Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ההתפתחות הטכנולוגית שאנו חווים מאפשרת להשתמש במשאב האינטרנט לצורכי מדיה ביתית .

החלטתי לחבר את הטלוויזיה בסלון לאינטרנט (פעולה שתהפוך את חברת הכבלים למיותרת :-o) .

בסלון הטלוויזיה עובדת במשך כ-12 שעות כל יום , מצאתי דיון בו ממליצים על דונגל .

אני חושש שהמכשיר הזעיר לא ישרוד אצלי ולא יאריך את ימיו בשימוש אינטנסיבי ולכן הנטייה לקנות מחשב שולחני קטן לסלון - htpc

שיהיה יותר חזק וייתן מרחב פעולה גדול יותר .

מה דעתכם , מי מהשניים ישרוד יותר ?

פורסם (נערך)

יש לי HTPC בסלון שבנה לי חבר הפורום ארז (the wolf) לפני כשנתיים. היתרונות ברורים, מחשב לכל דבר, ועם וינדוס 8, דווקא ממשק האריחים + חנות האפיקציות מאד נוחה. גם החסרונות ברורים. תחילה המחיר. המחשב שארז בנה לי בסה"כ בסיסי בהתאמה למשימותיו, ועדיין יצא סיפור של 1500 ש"ח. לכך יש להוסיף את העובדה שלא כדאי להשאירו פועל תמיד, שאם כן נדרש אלפסק והרעש, ככל שהוא מינימאלי, עדיין קיים. עוד סיבה לכבותו.

מאחר והיום יש את הפתרון של האנדואיד, ולאו דווקא כדונגל, ומחירים נוחים גם בארץ (וראה אייבורי שהיקר עולה שם 659 ש"ח) שלא לדבר על חו"ל, תוך דרישה מועטת לחשמל, פיתרון לבעיית האלחוט, כל הדברים הטובים שיש בסלולארי, ועוד, הייתי פונה לשם (דבר שבעצמי מתכנן לעשות).

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תודה על תגובתך

למה הכוונה "בעיות אלחוט" ?

למה לא דונגל בעצם ? יש איתו בעיות ידועות ( לא לי ,אחרת לא הייתי שואל ;) )

ואם לא דונגל אז מה מומלץ ?

ברור לי שמדובר בעולם ומלואו ושהטכנולוגיה מתקדמת בקצב מאוד מהיר ובכל זאת המטרה היא לקנות התקן חיצוני איכותי שיהווה פתרון לתוכן המצומצם והיקר אותו מציעות חברות הכבלים

פורסם

אני בחרתי בכיוון HTPC, אבל אצלי המחשב ישמש להרבה הרבה מעבר ויהיה המחשב העיקרי בבית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בא מהכיוון השני, אחרי שנים עם סטרימרים (XTREAMER שעדיין עובד וBOXEE BOX שעבד יפה והתפגר פתאום) -

אני שוקל עכשיו לשנות כיוון ולעבור למיני HTPC.

החומרה שקיימת בימינו שונה ממה שהיה בעבר, לא צריך מחשב בגודל מלא או עם מפרט מפלצתי כדי לשמש כמדיה סנטר.

נכון, זה עדיין יקר יות מקופסאות אנדרואיד למיניהן, אבל היתרונות מצדיקים.

ומה היתרונות ?

קודם כל המטרה היא להריץ XBMC, כמה שיותר חלק ומהר, בלי תקיעות ובעיות ותמיכה בכל הפלאגינים.

מטרה שניה - שהמחשב הזה גם יינהל את ההורדות של הטורנטים, סידור אוטומטי של כל ההורדות (כולל פתיחה של RAR וכו'), הורדות תרגום ועטיפות.

כל זה אפשרי כשיש לך PC, ויש המון תוכנות שיודעות לעשות את זה. באנדרואיד זה קצת יותר בעייתי.

מבחינתי זה יאפשר לי להפטר מהמחשב השולחני שאין לו הרבה שימוש חוץ מאשר כשרת אחסון והורדות, סתם זולל חשמל ותופס מקום.

אגב לגבי מערכת ההפעלה, יש היום מערכת הפעלה מינימליסטית שמיועדת בדיוק בשביל מחשבי מדיה סנטר, נקראת OPENELEC, אפשר להתקין אותה

אפילו על DOK והיא מאפשרת להריץ XBMC על מפרט מינימלי.

המחשבים הקטנים שיש היום הם בעלי צריכת חשמל מזערית יחסית, ושקטים . סתם דוגמה :

http://ksp.co.il/?uin=19046

(זה בלי הרבה דברים שצריך להוסיף).

לאנשים בעלי יכולת 'התעסקות' עם מחשבים הייתי ממליץ ללכת היום לכיוון של MINI PC, להורים שלי עדיין הייתי קונה סטרימר.

אם כבר מתעקשים ללכת על אנדרואיד - עדיף קופסה ולא דונגל.

הנה לינק לפוסט שמתמחה בנושא :

http://www.hometheater.co.il/vt168648.XBMC-on-Linux-for-Arm-Devices.html

ובכלל הפורום הזה ייעודי לנושא HTPC, אז כל התשובות שם :

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=12

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תודה על תגובתך

למה הכוונה "בעיות אלחוט" ?

למה לא דונגל בעצם ? יש איתו בעיות ידועות ( לא לי ,אחרת לא הייתי שואל ;) )

ואם לא דונגל אז מה מומלץ ?

ברור לי שמדובר בעולם ומלואו ושהטכנולוגיה מתקדמת בקצב מאוד מהיר ובכל זאת המטרה היא לקנות התקן חיצוני איכותי שיהווה פתרון לתוכן המצומצם והיקר אותו מציעות חברות הכבלים

אחת הביקורות הנפוצות שהיו בעבר, בתחילת הדרך, הייתה שלדונגלים יש אנטנה אלחוטית חלשה. בדבריי התכוונתי לכך שהיום נראה שהבעיה כבר לא קיימת וכפי שרשמו כאן גם אחרים, מכאן, בין היתר ההמלצה לקופסה ולא דונגל, כפי שמציאים בין היתר, אייבורי. עם זאת, אציין שבעצמי, לא יצא לי להתנסות עדיין ( כאמור, אני מתכוון לנסות).

מעבר לכך, לצרכים שהצבת, נראה לי כי הפתרון של אנדרואיד יהיה הטוב ואף יתן לך מעבר לציפיותיך. זאת כאמור, במחיר זול ועל פי נסיוני עם htpc, בהזמנה אישית

בן

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

קראתי את הדיון (הארוך מאוד :) ) בפורום המתמחה , למדתי המון ובכל זאת נשארתי עם שאלה די עקרונית .

אם הבנתי נכון ,רשת קווית (או יותר נכון חוטית) מתבצעת כשמה כן היא בעזרת חוטים-המחשב הראשי מתחבר לראוטר והראוטר מתחבר למודם (החיבור בעזרת שני כבלי רשת) ובנוסף יש לחבר כל מחשב נוסף (עד 3 או יותר עם מתקינים HUB) לראוטר .

במידה ואין במחשב\ים הנוסף \ים כניסה לכבל רשת,אם אני מבין נכון כרטיס הרשת הוא אלחוטי

כיצד המחשב מתקשר לראוטר ומאפשר גלישה באינטרנט ?

לאחר שעברתי על הדיון המומלץ וכן חיפשתי בגוגל , גיליתי שני מכשירם שהם MINI PC שבהחלט יעשו עבודה טובה

הראשון הוא - Sega s89.2 - מחליפו של MK808, בMK808 הכל עובד כמו שצריך ,אפילו ה XBMC ללא תקיעות

השני הוא- Eny technology e28.1

במכשיר הראשון כרטיס הרשת הוא אלחוטי ,אין לו כניסה מוגדרת לכבל רשת

את המכשיר השני ניתן לחבר לראוטר באמצעות כבל רשת

בכל מקרה אני רוצה חיבור חוטי בבית, הכבלים לא מפריעים . לעומת החיסרון האסתטי אני מקבל תקשורת רציפה ומוגנת יותר מאשר רשת אלחוטית .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לגבי הרשת -

לכל ראוטר בסיסי אמורות להיות 3-4 יציאות LAN לחיבור למחשבים שונים. אם זה לא מספיק מחברים סוויץ' שזה מפצל

רשת.

אם למכשיר (מחשב או סטרימר) אין כניסת LAN (חוטית), אז החיבור יהיה אלחוטי בתנאי שיהיה כרטיס רשת אלחוטי במחשב וכמובן שיש ראוטר עם WIFI (לא חושב שאפשר למצוא ראוטר בלי WIFI בימינו).

אין ספק שצריך לשאוף לחיבור חוטי אם זה מעשי.

לגבי MINI PC - עשית סלט קצת. MINI PC זה מחשב PC קטן, שמסוגל להריץ חלונות 7 או 8 או מערכת OPENELEC מינימליסטית.

זו גם ההמלצה שלי. זה מחשב מבוסס מעבד של אינטל בד"כ במארז קטן ושקט עם צריכת חשמל נמוכה.

כל הMK808 וחבריהם אלה מכשירים (דונגל או קופסה, לא משנה) מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד שמסוגלים להריץ XBMC, הם גם אופציה

סבירה, עם מגבלות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לגבי הרשת -

לכל ראוטר בסיסי אמורות להיות 3-4 יציאות LAN לחיבור למחשבים שונים. אם זה לא מספיק מחברים סוויץ' שזה מפצל

רשת.

אם למכשיר (מחשב או סטרימר) אין כניסת LAN (חוטית), אז החיבור יהיה אלחוטי בתנאי שיהיה כרטיס רשת אלחוטי במחשב וכמובן שיש ראוטר עם WIFI (לא חושב שאפשר למצוא ראוטר בלי WIFI בימינו).

אין ספק שצריך לשאוף לחיבור חוטי אם זה מעשי.

לגבי MINI PC - עשית סלט קצת. MINI PC זה מחשב PC קטן, שמסוגל להריץ חלונות 7 או 8 או מערכת OPENELEC מינימליסטית.

זו גם ההמלצה שלי. זה מחשב מבוסס מעבד של אינטל בד"כ במארז קטן ושקט עם צריכת חשמל נמוכה.

כל הMK808 וחבריהם אלה מכשירים (דונגל או קופסה, לא משנה) מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד שמסוגלים להריץ XBMC, הם גם אופציה

סבירה, עם מגבלות.

המון תודה על התגובה המפורטת, במחשב כרטיס הרשת הוא לא אלחוטי אז אחפש מכשיר עם כניסת LAN.

לגבי ראוטר - יש התומכים ב 100 מגה וכאלה התומכים בג'יגה, עד כמה זה משמעותי?

לגבי המכשיר עצמו - אין לי בעיה שיהיה אנדרואיד

השאלה עד כמה המכשיר מוגבל, אם זה אומר שלאחר התקנת XBMC יתחילו קירטועים ולא תהיה אפשרות להוסיף פלאגים נוספים, אז לא נראה לי שאני אקנה כזה

השאלה עד כמה mini pc יוותר מתקדם וכמובן עד כמה הוא יותר יקר. אם תוכל להמליץ על mini pc, זה ממש יעזור.

פורסם

נראה לי שעדיין יש אי הבנה. יש לך ראוטר כרגע או לא ? יש WIFI בבית ?

אין תלות בין החיבורי רשת של המחשב ושל הסטרימר.

כלומר המחשב מחובר עם LAN לראוטר, השאלה איך תתחבר עם הסטרימר לראוטר בעיקר תלויה בנגישות הפיזית.

אם יש לך אפשרות להעביר כבל רשת לנקודה שבה הסטרימר יישב - אז זה הכי טוב.

אם לא - אתה צריך חיבור אלחוטי.

לגבי MINI PC מומלץ, אני עדיין בחיפושים בעצמי ועוד לא נסגרתי על משהו, אבל הנה דוגמה למשהו ספציפי שמרוצים ממנו :

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=206400&postdays=0&postorder=asc&start=0

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כרגע אין ראוטר, יש רק מודם.

אמכשיר אקנה ראוטר, מחבר בין המחשב למודם ולראוטר ואז צריך לחבר בין הראוטר להתקן החיצוני (לדוגמה, המכשיר עליו אתה ממליץ)

בין שלל המכשירים ראיתי מככמו ים עם כניסת LAN וכאלה בלי. עם המכשירים שיש את הכניסת LAN, מחברים עם כבל רשת

הבעיה עם כאלה שאין את הכניסה- מכשיר כזה מחברים ללא כבל רשת, הוא אמור להתחבר עם WIFI שיש אותו במכשיר וכמובן בכל ראוטר, אני צודק? ללא קשר האם יש כרטיס רשת אלחוטי במחשב המרכזי (כמו שציינתי, במחשב יש כרטיס רשת לא אלחוטי)

פורסם

מתאם WIFI שמתחבר ל USB עולה כמה עשרות שקלים בודדים וזו ההמלצה.

רצוי שתקנה ראוטר איכותי עם טווח רחב ותומך בשיטת N (כך גם המתאם USB)

היתרון העיקרי שמצאתי ב HTPC הוא השימוש ב BSPLAYER שמאפשר לך להוריד כתוביות מתאימות לסרט בלי מאמץ.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם (נערך)

מחיפוש קצר הבנתי שהמתאם "מעניק" למחשב את היכולת לקלוט WIFI

אם הסטרימר \דונגל\MINI PC ("התקן מדיה") מכיל כניסת LAN אז לחבר את הראוטר וההתקן מדיה ואם אין כניסת LAN אז המתאם יאפשר WIFI ואז לא צריך לחבר את הראוטר והתקן המדיה עם כבל רשת

נכון ?

כמובן שעדיף לחבר עם כבל רשת אבל אם יקרה והפעולה לא תתאפשר עקב חוסר בכניסת LAN אז המתאם WIFI יפתור את הבעיה

לגבי הראוטר, אשמח להמלצה

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

הראוטר הוא המשדר האלחוטי. כלומר, ברגע שהוא מחובר למודם הוא יכול לשדר את האינטרנט אלחוטית, מעבר לעובדה שיש לו גם כניסות פיזיות אליהן ניתן לחבר מחשבים שיקלטו חוטית את האינטרנט.

אם הראוטר הוא המשדר, אז כדי שמחשב יקלוט אינטרנט, הוא צריך קולט, קרי אנטנה אלחוטית.

אנטנה שכזו עולה כמה עשרות שקלים. במחשב htpc, בדכ אין כזה מובנה ולכן יש לרכוש בנפרד (למעט מחשבים מובנים המכילים אנטנה פנימית). באשר למחשבי האנדרואיד, דונגל או לא, הם מכילים בדכ אנטנה מובנית (בדומה לסמארטפון).

בקיצור,

אתה צריך ראוטר, אליו תחליט אם לחבר התקנים חוטית או אלחוטית, וכרגע לא משנה סוג ההתקן.

אם תרכוש htpc, או שבמידה ותוכל, תוכל לחבר חוטית לראוטר, או שתצטרך לרכוש מתאם אלחוטי כדי שיקלוט ( אלא אם רכשת מחשב מותג מובנה שכבר מכיל אנטנה פנימית).

אם תרכוש מחשב אנדרואיד או סטרימר אחר, בדכ כבר מכילים אנטנה אלחוטית מובנית ובספק אם ניתן לחברם חוטית.

מקווה שהכל ברור.

בן.

נ.ב לדעתי, כבעל htpc, במחיר של אחד נורמאלי, תוכל לרכוש גם מחשב אנדרואיד מהטובים, גם ראוטר וגם מתאמים אלחוטיים לקליטה , ועדיין ישאר עודף אבל זו דעתי האישית.

למשל:

מחשב אנדרואיד neo x7 מתקדם- 659 ש״ח באייבורי.

ראוטר tplink- סביב 150 ש״ח.

אנטנה אלחוטית של כל מותג *2- סביב 180 ש״ח.

סה״כ- סביב 1000 ש״ (וזה יכול עוד לצאת זול יותר אם קונים בeBay, או אחד יותר זול, או אם אין צורך המתאמים אלחוטיים, התמונה ברורה) בעוד שמחשב htpc נורמאלי, לדעתי, לא יעלה פחות מ-1500 ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...