Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי קרבורטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי קרבורטור שאשמח לדעת עליו קצת פרטים. כמו דגם מדוייק וכו.

9ejahype.jpg5y8ure9e.jpgeqygaba3.jpg

זה מורכב כרגע על מנוע פינטו 1.6 יש לו צ׳וק אוטומטי (מוזן מיים) שבוטל והוסב לצ׳וק ידני (עם קבל).

מזכיר מאוד את הקרבורטור vv של weber אבל זה רק דומה ולא כזה.

ואני לא יודע אם זה הגיע על המנוע הזה במקור.

אני אשמח לדעת מאיזה סוג הוא ומה הדגם על מנת למצוא עליו מיידע ברשת.

Eli3

Only RWD

פורסם

אילי שלום רב !

לבקשתך בפרטי אני מגיב:

זהו קרבורטור ידוע ומוכר לי בעינים עצמות, והוא נקרא קרבורטור VV.(ולא וויבר, שנמצא בסיירה במנועי פינטו).

הוא מורכב בעיקר ברכבי פורד לדורותיהם מנועי פינטו, בדגמי קורטינה, אריקה ובפיאסטה מנוע 1.1 ,1.3 בתצורה בעל צוק ידני במקור.

הקרבורטור בתמונה הוא אכן בעל צוק אטומטי , מוזן מים במקור, אך לרוב בגלל שימוש במשך שנים במי ברז, היציאות מים שלו נאכלו, מה שחייב החלפת מכסה צוק המגיע עם ספירלה.

אלא מה עם השנים בגלל , חוסר ביקוש , ההיצע גם ירד והמחיר עלה בהתאם, מה שגרם בהכרח למציאת פתרון והסבתו לצוק ידני.

הצוק במתכונתו האוטומטית, היה מצויין, והקל על ההתנעה בחורף, בוודאי בחורף קיצי כמו בישראל.

אך בגלל חאפרים שהעיו מתעסקים עם המוח צוק, ובגלל בגלל חוסר עדע בטיפול במוח צוק ובכוון שלו, נהרסו המוח והמכסאות, כאמור בגלל שימוש במי ברז, ובגלל חבלה בספירלה שהיא למעשה, בי מיטל, המתכווץ בקור ומתפשט בחום.

אני מקווה שעזרתי לך והרחבתי מספיק בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אכן עזרתה מאוד.

הקרבורטור הגיע גם על דגמים 1.6? הוא מורכב כרגע על פינטו 1.6 שלדעתי לא הגיע עליו במקור.

יש לי קרב pierburg 2e שהגיע במקור על פינטו 1.8. השאלה שלי האם עדיף להרכיב אותו במקום ה VV ?

מבחינת כוח וצריכת דלק.

Only RWD

פורסם

אילי שלום רב !

הוא אכן הגיע על מנועי 1.6 במקור.

הפירבורג הגיע רק על מנועי 1.8 כאמור, והסבתו למנוע 1.6, יכולה אומנם לשפר את הבצועים, על חשבון צריכת הדלק, או תתאזן בגלל השיפור בתאוצה, אך מחייבת החלפת סעפת, ושינויים מסוימים בחיבור כבל הגז וצנרת המים למכסה הצוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סעפת יניקה תואמת יש לי. קבל גז לפי מה שראיתי תואם. צ׳וק מיים מבוטל אצלי. נסעתי ככה עם הפינטו 2.0 שהפיירבורג היה מורכב עליו בעבר ועבד מצויין והרבה יותר חסכוני. (כנראה שהצוק הזה להתנעות ממש קרות. לא מהסוג שיש בארץ )

בכל אופן אבצע כיוון לקרבורטור VV ולהצתה. אם לא יורגש הבדל משמעותי. כנראה אחליף לפיירבורג. אעדכן בהמשך תוצאות.

Only RWD

• תוכן חדש...