Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Pushing It To The Limit: Performance Driving

Kenworth
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא מחליף שיעורי נהיגה מתקדמים אבל בהחלט נותן מושג כלשהו.

אני נהנתי וגם למדתי דבר או שניים.

dium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=b uffer

הסרטון חדש אז אני מאמין שהוא לא פורסם פה בעבר.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

המדריך שלו טוען שברכב עם ABS הוא רוצה ללחוץ עד לנקודה שהABS מתחיל לעבוד, ושאחריה הבלימה פחות טובה.

זה נושא שיצא לי לחפש עליו כמה פעמים ומההרגשה שלי זה נכון, אבל בזמן מעיכה מוחלטת של הדוושה אתה גם נלחץ מאוד לכיסא ומרגיש את הדברים אחרת לגמרי. אבל אף פעם לא מצאתי תשובה חד משמעית. עד היום שאני אמצא קונוסים ואהיה משועמם מספיק, יש לזה תשובה חד משמעית מאיזשהו מקור אמין ?

פשוט אני לא יכול לראות שום סיבה מכנית שלחיצה חזקה מדי תפגע בבלימה עם ABS.

במקרה שהם צודקים, מישהו יוכל לתת הסבר מדויק למה זה ככה ?

פורסם

אני לא יכול לערוך את ההודעה משום מה.

בכל אופן זה נושא שהתעניינתי כבר הרבה זמן כמו שאמרתי ולא מצאתי תשובה חד משמעית באינטרנט או סרטון שבאמת משווה. הסרטון הזה מראה הבדלים גדולים מדי ובנוסף הוא לא באמת מתחיל לבלום באותה נקודה כל הזמן.

מצד אחד אם באמת יש חסרון בבלימה בכל הכוח עם ABS - מערכת EBA הייתה אמורה לפגוע בבלימות חירום.

מצד שני אתה רואה מדריכי נהיגה ותיקים שמפיצים את הרעיון של לא לתת לABS להכנס חזק מאוד בשביל בלימה מיטבית, וזה גם ההרגשה שלי בפועל.

מישהו עם מצלמה וקונוסים מהפורום מתנדב ?? :-D

פורסם

תודה על הסרט, נהניתי מאוד.

במיוחד שמדובר בFR... אבל מעבר לזה אני חושב שהסרט ערוך בצורה מקצועית מאוד וההסברים מובנים גם דרך המסך וגם למי שלא מנוסה בנהיגה מתקדמת.

לא אומר שזה יכול להחליף הדרכה בשטח אבל בהחלט יכול להוסיף רקע ולתת טיפים למי שכבר התנסה.

מה שהכי יפה זה שהסרט מראה את הנהג והדוושות ולא מתמקד בצילומי חוץ של הרכב או מבט שמשה כמו שעושים בהמון סרטים אחרים (שזה כמובן מאוד סקסי שיווקית אבל פחות מראה את הטכניקות עצמן).

נ.ב.

אם יש לך קונוסים ומגרש אני מוכן להביא את הFR והמצלמה :)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ראיתי את הסרטון ממש כמה שעות אחרי שהם העלו, מאוד נהניתי והשכלתי. לדעתי סרטון שכל נהג צריך לראות. אהבתי במיוחד את הקטע עם הפנייה במהירות גבוהה, ואת ההדגשה על לנהוג יחד עם המכונית ולא להילחם בה כמו שהמון נהגים עושים.

פורסם

נחמד מאוד. שיטת ההדרכה להתמודדות עם תת-היגוי (אחיזה קלה של ההגה באצבע בודדת) היא מעניינת - כשיטת הדרכה כמובן, ולא כשיטת נהיגה. אחד המדריכים שלי הדגים את זה בתרגיל של בלימה בעקומה.

המדריך שלו טוען שברכב עם ABS הוא רוצה ללחוץ עד לנקודה שהABS מתחיל לעבוד, ושאחריה הבלימה פחות טובה. זה נושא שיצא לי לחפש עליו כמה פעמים ומההרגשה שלי זה נכון, אבל בזמן מעיכה מוחלטת של הדוושה אתה גם נלחץ מאוד לכיסא ומרגיש את הדברים אחרת לגמרי. אבל אף פעם לא מצאתי תשובה חד משמעית.

הוא אומר שהכי טוב זה לבלום עד לנקודה שבה אתה מגיע לסף הפעולה של ה-ABS. כלומר, לפני שהוא מתחיל לעבוד. זו בעצם בלימת מטרה (Threshold Braking) כפי שהיא נהוגה בנהיגת מירוצים והיא תקצר את מרחק העצירה לעומת בלימה עם ABS עובד, אם כי ההבדל לא בהכרח גדול ובבלימת חירום אמתית עדיף לתת ל-ABS לשבור את הראש. הרושם הוא שהניסוי בתרגיל לא היה מדויק ושהמרחקים לא מייצגים מצב אמתי.

לגבי בלימה חזקה יותר בתוך התחום שבו ה-ABS עובד בכל מקרה - אני לא יודע מה ההשפעה ושווה שמדריך מקצועי (יש כמה כאלו בפורום) יחווה דעה בנושא. דבר מעניין אחר הוא שהמדריך כן מורה ללחוץ על דוושת המצמד, ובלבד שהלחיצה תיעשה לאחר הלחיצה על הבלמים, כדי שברגע הלחיצה על הבלם תוכל להפעיל את הכוח הנדרש. זו הטכניקה הנכונה.

אגב, אני פחות אוהב את טכניקת ההיגוי שהמדריך מציע. היא טובה בעיקר למצבי קצה מאוד נדירים שבהם צריך לסובב את ההגה הרבה ובמהירות מאוד גבוהה. השיטה הנלמדת בבתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ היא עדיפה בעיני במרבית מצבי הנהיגה. גם ה"חליבה" של ההגה (שמוקעת בסרטון) עשויה להיות יעילה בשימוש נכון בתמרונים אטיים עם הגה כבד ו/או גדול מאוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, יש מקור מסויים שהבלימה תהיה קצרה יותר אם לא נותנים לABS להכנס ? או שפשוט ככה למדת ? חיפשתי די הרבה לתשובה חד משמעית באינטרנט, ויש רק תאוריות או תשובות לא מנומקות לשני הכיוונים.

פורסם

הABS לא נועד בשביל לבלום טוב יותר. אתה חד משמעית בולם קצת יותר גרוע כאשר ABS פעיל. אבל, התפקדיד של הABS זה למנוע נעילת גלגלים. למה זה טוב? כי גלגל נעול לא יכול לפנות, ולא אוחז את הכביש. הוא מחליק. אז אם הגלגלים הקדמיים שלך נעולים, אתה לא יכול לפנות ימינה/שמאלה בשביל להתחמק. מה עדיף, לבלום ולהתחמק, או לבלום ולהכנס באוטו הבא?

ABS לא נועד לספורט מוטורי. הוא נועד לנהיגה רגילה. הרי אם יש ABS, לא צריך לחשוב. בלמים בכל הכוח וזהו. אם אין ABS, אתה צריך במודע לנהל את הבלמים. וגם אין לך שום סיכויי שבעולם לנהל אותם אם המשטחים של כל גלגל שונים. (חצי כביש רטוב, למשל)

פורסם

סירטון מעולה, הדגימו שיטות מענינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
המדריך שלו טוען שברכב עם ABS הוא רוצה ללחוץ עד לנקודה שהABS מתחיל לעבוד, ושאחריה הבלימה פחות טובה.

זה נושא שיצא לי לחפש עליו כמה פעמים ומההרגשה שלי זה נכון, אבל בזמן מעיכה מוחלטת של הדוושה אתה גם נלחץ מאוד לכיסא

אתה צריך להיות לחוץ לכסא בגלל רגל שמאל, עם תחילת כל תמרון.

זה הדבר הכי בסיסי, וזה מאוד חשוב לתחושה ותפעול מדוייק של הרכב.

הABS לא נועד בשביל לבלום טוב יותר. אתה חד משמעית בולם קצת יותר גרוע כאשר ABS פעיל.

זה היה נכון בתחילת שנות ה-90'

זה כבר לא נכון מזמן, אם המטרה שלך לעצור/להאט.

אם המטרה שלך זה להעביר משקל לפנים, על מנת לשלוט בהעברת המשקל של הרכב, אז כן, ABS "מחרבת" את ההעברה והתמרון המתוכנן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הABS לא נועד בשביל לבלום טוב יותר. אתה חד משמעית בולם קצת יותר גרוע כאשר ABS פעיל. אבל, התפקדיד של הABS זה למנוע נעילת גלגלים. למה זה טוב? כי גלגל נעול לא יכול לפנות, ולא אוחז את הכביש. הוא מחליק. אז אם הגלגלים הקדמיים שלך נעולים, אתה לא יכול לפנות ימינה/שמאלה בשביל להתחמק. מה עדיף, לבלום ולהתחמק, או לבלום ולהכנס באוטו הבא?

ABS לא נועד לספורט מוטורי. הוא נועד לנהיגה רגילה. הרי אם יש ABS, לא צריך לחשוב. בלמים בכל הכוח וזהו. אם אין ABS, אתה צריך במודע לנהל את הבלמים. וגם אין לך שום סיכויי שבעולם לנהל אותם אם המשטחים של כל גלגל שונים. (חצי כביש רטוב, למשל)

אלא אם יש לך 4 דוושות, 4 מדדים נפרדים לנעילת גלגלים (לכל אחד בנפרד) ויכולת לעדכן את מיקום כל אחת מארבעת הדוושות לנקודת הסף 10 ומעלה פעמים בשניה, ABS לא מתחרה בך. מה שכן ABS לא לספורט מוטורי כדי להשאיר את הספורט מוטורי הרבה יותר מאתגר, נעילה של שניה במהירות גבוהה מספיקה להרוס את הצמיג למצב שהרכב לא יוכל להתחרות באחרים ויאלץ לנסוע לרחבה להחליף.

פורסם

כמו שכתבתי, אי אפשר להשתמש ב-ABS בספורט מוטורי, כי ברגע ש-ABS נכנסת לפעולה היא מאזנת את העברת המשקל לפנים לפני כניסה לסיבוב. בניגוד לנעילת גלגלים, שניתנת לתיקון מהיר בלי לשבש את העברת המשקל.

אבל כן, אולי כיום ניתן לתכנן מערכת שתעבוד באופן כזה שלא ייצור בעיה, אבל אם תיקח מהנהג את המיומנות לבלום נכון, לקחת חלק מהותי מדי מהספורט...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...