Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בשעה טובה ואחרי הרבה חיפושים מצאנו דירה מיד שניה שאנחנו מעוניינים לרכוש.

אנחנו שוקלים לבצע בדיקת מהנדס לדירה, לפני הקניה, כדי למצוא בעיות שאולי לא עלינו עליהן עד עכשיו.

ההיגיון אומר שאם רכב חדש לוקחים לבדיקה, על אחת כמה וכמה שיש לעשות זאת כאשר רוכשים דירה.

אשמח להמלצות על בעל מקצוע מתאים וכמו כן אשמח לשמוע מה העלות המשוערת של בדיקה כזו (מדובר בדירת 4 חדרים בשטח של 110 מ"ר ברוטו).

תודה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

יש חברות שמתמחות בזה, אפשר למצוא כמה בגוגל, אין לי ניסיון עם אף אחת.

ראיתי איזה סרטון תדמית פעם, הם בודקים את ביצוע הדירה לתוכניות, סטיות בקיר ובפתחים, שיפועים בריצוף ובתקרה וכו'...

סדרי גודל של 4-5 ספרות לבדיקה, אבל יש לזה משמעות כשקונים חדשה ואפשר לקבל תיקונים מהקבלן כנגד הבדיקה.

אבל פה מדובר בדירה לא חדשה שכנראה כבר לא נמצאת באחריות הקבלן, נכון?

לדעתי יהיה זול יותר להביא בעלי מקצוע ספציפיים, חשמלאי ואינסטלטור שיבדקו את הדירה, כי זה תחומים שלסדר ליקויים עולה המון.

אם יש בעיות קונסטרוקטיביות (סדקים, שקיעות וכדומה) צריך להביא קונסטרוקטור שמבין בזה כי יש סדקים ויש סדקים.

איפה בארץ הדירה?

בניין חדש או ישן (שנות ה80 ומטה)?

פורסם (נערך)

ממש לא נכון! תשובה שגויה מתחילתה ועד סופה!

יש בהחלט מקום להזמין בדיקה.

אנשים פה ממליצים לקונה של רכב ב-5000 ש' לגשת לבדיקה מקצועית, אבל בעסקה של מעל מליון שקל, הם מסתפקים בסיור עם הגיס ה"מבין".

בדירות יד שניה בודקים בעיקר רטיבויות, סדקים מבניים, חוזק חיפויים וכו', ולא מה שצויין למעלה, ואכן מתאים לדירות חדשות.

לא פחות חשוב מזה, לבדוק את המצב הבנוי בפועל מול ההיתרים החתומים בארכיון הרשות.

סתם "בעלי מקצוע" לא מיומנים ולא מצויידים במכשור המתאים לבדיקות. מה גם שהם לא יבואו בחינם.

עלות של בדיקה כזו לא מתקרב אפילו לחמש ספרות. זה נע בין 1000-ל-2000 שקל לדו"ח חתום ע"י מהנדס בודק, שקביל גם משפטית.

החברות הפעילות בתחום הן הדס ואלגן. חפש טלפונים אצל הרב גוגל.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אז הלכתי לגוגל, הדס ואלגן הן הראשונות שמופיעות כי הן ממומנות, אבל ניחא,

אלגן למשל נותנים לקרוא את הדו"ח הבא:

http://www.elganengineering.co.il/reportDiraYadShniya.pdf

שרלוונטי במידת מה למקרה דנן.

יש בהחלט מקום להזמין בדיקה.

אנשים פה ממליצים לקונה של רכב ב-5000 ש' לגשת לבדיקה מקצועית, אבל בעסקה של מעל מליון שקל, הם מסתפקים בסיור עם הגיס ה"מבין".

בדירות יד שניה בודקים בעיקר רטיבויות, סדקים מבניים, חוזק חיפויים וכו', ולא מה שצויין למעלה, ואכן מתאים לדירות חדשות.

לא פחות חשוב מזה, לבדוק את המצב הבנוי בפועל מול ההיתרים החתומים בארכיון הרשות.-תקרא את הדו"ח, את זה הוא לא עושה.

סתם "בעלי מקצוע" לא מיומנים ולא מצויידים במכשור המתאים לבדיקות. מה גם שהם לא יבואו בחינם.

-אמרתי חינם?

עלות של בדיקה כזו לא מתקרב אפילו לחמש ספרות. זה נע בין 1000-ל-2000 שקל לדו"ח חתום ע"י מהנדס בודק, שקביל גם משפטית.

החברות הפעילות בתחום הן הדס ואלגן. חפש טלפונים אצל הרב גוגל.

, מה שאני מבין מקריאת הדו"ח שמדובר בשיטה נוחה מאד להוציא כסף מאנשים (ראה כל האזורים המושחרים) בדומה למכוני בדיקה/טסטים,

לדוג' כל עניין המעקים בדירה, המהנדס טוען שהם לא לפי התקן ונותן הצעת מחיר לתיקון, אלא מה, הוא צריך לציין לפי איזה תקן, אני מבטיח לך שלפני 60 שנה כשבנו את הבניין הם היו לפי התקן, וככלל לא מכפיפים תקינה חדשה על מוצרים ישנים אלא בבואך לבצע שינויים רציניים בהם המחייבים אישור קונסטרוקטור (שלא ייתנן אם כל הדברים לא יהיו לפי התקן העדכני).

בדו"ח יש בעיקר יש התייחסות קונסטרוקטיבית (היות והבודק הוא מהנדס בניין אבל לא קונסטרוקטור, עימו הסליחה),

היכן שנדרשת התייחסות של בעל מקצוע, מפנים להמשך התייחסות של בעל מקצוע (חשמלאי ואינסטלטור), אז לא עשינו בזה הרבה.

לגבי הדס:

מעבר לזה שהלינק בגוגל מפנה לאתר פרימיטיבי עם וידאו שצולם לפני 15 שנה, אפשר למצוא גם את זה:

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-65721-00.html

*אסייג, רפש ניתן למצוא על כל נותן שירות היום באינטרנט, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה.

ממש לא נכון! תשובה שגויה מתחילתה ועד סופה!

האמנם?

פורסם

כן.

תשובתך שגויה כי טענת שעלות הבדיקה היא מעל 10k שקל.

היא שגויה כי טענת שאין צורך בבדיקה, כשלמשל בדו"ח שהצגת לדוגמה מצא הבודק, פרט לליקויים קונסטרוקטיבים קשים וחריגות בנייה פליליות גם ליקויים שמאחר והם לא בתחום התמחותו הוא לא תמחר אותם.

בכל מקרה די בליקויים שנתגלו כדי לפסול את העסקה.

זה שווה ערך לרכב עם פגיעת שחדה שגם שינו לו מבנה כך שלא יעבור טסט.

התגובה שלך שגויה כי טענת שבדיקה היא רלוונטית רק לדירות חדשות וכדי לבדוק עקמומיות קירות והתאמה לתכמית המכר. בדו"ח שאתה עצמך העלת סתרת זאת.

לגבי החברות שהצעתי, אני מכיר אותן מהצד השני של המתרס מתוקף עיסוקי כאדריכל שעובד מול יזמים שחוטפים מהם יום יום.

אגב- מהנדס בניין הוא המונח העברי לקונסטרוקטור.

בשונה ממהנדס אזרחי שאין לו סמכות לחישוב עומסי בניין.

פורסם

ההורים שלי השתמשו בשירותי הדס ביקורת מבנים לפני כ15 שנים, לאחר שהבית (החדש) נקנה, וקיבלו סכום נכבד בתביעה על ליקויי בניה שהוגשה על בסיס הדו"ח.

הסתובבתי עם המהנדס שלהם בעת הבדיקה, היה יסודי ומקצועי מאוד לטעמי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כן.

תשובתך שגויה כי טענת שעלות הבדיקה היא מעל 10k שקל. -תגובתי שגויה כי לא שיערתי שעסק כזה קיים (לדירות ישנות), כל יום לומדים משהו חדש.

היא שגויה כי טענת שאין צורך בבדיקה, כשלמשל בדו"ח שהצגת לדוגמה מצא הבודק, פרט לליקויים קונסטרוקטיבים קשים וחריגות בנייה פליליות גם ליקויים שמאחר והם לא בתחום התמחותו הוא לא תמחר אותם. -איזה ליקויים קונסטרוקטיביים קשים? מדרגות גבוהות ב 2 ס"מ? מעקים מיושנים? אתה יודע מה זה ליקוי קונסטוקטיבי קשה? זה כשמרפסת נופלת באמצע הלילה, כשחתיכות תקרה נושרות, זה ליקויים קונסטרוקטיביים קשים!

בכל מקרה די בליקויים שנתגלו כדי לפסול את העסקה. -אם אתה אומר...

זה שווה ערך לרכב עם פגיעת שחדה שגם שינו לו מבנה כך שלא יעבור טסט. -פה אני רוצה לשמוע הסבר מנומק.

התגובה שלך שגויה כי טענת שבדיקה היא רלוונטית רק לדירות חדשות וכדי לבדוק עקמומיות קירות והתאמה לתכמית המכר. בדו"ח שאתה עצמך העלת סתרת זאת. -אז אני אחזיר אותך לתגובה הקודמת שלי, תקרא שוב, באותו סכום או קצת יותר מזה אתה מביא חשמלאי מוסמך, אינסטלטור וקונסטרוקטור שכל אחד מהם יתן דו"ח לעניינו, ואם מעניין אותך מה מצב המבנה ביחס לתשריט בערייה אז או שהקונסטרוקטור יעזור לך או שתביא גם אדריכל.

לגבי החברות שהצעתי, אני מכיר אותן מהצד השני של המתרס מתוקף עיסוקי כאדריכל שעובד מול יזמים שחוטפים מהם יום יום.

אגב- מהנדס בניין הוא המונח העברי לקונסטרוקטור. -רחוק מהמציאות ומהכוונה, מהנדסי הבניין נחלקים לשתי קבוצות עיקריות, תכנון וביצוע, אלו העוסקים בתכנון מכונים קונסטרוקטורים, אלו העוסקים בביצוע/פיקוח מכונים מהנדסי בניין/מפקחי בניין.

בשונה ממהנדס אזרחי שאין לו סמכות לחישוב עומסי בניין. -אתה בטוח? תסתכל על כל מהנדס כבישים (סתם דוגמא, הכוונה לכל בוגר הפקולטה להנדסה אזרחית) שסיים טכניון לפני 15 שנה, יש לו זכות חתימה על מבנים פשוטים כמו להנדסי בניין שסיים ללמוד אתמול.

כנראה שויכוחים זה קטע חזק היום בפורום, מזל שאין לי מה לעשות בזמני הפנוי :?

פורסם

יודע מה?

אתה צודק. אני טועה.

אני מתנצל בפניך באם הרגזתי אותך.

באמת שאין לי כוח להתווכח.

פורסם

דורי ליקויי בנייה, זריזים, דייקנים, תמחור הגיוני.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תודה על כל המידע.

יש לך מושג איך ניתן ליצור קשר עם דורי ליקויי בניה? את החברות האחרות מצאתי בגוגל בלי בעיה, אבל אותם אני לא ממש מוצא.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני רוכש דירה חדשה.

את הבדיקה אני מתכוון לעשות עם דור בדק בית.

http://www.dorbikoret.co.il/

קיבלנו המלצות חמות עליהם. בנוסף, בשבילנו, עלות-תועלת הייתה הכי טובה אצלם. (באים ל- 3 בדיקות, חוות דעת משפטית כתובה והגעה לבית משפט.)

• תוכן חדש...