Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למר ירחמיאל- זכותך להחזיק בדעתך אך למיטב ידיעתי אין לה סימוכין וצנרת SP עדיפה על צנרת פקס. צנרת פקס סובלת מפיצוצים ספונטניים וזו בדיוק הסיבה שהיא מגיעה עם המערכת השחילה (שלרוב לא מיושמת טוב ובפועל לא מאפשרת החלפה במקרה הצורך). אני מכיר לפחות 3 מקרים שצנרת פקס חדשה יחסית התפוצצה ללא סיבה. לגבי הדרג- כנראה שאתה מתבלבל כי דרג 6 זה צנרת באיכות נמוכה המיועדת להשקיה. המינימום לצנרת ביתית זה דרג 16 ו-SP עדיף עליה פי כמה וכמה. הייתרון היחידי לפקס הוא המחברים הפשוטים והזולים.

 

למר מוהנדס, יש ויש סימוכין. אישיים אמנם - לא פירסמתי אותם באינטרנט או בתקשורת, אבל פעמיים זה קרה לי עם ה- SP, מה שאתה מכנה פיצוץ ספונטני, כשמו כן הוא (אפשר גם לכנותו פיצוץ מאכזב). מה שאגב לא קרה בארבעה פרוייקטים אחרים שעשיתי, בעצמי ובמו ידיי, בשלוש הסבות שבצענו במפעל ופעם אחת בדירה. התוצאות עם צינור הפלסטיק השחור מחזיקות עד עתה ללא שום בעיות, כבר 7 שנים. אינני יודע מי היה היצרן, אולי באמת מה שאתה מכנה פקס (?) ואולי יצרן אחר. אני רק זוכר שהיה מתוצרת איזה קיבוץ. מדוע אני מדגיש במו ידיי? כי אני לא מקצוען וזכור לי שגם לא הייתי זקוק לכלים מיוחדים. לגבי הדרג - אני בטוח שאתה צודק; לא זוכר כבר אחרי כל השנים.

פורסם

תודה רבה חברים!

האם יש כאן חברים שהם בעלי מקצוע בתחום האינסטלציה/ריצוף מאיזור קריות או שמוכנים לעבוד באיזור קריות, גם המלצה על בעל מקצוע שלא חבר בפורום תתקבל בברכה!

בשלב ראשון אני רוצה להציג לבעל המקצוע את נפח העבודה ולקבל הצעת מחיר + משך זמן העבודה על מנת שאוכל להחליט מה יותר משתלם - לבד או בעל מקצוע, כי בסופו של דבר גם לזמן שלי יש מחיר.

פורסם

לפני כ- 5 שנים החלפתי האופן עצמאי את כל הצנרת בדירה ל- SP . הדירה הייתה בקומה רביעית ואחרונה.

לציין - אני בעל 2 ידיים שמאליות וללא חוש טכני.

את הצנרת הקיימת מברזל השארתי בתוך הקירות. השתמשתי בצינור הישן משעון המים עד לכניסה לדירה כתומך בצינור ה- SP החדש, שהוצמד אליו באזיקונים מפלסטיק. קצת לפני הכניסה פיצלתי את הצינור ל- 2 : אחד לדוד השמש בגג והשני לכניסה לדירה. בהמשך קדחתי חור כניסה לדירה ל- 2 הצינורות (מים קרים מהשעון ומים חמים מהדוד). מיד לאחר הכניסה לדירה התקנתי מפצל שהזרים מים קרים ל- 5 נקודות ומים חמים ל- 4. חצבתי תעלות בקיר האמבטיה אך את המים למטבח העברתי דרך מרפסת, שם הצינורות חשופים, ללא צורך בקידוח.

חיבור צינורות ה SP בעזרת מקודד והברגות הייה ממש קל (דומה להרכבת לגו), וסה"כ היינו בלי מים בדירה יום אחד בלבד.

הקטעים הקשים ביותר היו חיבור הצינורות לדוד השמש (חיבור מיוחד מ- SP לצנרת רגילה) וחציבת התעלה בקיר האמבטיה (סה"כ כ- 2 מטר). הקטעים הנ"ל היוו 99 אחוז מהקושי.

את כל העזרה הטכנית קיבלתי מהחנות שמכרה את הצינורות (שניסגרה לצערי בינתיים). כמובן שהשתמשתי בקוטר המקסימלי האפשרי בצינורות, בברזים האיכותיים ביותר ובכלים הטובים ביותר. כדי לא לשבור חרסינה, הברזים והצינורות בחלקם הסופי חשופים, ולטעמי נראים מעולה.

בעל מקצוע דרש עבור העבודה כ- 10K . לי עלו כל החלקים הרבה פחות מ-1000 שקל, וזמן העבודה - כיומיים.

פורסם
... אבל פעמיים זה קרה לי עם ה- SP, מה שאתה מכנה פיצוץ ספונטני, כשמו כן הוא (אפשר גם לכנותו פיצוץ מאכזב...

 

אני לא יודע מה בדיוק קרה אצלך אבל מה שאתה מתאר איננו אפשרי בלחצים תקניים מבלי שיהיה פגם או פגיעה בצינור. אתה יודע איזה לחץ צריך כדי לפרוץ את צינור האלומיניום?!

 

אגב לגבי SP- חשוב לשים לב שהצנרת הרגילה אינה מתאימה להתקנה במקומות חשופים לשמש היות ואיננה עמידה בקרינה. הקרינה גורמת לסדקים בצינור החיצוני. ישנה צנרת SP שחורה שעמידה ל-UV.

פורסם

לחדד כמה דברים שכבר אמרו לך:

 

צנרת SP היא צנרת SP, וצנרת פקסגול היא צנרת פקסגול.

חומרים שונים ושיטת עבודה שונה.

לדעתי, שתיהן טובות כאשר היתרון של הפקסגול הוא במתן שירות עתידי ו/או במקרה תקלה - קל יותר. אין חיבורים כלל בקירות או מתחת לרצפה - לדעתי יתרון. אין צורך בשום כלי מיוחד - לדעתי יתרון.

הצינור של SP עמיד יותר תאורטית כי הוא בעל 3 שכבות. נקודת החולשה היא רק בחיבורים - וטובים ככל שיהיו, הם עדיין יכולים להפתיע (ולא תמיד זה באשמת המתקין).

צינור פקסגול הוא צינור בעל עובי דופן עבה יחסית, להערכתי משהו כמו פי 2 ואפילו 3 מצינור SP. כמו שכבר אמרתי קודם לכן, כל מערכת היא מערכת בפני עצמה - ויצא שצינור SP דק יותר ובעל 3 שכבות, וצינור פקסגול הוא צינור פלסטיק עבה יותר.לשמחתי, טרם נתקלתי במערכת פקסגול שמפתחת פיצוצים ספונטניים, אני מקווה שהשתמשו בצינור איכותי ולא ייצור מקביל פחות איכותי. בכל מקרה הדגשים להתקנה דיי ברורים ואם מבצעים אותם כמו שרשום בחוברת ההתקנה, אין בעיות קריטיות של שליפת צינור והחלפתו.

 

התקנתי בעבר כבר כמה מערכות פקסגול וגם אצלי בבית ביצעתי כמה שינויים קלים בדוד שמש עם צנרת פקסגול, ללא שום חשש (למרות שכל הצנרת בבית SP חיבורי הברגה).

 

בנוגע לשיטה החדשה שאביב דיבר עליה, זה נקרא PUSH FIT.

אין לי מושג לגבי עלויות, אבל אין ספק שאם זה מוצלח, תוך זמן קצר מאוד לא נראה יותר מחברי הברגה ומחברי לחיצה (גם במקרה של תקלה, יהיה קל יותר לחתוך את החיבורים הקיימים ולחבר מחדש עם PUSH FIT).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

×
×
  • תוכן חדש...