Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראיתי שיש כאן אנשים עם ידע בנושא ששמחים לעזור, אז אני מקווה שאוכל לקבל פה קצת הכוונה.

אני עברתי לעבוד עם מחשב HTPC, ועכשיו בוחן את האפשרויות לשפר את הסאונד.

למחשב יש לוח אם של MINI-ITX HASWELL 1150 H81I MSI עם היציאות הבאות (אני מציין רק את הרלוונטיים).

Back Panel I/O Ports

- X1 Optical S/PDIF-out connector

- X1 3 in 1 audio jack

- X1 HDMI port

למפרט המלא של הלוח:

http://us.msi.com/product/mb/H81I.html#/?div=Basic

הטלוויזיה, אם זה רלוונטי זה סמסונג 46" – דומה לזאת: UA46F5300 LED

כרגע אני מחבר את המחשב עם ה HDMI ישירות לטלוויזיה, סאונד + תמונה

כאמור מחפש עכשיו לשדרג את השמע וגם לראות סרטים עם סראונד

תקציב: עד 2000 ₪, יש שנייה בהחלט בא בחשבון

התכנים יהיו לרוב 90% מהזמן, סטרימינג של שידורי טלוויזיה ורדיו מהמחשב (XBMC) ולפעמים סרטים באיכות HD עם סאונד היקפי, בשאיפה DTS. כמו כן, עידן פלוס דרך המפענח המובנה בטלוויזיה ואנטנה חיצונית.

חקרתי קצת על המוצרים השונים, הסתכלתי בלוחות. אני לא רוצה רמקולים גדולים ורצפתיים בכל מקרה, מטעמי אסטטיקה ובאמת שאין לי צורך בשמהו גדול ועוצמתי מדי.

אני מתלבט בין 3 אופציות ואשמח להכוונה:

- רסיבר, למשל מהדיוטי פרי – PIONEER VSX 323K ב 200 דולר וסט של רמקולים 5.1 סבירים מיד 2 של JAMO או HARMAN CARDON, רמת כניסה

- סאונד בר עם סאבוופר, משהו באיכות סבירה ועם מספיק חיבורים. אני יודע שהסראונד יהיה מדומה, אבל אני חוסך לעצמי את העברת החוטים. אילו חסרונות הם העיקריים בסאונד בר, האם יכולים לספק לי איכות שמע טובה ושיפור ניכר מהרמקולים של הטלוויזיה? יש חלון גדול של מרפסת בצד אחד של הטלוויזיה – לא חדר של 4 קירות

- רסיבר מיד שנייה, בעל כניסת HDMI, והרכבת מערכת רמקולים מיד 2. אפשר לשקול קדמיים מדף + סנטר בגודל מלא.

מה לדעתכם האופציה העדיפה במסגרת התקציב, האם התקציב ריאלי?

אילו עוד שיקולים יש לקחת בחשבון?

האם חיבור והעברת קול ותמונה באיכות HD דרך ה HDMI של הרסיבר זו אפשרות טובה וריאלית?

אפשר לשקול רסיבר ישן יותר ללא חיבור HDMI ולעבוד עם ה SPDIF של הלוח אם?

תודה מראש,

יואב

יואב :arrow:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תקציב: עד 2000 ₪, יש שנייה בהחלט בא בחשבון

- רסיבר מיד שנייה, בעל כניסת HDMI, והרכבת מערכת רמקולים מיד 2. אפשר לשקול קדמיים מדף + סנטר בגודל מלא.

מכל האופציות שמנית, זו נראית לי הכי פרקטית, מה גם שציוד אודיו יד שניה בדרך כלל שמור מאוד + יכול להגיע אפילו לשליש מחיר מחדש.

ממליץ לך לבדוק לוחות יד שניה שמתמחים בעניין (לא הומלס וכ"ו, למרות שגם זו אופציה)

לדוגמה:

http://www.hifimusic.co.il/

http://www.hometheater.co.il/

יצא לי לקנות הרבה ציוד מהלוחות הנ"ל ובד"כ מדובר בציוד שמור ביותר ומשתלם.

פורסם

תודה על תשובתך, לאחר בירורים נוספים אני כנראה יורד מהנושא של הסאונד בר.

אתחיל לחפש לי רסיברים ורמקולים יד 2. אני עדיין נוטה לסט של 5.1 מוכן - בגלל הגודל ובגלל שלא צריך לחפש 5 רכיבים נפרדים.

נקווה שהתקציב יאפשר לי.

יש מותגים של רסיברים מומלצים שכדאי לי להתמקד ביד 2?

פורסם

אני דווקא בכלל לא הייתי יורד מהסאונד בר.

יש לנו פה אחד בבית ובשביל לראות סרטים ואף לשמוע מוזיקה זה פתרון מעולה .

אני קניתי אחד יחסית איכותי של אונקיו

http://www.amazon.com/Onkyo-LS-B50-6-1-Channel-Sound-Bar/dp/B00EE18LRU

ברור שזה לא כמו מגבר ורמקולים , אבל זה בהחלט לא רע .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

מנסיון

פיוניר דיוטי פרי + סט רמקולים של קנטון

יש לי בחדר שינה. מעולה

נתקלתי בסט להם ביד2

יש שם 2 הצעות של מגבר + סט של רמקולים. (תרשום CANTON)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)

הגדרת פה 2 צרכים:

1. הגברה.

2. פיענוח.

RX-V465 של ימהה, לדעתי, יענה על הדרישות בתקציב שציינת.

אם אתה קונה אותו יד שנייה, וודא שקיבלת את מיקרופון הקליברציה שצורף בשעתו למגבר הזה, הקליברציה (או ROOM CORRECTION) עושה המון הבדל.

עריכה:

בקריאה שנייה לא ממש הבנתי אם התקציב הוא רק לרסיבר עצמו או גם לרמקולים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

התקציב הוא לרסיבר + רמקולים (באזור ה 2000)

עברתי על יד 2 וראיתי שם המון אופציות מעניינות.

האם רסיברים מיד 2 של דנון, הרמן קרדון, ימהה ואונקיו, בעלי הפונקציונאליות הדרושה - הם בחירה די בטוחה וישרתו אותי מבחינת אמינות? או שכדאי להמנע מחלקם? כמובן אוודא את המכשירים בשמיעה המעמד הרכישה, אם וכאשר.

אבדוק את עצתכם מחר, תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי ברמונדו

פורסם

בסכום הצנוע הזה הייתי מסתפק בסטריאו, אפילו אם מיד שנייה. אם אתה נשבר והולך על חדש (כמובן שעדיף משומש, אז רק כתוכנית מגירה!), אין אופציות של ממש מלבד השילוב הזה, לחדר קטן:

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=556&ArticleID=526

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=353&ArticleID=131

:idea:
פורסם

תודה רבה על התגובות חברים, אתם עוזרים לי מאוד לקבלת הכיוון הרצוי :)

SoundMan - כיוון שאתה מכיר את הרמקולים של CANTON, האם 1600 הוא מחיר מבוקש הגיוני עבור הסט הבא?

CANTON MOVIE 10 AS

זה גם מופיע ביד 2. ממה שבדקתי זה סט די ישן.

פורסם (נערך)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם אתה רוצה פיענוח DTS (או כל פורמט אחר) אתה תהיה חייב רסיבר שידע לפענח את הקידוד, רסיבר אנלוגי או ישן לא ידע לפענח פורמטים חדשים (או בכלל).

אתה יכול לבחור רסיבר אנלוגי זול עם כניסה למפענח חיצוני (מה שנקרא 5.1 דיסקרטי) ולחבר את המחשב בצורה אנלוגית לרסיבר ולהשתמש בו בתור מפענח, אם כרטיס הקול שלך תומך בזה.

פורסם

היי,

תודה לכולם.

בעזרתכם, אני מתחיל להסגר על עצמי.

מבחינת רסיבר:

אני כן רוצה מפאנח DTS לפחות את הרגיל. לא רוצה לוותר על האפשרות הזו.

כרגע ההתלבטות היא בין רסיבר חדש מהדיוטי עם כל הפיצ'רים כולל כניסות HDMI, אבל רמת כניסה בסיסית ועם אחריות לשנה - Pioneer VSX-323-K

http://www.alm.co.il/dutyfree/Items.aspx?ItemId=222&vmenu=16

ביד 2: יש המון רסיברים ישנים מאוד - מאזור שנת 2002, שמהם אני קצת חושש - גם מאוד ישנים, גם חסר להם פיצ'רים וגם המחיר הדרוש בדרך כלל די גבוהה (יותר מהחדש ציינתי למעלה)

יש כמה ששמתי עליהם עין:

HARMAN KARDON, רמת כניסה כמו ה 132 ו ה 137 - עם כל הפיענוח שאני צריך, העוצמה לא גבוהה במיוחד, אבל יספיק לסחוב את הרמקולים הקטנים שאני מחפש

יש כמה אופציות מעניינות של ONKYO, עם אפשרויות לכיול חדר, נראה אם אצליח לשים עליהם יד

מבחינת הרמקולים:

אני כבר די סגור על זה שאני הולך על סט 5.1 - האופציות ש SOUNDMAN נתן לי מעניינות מאוד ואני הולך לבדוק אותן בהחלט.

יש כמה סטים שמסתובבים של CANTON, INFINITY ו YAMAHA - אלו הזולים יותר.

האופציה של KEF ו KLIPSCH מעניינת מאוד - נקווה שאוכל להוריד אותם קצת במחיר.

תודה לעוזרים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סך הכל הבחירות שלך נראות טובות מאוד,

יש לי חבר עם הרמן קרדון 134 והוא מאוד מבסוט,

לגבי כיול עם מיקרופון- לא יודע אם זה שווה את ההפרש במחיר,

אני לא הגעתי עם זה לתוצאות אופטימליות אבל זה מאוד תלוי באלגוריתם של המכשיר

פורסם

נכון, אבל מפענח DTS זהו מדד לקדמה של הרסיבר. הרסיברים ללא מפענח DTS, הם כבר מיושנים מדי ומהווים הימור מבחינת אמינות וכמה זמן עוד יחזיקו אצלי. בגלל זה אני מתמקד ברסיברים עם מפענח DTS לפחות.

כרגע אני עוד מתקשה למצוא לעצמי את הרציונל לא לקחת את הרסיבר מהדיוטי פרי - המחירים שמבקשים על רסיברים סבירים מיד 2, מהשנים 2006 - 2008 דומים מאוד ואף גבוהים מהמחיר של הרסיבר החדש של פיוניר.

• תוכן חדש...