Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות קריאה של כל מיני מבחנים למגברים מחו"ל יש עוד משהו שמאוד חשוב, אפילו קריטי, המגבר ימצא מתחת לרצפה כפולה כך שעדיף למגבר שלא מתחמם במיוחד/בכלל לא מתחמם.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתרכז בקלאס D ותחשוב אולי להוסיף CROSSFLOW FAN

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קלאס D (קלאסי, לא ספק מיוצב) בהתנגדות 4 אוהם לא יתאמץ ולא יתחמם יותר מדי.

גם A/B שיציב ב- 1 אוהם לא יתחמם במידה חריגה ב- 4 אוהם (באופן כללי).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אכן כנראה שאצתרך להוסיף שם מאוורר או אוליי להעביר את תעלת המיזוג של המושב האחורי לתא המטען.

לגבי מגבר, האם למישהו יש ניסיון עם הJBL5001 הדיגיטאלי הקטן?

פורסם

דווקא אתה יורי? :shock: ,אתה ממלכד את עצמך לחינם.

לטעמי,מדובר באחד הסאבים האיכותיים שאמור להתאים לך ככפפה ליד.איפיון הצליל,גודלו,הספקו וצניעותו בדרישת ההגברה ותחת האילוצים השונים של גודל בגאז' ומערכת חשמל צנועה.

לא הייתי שולל את הJL שאמור לתת הספק קבוע (וסרול דווקא לא ממליץ עליו בגלל הספק כוח המיוצב) ולעניות דעתי יתרון מובהק למונו כפול בכוחו מהסאב לשליטה טובה בפחות מאמץ ,בפחות בזבוז אנרגיה נדיפה בצורת חום שייכלא ברצפה כפולה,וכמובן וללא כל ספק 4 אוהם!

לא חסרים מונואים קטנים במידותיהם שיספיקו בכוחם ומהיכרותי אותך,אתה משתמש בסאב רק כהשלמה עדינה ותו לא מה שעושה את המשימה קלה להפליא.

ודיגיטלי? אין לי ניסיון אלא רק חוות דעת ספורות ששוללות את ההגברה הדיגיטלית עקב חולשה,רעשים ועוד.

יאללה יורי! מספיק עם התרוצים!

ליאור

פורסם (נערך)

מה זאת אומרת ליאור? גם אני מה?

המשימה אוליי קלה, אבל ברגע שיש מבחר גשול היא הופכת להיות לקצת בעייתית, אם היו לי 2-3 אופציות אז הרבה יותר קל לבחור, ברגע שיש יותר, פה אני כבר הולך לאיבוד ומעדיף לשמוע לעצתם של מנוסים ממני.

אגב, ליאור, הסאב הזה כבר אצלי תקופה ארוכה, כנראה שכבר שכחת, אבל אני לא מאשים אותך בזה, המערכת שלי רוב הזמן לא פעילה, מפורקת, ונשמרת בבית, ולאחר שיוני אפילו ברח מהאוטו בפעם האחרונה החלטתי לא להשתמש בה עד שאסיים הכל (כולל ריפודים לתיבות המידריינג'ים).

אגב, מדוע לא מומלץ מונואים בעלי ספק מיוצב?

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם

וסרול דווקא לא ממליץ עליו בגלל הספק כוח המיוצב

אני חושב שלא הבנת אותי נכון, ליאור.

המגבר הראשון שהמלצתי עליו כאן זה מגבר עם ספק כוח מיוצב. אלו מגברים ברמה טובה בד"כ ודרך נהדרת לקבל הספק נדיב ב 4 אוהם מבלי לבזבז כסף מיותר על מגברים שיציבים ב 1 אוהם ומפיקים מעל 1KW.

העניין הוא שאני מכיר את צורת העבודה של המגברים ה"רגילים", והמאמץ שלהם ב 4 אוהם זניח לעומת המאמץ שלהם ב 1 אוהם.

כאשר מדובר בספק מיוצב- אני לא יודע אם כך הוא העניין ואני לא רוצה להטעות, לא לפה ולא לשם, ולכן אני משתדל להגיב רק על מה שאני יודע ובדקתי בעצמי, ולא ניחושים, השערות, שמועות ומעשיות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

זה סאב שמוצהר לספוג פחות ממאתיים וואט, הוא ממש לא צריך את כל ההספק הזה בכדי לתת את התוצאה המירבית שלו ומדובר על חבר פורום שמשתמש בסאב וופר לשימוש הנכון שלו בsq, השלמת התחום הנמוך של הוופרים.

הדאגה כאן למגבר ולסוג הספק שלו נמצאת בתחום האוברקיל.

גם למגבר שיוציא 200 וואט ב4 אוהם עדיין יש עליו טווח דינמי של 10 אחוז כאשר מגבר שיוציא 400 וואט כבר יכול להתמודד עם שני סאבוופרים כאלה ועדיין יהיה לו קצת הדרום.

מגברים באזור ה250 עד 300 וואט יעלו פחות, יתחממו פחות או יותר אותו הדבר אבל יצרכו פחות וגם יהיו יותר קטנים ויהיה קל יותר לקרר אותם.

זה ההגיון שלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1

כמו שנאמר הseas lotus מוצהר באמת לספוג פחות מ200 וואט אך בפועל ישמע טוב גם עם פחות.

במקרה הזה אין צורך במגבר חזק יותר מ200-250 וואט

אלי

פורסם

יש סיבה אחת שאני לא בוחן את המגברים שמציעים פחות מ300 על הנייר, וזה מהסיבה המאוד פשוטה שרוב המדידות מבוצעות ב14.4 וולט, ועד כמה שאני זוכר (וזה היה בבדיקה) אצלי המתח הוא קבוע פחות מהנתון הזה, ומדובר על מספרים באזור ה13.5 וולט.

אז אם אני אקח מגבר שנגיד מוצהר 250 על הנייר ב14.4 וולט, כמה הוא יתן בפועל? 200? 220? זו הסיבה שאני לא מתלהב מלקחת מגבר בעל הספק שקרוב להספק הספיגה של הרמקול.

אגב, עוד משהו שמאוד מפריע לי במגברונים הקטנים, זה שאין שם אופצייה לבטל את הקרוס המובנה שלהם, וזה מאוד מאוד מגביל.

פורסם

300 וואט ב4 אוהם ואתה מכוסה בכל צורה אפשרית, מקפצת המדרגה כאן לאזור ה400 וואט היא כבר קפיצה מיותרת במחיר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני אסכם עד עכשיו מה הדרישות מהמגבר, ואשמח לשמוע המלצות על דגמים ספציפיים.

גודל פיזי - קטן ככל הניתן

הספק - 300 וואט ב4 אוהם (+-)

קרוס אובר - שיהיה, אבל גם שיהיה אפשר לבטל אותו (ALL PASS).

מחיר - סביב ה1000

יד - אפשר חדש, אפשר משומש, העיקר שיעבוד ויעבוד טוב

כיוון כללי SQ.

המלצות?

פורסם

אני אחזור לנושא הזה בנאום ראשון כשאהיה מאחורי מחשב ולא טאבלט אבל יכול להיות שיהיה לי משהו מאוד מעניין עבורך מ

בית PPI

טוב נו - לא יכלתי להתאפק - הנה אופציה סופר מעניינת עבורך

130 דולר לפני מיסים ומשלוחה נראה לי נכנס לך בתקציב - אמנם מגבר שני ערוצים אבל שים לב לנתונים - גם יש לך מדידה ב14.4 וגם ב12

190 וואט ב4 אוהם לערוץ ב14.4 ו100 ב12 ואתה אומר שהמתח בדרך כלל על 13.5

והנה בא השוס - 600 וואט ב4 אוהם בגישור! כאשר הדאמפינג פאקטור שלך לערוץ לא מגושר הוא למעלה מ114 והSNR אמנם לא מזהיר 94 DB והפרדת הערוצים גם לא נראית משהו 37DB

אבל - רעש רצפה בסאב וופרים לא בדיוק שמיע.

הפרדת ערוצים? אתה עובד MONO! בגישור.

דאמפינג פקטור גם בצניחה בחצי לאחר גישור מספיק גבוה וההספק שלא לדבר בכדי שלא יחסר למגבר הזה טווח דינאמי מפה ועד טג'יקיסטן

וכן! אפשר לשים את הקרוס אובר על FULL.

http://www.sonicelectronix.com/item_38336_Precision-Power-PPI-P600.2.html

קיבל שלוש ביקורת של חמישה כוכבים ובשביל להרים סאב שמוצהר לשליש עד שני שליש מההספק שהוא באמת יוציא - אתה מסודר.

יש להם עוד מגברים מעניינים במחירים פשוט מצחיקים שכדאי לבדוק:

http://www.sonicelectronix.com/item_38335_Precision-Power-PPI-P1000.1.html

180 דולר ואתה מקבל 0.58 קילו וואט ב4 אוהם

לא מספיק לך? 190 דולר ויש לך 0.7 קילו וואט

http://www.sonicelectronix.com/item_43838_Precision-Power-PPI-BK1800.1D.html

רק שבמגברים האלה אתה לא יכול לעקוף את הקרוס בניגוד לשני הערוצים

Pioneer TS-X150

פורסם

קראתי אתמול על המגברים, אופציות מעניינות, בעיקר לאור תג המחיר הקורץ (על אחת כמה וכמה של המגבר 2 ערוצים).

עם זאת, אני מעדיף מגבר מונו, ולא לעבוד בגישור (האמת, אין לי כל כך מושג למה אני נגד זה, אחרי הכל זה איך שאני מגביר את הסאב כרגע).

יצא לי לראות שם עוד אופציות מעניינות, ואחד המגברים שמדברים אליי, למרות שהמחיר גבוה משמעותית מהמגבר שהצעת (אני מדבר על השני ערוצים), זה הרוקפורד p300x1 או ה-P400X1, אך אין להם את מרווח הבטחון בהספק שמציע המגבר של הPPI.

פורסם

מספיק שהם יתנו לך 200 וואט גם, שוב, מה שהסאב מוצהר לספוג זה הרבה מעבר למה שהוא באמת צריך.

הנתון שאתה רואה מתייחס לכמה הספק מתמשך בתדר בדיקה הסאב הזה מסוגל לספוג וזה נתון שנמדד כאשר הסאב וופר עבר התעללות על ידי היצרן.

פרופורציות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...