Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

הערב אשתי אמרה לי שהיא חשה בימים האחרונים בעזיבת הברקס לאחר הנעה, עוד לפני שהיא ממש לוחצת על הגז,

מין 'מכה' קטנה כזו מקדימה, כאילו היא עולה על משהו או משהו משתחרר - כהגדרתה.

העניין הוא שזה מופיע רק אחרי ההנעה, ולסירוגין [זאת אומרת שישנן הנעות שזה לא קורה].

מבקש להדגיש שבמהלך הנסיעה התנהגות הברקסים תקינה לחלוטין, גם לאחר יציאה מעמידה ממושכת בהשתלבות או ברמזור.

התופעה מתרחשת אך ורק בתחילת נסיעה - בשניות הראשונות של היציאה מהחניה עם עזיבת דוושת הבלם.

אז נכנסתי הערב לרכב לבדוק, וגם אני הרגשתי בבירור את התופעה. העניין הוא שזה נגמר כל כך מהר שלא הצלחתי להרגיש מאיפה זה מגיע בדיוק. ההערכה שלי היא ממערכת הבלימה. ייתכן שזה קשור לבולמי זעזועים שהוחלפו?

השאלה היא כזו -

1. ממה דבר כזה יכול לנבוע? האם יש השערות כלשהן?

2. האם להמתין ולראות אולי זה יעבור מעצמו (מניסיון תקלות כאלה בדרך כלל מתגברות, ולא נעלמות...)...

3. לפני כשלושה שבועות ביצעתי טיפול גדול לרכב במוסך מורשה. הם פירקו את הברקסים לבדיקה - היו תקינים, שני בולמים קדמיים הוחלפו. גם תושבת מנוע, סליל הצתה ו 4 פלגים. האם יכול להיות למשהו מזה קשר? זה לא הופיע בימים הראשונים אחרי הטיפול. הטיפול היה ענק - 5000 ש"ח..... (ליוויתם אותי כאן בפורום עם השרשורים על הטיפול, במיוחד חיים יוד)

אני מתבאס לקחת את הרכב למוסך, אני לא יודע מה בדיוק לומר להם, ואני בטוח שהם לא יצליחו להרגיש את זה לבד.

אולי פשוט לבקש שיבדקו שוב את מערכת הבלימה מקדימה, ואת הבולמים החדשים?

ניסיתי לבדוק אחרי חצי שעה - לא היה זכר. יכול להיות שהתופעה מתרחשת רק לאחר עמידה של כמה שעות של הרכב.

אוףףףףףףףף, אני לא מסוגל לעמוד בעוד הוצאות !!!

פורסם

בימים קרים אחרי גשם או ערפל הרפידות הבלמים נתפסות לצלחות עקב חלודה שטחית

בזמן התחלת נסיעה יש שחרור של הרפידה מהצלחת וזה אולי מה ששמעתם ומיד בבלימה הראשונה שכבת החלודה מוסרת

לא משהו חריג

פורסם

אבל שמעתי את זה גם אתמול בערב, וגם היום בבוקר.

ולמעשה הרעש מגיע בתדירות יחסית תכופה, לאחר חניות של מספר שעות.

פורסם
אני עדין חושב שהתאוריה שלי נכונה

האם הבלמים מקורים ?

כן. אבל עברו כמה עשרות אלפי ק"מ.

נבדקו לפני מספר שבועות בטיפול 105 אלף, נמצאו תקינים,

וייבדקו בתחילת שבוע הבא שוב.

פורסם

מקפיץ.

מקווה שהתאוריה של דנידין נכונה, והכל תקין, ופשוט להמשיך לעקוב בשבועיים שלושה הקרובים ולוודא שהכל תקין.

עדיין אשמח להתייחסויות נוספות.

פורסם

Dan-idin כתב לגבי היתפסות הבלמים וזו בד"כ הבעיה , קצת מעצבן ,,

בבדיקה במוסך העלה את הבעיה שאל אם הצלחות מחורצות מאוד , וקבל החלטה אולי כדאי לבצע חריטה או החלפה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האמת שבדקתי ספר טיפולים ונדהמתי -

לא החלפתי ברקסים אחוריים מאז שקניתי את הרכב [ועברו 60 אלף ק"מ מאז].

אבל בבדיקה הם תקינים. ונבדקו לפני פחות מחודש כאמור.

אגב, קדמיים הוחלפו לפני שנה. במקוריים. (והרעש נשמע כאילו מגיע דווקא מקדימה).

יש סיכוי שכשבדקו את הברקסים בטיפול לפני כמה שבועות פירקו והרכיבו משהו לא כמו שצריך?

פורסם

אם אין בעיה בבלימה , או משיכה לכיוון מסויים כנראה זו התפסות של בוקר .

לכן הולכים למוסך ובודקים את הבלמים ואם הבעיה קדימה לבדוק מתלה קדמי וכו' .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האמת שבדקתי ספר טיפולים ונדהמתי -

לא החלפתי ברקסים אחוריים מאז שקניתי את הרכב [ועברו 60 אלף ק"מ מאז].

אבל בבדיקה הם תקינים. ונבדקו לפני פחות מחודש כאמור.

מכיוון שכ-70 אחוז מכח הבלימה מופעלים על הבלמים הקדמיים, הרפידות האחוריות מחזיקות המון זמן (כ-100,000ק"מ) - כמובן שזה תלוי גם בסגנון הנהיגה. בכל מקרה יש לבדוק את מצבם בכל טיפול.

פורסם
מכיוון שכ-70 אחוז מכח הבלימה מופעלים על הבלמים הקדמיים, הרפידות האחוריות מחזיקות המון זמן (כ-100,000ק"מ) - כמובן שזה תלוי גם בסגנון הנהיגה. בכל מקרה יש לבדוק את מצבם בכל טיפול.

מעניין. לא ידעתי. אשתי נוהגת הכי 'לפי הספר' שיש... כנראה שזה תרם משמעותית למשך חיי הבלמים האחוריים...

• תוכן חדש...