Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם אני נוהג ב I20 של זוגתי (2013) ומופתע לטובה מהכיסא נהג. לטעמי נוח יותר מאשר בפוקוס 2012 שלי. סך הכך רכב חביב כרכב שני במשפחה. אשתי מאוד מרוצה. אומנם תאוצה בינונית וצריכת דלק ממוצעת, אבל רכב נוח ואמין למטרה שלשמה נרכש.

פורסם

לפני כשנה השכרתי מאוויס פיאסטה 2011 1.4 אוט'.

אציין שהחוויה זהה, הרכב מרגיש חלש מאד :\

לפחות היצרנים מיישרים קו בקטגוריה :?.

פורסם
...הפיקנטו נפסלה גם כן. גם קטנה, גם איטית וגם בולעת דלק...

אחרי שנתיים עם פיקנטו אוטומטית (1.25 ליטר) ונהיגות בודדות על I20: הפיקנטו מרגישה זריזה יותר מה-I20 ותגובות המנוע חדות יותר, גם עם שלושה אנשים ברכב.

בעניין הדלק: נו, טוב...

פיקנטו 1.25 עם אותו הגיר מרגישה זריזה יותר מה-i20 עם מנוע 1.4? לא נשמע לי סביר, אלא אם יש הבדל משמעותי ביחסי ההעברה בגיר, מה שכמובן יפריע בנסיעות בין עירוניות (כמו שתכננתי לעשות).

צריכת דלק מזעזעת וקצת מעצבנת אפילו.

1.4 וצריכה של 1.6 , איך זה הגיוני?

אני לא חושב שצריכת הדלק מזעזעת, אבל היא גם בטח לא מלהיבה. 11.6 קילומטרים לליטר זה בכל זאת קצת יותר טוב ממה שמשפחתית 1,600 סמ"ק סטנדרטית עושה בתנאי אמת (שים לב שהם כללו גם כמה פקקים אכזריים במיוחד).

מצד שני, טויוטה יאריס כנראה הייתה חסכונית יותר.

כנראה שזה אכן הגיר האוטומטי המיושן שגם מסרס את המנוע וגם הורס את צריכת הדלק.

מסכים, גם הריו בגרסא האוטומטית עושה 1-10,.אבל בידנית שלי הכי גרוע שראיתי היה 1-15 וקצת

דווקא במדידה שלי הריו הייתה קצת יותר חסכונית מה-i20, אבל זה כנראה קשור לאופי הנסיעות (ולעובדה שבריו נסעתי רוב הזמן לבד, וב-i20 עם אנשים). בכל מקרה, שני הרכבים אכן סובלים מאותה הבעיה.

הידנית אכן הרבה יותר חסכונית, אבל עם מנוע 1,250 סמ"ק גם שם מדובר בעגלה עם סוסה קצת עייפה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פיקנטו 1.25 עם אותו הגיר מרגישה זריזה יותר מה-i20 עם מנוע 1.4? לא נשמע לי סביר, אלא אם יש הבדל משמעותי ביחסי ההעברה בגיר, מה שכמובן יפריע בנסיעות בין עירוניות (כמו שתכננתי לעשות).

הפיקנטו בת שנתיים והגיר שלה עם מסילה משוננת (שמקל על העברת הילוכים עיוורת).

היונדאי להערכתי בת כשלוש שנים, נסעה יותר והגיר שלה עם מסילה ישרה.

איני יודע, אולם יתכן שמדובר על גיר חדיש יותר בפיקנטו.

גם התגובה בנגיעה הראשונה במצערת חדה יותר בפיקנטו.

יחד עם זאת נראה די הגיוני שכאשר מדובר על נסיעה בעומס (עליות תלולות, מזגן וכדומה), תגובות הפיקנטו איטיות יותר.

אגב, הפיקנטו מרגישה מצויין גם בעיר וגם בנסיעות בין עירוניות, הגיר עובד חלק והמנוע לא ממש מתאמץ (אלא עם רגל ימין כבדה), יחד עם תחושת חוסר יציבות מסויים במהירויות גבוהות עם רוחות צד.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...