Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית רציתי להגיד שזו הודעה ראשונה שלי בפורום.

אני קורא פה מדי פעם הודעות אחרות ונהנה, תודה לכם.

ומועדים לשמחה.

יש לי סובארו אימפרזה 2006, ומטעמי בטיחות של נסיעה בכבישי יהודה ושומרון, אני רוצה למגן את החלונות נגד אבנים.

יש לי שתי שאלות:

1. האם זה מוריד את ביצועי הרכב בצורה משמעותית?

2. האם יש מקום שאתם ממליצים לעשות את זה? (והאם אפשר למגן גם לירי)

תודה רבה.

פורסם

המיגון הוא נגד אבנים,שזה אומר חלונות מפלסטיק. חלון קידמי ממוגן נגד אבנים מזכוכית ממוגנת.

נגד ירי יעלה הון ואני בטוח שהסובארו לא תתמודד עם המישקל הרב וגם יהיה לא חוקי עקב המשקל הכבד על האוטו. בגלל זה בדרך כלל ממגנים רכבי דיזל כגון טנדרים וגיפים ורכבים עם מנועים גדולים.

פורסם

ירידה בביצועים? לא נראה לי...

אפשר למגן בחינם נגד אבנים. צריך אישור ממזכירות היישוב ולבדוק שלא נגמר בדיוק התקציב. ע"ע תוכנית הגריטה.

מחייב החלפה כל 3 שנים בערך. כדאי לבדוק אפשרות של ציפוי החלונות.

בעיה נוספת, החלונות לא נסגרים כמו שצריך במהלך הנסיעה ויש גם בלאי מואץ למנועים של החלונות.

מיגון ירי?? האימפרזה שלך לא תצליח להתקדם מטר. אם יש לך שברולט סאוונה וחצי מליון ש"ח מיותרים אז בכיף...

בהצלחה

פורסם

לגבי מיקום,אם אתה תושב יהודה ושומרון אז תפנה למועצה האזורית שלך והם יפנו אותך למקום שהם עובדים איתו ואם אני לא טועה גם תקבל הנחה.

פורסם

שלום לך וברוך הבא.

1. יש לי בין היתר סובארו אימפרזה 99' אשר ממוגנת נגד אבנים מטעם דומה.

המיגון כולל פירוק של כל שמשות הרכב חוץ מהשמשה האחורית. שמשות הצד מוחלפות בשמשות העשויות פוליקרבונט - סוג של פלסטיק שהינו קל יותר מהזכוכית. השמשה הקדמית מוחלפת בשמשת זכוכית מחוזקת בעלת שכבה כפולה.

הדבר אינו משפיע על הביצועים, אך בהחלט משפיע - במיוחד באימפרזה נטולת מסגרת החלונות - על בידוד רעשי הרוח ברכב, אשר נפגע משמעותית. בנוסף בשל מבנה הדלת הנ"ל, החלונות הממוגנים המורכבים באימפרזה ובדגמי סובארו אחרים הינם עבים יותר מאשר ברכבים אחרים. פעמים רבות הדבר מקשה ופוגע בפעילות מנגנון החלון החשמלי, בפרט לאורך זמן.

בנוסף,החלונות הממוגנים נוטים להישרט בקלות ולהיעכר לאחר מס' שנים של חשיפה לשמש (בדרך כלל בין 3-5).

לסיכום - ביצועי הרכב אינם נפגעים, איכות החיים כן. אך בל נשכח שהמיגון הזה בהחלט עשוי להציל חיים.

2. יש מספר מקומות אשר עוסקים במיגון - א.א. גלאס בירושלים, אילן גלאס בחולון ואם אינני טועה עוד מקום אחד או שניים. בכל מקרה ע"מ להתחיל בתהליך עליך לגשת עם רשיון הרכב ות.ז. למשרד הרישוי למלא כמה טפסים, שם יפרטו לך יותר על התהליך ועל המקומות האפשריים לביצוע.

מיגון ירי לא שייך לבצע באימפרזה.

שבוע טוב ובהצלחה!!

פורסם

תודה רבה על התשובות והמהירות.

אני לא תושב יש"ע ולכן אני צריך לשלם על זה.

לסיכום אני מבין, שאין סיבה לחשוש ממיגון אבנים, וזה לא פוגע בביצועים. אבל זה יכול לפגוע בחוויה נסיעה ומנוע של החלונות.

אלישיב, רשמת שבמקום למגן אפשר לצפות את החלונות.

תוכל להרחיב על זה יותר בבקשה?

פורסם

ציפוי של חלון במדבקה (השחרת חלונות כמו שהרוב מכירים את זה) תמנע מהחלון להתנפץ לאלף חתיכות.

נשמע כמו פתרון שיתאים לך אבל אתה מוגבל רק לחלונות הצד האחוריים וזה אומר שהנהג נשאר חשוף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יש אפשרות למיגון אבנים באמצעות ציפוי פילם דק לכל שמשות הרכב. יש מס' פתרונות בשוק, מי יותר טוב ומי פחות? איני יודע. אך לפי סרטונים ברשת נראה שהפתרון אכן עובד טוב, אך סביר להניח שלא כמו חלונות פוליקרבונט.

שים לב שמדובר במדבקה מיוחדת עם תווית ייעוד לצורך מיגון החלון. סתם מדבקה כהה זה לא מספיק.

יש בכל הדרגות השקיפות- החל משקופה כמעט לחלוטין ועד 90% כהה.

סרטון המחשה של אחד היצרנים בתחום:

דוגמא לספק (יש באתר הסברים יחסית טובים).

שים לב שיש מגוון חברות בתחום, ספקים שונים אפילו לאותו היצרן וכדו'.

כמו כן יש הבדלים בין המוצרים. בסרטון שצירפתי למעלה מדובר בפילם של 175 מיקרון. יש ספק שמציע גם עובי של 350 מיקרון (לא זוכר שם הספק/ יצרן הפילם). פשוט עשיתי את המחקר לפני כשנתיים+.

המחיר די לא זול- מתחיל ב200 לחלון, ובקלות מגיע ל400 ש"ח וצפונה לכל חלון (תלוי ברכב, גודל חלונות, עובי וסוג הציפוי וכדו'). לפחות כך היו המחירים בזמנו כשבדקתי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

1. הציפויים השונים היו בשימוש בסוף שנות השמונים והוכחו כלא יעילים.

2. לגבי עלות החלפת החלונות לפוליקרבונט - מדבר על עלות של כמה אלפים שקלים בדוק כאן

3. החלונות הממוגנים מהשנתיים-שלוש האחרונות כבר לא מתקלקלים אחרי שלוש שנים ומחזיקים הרבה יותר זמן.

אין השפעה על הביצועים.

4. מיגון נגד ירי לא רלוונטי - גם עולה מאות אלפי שקלים, וגם מצריך אישורים מרשויות שסביר שיהיה לך קשה לקבל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום,

מתוך התשובות שכבר ענו לך החברים כאן בפורום קיבלת מידע רב.

בכל מקרה אני ממליץ ליצור קשר עם שמעון גבאי או יוסי כהן ממרכז שירות סובארו ברזילי בירושלים.

מרכז שירות גדול המטפל ברכבי סובארו בלבד ולו הרבה לקוחות מיהודה ושומרון.

בעבר מצאו וביצעו פתרונות יצירתיים בנושא כגון חלון גג כפול...

מרכז שירות ברזילי – אולם עבודה (ישיר ליוסי כהן או שמעון גבאי):

02-6499986

02-6499987

פורסם

zvit,

למה אתה חושב שהם לא יעילים ולא מראים עמידות? כל החברות בישראל מציגות סירטונים שמראים עמידות די טובה.

העלות גם לא בשמים.

אשמח אם תחכים אותי. אני גם בכיוון.

• תוכן חדש...