Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום ציחצחתי את הרכב גם מבפנים וגם מבחוץ.

תוך כדי שמתי לב כי יש נזילת מים ירוקים (נזילה קטנה מאד) מאחורי הקונסולה המרכזית - במעבר שבין הרגליים של שני הנוסעים הקדמיים.

ממה זה יכול לנבוע? רדיאטור קירור? משהו שקשור למזגן?

תודה,

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

כניראה רדיאטור חימום פנימי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום רב כרמל טוכמן !

לצערי הכותב מעלי צודק.

בדיקת מפלס מי קירור ברדיאטור תאשר זאת, או תשלול זאת.

כשלב ראשון יש לפרק את הצנרת בקיר האש בחיבור הצנרת מי קירור לרדיאטור חימום, עד שתחליט באם להשקיע ברדיאטור חימום, יש לך זמן לחשוב עד החורף הבא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב כרמל טוכמן !

לצערי הכותב מעלי צודק.

בדיקת מפלס מי קירור ברדיאטור תאשר זאת, או תשלול זאת.

כשלב ראשון יש לפרק את הצנרת בקיר האש בחיבור הצנרת מי קירור לרדיאטור חימום, עד שתחליט באם להשקיע ברדיאטור חימום, יש לך זמן לחשוב עד החורף הבא.

בברכה

צביקה

היי..תודה רבה

בדקתי וניתן לרכוש כזה חלק מפירוק ב250 שח.

דיברתי עם המכונאי שלי והוא אומר שזו עבודה גדולה מאד. צריך לפרק את לוח השעונים ועוד הרבה עבודת פירוק והרכבה עדיניים מאד.

האם מהנסיון שלכם - זו הדרך היחידה, או שניתן לפרק את הרדיאטור מלמטה?

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

בחלק מהרכבים (אינני יודע איך זה באפלאוז) יש באמת לפרק דאשבורד בכדי לפרק גם את רדיאטור החימום.

בהנחה שזה נכון והמכונאי שלך (שאתה סומך עליו) צודק - השאלה אם זה משתלם (כלכלית). כנראה שלא...

מה הערכת המחיר שנתן לך לעבודה כזו ?

alfa 156 2.5.

פורסם

בכל מקרה, לא כדאי לך לקנות חלק כזה מפירוק.

רכיב העבודה בעלות הכללית הוא פי כמה וכמה מעלות החלק.

חלק מפירוק- ככל הנראה מצבו דומה לחלק שמורכב אצלך באוטו.

משמע- יתכן שתאלץ לבצע שוב פו"ה תוך פרק זמן קצר.

תעשה טלפון לאביפרטס. תופתע לגלות שבעלות מאד דומה תקבל חלק חדש מהניילונים (תחליפי באיכות טובה).

הם גם מתקינים, למרות שלא בטוח שפו"ה כ"כ מורכבים כמו במקרה שלך הייתי מפקיד בידם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בכל מקרה, לא כדאי לך לקנות חלק כזה מפירוק.

רכיב העבודה בעלות הכללית הוא פי כמה וכמה מעלות החלק.

חלק מפירוק- ככל הנראה מצבו דומה לחלק שמורכב אצלך באוטו.

משמע- יתכן שתאלץ לבצע שוב פו"ה תוך פרק זמן קצר.

תעשה טלפון לאביפרטס. תופתע לגלות שבעלות מאד דומה תקבל חלק חדש מהניילונים (תחליפי באיכות טובה).

הם גם מתקינים, למרות שלא בטוח שפו"ה כ"כ מורכבים כמו במקרה שלך הייתי מפקיד בידם.

הי,

בדקתי ואכן יש להם את החלק ב400 שח לעומת 300 מפירוק (כולל מעמ) - אין ספק שזה עדיף.

נותר רק לבדוק האם הנזילה היא מהרדיאטור עצמו או רק מהצנרת - ואז זה הרבה יותר פשוט.

שאלה - האם עדיף בכלל לבטל את החימום הפנימי וזהו?

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

זה עניין אישי,בצפון למשל לא נעים ללא חימום במיוחד אם קמים בבוקר לעבודה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה שואל אותי, אז הייתי מבטל את החימום. לפחות עד החורף הבא. זה יעלה פרוטות. כמה עשרות שקלים עלות צינור U + כמה עשרות שקלים למכונאי שיתקין את אותו הצינור (זה אם אתה חושש לשחרר בעצמך את החבקים ולהדק מחדש, עבודה של רבע שעה למי שלא מנוסה. לזה צריך להוסיף בכל מקרה {גם של החלפת הרדיאטור} עלות של נוזל קירור חדש,שישפך כולו עם ניתוק הצינור).

אבל אני לא דוגמא לכלום. בתור רומני עם דם חם, הפעם האחרונה שהדלקתי חימום באוטו, היתה בדצמבר 2008, ברכב שכור בהונגריה, בקור של כמה מעלות טובות מתחת לאפס...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עדכון:

בהמשך להצעות פה בפורום ובהמשך למפגש עם חן פרחי ביום שישי במפגש השפלה, הלכתי לבקר היום את איש הרדיאטורים שלי - אותו ראיתי לאחרונה לפני למעלה מ-20 שנה בזמן שנהגתי על פיאט 128 מנוע 1300 (אחלה אוטו) ... :)

הוא בדק את הרדיאטור ואמר שהוא מצויין ומה שמייצרים היום לא מתקרב אליו..

ביטלנו את החימום הפנימי, ועכשיו לא נותר אלא לעקוב אחר מפלס המים.

ערב טוב

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

• תוכן חדש...