Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

הייתי מעוניין לשמוע דעות של אנשים לגבי הרכב הנ"ל .

הרכב מזדקן משנה לשנה , וכבר נחשב ל"רכב מיושן" , האם לדעתכם הונדה סיויק 91' "שפיץ"

יהיה רכב מוערך כאספנות ?

האם כדאי באמת לשמור אותו ?

חשוב לי לציין שהרכב במצב תצוגה ומקורי מבחינה מכנית , וגם חיצונית (למעט נקודות קטנות בפח כתוצאה מפתיחת הדלתות הישראלית)

ובנוסף לכך יעבור חיזוקי מנוע , שטח והרחבות מעברים בימים הקרובים .

הרבה אנשים עוצרים אותי בכבישים ושואלים אותי אם אני מעוניין למכור..

שמתי לב שהוא מוערץ קרב צעירים וגם לא כל כך צעירים , נכון הרכב חזק מאוד בקו ישר ביחס לרכבים באותם שנתון , אבל מבחינת התנהגות כביש לא ממש להיט .

בקיצור , האם שווה לשמור אותה לאספנות ? וגם לגבי המחיר , מה ישתנה בעתיד?

אשמח לשמוע עצות , דעות , וחוויות מאנשים שהחזיקו ברכב כזה.

פורסם

אולי ריגשי, אספני וודאי שלא

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

שמע, כרכב קשה לי להאמין שיהיה לו ערך אספני.

אבל יש הרבה אנשים שהיה להם את הרכב הזה בצעירותם ועבורם תמיד תשאר לו פינה חמה בלב.

אם תמצא אחד כזה הוא יהיה מוכן לשלם.

מעבר לזה, קשה לי להאמין.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם

היחודיות של הרכב הזה אם, אינני טועה, שהוא הדגם הראשון של הונדה שהגיע לארץ באופן סדיר וחצה את רף ה 100 הכוחות סוס שהיו לרכבים משפחתיים בתקופה.

פורסם
היחודיות של הרכב הזה אם, אינני טועה, שהוא הדגם הראשון של הונדה שהגיע לארץ באופן סדיר וחצה את רף ה 100 הכוחות סוס שהיו לרכבים משפחתיים בתקופה.

ממש לא כבר ב77 היתה אלפתא משפחתית עם 109 כ"ס,ויתכן גם הגוליה,שלא לדבר על הלנציה בטא משפחתית עם 110 כס,ואולי גם פיאט 131

פורסם

ללא קשר להספק, שהיה אגב 116 כ"ס, חזק יותר מכל מנועי ה 1.6 האיטלקיים, הסיוויק היתה היפנית הראשונה בארץ שהציעה משהו שהוא מעבר ל "אוטומט-מזגן-הגה כוח-חלונות חשמל-נעילה מרכזית".

לסיוויק שהוצגה ב 87' היו ביצועים מליגה אחרת לחלוטין מאלו של מתחרותיה, וגם במונחי ימינו היא נחשבת לזריזה מאד.

בניגוד למתחרותיה הישירות, הסיוויק היתה מכונית מהנה לנהיגה, בעיקר בשל השילוב המצויין של המנוע החזק והתיבה האוטומטית המצויינת.

ברור שהסיוויק לא תיחשב כרכב אספנות נדיר, אבל מכונית יפה ומקורית בהחלט כדאי לשמור, מה עוד שמדובר במכונית בעלת איכות ייצור מצויינת, והאוייב הגדול של מכוניות שנות ה 80' ומטה, החלודה, לא קיים בה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

!בדיוק השבוע ראיתי אחת במצב תצוגה ומקורית לגמרי, נראית בדיוק כמו ביום שיצא מהחברה

בכל מקרה אם אתה אוהב את הרכב תשמור אותו בשביל הכיף

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אני דווקא חיפשתי לפני כשנתיים רכב כזה לצורך שמירה לאספנות ולא מצאתי אז אחד שיהיה שמור מספיק או מקורי ובסוף רכשתי משהו אחר. מספיק להסתכל כאן בפורום במדורים של " חמישי חופשי " ו- "ענתיקות בדרכים " כדי להבין שחלקנו הגדול מתלהב כמעט מכל רכב משנות ה- 80 ואחורה ששרד את התקופה ולא נשלח לגריטה. כך אני מאמין יהיה גם בסיוויק שלך. אמנם בוודאי לא מדובר ברכב קלאסי אמיתי, אולם במונחים ישראלים כשהרגש מדבר, יהיה בהחלט נעים בעוד 10 שנים לדוגמא, לפגוש סיוויק " שפיץ " כזאת על הכביש. אני בהחלט הייתי שומר אותה.

ששי כהן

wheel

פורסם

איזה דגם זה? DX או EX? צלם קצת את הפנים, זוכר סביבה אמריקאית בצבעי בורגונדי (בורדו) או כחול. רכב נמוך ביותר עם ביצועים מדהימים לזמנם.היה לנו כזו מודח 91 חדשה מהחברה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

נחמד לשמוע דעות שונות של נהגים .

הרכב משנת יצור 91 ' השנה האחרונה של הדגם , דגם EX ה"מפואר" שכולל מראות חשמל , 4 חלונות חשמל , הגה כוח , וכמובן גיר ידני .

הפנים כולו בצבע כחול , הכל תקין ברכב מהמזגן עד לבורג הכי קטן (אני מכונאי בעצמי)

נכון שהרכב חזק בקו ישר אבל שוב לגבי ההתנהגות לפי דעתי צריך להתרגל וללמוד את המגבלות של הרכב , עקב המשקל המאוד נמוך שלו כ - 800 900 קילו.

IMG_1258.jpgIMG_1257.jpg

פורסם

לא במקרה צבעי הפנים היו בגוונים שמתאימים לטעם האמריקאי; הסיוויק הגיעה אלינו משנת 90' והילך ממפעלי הונדה בארה"ב.

גם הדור הבא של הסיוויק הגיע מארה"ב ורק בשנת 96' והילך הגיעו המכוניות מיפן.

גם נעילת הדלתות התבצעה בשיטה האמריקאית, כשסיבוב המפתח שחרר מנעילה רק את דלת הנהג, ומתג נפרד שחרר את 3 הנותרות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...