Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שאני הולך לעשות לבדי את הנסיעה מאריאל לאילת וחזרה פעם בשבוע.

החיפוש שלי הוא לרכב שיעשה את צריכת הדלק הטובה ביותר.

האם מכוניות המיני יתאימו? קראתי בפוסטים אחרים שלא כדאי. למה לא בעצם (מבחינת המנוע)?

אין לי גם בעיה עם מסחריות דיזל כי רק אני אסע ברכב אז 2 כריות אוויר יספיקו (חס וחלילה).

התקציב שלי הוא סביב ה-50 אלף ש"ח.

פורסם

הדבר הכי חסכוני זה קטנות דיזליות ידניות. סיטרואן C3 למשל. יש גם קיה ריו אבל הנוחות שלה לא משהו וזו נסיעה ארוכה..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כבר יצא לי לנסוע לאילת בטויוטה יאריס ישנה וגם בפיזו 107. בשניהם הנסיעה עברה בסדר.

ובקשר לרכב עצמו,מכיוון שזה פעם בשבוע,הייתי ממליץ לך דווקא על אופציית השכרה. זה כניראה יצא אפילו זול יותר מאחזקה וירידת ערך של רכב שעובר 35 אלף בשנה

פורסם
הדבר הכי חסכוני זה קטנות דיזליות ידניות. סיטרואן C3 למשל. יש גם קיה ריו אבל הנוחות שלה לא משהו וזו נסיעה ארוכה..

נשמע רעיון מצויין.

בדקתי ביד 2 וראיתי 2 רכבים שנת 2004 שעשו 175 עד 200 אלף ק"מ. אני אמור להיות לא מוטרד במיוחד בגלל שזה דיזל ( מעבר לבדיקה השיגרתית שלפני קנייה כמובן)?

פורסם

תבדוק שהן טופלו היטב (הדיזליות), ושים דגש על טורבו(אם יש) ומזרקים.

נסיעה לאילת וחזרה מב"ש עם רגל מעל הממוצע על הגז, לקחה לי קצת יותר מרבע מיכל במגאן דיזל :wink:

פורסם

עשיתי בדיקה לגבי השכרת רכב מול קניית ה-C3

אם אני אשכיר אז זה יהיה רכב בסגנון של האלטו. העלות החודשית תהייה 1,200 ש"ח והדלק לפי 1:18 עוד קצת יותר מ-1,000 ש"ח. סך הכול 2,200 לחודש.

אם אני אקנה את ה-C3 הביטוח חובה + מקיף יעלה 245 ש"ח לחודש והדלק לפי 1:20 בסביבות ה-950 ש"ח. בסך הכול הוצאה של 1,200 ש"ח.

מצד אחד יש את האלטו שיהיה רכב חדש עם סיכוי נמוך מאוד לתקלות. בנוסף תמיד יהיה אפשר להפסיק את האחזקה. מצד שני רכב קטן, חלש ולא בטוח כמה נוח יהיה איתו בנסיעות ארוכות.

מהצד השני ה-C3 עם עלות אחזקה נמוכה משמעותית מההשכרה. החסרונות: רכב וותיק בן 10 שנים שנסע לא מעט, הביטוח הוא לשנה וכמובן שנדרשת השקעה כספית ראשונית ( הכי נמוך שביקשו היה 12,000 ש"ח).

כסף בצד לרכישה יש לי. החשש שלי היא לגבי האמינות של רכב בן 10 ומה יהיו עלויות טיפולים ובאיזה תכיפות כי אז מאזן ההוצאות משתנה.

פורסם

שים לב שC3 יחסית יקרות, הייתי ממליץ לך לחפש וואגית עם מנוע SDI, הן גם נסחרות יותר זול וגם אין שם טורבו.

או תבדוק גם מגאן DCI, לי יש כזאת ואני ממליץ.

פורסם

למה לא להשכיר per day רק עבור הנסיעות לאילת?

עוד דבר - אל רכוש פולו SDI - מושב הנהג של זה ותנוחת הנהיגה - זה הדבר הכי לא נוח שבעולם. תנסה לנהוג בו 100 ק"מ לפני שאתה קונה ואז תחליט אם מתאים לך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
יש לקחת בחשבון גם את עניין המכירה וירידת ערך בגלל הקילומטראז'.

כמה ירידת ערך כבר יכול להיות לרכב שמבקשים עליו לא יותר מ-20 אלף?

פורסם
למה לא להשכיר per day רק עבור הנסיעות לאילת?

עוד דבר - אל רכוש פולו SDI - מושב הנהג של זה ותנוחת הנהיגה - זה הדבר הכי לא נוח שבעולם. תנסה לנהוג בו 100 ק"מ לפני שאתה קונה ואז תחליט אם מתאים לך.

את חמשת ימי השבוע אני אעביר באילת הרכב ילקח בסופ"ש להגיע למשפחתי שבאריאל ולחזור חזרה במוצ"ש

פורסם

השאלה היא אם יש לך שימוש ברכב במהלך השבוע.

בחישובים שלך התעלמת לחלוטין מעלות הרכב הראשונית (ומסכת הקניה ומכירה ביום מן הימים) ועלות של תחזוקה שנחסכת ממך בהשכרה. עלויות הדלק במקרה כזה הן פחות או יותר אותו הדבר (אלא ברכישת רכב דיזל).

כשאתה בודק מחירי השכרה לסופ"ש, שים לב שאין מגבלת קילומטרים. כמו כן אולי יש מועדון כלשהו שיעניק לך הנחה או נקודות בהשכרות חוזרות שעשויות להוזיל השכרות עתידיות.

פורסם

יופי של חישוב עשית, לקחת את מרכיב הדלק+ ביטוח וסה טו. גם ה12,000 כדברייך של ההשקעה הראשונית, זה לרכב הכי זול שמצאת...

זאת אומרת שראית בלוח איזה נבלה שחוטה , ועליה אתה מבסס את התחשיב הזה. שתתחיל לבדוק את מחיר המכוניות השמורות (יחסית),

ובהחלט תוסיף בלאי נכבד לרכב , תוסיף לפחות יישור קו רציני ראשון, תוסיף טסט וכן הלאה, אני לא בטוח עד כמה העסק כלכלי.

אני בכלל הייתי חושב לבדוק כיון אחר לגמרי. הייתי בודק מודל תחשיב של טיסה אילת- נתב"ג+ איזה מונית שירות /אוטובוס /מונית רגילה

אפילו במחיר של הורדת ביקורים אתה צריך בדיוק את הכיוונים ההפוכים לשעות הלחץ - כלומר חמישי לכיוון ת"א , ומוצ"ש לכיוון אילת.

לדעתי זה שווה יותר מאחזקת רכב (בהנחה שהרכב עומד כל השבוע ואתה לא באמת צריך אותו חוץ ממה שציינת).

סתם רעיון למחשבה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)
יופי של חישוב עשית, לקחת את מרכיב הדלק+ ביטוח וסה טו. גם ה12,000 כדברייך של ההשקעה הראשונית, זה לרכב הכי זול שמצאת...

זאת אומרת שראית בלוח איזה נבלה שחוטה , ועליה אתה מבסס את התחשיב הזה. שתתחיל לבדוק את מחיר המכוניות השמורות (יחסית),

ובהחלט תוסיף בלאי נכבד לרכב , תוסיף לפחות יישור קו רציני ראשון, תוסיף טסט וכן הלאה, אני לא בטוח עד כמה העסק כלכלי.

אני בכלל הייתי חושב לבדוק כיון אחר לגמרי. הייתי בודק מודל תחשיב של טיסה אילת- נתב"ג+ איזה מונית שירות /אוטובוס /מונית רגילה

אפילו במחיר של הורדת ביקורים אתה צריך בדיוק את הכיוונים ההפוכים לשעות הלחץ - כלומר חמישי לכיוון ת"א , ומוצ"ש לכיוון אילת.

לדעתי זה שווה יותר מאחזקת רכב (בהנחה שהרכב עומד כל השבוע ואתה לא באמת צריך אותו חוץ ממה שציינת).

סתם רעיון למחשבה.

1+

אישית, הייתי מוותר על "התענוג" של נסיעה לאילת ברכב קטן או מיושן ועושה זאת בטיסה. זה לא יצא יקר יותר ואין להשוות את הנוחות והחיסכון בזמן. להגיע לסוף שבוע הביתה רענן אחרי טיסה ולא עייף אחרי נסיעה ארוכה, זה כבר שווה את זה.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

פונקציית הטיסה היא מעניינת. הבעיה היא שהמחירים לא אחידים. היצלחתי להגיע ל-500 ש"ח הלוך וחזור שזה יפה אבל אני לא בטוח שזה ימשיך כך ככול שיתקרב ויגיע לו הקיץ. צריך גם להוסיף עלויות של תחבורה משדה התעופה לבית וחזרה. אני חושב שזה יוצא פחות או יותר עם דגש על יותר כמו השכרת רכב + עלויות דלק.

• תוכן חדש...