Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ברשותי הרכב הנ"ל שנת 00 (הספק 90 כ"ס).

התקלה שלא חדשה לי(כך רכשתי את הרכב) אך התחלתי לדאוג לגביה בזמן האחרון היא שטמפ' נוזל הקירור ושמן המנוע המוצגות על השעון שגויות(לדעתי).

בנסיעה בינעירונית במהירות של כ 90-110 קמ"ש מחוג טמפ' שמן המנוע מגיע ל-90 מעלות (וגם זה לאחר זמן רב כ-20 דקות מתחילת הנסיעה) ונע סביבה, נתון זה נראה לי פחות חריג מהתנהגות מד הטפמ' של נוזל הקירור, הטמפ' לא עולה את ה80 מעלות(ובקושי מגיעה אליה אם בכלל), לא בנסיעה עירונית ולא בנסיעה בינעירונית, כמו מד טמפ' שמן המנוע גם פה המחוג מגיב לאחר זמן רב והתנהגותו היא לנוע בין ה65 מעלות ל78 מעלות (כאשר הוא מתעורר לחיים כמובן).

פתחתי את מכסה המנוע ביצעתי בדיקה באמצעות מד התנגדות לחיישנים המוצגים(החום והירוק) בתמונה המצורפת, יש שינוי התנגדות.

לאחר מכן נתתי לרכב להתחמם על סרק על מנת לבדוק שהמאוורר רדיאטור נכנס לפעולה והוא אכן מתעורר לחיים לאחר כרבע שעה.

דבר נוסף שעשיתי זה ניתוק החיישנים:

בעת ניתור החיישן החום (התחתון) המאוורר התחיל להסתובב מיד- מד טמפ' נוזל הקירור לא הגיב.

בעת ניתוק החיישן הירוק(אמצעי) הייתה מעין קפיצת סל"ד רגעית- שום שעון לא הגיב.

אשמח לקבל הסבר על החיישנים והאם מישהו ניתקל במקרה זהה כמו שלי. :)

(דרך אגב ביצעתי חיפוש ומצאתי נושא זהה אבל אשמח לשמוע עוד עצות).

2014-05-23-13-01-49.jpg

פורסם

האם אתה נוסע עם מזגן כל הזמן?

מה קורה כשהרכב עומד במקום מונע זמן רב, עם מזגם כבוי?

מה קורה בנסיעה בעליה?

בכל מקרה, עזוב את החיישנים בשקט, תתחיל בהחלפת טרמוסטט.

פורסם

נוסע עם מזגן לעיתים רחוקות, היום הנעתי את הרכב ולאחר 20 דקות המאוורר רדיאטור התחיל לעבוד.

לגביי נסיעה בעלייה, ההתנהגות של הרכב רגילה. הטמפ' לא משתנה בפרקי זמן קצרים ככה שאני לא יודע אם הרכב מתחמם בעלייה.

פורסם

בדר''כ בעמידה בסרק לאחר שהרכב התחמם לטמ''פ עבודה , מד טמ''פ נוזל קירור עובר אף את ה-90 מעלות ומתקרב ל-100 מעלות המאוורר נכנס לפעולה ומוריד את הטמ''פ בחזרה לכיוון 90 , כוונתי היא שהרכב עובד בסרק ללא מזגן

פורסם

אממ... לי יש XS שנת 2004

אצלי גם לוקח כמה דקות לטמפ' השמן לעלות ל-90. לא הייתי אומר 20 דקות אבל לוקח 10 דקות לפחות. בנוגע למד טמפ' המים, אז בנסיעות בין-עירוניות, הוא יציב על 70-80 (לא זכור לי בדיוק). אני מניח שהסיבה היא האוויר שנכנס למנוע או משהו. בנסיעות עירוניות איטיות או פקקים, הטמפרטורה נעה בין 90 ל-100 שההנחה היא שהמאורר של הרדיאטור נכנס לפעלה ברגע שהמחוג מגיע ל-100, אז הוא מקרר בחזרה ל-90. זה משהו שניתן לראות בעין עולה ויורד לסירוגין, זה לא משהו שהוא נדיר. יש לציין שטמפרטורת השמן נשארת קבועה על 90 מעלות (לפעמים יש נסיעות שהיא עוברת את ה-90 מעלות, אבל לא ביותר מדי).

מה שאתה מתאר לא נשמע חריג במיוחד.

פורסם

כדי להיות שקט ומוכן לקיץ הקרב הייתי מחליף טרמוסטט

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...