי מודול של חיישן לחות ומכיוון שהוא עובד על 5V הזמנתי ממיר מתח מ220 ל 5. על המודול של הלחות ישנו ריליי במתח עבודה של 220.

מעניין. יש קישורים לרכיבים הנ"ל?

דני

פורסם

איפה התקנת את חיישן הלחות ? והאם לא נכון יותר להפסיק את המפוח X דקות לאחר שהלחות ירדה מסף מסויים ?

ושאלה נוספת לגבי צנרת - באיזה צנרת מומלץ להשתמש למפוח חיצוני ? PVC כמו של ביוב ? או צנרת כסופה גמישה ? (השאלה היא לגבי הרעש שתפיק כל אחת מהצנרות)

פורסם

אני מתכוון להתקין אותו ליד המפוח.

אם הלחות ירדה מהרף שנקבע הוא יסור את המפוח וזהו, אם לאחר מספר דקות הלחות תעלה שוב, הוא יפעל שוב.

לגבי טיימר, מה המטרה שלו? שלא יגרום לכיבוי והדלקה תדיר של המפוח ויגרום לבלאי?

אם זו המטרה אז בשלבי הבדיקות אני לא רואה אותו מטמטם את המפוח..

באחת התמונות אתה יכול לראות את מיקום החיישן מחוץ לקופסאת חשמל

פורסם

רכשתי מפוח מדגם EXT 100 A לאוורור אמבטיה / שירותים / מכונת כביסה ומייבש אשר אין בה חלונות כלל

http://www.hameavrer.co.il/image.ashx?i=115991.pdf...

אני שוקל למקם אותו (מטעמי רעש) באזור המסומן בכחול על הקיר החיצוני (המפוח הינו חיצוני עם קופסא עמידה במים) וזאת על מנת שהמפוח יהיה רחוק ככל האפשר מחלונות חדרי השינה

שאלתי היא היכן כדאי למקם את פתח היניקה של המפוח כאשר בשתי האמבטיות תהיה הנמכת תקרה של כ 30 ס"מ לגובה של 2.4 מטרים והנורות ימוקמו במרכז החדר ומעל הכיור

מיקום פתח יניקה &#.jpg

פורסם

ושאלה נוספת לגבי צנרת - באיזה צנרת מומלץ להשתמש למפוח חיצוני ? PVC כמו של ביוב ? או צנרת כסופה גמישה ? (השאלה היא לגבי הרעש שתפיק כל אחת מהצנרות)

אצלי מותקן עם צנרת PVC בקוטר "4. חרישי לחלוטין בחדרים בהם עוברת הצנרת. מצד שני - הציוד חדש (פחות משנה), צריך לראות מה יקרה לאחר שיתבלה, בעוד כמה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...