Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת רכב מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשמתי באחד הפוסטים שמשאבות הקלאץ קרסו (לא הייתה נזילת שמן חיצונית, אלא פנימית ככל הנראה כי מפלס השמן היה במקסימום). הטיפול היה מקצועי ומהיר. תכל'ס יכולנו לשחרר את המכונית עוד באותו היום אך בגלל שהחלפים התעכבו והגיעו מאוחר, הרכב השתחרר למחרת.

התיקון עלה כ-330 יורו (60 יורו מתוכם זה הגרר). היו לוקחים לי בערך אותו המחיר, אולי קצת פחות. אם הייתי מזמין את המשאבות מחו"ל לפני הטיול הכל היה עולה לי חצי מחיר כי הייתי עושה את העבודה בעצמי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מדהים, כל הכבוד לכם.

שמח שהכל עבר באופן חלק יחסי ומהנה ביותר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני רוצה לספר לכם על היומיים האחרונים שאני וחבר שלי עברנו.

קצת רקע לפני שארשום את השתלשלות העיניינים.

המכוניות שלנו נמסרו לנמל ראוונה ב-13/10 בבוקר ויועדו לשליחה לארץ ביום שלמחרת. אנו מאמינים שהמכוניות עלו על הספינה עוד באותו היום והספינה יצאה להפלגה ב-14/10. כאשר המכוניות נמסרו בנמל הן ננעלו והמפתחות נמסרו לאיש הבטחון.

אנחנו נחתנו ב-17/10 ובנתיים חיכינו למכוניות שיגיעו תוך כדי מעקב על התקדמות הספינה. גילינו שהספינה עצרה בכל מיני נמלים ואפילו הגיעה לאלכסנדריה שבמצרים ואז היא עגנה באשדוד ב-23 לחודש.

עוד באותו היום התקשרתי מיד לסוכן על מנת לוודא שאכן הספינה הגיעה והמכוניות נפרקו ממנה. לא קיבלתי תשובה ברורה ואמרו לי להתקשר ביום ראשון כי אז הם יהיו בטוחים יותר. כמו כן, קיבלתי במייל מהם את השטר מטען ולהפתעתי היה רשום שמשקל הרכב צמח ל-1415 ק"ג, כ-115 ק"ג יותר ממה שנצהר בעת השליחה לאיטליה. אגב, גם ה-1300 ק"ג שהוצהרו היו בגדר טעות, כי המשקל האמיתי של הרכב כולל הכל עומד תכל'ס על 1100 ק"ג. זה אגב מה שגם הצהרנו, אבל הסוכן אמר לנו אל תדאגו, יהיה בסדר, אין הבדל בין 1100 ק"ג ל-1300 ק"ג מבחינת עלויות מיסי נמל.

ועכשיו לסיפור.

הגענו לנמל אשדוד ב-27 לחודש בשעה 10:00 כדי להתחיל את תהליך השחרור. בהתחלה הגענו לחברת אלאלוף שנמצאת צמוד לנמל ומיד התבקשנו לשלם את עלות השליחה של המכוניות מאיטליה לישראל. לאחר ששילמנו, קיבלנו את המסמכים ואת אישור הכניסה לנמל. אבל לפני שנכנסים לנמל, צריך ללכת לבית המכס באזור תעשייה באשדוד.

נוסעים לבית המכס באזור תעשייה באשדוד (מזל שהיה לנו רכב, כי זו חתיכת דרך ברגל או עלות במונית) ומתחילים את התהליך. האחת לא מבינה מה אנחנו רוצים ממנה, שולחת אותנו לקומה אחרת. כאשר הבינו מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, התחלנו את התהליך. תעלה לכאן, תרד לכאן, תלך להיא ושוב תעלה, ושוב תרד. עשינו את הכל במדרגות כי היינו בלחץ של זמן. אצל הפקידה האחרונה הפקדנו כ-350 ש"ח על רישום ברשומון, וכ-78 ש"ח על מכס. מכס? על מה מכס? הזוי, אבל לא התווכחנו. הפקידה האחרונה אמרה לנו לחזור לנמל להיכנס דרך שער 3 ואז לחפש בחור בשם ש' שעובד במחלקת מכס בנמל עצמו ושם לבקש ממנו בדיקת מכס למכוניות.

מגיעים ל-ש'.

אומר לנו שהוא כבר הזמין בודקת לשעה 14:00. אנחנו בנתיים ב-12:30, ואין לנו מה לעשות. הלכנו לאכול במזנון והמתנו. ש' ביקש בנתיים את הטפסים על מנת לזרז תהליכים וגם ביקש שנלך למחלקת איתורים על מנת שיגידו לנו היכן המכוניות נמצאות. הלכנו למחלקת איתורים והפקידה אמרה שמכונית אחת נמצאת בהאנגר X ומכונית שנייה נמצאת בחוץ במקום אחר בכלל. הזוי, ולא מבינים למה זה כי שתי המכוניות נפרקו מהנמל ביחד ובאותו הזמן.קיבלנו את זה והמתנו לשעה 14:00. בשעה 14:20 הבודקת הגיעה ואמרה לנו לגשת להאנגר X כדי להתחיל את הבדיקה. הלכנו ברגל בחום כי אסור היה לה לקחת אותנו.

נכנסים להאנגר ומוצאים את שתי המכוניות (אנחת רווחה). עושים בדיקה חיצונית, הכל נראה בסדר. פותחים את המכוניות ואז מגלים...

במכונית של נועם תא הכפפות נפתח ונתלש בצורה ברוטלית

נגנב שק עור לידית בלם

נגנבו סט כלי עבודה יקרים שהיו שייכים לי אבל במקור היו כל הטיול באוטו של נועם בגלל מקום

במכונית שלי נפתחה השקית שקיבלתי בתערוכה והוצאו ממנה מסמכים וגם נגנב דיסק און קי ואולי עוד פריטים שאני כבר לא הכי זוכר

נגנב לנו ז'קט, זוג נעלים, מכנסי טרייניג וחולצה, כפכפים, וג'ינס חדש של ארוסתי

עשו בלגן בשקי הכביסה של שתי המכוניות. ערבבו את הלבנים והגופיות בין ארבעתנו.

טוב, הבודקת רשמה מה התקבל (כל הכביסה שהייתה באוטו לא נרשמה מן הסתם) ואנחנו קיבלנו את הגזירה. חזרנו למשרד, היא בנתיים הקלידה את הנתונים ואחרי 5 דקות אמרה לנו ללכת למחלקת חישובי נמל.

מחלקת חישובי נמל. שם מחשבים את העלויות שכל מייבא או מייצא מתבקש לשלם. מוסרים את הטפסים ואז אחד הפקידים אומר לי שאני צריך לשלם כמעט 1400 ש"ח. זוכרים את משקל הרכב (1415 ק"ג)? כאן הוא בא ליידי ביטוי טוב טוב. אני מיד מרים גבה ולא מוכן לוותר. הפקיד אומר אין מה לעשות, ככה זה רשום בשטר מטען. המ... אמרתי לו שזה לא הגיוני שהמכונית הצמיחה עוד כ-100 ק"ג בזמן הטיול או בהפלגה. מפה לשם, הם היו נחמדים וניסו לעזור, התקשרו לסוכן (אלאלוף) והם טענו שאין מה לעשות. טוב, הסיפור כבר מתחיל לעצבן. נזכרתי שהבאתי את החוברת המקורית של האוטו שבה מצויין משקל של כ-990 ק"ג וגם את השטר מטען שקיבלנו בייצוא ושם מצויין כ-1300 ק"ג.

בחורה בשם ג' מיד מיהרה לעזור. אמרה לנו שתו מים קרים, תירגעו ואני אטפל בזה. פה ושם כמה דקות עברו, ואנחנו מקבלים את ההפרשים, כ-717 ש"ח תשלום מידי נמל ודמי אחסנה (5 ימים).

הלכנו למחלקת תשלומים, ושילמנו ונאמר לנו לחזור למחלקת איתורים על מנת שיתנו לנו היתר להוציא את הרכב מההאנגר. אוקיי, הלכנו למחלקת איתורים, אני קיבלתי ראשון וחבר שלי קיבל אחרי רבע שעה (לקח זמן למחשב להתעדכן). בנתיים אנחנו מתחילים להיות בלחץ של זמן כי ב-16:30 האיש בטחון אמור ללוות אותנו למחסנאי (זה לא ההאנגר).

מקבלים את האישור ודוהרים למחסנאי מהר. המחסנאי מתחיל איתי ואז מפקשש (ככל הנראה) משהו בהקלדה ולא מצליח להוציא אישור סופי. אצל נועם הוא הצליח (כנראה למד מהטעות שלו). מפה לשם הוא קורא למישהו שיעזור לו אך הוא טוען שנרוץ מיד למחלקת איתורים כדי שהם ינסו לתקן את הבעיה.

מחלקת איתורים. הגענו אליהם מהר, אך הפקידה כבר יצאה והפקידה התורנית ניסתה לעזור אך בלי הרבה מאמץ. מתחילים להיות לחוצים ועצבניים. פתאום נמסר לנו שצריך מתכנת שיתקן את השגיאה והוא יהיה מחר במשרד. רגע, זאת אומרת שאני לא יכול לשחרר את הרכב שלי היום? אני שואל בטון כועס. לא, אני מצטערת. עוד קצת ניסיונות ותחנונים שינסו לעשות משהו, אך לא עזר. צריך מתכנת.

בסוף לקחנו את המכונית של נועם, והלכתי לישון אצלו. התוכנית הייתה שהוא מקפיץ אותי בבוקר לנמל בתקווה שהכל יסתיים עד השעה 12:00 בצהריים.

בוקר יום שלישי.

אחרי לילה בלי שינה, יצאנו לדרך ב-8 בבוקר. מגיעים לנמל, אני משחרר את נועם לחופשי ואני ניגש למחלקת איתורים. היי, י' כאן? לא, היא לא עובדת ביום שלישי. אני כבר מתחיל לבכות בתוכי ושואל את עצמי למה זה קרה לי. אבל אני יכולה לעזור, מה הבעיה. מספר לה את הבעיה, היא מדבר עם התוכניתן יפ' והוא בגישה מרובעת וקשה מבקש שהיא תבוא איתי למשרד שלו. ניגשים אליו, הוא מתחיל להסביר לה שהמכונית שלי צריכה לעבור שיקוף. שיקוף אני שואל? איתך אני לא מדבר הוא עונה לי. כל ניסיונות להסביר לו את המקרה ושחבר שלי השתחרר אתמול ושרק יעשה בדיקת השוואה בין הנתונים פשוט נכשלו. צא לי מהחדר הוא אומר החצוף. פשוט חצוף. חוזרים למשרד איתורים ומחכים. ההפקידה מנסה להתקשר לפקידה במכס שטיפלה בנו אך היא לא עונה. במזל תפסנו אותה אחרי כמה דקות. היא אמרה שלא צריך כלל שיקוף ומהנתונים היא יודעת שכבר נבדקנו ואנחנו יכולים להתשחרר. הפקידה באיתורים מוסרת ליפ' המתכנת שיש אישור לתקן, אבל המנוול רוצה להיות בטוח אז הוא מחליט להתקשר למל"מ כדי לוודא. אני כבר מתחיל להתייאש. להעביר עוד חצאי נתונים לעוד גוף, אלוהים ישמור. אני הולך להתעכב פה עוד כמה שעות. מפה לשם, יפ' מתקשר ואומר שהוא תיקן את השגיאה לאחר שהוא קיבל אישור ממל"מ וניתן להוציא את המסמך שיגור.

התעייפתם לקרוא? אני מבין. תחשבו מה עבר עלינו.

וזהו. אחרי יומיים שבהם התעייפנו (אני יותר מחבר שלי) המכוניות אצלנו. נגנב לנו ציוד,דבר שקלקל לנו קצת את החוויה אבל מבחינתנו יכל להיות יותר גרוע.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

לפני כמה שנים עשיתי יבוא אישי של רכב דרך נמל אשדוד, אז מסדרונות המכס והריצות בנמל מוכרים לי היטב.

כמו שאני רואה וזה גם היה צפוי ,אין חדש תחת השמש הישראלית והם הצליחו לסבך והוציא את כל המיץ מהאזרח שרוצה לבצע פעולה פשוטה לכאורה (אני מבין שהתהליך כנראה יחסית נדיר אצלהם ועדיין היה אפשר להקל עליך הרבה יותר) אבל נתקל בחומות של ביורקרטיה ופקידים עייפים/עצלנים/לא מבריקים.

חבל שזה המצב אבל אני שמח שחזרתם בשלום יחסית.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

וואו, שמוליק. אני מקבל עצבים רק מלקרוא את זה. אם הייתי שם בטוח הייתי נעצר על תקיפת עובד ציבור..:lol:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

מילא כל הטרטורים, אבל איך עברתם בשקט על הגניבה ושבירת תא הכפפות (וגם למה השארתם חפצים אישיים)? אין חברה שאחראית לבטח את הרכבים בזמן הנסיעה? ומה אם היו מגיעים במצב טוטל-לוס?

Miata ND2

פורסם

בעקרון אף חברה לא הייתה מוכנה לבטח את הכלי רכב.

השארנו כביסה מלוכלכת (מי היה מאמין שמישהו יגנוב דבר כזה). סט כלי עבודה (לא יכולנו לסחוב את זה עם התיק במטוס בגלל משקל) וקיט קלאץ מושלם (שאגב, אותו הגנב החליט להשאיר).

אנחנו כבר דיברנו עם הסוכנות, הם ינסו לעשות משהו אבל אין הרבה סיכוי לדברם.

אין לי תשובה לגבי השאלה אם הן היו מגיעות כטוטל-לוס או טובעות או כל דבר אחר. המזל הוא שהן הגיעו שלמות, עם ציוד חלקי לפחות.

שמוליק

פורסם

לא מפתיע שדווקא בארץ היו צריכים לחתום לכם את הטיול היפה והמיוחד הזה בעוגמת נפש. כל הכבוד לך שהצלחת לשמור על שפיות בכל התהליך הזה ובכלל, כל הכבוד שלקחת חלום והגשמת אותו.

אחרי שעברת את טבילת האש, את החושב שתעשה זאת שוב אי פעם, או שמדובר בחוויה של פעם בחיים?

בן.

נ.ב. התמונות יפות מאוד.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בגדול לא אעשה זאת שוב בגלל ההוצאות הכספיות הגבוהות יחסית, אבל אם כסף לא יחסר, אז אעשה זאת שוב עם תוואי מסלול שונה ומעניין לא פחות.

• תוכן חדש...