Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי פיג'ו 206CC מנוע 1.6 אוטומט שרכשתי לפני חודשיים.

עשיתי ישור קו ומה שנשאר לי זה בולמי זעזועים קדמיים ואחוריים שגמורים.

הייתי שמח להמלצה לבולמים טובים שמתאימים לרכב ואם אתם יודעים טווח מחירים כולל עבודה פחות או יותר.

תודה מראש.

סיריל אדרי.

פורסם

בולמים מומלצים הם של KYB

טווח המחירים לדעתי תלוי הרבה בבן אדם וב"ערבוב"שלו :) אבל אני חושב שכולם יסכימו ש 300 שקל לבולם הם המקסימום המתקבל על הדעת. קח בחשבון שאולי אתה צריך גם כריות בולמים, סטופרים מגיני אבק וכו'. דבר שמייקר עוד קצת את כל העסק. לגבי העבודה שוב זה משתנה ממקום למקום ומאדם לאדם. אם אתה אחד שאוהב לעשות דברים לבד הייתי ממליץ לך לחשוב להחליף אותם לבד. סך הכל זה לא משהו מסובך ואפשר להנות וללמוד מזה אבל שוב זה תלוי באדם.

העבודה אמורה לעלות בערך 400-500 שקל לדעתי במקום הוגן.

פורסם

אם אינך מבין מדוע אתה מגיב, kyb זה בולמים טובים לרכב יפני וגם שמה יש בחירה לא קטנה.

לרכב אירופאי בדרך מומלץ מונרו,בלישטיין וחוץ מזה לדעתי לPSA יש חברת חלפים מקורית לבולמים זעזועים.

להחליף בולם מצריך מכווץ קפיצים וידע של קצת יותר מהחלפת שמן מנוע.

פורסם (נערך)

לפני שהחלפתי בולמים ל"אירופאית" שלי התעייצתי לא מעט אם אנשים שאני מאמין שיודעים חצי דבר בנושא ונאמר לי חד משמעית לשים KYB. האיכות שלהם היא בכמה רמות מעל מונרו {ואת ההפרש אפשר גם לראות במחיר}. פעם מונרו היו נחשבים לטובים היום לפי מה שהבנתי הם רחוקים מKYB.

אבל מי אני שאני יחלוק על כבודו. או שאולי כבודו יסביר לנו מדוע כל כך מומלץ לשים דווקא את "מונרו" וחבריו ברכב אירופאי. ועם הסבר הולם מעבר להמלצה חמה.

ולגופו של עיניין אין לו צורך בבולמים יקרים למינהם. הפשוטים ביותר {קרי שמן} יתנו לו מענה מעולה לכל דבר.

עריכה אחרונה על ידי yanivnn
פורסם

להחליף בולם מצריך מכווץ קפיצים וידע של קצת יותר מהחלפת שמן מנוע.

בהנחה וב CC זה כמו ב 206 רגילה, אז בשביל להחליף בולמים אחוריים לא צריך מכווץ קפיצים.

החלפה של בולם אחורי מאוד פשוטה - פותחים שני ברגים, מפרקים בולם, שמים חדש וסוגרים שני ברגים.

אפשר אפילו לא לפרק גלגל ואת ההחלפה הזו באמת אפשר לעשות לבד בלי שום בעיה.

קידמיים זה סיפור אחר.

פורסם

אחוריים לא בעיה להחליף לבד אבל קדמיים בכל מקרה אני אצטרך להחליף במוסך. השאלה איזה חברה מומלצת לא כל כך הבנתי. ואם צריך בולמי שמן או גז?

פורסם

ההמלצה שלי היא KYB שמן אבל סלח לי שאני לא אשתתף יותר בדיון הזה פשוט אני החלטתי כבר לפני זמן מה עם עצמי שאני לא מתכווח עם אנשים יותר ולא משנה על מה... פשוט חבל על הכוחות שלי והזמן שלי.

בהצלחה :wink:

פורסם

הבולמים המקוריים בפיג׳ו הם בדרך כלל מתוצרת sachs. גם לגעתי מונרו או בילשטיין יהיו עדיפים על kyb, אך כנראה שגם יקרים יותר. שים לב שבדרך כלל לכל חברה יש כמה דגמי בולמים באיכויות ומחירים שונים, שיטוט קצר בגוגל ותהיה חכם יותר. בהצלחה

פורסם

עדכון:

אז הוחלפו לרקורד הקדמיים בנתיים .(380 שח ליחידה+לא כולל הרכבה ) הרכב רך יותר אבל חורק.... לאחר בדיקה התגלה שהחריקה כנראה מבוקסות מוט הפיתול (55 שח ליחידה לא כולל הרכבה ) .. הן הוחלפו גם עכשיו נראה מה הבא בתור.... ממתין לבולמים אחוריים ..

פורסם
לא מצליח למצוא בולמים אחוריים במחיר שפוי... ביקשו 1300 לזוג לא כולל הרכבה ההרכבה 2 ברגים בלבד (עשיתי זאת בקליאו בעבר.)

מוזר, לפי מחירון לובינסקי בולם אחורי מק"ט 5206v8 (שאמור להיות מקביל לשלך- 5206t8 מקורי עולה 388 ש"ח ליחידה.

התקשר למוסך ובדוק אם יש במלאי- אם לא זה כבר סיפור אחר.

על הדרך שאל גם אם המקטי"ם הנ"ל חופפים (מבדיקה קצרה בגוגל זה אכן כך), די נפוץ ב-psa.

• תוכן חדש...