Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן פרטים של הרכב הספציפי ולא של המוסך המדובר כי לא מדובר בנסיון שלי להשיג רווח מול המוסך בעקבות המקרה. יש כאן נסיון להאיר את עיניהם בעיקר של בעלי המוסכים וגם את חברי הפורום לבעיות שצצות ואיך לנסות לפתור אותן.

אם הייתי רוצה לדרוש פתרון מבעל המוסך ספציפית יש את איגוד המוסכים.

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים עם מרק10, שרשור לא רלוונטי לא יודעים במי מדובר חבר הפורום מביע רק את דעתו ועוד רוצה את עזרת חברי הפורום.

מכיוון ראייה קצת שונה, זהו פורום חופשי עד כמה שניתן וכל חבר יכול לפרסם חוות דעת על מוסכים לטוב ולרע, בסופו של דבר יש מנהלים והם מחליטים.

יכול להיות שהמנהלים כבר זיהו אותך ואת השרשורים הקודמים בתור היוזר הישן לפי ה-ip Address שלך המשך נעים.

פורסם

חג שמח לכולכם חברים

לפותח השרשור, אין לי ספק שאתה יודע כמה אנחנו משקיעים כדי שהלקוחות שלנו יהיו מרוצים, וגם כאן אנסה להסביר לך היכן אתה טועה כדי שתמשיך להיות לקוח מרוצה שלנו. שבוע אחרי שיצאת מאיתנו זה מה שכתבת כאן:[h=2]בעניין: מוסך אמ הדרך - מוסך כללי מתמחה בפיג'ו וסיטרואן בתל אביב - חוות דעת גולשים[/h]

ברשותי 307 שנת 2002, יד ראשונה.

כבר שנים שהרכב מאכיל אותי קש, אני מאכיל מוסכים באלפי שקלים והבעיות לא נפתרות. התלונות העיקריות שלי בשנים האחרונות היו חוסר סחיבה, התקשות של דוושת הברקס, קירטועים של הרכב במיוחד בהאטה, הרכב מאבד מהירות בצורה מאד חזקה כשעוזבים את דוושת הגז, דפיקות מהגיר בהורדה מ 3 ל 2, מכות מאד חזקות שמורגשות בכביש משובש או בורות.

לאורך השנים האלה, הוחלפו בשני מוסכים, אחד מורשה היבואן והאחר מוסך המתמחה בצרפתיות המומלץ כאן מאד בפורום, החלקים הבאים: משאבת בלם ראשית, חיישן חמצן עליון וממיר קטליטי, שסתום בגיר, שוב חיישן חמצן עליון, בולמי זעזועים אחוריים. נוקה בית מצערת.

ניתן להבין כי כל ההחלפות האלה לא עזרו לפתור את הבעיות. בפעם האחרונה שהרכב שלי הוכנס למוסך המומלץ וחזר משם ללא פילטר האוויר וכל הבית שלו החלטתי שלא עוד.

נוצר מצב והיה לי רכב ספייר. החלטתי ליצור קשר עם אמנון, קצת אסאמאסים והשארתי את הרכב עם רשימת תקלות. לאחר יומיים ועדכונים שוטפים בכל הזמן עם מה תקול ומה דורש החלפה, אמנון מתקשר אלי ומודיע: " אני חושב שפתרנו לך את הבעיות, אתה יכול להגיע" סקפטי לאחר נסיון של מספר שנים חזרתי למוסך אמ הדרך. חיכה לי דף עם תוצאות הבדיקה הממוחשבת שהרכב עבר והתקלות שנמצאו. שילמתי ונסעתי. וקיבלתי גם פחית ריח.

הוחלפו: בוקסות למשולשים, כריות בולם קדמיות שהיו קרועות, תושבת מנוע תחתונה, חיישן MAP ובוצע פירוק וניקוי של בית המצערת ולימוד פרמטרים למחשב. טופלו גם נזילות שמן, אבל זה לא קשור.

אז לאחר שבוע של נסיעה - הרכב סוחב כמו ביום שאספתי אותו מלובינסקי בבני ברק לפני 12 שנה, לא מקרטע יותר, לא מאבד מהירות בצורה מוגזמת כשמורידים את הרגל מהגז, הרכב כבר לא מתרסק בבורות, דוושת הברקס לא מתקשה, צריכת הדלק השתפרה דרסטיתהמנוע סופסוף נקי מנזילות שמן - בקיצור, תענוג לנסוע ברכב.

לסיכום, אני לא חושב שמוסך אמ הדרך הוא מהזולים, ושילמתי כנראה כמה מאות שקלים יותר מהמוסך הקודם שלי, אבל, הכמה מאות האלה אם הייתי מגיע למוסך אם הדרך לפני כמה שנים, היו חוסכים לי א-ל-פ-י-ם שהוצאו בשנים האחרונות. דיאגנוסטיקה טובה זה המפתח, ולאם הדרך יש את זה.

אז, אמנון וויטלי, כל הכבוד תודה רבה. קניתם אותי כלקוח, ואשלח אליכם את כל מכריי.

אתה בעצמך כותב ש"אחרי שבוע של נסיעות המנוע היה נקי מנזילות שמן" , בכל מקרה , כשהודעת לי על הנזילה הזמנתי אותך מיד כשיהיה לך נוח להגיע לתיקון חוזר.

נזילת השמן תוקנה ע"י החלפת האטם של מכסה השסתומים והאטמים של בית מסנן שמן. מכסה השסתומים הוא החלק העליון של המנוע וכל נזילה ממנו מרטיבה את כל המנוע. רק אחרי מספר ימים של שימוש ברכב ניתן היה לזהות את מקור הדליפה ולכן לא נמצאה דליפה כל זמן שהרכב עבד במוסך שעות לצורך בדיקות ,

ולכן ביקשנו אישורך לבצע נסיעת מבחן ממושכת ואתה הסכמת לכך. לצערי רק בהחלפה בפעם השלישית נאטמה הדליפה. יום יום אנחנו מחליפים אטמים כאלה ומעולם לא נתקלנו במקרה כזה. לקחנו אחריות על כל העינין גם בזמן וגם בכסף ברצון מהרגע הראשון כדי להשלים את התיקון ששילמת עבורו.

יכול להיות שאם היינו מחליפים את המכסה עצמו היינו חוסכים לכולנו את עוגמת הנפש, אבל זה היה כרוך בתשלום נוסף וזאת רציתי למנוע.

כשבדקנו את תלונתך בפעם האחרונה התברר שיש נזילת שמן נוספת מאגן השמן , שעכשו אפשר היה לזהות כי המנוע כולו היה יבש.

הצעתך שנתקן ללא תשלום לא נראתה לי מוצדקת. אחרי הכל המכונית היא שלך ולעניות דעתי אחרי שכל הליקויים ששילמת עבורם תוקנו , זה לא צודק לדרוש מהמוסך תיקונים נוספים על חשבונו. מה גם שבהודעה האחרונה ששלחת לי כתבתה לצד הצעתך שנבצע את התיקון הנוסף ללא תשלום , שאתה חש צורך לכתוב על כך בפורום,

בנסיון לשכנע אותי שכדאי לי……….

כמובן שזה לא עזר לי להחליט כמו שרצית, וכמו שכתבתי קודם הרכב הוא שלך, ובמקרה הזה עוגמת הנפש היתה של שנינו, אתה טרחת להגיע שוב למוסך, ואנחנו טרחנו לתקן את הטעון תיקון בעבודה רבה וכסף כאמור, על חשבונינו.

ועוד מילה על שווי העבודה במוסך , מדוע רבים מהלקוחות חושבים שהעבודה במוסך היא הוצאה זניחה? כדי לבנות צוות עובדים משובח, אחראי ומקצועי מוציא המוסך סכומי עתק, והמחיר לשעת עבודה רק מבטא את העלות. לא בכל מוסך תמצא צוות שישרת אותך בנאמנות כמו במוסך אמ הדרך אבל את זה כבר אמרת בעצמך.

פורסם (נערך)

לאחר עבודת המחקר המקיפה של דן שהעלה שאולי מדובר במוסך אמ הדרך, אני משער שאמנון חש צורך להגיב. ומשזה קרה, וללא כוונה שלי, אני יכול לחזור לשם המשתמש המקורי שלי.

ראשית כל, כל הכבוד לאמנון שהגיב למרות שלא היה חייב.

אציין מספר עובדות. ראשית כל, אני חושב שדייקתי בתיאור שלי ב 100%, כדי להימנע מהצד הנוסף של המטבע שעלול לעלות.

הליקויים ששלימתי עבורם תוקנו, זה נכון, אך לאחר שלושה ביקורים במוסך לתיקון ועוד שניים שבהם הראיתי את הבעיה. זה הגיוני?

כן, כתבתי לך שוב את הצעתי לתיקון הנזילה מאגן השמן בהודעה כי יצאתי מהמוסך בהרגשה ממש לא טובה ולא רציתי לכתוב חוו"ד שלילית על המוסך, כדי שכמו שכתבת, לא תיגרם עוגמת נפש לשנינו. ביקשת ממני פעמיים לפרסם חוו"ד חיובית בפורום פעמיים, מדוע לא ביקשת שאפרסם גם חוו"ד לגבי התיקונים החוזרים והנשנים?

נראה שאתה מצייר את העניין כאילו ניסיתי "להוציא ממך משהו". אז בעוד אני שומר על כבודכם וכותב באנונימיות ומנסה רק לעורר דיון לגופו של עניין ולא לגופו של מוסך מסוים, אתה בחרת בדרך אחרת, פחות מכובדת.

הגרסא שלי נמצאת פה וגם גרסתך, יקראו חברי הפורום ויגיבו לדעתם.

עריכה אחרונה על ידי madmax
פורסם

למען האמת כשאני קורא את טענות שני הצדדים קשה לי להגיד שבסיפור הזה יש צדיק אחד ונבל אחד, זיהיתי כאן שני צדדים שהתנהלותם איננה חפה מבעיות.

המוסך - יפה שלקח אחריות ותיקן את מה ששולם עליו, אבל האם אין זו אחריותו? האם קשה להבין שהתיקון החוזר - גם חינמי - מהווה טרטור בעבור הלקוח?

הלקוח - בסופו של דבר קיבל שירות ותמורה מלאים בעבור מה ששילם, כך שדרישה/בקשה לתיקון נוסף - שהוא מעבר למה שהוסכם עליו - בוודאי שאין לה על מה להיסמך מבחינה פורמלית.

דעתי - מבלי להכיר את הנפשות הפועלות, יש לי תחושה שמהר מידי המעורבים בסיפור "לבשו את חליפת האיומים" ועברו לענייני אגו, והאגו - שלא בטובתם - הביא כל צד להתבצר בעמדתו.

לו אני מנהל המוסך הייתי מחפש נוסחה שתהיה מוסכמת על פו"ש ובמסגרתה מציע לו טיפול מוזל מאוד לסיום מסכת התיקונים של הרכב.

והערה קטנה למר ויסברוט - זה לא השרשור הראשון שנתקלתי בבעייתיות מסוימת (לדעתי!) באופן ההתנהלות שלך, כן - אני מתרשם לחיוב מרוב חוו"ד שקיבלת בפורום, לא - אם הייתי מחזיק ברכב צרפתי יש לי ספק רב אם הייתי מטפל אצלך - בדיוק מהסיבות האלה.

פורסם

דורקי,

אני לא חושב שלבשתי את חליפת האיומים או שמתי על עצמי יותר מדי אגו. ניסיתי לפתור את העניין בדיוק כמו שאתה ראית לנכון, טיפול מוזל לסיום העניין. ועם הרכב לימון שלי, עוד היה זוכה לראות אותי פעמים רבות רבות רבות. אך לא ייתכן שיגידו לי במוסך, תראה, אנחנו לוקחים אחריות, תיקנו לך בעיה, תכתוב עלינו חוו"ד חיובית נוספת(מעבר לראשונה שנכתבה!) כשכל מה שהמוסך עשה זה את ח-ו-ב-ת-ו לתקן את מה שקיבל תמורה עבורו ולא תיקן!

ולעניין הזה של אמנון:

עוד מילה על שווי העבודה במוסך , מדוע רבים מהלקוחות חושבים שהעבודה במוסך היא הוצאה זניחה? כדי לבנות צוות עובדים משובח, אחראי ומקצועי מוציא המוסך סכומי עתק, והמחיר לשעת עבודה רק מבטא את העלות. לא בכל מוסך תמצא צוות שישרת אותך בנאמנות כמו במוסך אמ הדרך אבל את זה כבר אמרת בעצמך.

אולי גם אני אציג לך את תלוש המשכורת שלי? את שעות העבודה שלי ושל אשתי שהלכו? יש סיכוי טוב טוב טוב שעוד תצא בהפסד על הסכום ששולם עבור התיקונים.

פורסם

והערה קטנה למר ויסברוט - זה לא השרשור הראשון שנתקלתי בבעייתיות מסוימת (לדעתי!) באופן ההתנהלות שלך, כן - אני מתרשם לחיוב מרוב חוו"ד שקיבלת בפורום, לא - אם הייתי מחזיק ברכב צרפתי יש לי ספק רב אם הייתי מטפל אצלך - בדיוק מהסיבות האלה.

לאחר שראתי את תגובתו של אמנון אני לא רואה כאן בעיה של התנהלות קלוקלת של בעל המוסך. מתוך 100-200 לקוחות בחודש תמיד תמצא לקוח או שניים לא מרוצים וגם לא ניתן לרצות את כולם.

"

בנסיון לשכנע אותי שכדאי לי………."

אתה מסכים שלקוח שאומר דברים כאלה לא ראוי לקבל שירות מהמוסך ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אמנון יקר,

מהביקורת שלי התעלמת באלגנטיות, אבל אני לא מאשים אותך, עבר זמן רב מאז המקרה, ובאשמתי לא טרחתי בזמנו לפנות לערכאות נוספות, או לפורום. וגם אצלי לא היה איזה מקרה מובהק של שחור ולבן. אתה מצהיר שאתה מוסך לא זול וכשלקוח מגיע לתיקון חוזר, הדבר האחרון שהוא מצפה זה להוציא סכום נוסף ואני הרגשתי שגם בתיקון החוזר המחשבה שלך הייתה בכוון של הכנסה נוספת.

גם העניין של להפנות לפורום לפרסום בחינם הוא קצת בעייתי ומחטיא את מטרת הפורום. אני רק יכול להוסיף שמאז שכתבתי את הביקורת שלי קיבלתי הודעות פרטיות עם תחושה דומה: אצלנו תקבל שירות ברמה גבוהה, אבל ללא הגבלה על הסכומים שתידרש לשלם. זה מתאים אולי לרכבי אספנות אקזוטיים, אבל לטעמי לא לכל רכב. גם אם הוא צרפתי רחמנא לצלן.

כמו כן, אתה אוהב לתת דוגמאות מעולם המסעדנות, אז אני אולי הסיוט של המסעדות: אני לא שותה לצד הארוחה ( מומלץ למערכת העיכול) ואם כן אז רק מים עם קרח, אני יכול לחלוק ארוחה עסקית עם בת זוג (אבל לעולם לא מסוג אכול כפי יכולתך הבזוי), אני לא מרבה להתלונן במסעדות, אבל כשיש תלונה או ביקורת, לרוב המסעדה תצא מגדרה על מנת לתת ללקוח תחושה טובה. אצלך קיבלתי בדיוק את ההיפך, תחושה שאתה לא מסוגל לבלוע שום צפרדע עסקית על מנת ללכת צעד נוסף לקראת הלקוח. תחושה שעולה גם מהתגובה שלך. ואני אולי משוחד, אבל פותח השרשור עשה הכל כדי לא לחשוף את זהות המוסך והיה מאוד הוגן בסיקור שלו.

וכפי שנרשם, התחושה הזאת חוזרת על עצמה, ואתה לא מקבל את הביקורת. יכול להיות שאתה מצליח יפה גם בלי לקבל את הביקורת הזאת, אבל אותי הרווחת כממליץ שלילי.

אולי תוכל לגלות קצת אובייקטיביות. לגבי המקרה של הבחור באמריקה שקנה 911 וסבל מתקלות חוזרות, שלא נופלות לפי התקנות היבשות לקטגוריה של רכב לימון. המקרה מפורסם בפורום הכללי.

לכאורה פורשה צודקת מבחינה משפטית יבשה, אבל כחברה הם ספגו המון יחסי ציבור שליליים מהמקרה. לבסוף הם השכילו ללכת לקראת הלקוח, והלקוח פרסם גם את זה.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם (נערך)
לאחר שראתי את תגובתו של אמנון אני לא רואה כאן בעיה של התנהלות קלוקלת של בעל המוסך. מתוך 100-200 לקוחות בחודש תמיד תמצא לקוח או שניים לא מרוצים וגם לא ניתן לרצות את כולם.

"

לא ברורה לי תגובתך. הסברתי זאת קודם, אני יכולתי לצאת מרוצה מאמ הדרך ולא לכתוב ביקורת שלילית. אבל אם אני יוצא לא מרוצה למה שלא אכתוב ביקורת שלילית?! הרי !ביקשו! ממני בשתי הזדמנויות שונות לכתוב ביקורת חיובית, אז ביקורת שלילית היא לא לגיטימית?!

כתבתי קודם, אמנון מנסה להוציא אותי כאילו ניסיתי לחלוב ממנו משהו. אני רק רציתי לצאת שמח ושבע רצון מהתיקון, אם תסתכל בהמלצה שלי על אמ הדרך, בתחושתי שילמתי מחיר גבוה יותר מהמחירים אליהם אני רגיל וזה היה בסדר גמור מבחינתי.

אמנון גם לא כתב כמובן, אבל בהודעה ששלחתי לו, כתבתי גם שחמש מאות השקלים האלה לא יזיזו את הכיס שלו או שלי, אבל כן יגרמו לי לצאת מהמוסך עם פנים שמחות.

אני מסכים עם איליי מעלי, אני לא שופט את המקצועיות של המוסך אם החלפה של אטם שלוש פעמים ועוד החלפת סרק של מכסה הם חוסר מקצועיות, אבל אני כן שופט את ההתנהלות מבחינת שירות ואת זה זכותי כלקוח לשפוט, וההתנהלות הזו היא כושלת לטעמי, ושני הצדדים יצאו מופסדים כתוצאה מהתנהלות זו.

עריכה אחרונה על ידי madmax
פורסם

"

לא, אני לגמרי לא מסכים אתך. נסה לדמיין איך אתה היית מרגיש אחרי שהכנסת רכב לתיקון, פעם - פעמיים - שלוש, כדי לתקן את אותה התקלה. אני משוכנע שאז היית טוען שזמנך איננו הפקר ושגם הבנזין שנצרך לנסיעת המבחן (שאם נהיה קטנוניים חסך לעובד שימוש בבנזין הפרטי שלו) נקנה בכסף מלא. אז נכון שאין כאן זדון ודברים כאלה קורים, אבל בחייאת - אתה רוצה להגיד לי שמנהל המוסך כל-כך אטום שהוא לא מבין שלקוח מרוצה לא מקבלים אחרי טיפול כזה? אתה באמת רוצה לספר לי שהוא לא היה יכול לתת ללקוח - שלא קיבל שירות מיטבי ובוא נודה שזה כתוצאה ממחדלי המוסך - איזו סוכריה קטנה? כי לדעתי כל מה שפו"ש רצה זו ההכרה שהמוסך פישל במשהו ולכן הוא ציפה לבונוס קטן כדי לסיים את התיקון עם טעם טוב.
פורסם

בדיוק!

לי יש בעיה, כמו רובנו, אני מחזיק רכב בן 12 ורוצה שהוא יהיה במצב חדש כל הזמן. לא מכיר בעובדה שזה לא יכול לקרות, ומשקיע אלפי-אלפים ברכב הזה. כבר לא מדובר על כדאיות מן הסתם. זה עניין פסיכולוגי.

מה שאני רוצה לומר עם הסוכריה הקטנה הזאת שהייתה מוציאה אותי בתחושה של הוגנות מצד המוסך, רוב הסיכויים שאמ הדרך היו מרוויחים ממני עוד כמה אלפי שקלים.

פורסם

אני אישית לובש את שני הכובעים, אני גם בעל עסק ונותן שירות ללקוחות, לא פעם ולא פעמים נתקלתי בתקלות כה מסובכות ומתסכלות שאם היו משלמים לי על כל שעות העבודה שספגתי היו צריכים לשלם לי 1500 שקל ואילו כל מה שביכולתי לגבות הוא 300 שקל, או מקרים שבהם מכרתי חלק מסוים ברווח של 100 שקל והייתי צריך לשרוף מכיסי עוד 200 שקל על זמן עבודה, נסיעות, וכו' לצורך מתן אחריות.

מכובע בעל העסק אני מבין לגמרי את אמנון, יש מקרים שמגיע שלב שבו אתה אומר לעצמך שאתה מעדיף להפסיד את הלקוח (ובמקרה זה לספוג ביקורת שלילית) מאשר להמשיך להפסיד כסף (ולא נשכח כי כל דבר שקורה לבעל עסק הוא גם לוקח אישית, זה גובה מחיר נפשי מעבר למחיר הכלכלי), וזה מה שקרה כנראה במקרה כאן.

מהכובע השני של צרכן אני מאמין לחלוטין שצריכה להיות ביקורת וצריכה להיות הוגנות, היו כאן הפסדים לשני הצדדים ובסוף מגיע שאלת השאלות, האם בעל העסק מוכן להפסיד עוד טיפה כסף כדי להרוויח לקוח מרוצה, או לא ולהרוויח לקוח לא מרוצה שאולי יכתוב ביקורת שלילית.

אני אישית תמיד מנסה להסתכל משני הצדדים ולהיות הוגן, אמנון בהחלט היה יכול "להפסיד" עוד כמה מאות שקלים שאני בטוח שלא היו מזיזים לו כהוא זה, אך להרוויח פי כמה מכך שפותח השרשור היה מקבל זאת בחיוביות והיה חוזר אליו בהמשך וגם היה נמנעת כל הביקורת הזאת.

למרות זאת, איננו צד בהחלטתו של אמנון ואיננו יודעים מה גרם לו לבחור בדרך שבחר, וכבעל עסק אני מקבל גם את העמדה הזו, לצערנו אי אפשר לרצות כל אחד, אפשר לנסות אך יש לזה מחיר, ולכל אחד גבול המחיר הוא שונה.

לסיכומו של עניין אפשר להסיק שמוסך אמ הדרך מקצועי ואמין, אך אם יש בעיות הוא לא יהיה מוכן לעבוד בחינם עבור הרגשה טובה של הלקוח, זהו בחירתו וכולנו צריכים לקבל את זה ולהחליט בעצמנו אם זה מתאים לנו או לא מתאים לנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...