Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי מאזדה לנטיס 98, מנוע 1800.

קניתי את הרכב לפני 12 שנה ואני מחזיק אותו מאז. אני יד שנייה עליו.

הרכב כבר עשה 285,000 ק"מ, בשנה האחרונה המנוע אוכל הרבה שמן, ובחודשים האחרונים יש לי הרבה עשן לבן בבוקר.

אומנם אחרי חימום קצר העשן הלבן נעלם, והרכב נוסע בדר גמור - אבל ברור שהמנוע לא בסדר.

לפני שבוע ניגשתי לטסט, נכשלתי כצפוי על מנוע מעשן ו-CO.

כל שאר הסעיפים תקינים לחלוטין.

הרכב מטופל היטב כל השנים, לאחרונה השקעתי בו די הרבה, בין השאר:

- החלפת גיר לפני 2-3 שנים (3,500 ש"ח...)

- זוג צמיגים חדשים מאחור (הקדמיים גם הם בסדר גמור).

- זוג בולמים אחוריים, שהיו גמורים לגמרי (1,300 ש"ח)

- ברקסים קדימה + אחורה (1,300 ש"ח) לפנ חודשיים.

- טיפול במערכת הקירור (היה מאוורר אחד תקול) - עכשיו הרכב לא מתחמם ולא מאבד טיפה מים.

- טיפול יסודי במערכת ההצתה + ניקוי מצערת (אצל משה זר) והחלפת מפלג (מפירוק) + כבלים - פתר לי בעייה ארוכת שנים של גימגם וכיבוי מנוע.

- חיישן למבדה (CO) של בוש (600 ש"ח)

האפשרויות העומדות לפני:

- למכור את הרכב לפירוק בכ-1000 ש"ח - ואז להגיש בקשה למשרד התחבורה להחזר אגרת הרישוי השנתי (1,200 ש"ח)

- למכור הרכב לבעל מוסך (שישפץ אותו וימכור אותו) ב-1,750 ש"ח. לא ברור לי כמה אצליח להוציא ממנו בנוסף, מתוך ה-1,200 ש"ח של אגרת הרישוי.

- לשפץ את המנוע: רינגים, גומיות שסתומים... - בעלות של כ-4,000 ש"ח.

- להחליף המנוע במנוע מיבוא - בעלות של 3,500 ש"ח כולל עבודה. ניתנת אחריות ל-3 חודשים.

ברור שכל השאלות האלה באות מזה שאין לי כל כך תקציב להחליף את הרכב למשהו ראוי.

על מה שאקבל אם אמכור את הרכב, אוכל אולי להוסיף 8,000 ש"ח לקניית רכב אחר, מה שלא יבטיח לי כל כך שקט מבעיות ומוסכים.

אשמח לשמוע עצתכם. תודה

פורסם

שלום רב !

האופציה להרכיב מנוע מיבוא, היא ההמלצה הסבירה ביותר ווהגיונית ביותר.

לא כדאי ובלתי אפשרי, לשפץ מנוע זה.

ולהרכיב מנוע מיבוא, היא האופציה הטובה ביותר.

המתן לתגובות וחוות דעת נוספות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

האופציה להרכיב מנוע מיבוא, היא ההמלצה הסבירה ביותר ווהגיונית ביותר.

לא כדאי ובלתי אפשרי, לשפץ מנוע זה.

ולהרכיב מנוע מיבוא, היא האופציה הטובה ביותר.

המתן לתגובות וחוות דעת נוספות.

בברכה

צביקה

הי צביקה רציתי לשאול למה זה בלתי אפשרי לשפץ את המנוע?

לא ניתן לבצע חריטה? או להחליף את הצילינדרים? כמובן שהמחיר בהתאם.

מחינה כלכלית: גם אם יעלה 10 אלף שח שיפוץ, זה יותר בטוח מאשר לרכוש רכב אחר; באותו סכום בלי לדעת באמת מה עבר עליו.

פורסם

האם בטוח שעניין ה CO הוא בגלל בעיה במנוע ? מי קבע זאת ? אולי התקלה בכלל קשורה למע' ההזרקה ? באיזו טמפ' נבדק הרכב (האם הגעת עם הרכב חם לטסט ?).

בעיקרון אם אין עשן לבן לאחר שהמנוע מתחמם,צריך לבדוק אפשרות,שצריכת השמן נובעת מגומיות שסתומים בלויות/יבשות שגורמות לאכילת השמן.

אם היתה בעיה עם המנוע היו בעיות סחיבה רציניות והיה מורגש,שהרכב נוסע על 3 צילינדרים /פחות מכך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נראה שהרכב אכן טופל באהבה ובקפידה כך שכדאי לבדןק אולי הבעיה באמת נובעת אך ורק מגומיות שסתומים גמורות ואם כך הדבר שווה לך להשקיע בתיקון ולהינות עוד הרבה שנים מהרכב הזה.

פורסם

חברים תודה רבה על ההקשבה ועל התשובות!

אנסה להשלים את התמונה על פי הערותיכם:

colauti 9: הארת לי עניין מאוד חשוב. אכן אין כל בעיות סחיבה רציניות. נסעתי לירושלים ועליתי את הקסטל בדרך חזרה במהירות טובה, ובהילוכים 3 ו-4.

לפני שבוע נסעתי בכביש 6 - בוא נגיד ש-110 קמ"ש קטן עליו, ואם לרגע לא שמים לב אז הוא בקלות עובר את המהירות המותרת.

לגבי הטסט שהיה:

קודם כל עכשיו נזכרתי שגם לפני שנה היתה בעייה של עישון בבוקר, כמובן לא חמורה כמו היום, אז עשיתי סיבוב בכביש פתוח כדי לחמם את המנוע. ואכן עברתי אז בהצלחה.

השנה עשיתי כמובן את אותו תרגיל, והגעתי לטסט עם מנוע חם שכבר לא עישן. אלא שבעמדת הבדיקה, אחרי שעמדתי קצת על טורים גבוהים (3000), אחד ה-טסטרים שעמד מאחורי הרכב נחנק :shock:וצעק לבוחן של הגזים שיפסיק לי את הבדיקה וירשום לי מנוע מעשן.

מעניין אגב, המוסך של הטסטים לא התמלא עשן מן הרכב שלי (היה רכב אחר לפני שכן עשה הרבה עשן), אבל כנראה יצא ריח מחניק... מה זה אומר??

לגבי CO: הבדיקה הופסקה באמצע, אז יכול להיות שהוא רשם כישלון כדי שיבחנו את הרכב על גאזים, ולא רק על עישון.

כאשר החלפתי את חיישן ה-CO אצל משה זר, הוא הראה לי במכשיר הבדיקה שלו שהמצב לא תקין לפני ההחלפה, ושהוא תקין אחרי ההחלפה.

כמו כן, צריכת הדלק היא (גם היום) בממוצע 10 ק"מ לליטר, שזה אופייני לרכב זה.

לפני החלפת חיישן CO, היתה צריכה מאוד גרועה, 8 ק"מ לליטר.

יכול להיות שיש אובדן שמן לא רק משריפה ופליטה, כיוון שהתחתית של הרכב מרוחה כולה בשמן. במוסך אמרו שזה לא נורא (אבל ליתר ביטחון עשיתי שטיפה לפני הטסט...).

בפועל, בזמן האחרון אני מוסיף ליטר שמן כל 500 ק"מ בערך - שזה מאוד גרוע.

מאור 30, וגם colauti9: אני אהיה מאוד שמח אם מדובר רק בבעייה של גומיות שסתומים.

אני מבין שזה בסביבות 1,500 ש"ח.

אבל שמעתי מכמה בעלי מוסכים שזה לא תמיד פותר את הבעייה, ובמיוחד שבמנוע ישן, ראש משופץ עשוי להעמיס על הבלוק ולגרום לו נזק. זה נכון??

עוד כמה פרטים על ההסטוריה של הרכב:

1 - לצערי הגעתי כ-4 פעמים להתחממות יתר של המנוע. עקב פיצוצי צינור, משאבת מים סתומה, ומאוורר תקול. האם זה עושה נזק לגוף המנוע או רק לראש??

2 לפני כ- 4 שנים נכשלתי על גאזים בטסט, בדיוק "ארב" לי בעל מוסך שכן, צד אותי ואמר לי שהוא יכול לעזור.

אמר שאפשר לעשות איזו שטיפה ב-400 שקל, וזה ימרח את הבוחנים אבל זה לא הכי טוב - ואמר שאפשר לעשות את מה שצריך שזה פתיחת הראש וטיפול בשסתומים.

כמו תמים אמרתי: תעשה מה שצריך, אני רוצה שהרכב יהיה בסדר, והלכתי על הטיפול היקר.

הרכב היה מוכן אחרי חצי יום, מה שהעלה בי חשד שהוא לא עשה שום דבר.

ויותר גרוע: תקופה ארוכה אחרי זה היה ריח מחניק מן הרכב כאשר עמדתי עם מנוע עובד, אפילו לזמן קצר, ואנשים היו יוצאים החוצה וצועקים עלי שאכבה את האוטו...

פורסם

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך-חזור למשה זר הזרקות דלק ופנה לחיים יוד,שיבדוק את עניין זיהום האוויר עם המכשור שברשותו.

יש הרבה מאוד תקלות שגורמות לכישלון בטסט על הנושא שלח זיהום אוויר,אתה יכול לחפש,זה לא חייב להיות מנוע,אם כי האפשרות הזו גם מוזכרת שם.

צריכת השמן,אם אכן מדוייקת (ליטר ל-500 ק"מ יכולה לבשר על נזילה /בעיה בגומיות/בעיה במנוע עצמו).

מתחילים לטפל מהקל אל הכבד.

חזור לעדכן בממצאים ותוצאות הבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה.

הבעייה היא בעיקר "מנוע מעשן". ולפי כל הסימנים, בעיקר העשן הסמיך בבוקר שהלך והתגבר בחודשים האחרונים, אז ברור שצריך קודם כל לטפל בראש. לא?

המשכתי לקרוא בפוסטים קשורים בפורום, והגעתי להבנת הבאות:

- במנוע ישן, טיפול בראש זה סיפור שיודעים איפה הוא מתחיל - אבל אי אפשר לדעת איפה הוא נגמר. אותי הכי מפחיד מסחטה של כסף: להתחיל להשקיע 1,500 ש"ח בגומיות שסתומים - ולגלות שעדיין יש בעיות במנוע, וזה יכול לדרוש רינגים, חריטות, ומי יודע מה.

- ראיתי כמה פוסטים שאמרו שמנוע מייבוא זה דבר אמין, ויכול להאריך את החיים של האוטו ב-4-5 שנים ללא בעיות מנוע (החברות שמתעסקות עם זה אמורות להיות חברות רציניות, ולא נראה לי שזה חאפרים שמוכרים חתול בשק ויפגעו בשם שלהם)

נראה לי אני הולך על האופציה של מנוע מיבוא.

עוד שיקול אחד בעניין: התושבות של המנוע גמורות. אם אני אחליף אותם בתהליך החלפת המנוע, וודאי יהיה חיסכון במרכיב העבודה של החלפת התושבות

פורסם
הי צביקה רציתי לשאול למה זה בלתי אפשרי לשפץ את המנוע?

לא ניתן לבצע חריטה? או להחליף את הצילינדרים? כמובן שהמחיר בהתאם.

מבחינה כלכלית: גם אם יעלה 10 אלף ש"ח שיפוץ, זה יותר בטוח מאשר לרכוש רכב אחר; באותו סכום בלי לדעת באמת מה עבר עליו.

שלום רב יונתן, לא אמרתי לא אפשרי, אמרתי לא כלכלי, שמחיר השיפוץ, יעלה על מחיר מנוע מיבוא, שהוא לרוב מגיע במצב הרבה יותר טוב, ממנוע שחוק מפירוק מקומי, במחיר סביר של 3500 שקל, עם החלפת תושבות מנוע, שקל יותר להחליפם כאשר המנוע הישן מחוץ לרכב, עם נוזלים למינהם, עם תוספת של טיימינג ,ומותחנים ,משאבת מים ותרמוסטט, העלות תסתכם ב4500 ש"ח, ויש רכב לשנים רבות.

בנוסף קרא את השרשור הבא באותו נושא, והתמקד בעיקר בתגובה מספר 4 ובתגובה מספר 7.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=474307&page=2

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הלכתי אתמול למכון הטסטים כדי לעשות הארכה של מועד התיקון.

שאלתי את אחד הבוחנים אם הוא מכיר את נושא מנועי היבוא.

אמר שאני יכול לעשות בשקט.

יום ראשון אני אקח את האוטו להחלפת מנוע.

+ תושבות, באותה הזדמנות

פורסם
הלכתי אתמול למכון הטסטים כדי לעשות הארכה של מועד התיקון.

שאלתי את אחד הבוחנים אם הוא מכיר את נושא מנועי היבוא.

אמר שאני יכול לעשות בשקט.

יום ראשון אני אקח את האוטו להחלפת מנוע.

+ תושבות, באותה הזדמנות

מה הכוונה לעשות בשקט?

החלפת מנוע חייבת להיות חוקית עם מסמכים אחרת אם חס וחלילה הרכב יהיה מעורב בתאונה, יבדקו התאמה לגבי מספר מנוע ולרשיון רכב.

אם לא תהיה התאמה חברת הביטוח תתנער מאחריותה.

פורסם
מה הכוונה לעשות בשקט?

החלפת מנוע חייבת להיות חוקית עם מסמכים אחרת אם חס וחלילה הרכב יהיה מעורב בתאונה, יבדקו התאמה לגבי מספר מנוע ולרשיון רכב.

אם לא תהיה התאמה חברת הביטוח תתנער מאחריותה.

הכוונה בראש שקט שהכול יהיה טוב ובל בעיות בעתיד.

פורסם

וודאי, איזו שאלה.

הוא אמר "בשקט", התכוון מבחינה טכנית.

וגם הוסיף שאני אביא את הניירת והם יעדכנו לי את מספר המנוע בנתוני משרד התחבורה.

נ.ב. מדובר בחברת איתי מוטורס, אם מישהו שמע

• תוכן חדש...