Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנגו-פרטנר-ברלינגו או...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

המשפחה גדֵלה וכך גם האוטו.

לאחר סקר ממושך הגעתי לפיינליסטיות:

בפינה האדומה - קנגו-פרטנר-ברלינגו, (להלן קפ"ב), גירסאות הדיזל טורבו.

בפינה הכחולה - סיטרואן C4 פיקאסו, 1.6 טורבו.

כולם שנתון 2010, עד 100K ק"מ.

ו... גרנד סניק וגראנדיס נפלו עקב זמינות ומחיר בהתאמה ומאזדה 5 זה סוג של סופר מיני עם הרבה בגאז'.

קצת אינפו': אני נוסע 25-30K ק"מ בשנה, גרים רחוק מאוד מקרובים וחברים (כל נסיעה עם הילדים לסבתא כלשהיא מינימום שעה וחצי לכל כיוון, לשאר המשפחה ולחברים - יותר מזה, וגם מטיילים הרבה).

בדקתי נושא צריכת דלק, תיזמון ועלות טיפולים במוסך מורשה ואחרים, עלויות אחזקה ועוד. חקרתי בעלי רכבים, דיפדפתי גם באתר זה וכמובן נהגתי בכמה.

שאלתי:

האם כדאי לתת מאמץ תקציבי נוסף (5-8K ש"ח) לטובת הפיקאסו על פני קפ"ב?

תודה

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

כמה נפשות אתם? אם אין בעיה עם גיר רגיל, תוכל באמת לקחת קפב.

הסיטרואן והפיג'ו יושבות על הפלטפורמה של C4 פיקאסו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה אלעד.

נהייה 5 מתוכם 3 צריכים כיסא/בוסטר.

כרגע נוהג בפאביה 1.6 גיר רגיל כך שאין בעייה, להפך גיר אוטומטי מרתיע אותי, נוהג כבר 20 שנה תמיד ידני (לצערי אין פיקאסו ידני...) גם לוח המכוונים האלקטרוני של הפיקאסו מעצבן ברמה של לשים איזולירבנד ולדחוף לשם סמארטפון עם אפליקציית ספידומטר שנראה אנלוגי.

אבל... מבחינת נוחות הפיקאסו עדיפה וכאמור, מדובר בנסיעות ארוכות והמון באמפרים בקיבוצים ובמושבים שהם עיקר היעדים שלי.

השאלה היא איך מתנהגות הקפב בנסיעות משפחתיות ארוכות?

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

ברלינגו/פרטנר הדגם החדש בגירסת מולטיספייס המאובזרת עם שתי דלתות צד זה רכב מעולה גם לשימוש משפחתי.

מבחינת אבזור וסידור פנים הוא לא ברמה של C4 פיקאסו, אבל הוא יותר חסכוני, יותר אמין, יותר מרווח ל 5 אנשים ומתמודד עם נסיעות ארוכות ללא שום בעיה.

אומנם אין לו את הסחיבה שיש לטורבו בנזין 156 כ"ס, אבל לא חסר כוח ובס"כ הרכב מספיק זריז לכל מצבי הנהיגה היןמימיים, כולל באיזורים הרריים.

למי שמחפש רכב ידני חסכוני ומרווח מאוד, יחסית פשוט ולא משופע בגאג'טים אלקטרוניים - זה הרכב.

יש יותר רעשי רוח ורעש מנוע לעומת מיניוואן יעודי בנזין, אבל לא מדובר בדברים מציקים יותר על המידה.

שוב, אני מתייחס לגרסה החדשה בלבד, ולא לקודמת שגם הייתה משווקת ב 2010.

אם ניתן היה לקנות C4 פיקאסו ידני דיזל, כנראה שהייתי מעדיף אותו, אבל מאחר ודגם כזה לא קיים בארץ - מעדיך ברלינגו/פרטנר.

פורסם

אם ניתן היה לקנות C4 פיקאסו ידני דיזל, כנראה שהייתי מעדיף אותו, אבל מאחר ודגם כזה לא קיים בארץ - מעדיך ברלינגו/פרטנר.

תודה רבה Buki

באמת חבל שאין דגמים כאלה בארץ (10K אירו באירופה, מצורפת תמונה).

בכל מקרה, עלות מולטיספייס ו C4 picasso זהה, מה שמשאיר את הגיר הידני ואת לוח המכוונים האנלוגי כיתרונות לטובת הברלינגו/פרטנר.

שוב תודה

c4picasso.jpg

פורסם

הדגם הקודם - לא "מולטיספייס" נחות משמעותית. אין לו בקרת יציבות, יש רק 2 כריות אוויר, ובמודל 2010 הוא הגיע עם דלת צד אחת בלבד, בצד ימין. מה שמאוד לא נוח בשימוש משפחתי.

והגירסה היחידה של הדגם הישן ששווקה כאן בשנים האלו היא הגירסה הפשוטה עם גימור של רכב עבודה.

• תוכן חדש...