Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה ממש לא נכון, כיוון שלמכון רישוי עדיף להעביר עוד טסט מלא לרכב אחר ולהרוויח 100 שקל, מאשר להעביר טסט חוזר לרכב שלך ולהרוויח 20 שקל.

אתה מניח פה שזה אחד על חשבון השני, מה שלא בהכרח נכון. מכון הרישוי פועל במצב של ניגוד אינטרסים. מכון הרישוי רוצה להרויח גם 100 ש"ח על טסט וגם 20 ש"ח על טסט חוזר, וגם כמה גרושים על פסים זוהרים, 50 על לוחית רישוי, ועוד. מצד שני המכון לא מעוניין להפסיד לקוחות, ולכן מוכרת (לי לפחות) התופעה שכשהתור בכניסה למכון מגיע עד לכביש, הטסט עובר צ'יק צ'ק ובלי הכשלות מטופשות.

:turn-l:
פורסם

מצד שני, נניח הכשילו אותך "סתם" ביום לא עמוס.

הלכת, תיקנת במוסך הקבוע שלך ואתה חוזר לטסט חוזר ביום שישי, בשיא העומס ותופס מקום בתור. המכון מפסיד עליך 80 ש"ח כי בזמן זה אפשר היה לעשות טסט מלא לאוטו אחר.

אני טוען שלא מכשילים "בכוונה" בשביל להרוויח תשלום על טסט חוזר כיוון שהתשלום נמוך מאוד.

אולי בשביל למכור אביזרים ולוחיות רישוי כן, למרות שבעיית ניגוד האינטרסים בסעיפים אלו טופלה באופן חלקי בשנים האחרונות.

למשל, לעובד מכון רישוי אסור לבצע כיוון כלגלים, ליטוש פנסים, ואסור להכשיל על לוחית זיהוי דהויה אם זה הליקוי היחיד.

אם לוחית הזיהוי דהויה וכל השאר תקין - שמים חותמת בגב הרישיון: "יש להחליף לוחית רושוי תוך 48 שעות", ומשחררים את הרכב.

לא צריך להחליף לוחית במקום ולא צריך לחזור לטסט חוזר כדי להציג לוחית חדשה. משאירים את זה לאחריות הנהג.

ולא, אני לא אומר שהכל ורוד בתחום הזה ולא בא להגן על מכוני רישוי.

פשוט יש לי ניסיון די גדול (כאמור כ 70 טסטים שהעברתי במשך השנים למכוניות ישנות וחדשות) וכמעט לא נתקלתי בתופעות שליליות. אולי פעמים בודדות ממש ובעבר יחסית רחוק.

• תוכן חדש...