Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חבריי הפורום שלום רב !

אני בבעיה אין לי איך להשיג ריטלין בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד במכללה ואני חייל , אני סובל מבעיות קשב וריכוז וזקוק לריטלין כדי להתרכז . השאלה היא איך אני משיג ומה העלות של זה ? תודה מראש .

פורסם

זה כמו לשאול "איך להשיג אנטיביוטיקה?", התשובה זהה, בבית-מרקחת אחרי מרשם מהרופא.

במקרה של הצבא, אולי תצטרך לעבור אצל הקב"ן קודם.

פורסם
מי קבע שיש לך הפרעות קשב וריכוז ושאתה צריך רטלין?

אבחון קבע שיש לי הפרעות קשב וריכוז אך לא הומלץ על ריטלין או על טיפול כלשהו .

אני בטוח שיהיה לי קשה לשבת בכיתה , דרך קב"ן אני לא מאמין שאפשר לתת ריטלין כי הצבא לא נותן את זה פשוט .

פורסם

תנסה במרפאת היחידה זה מה שאני עשיתי ואין שום בעיה לעשות אבחון חוזר או משהו אבל מה שכן את הריטלין תצתרך לקנות בכספך הפרטי.

אגב אם אתה מחפש את הדרך הקלה והמהירה ביותר חפש אצל נרקומנים מקומיים הם עושים איתו משהע ובקבוקון ממוצע עולה 100 שקל

פורסם
אני בטוח שיהיה לי קשה לשבת בכיתה

אתה המקבילה של פורום שיפורים ומי ששואל על לשפר רכב שהוא עדיין לא קנה. :lol:

קודם תנסה ואז תראה, הרי הסתדרת בתיכון, לא?

תבוא בראש חיובי ולא "אוף, זה קשה לי!".

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אבחון קבע שיש לי הפרעות קשב וריכוז אך לא הומלץ על ריטלין או על טיפול כלשהו .

אני בטוח שיהיה לי קשה לשבת בכיתה , דרך קב"ן אני לא מאמין שאפשר לתת ריטלין כי הצבא לא נותן את זה פשוט .

חלק מאוד גדול (ממש גדול- קרוב ל90% ממה שנאמר לי) מהאנשים שיש להם בעיות קשב וריכוז לא צריכים ריטלין! זה שיש דברים שהם קשים זה נכון אבל אתה אדם בוגר ואתה יכול להסתדר.

אם נקבע שאתה לא צריך אז אתה לא צריך. דרך אגב אם קבעו שאתה לא צריך ובכל זאת תיקח (ואתה לא יודע כמה אתה צריך לקחת) השפעת הרטלין לא תעשה לך כלום במקרה הטוב או תרדים אותך במקרה הפחות טוב.

פורסם
אתה המקבילה של פורום שיפורים ומי ששואל על לשפר רכב שהוא עדיין לא קנה. :lol:

קודם תנסה ואז תראה, הרי הסתדרת בתיכון, לא?

תבוא בראש חיובי ולא "אוף, זה קשה לי!".

בהצלחה.

בדיוק!, גם לי יש ADHD ועם קצת מאמץ הסתדרתי יפה מאוד בלי הכדורים האלה.

בכלל, בשנים האחרונות זה הפך להיות ממש "IN" כל העניין עם הריטלין, ממש מטומטם, נהיה כמו איזה מותג אופנה.

אם צריך אז צריך, אבל איך תדע אם לא תנסה?

ועוד משהו, אגלה לך סוד, הרופאים הם לא אלוהים (למרות שחלקם בהחלט מרגישים כמו), לפעמים הם טועים ולפעמים הם סתם מגזימים, אל תיקח את מה שאומרים לך כתורה מסיני.

פורסם

לפני שמנסים תכשירים רפואיים - כדאי לך אולי לסגל לעצמך צורת למידה.

אני עם כל בעיות הקשב והריכוז שלי (ולא חסר לי), הצלחתי לעבור 2 תארים בלי ריטלין פשוט כי הייתי באה עם מצגות מודפסות לשיעורים שהייתי מכריחה את עצמי לכתוב עליהן - כשתגיע להחלטה שאתה משקיע בלימודים ולא מזלזל בהם יש סיכוי סביר שתוכל לסגל לעצמך צורת למידה שתהיה לך מעניינת ומועילה ללא צורך בתכשירים חיצוניים.

פורסם

הכל תלוי ברמה של ההפרעה.

אני למשל קיבלתי המלצה בגיל 22 לקחת רטלין ולא הסכמתי, שברתי את עצמי כדי להגיע למשהו קטן ואף אחד לא חשב שאני אגיע אפילו לזה.

לפני חצי שנה הלכתי לפגישה אחת, והפרופסור בסוף הפגישה שאל אותי שאלה שגם אני לא ידעתי לענות עליה. "איך הסתדרת כל השנים בלי?". לך תסביר לו שבתקופתי זה לא היה נפוץ וגם הסתכלו עלי מוזר כי לא ידעו ולא רצו לטפל בבעיות שכאלה.

אז ניסיתי פעם אחת קונצ'רטה ומאז רק כשיש צורך אני לוקח. מעבר לרמת הריכוז, זה גם מוריד לי את מפלס העצבים והפטיל שלי ארוך הרבה יותר.

אולי אפשר בלי זה עם מאמץ, אבל אפשר גם ללכת ברגל לעבודה במשך שעה, או לנסוע ברכב 15 דקות. זה שיפור איכות חיים כמו כל דבר אחר והכל תלוי איך משתמשים בזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הכל תלוי ברמה של ההפרעה.

אולי אפשר בלי זה עם מאמץ, אבל אפשר גם ללכת ברגל לעבודה במשך שעה, או לנסוע ברכב 15 דקות. זה שיפור איכות חיים כמו כל דבר אחר והכל תלוי איך משתמשים בזה.

בדיוק נגעת בנקודה , וזה למה אני כן רוצה כי הלימודים במכללה עולים לא מעט וחבל לי להשיג תוצאות נמוכות או להיכשל רק בגלל שאמרתי לעצמי שאני מסוגל ואפשר בלי למרות שאני לא .

פורסם

רוב הסיכויים שההפך הוא הנכון.

אתה אומר לעצמך שאתה לא מסוגל בלי למרות שאתה כן.

סתם נתקעת על הרטלין הזה כתשובה לכל צרותיך בלימודים (שכלל לא התחלת ואין לך מושג מה באמת יהיה).

הבעיה היא שאם תהיי בראש הזה גם אם סתם יהיה לך קצת קשה כמו לכולנו, ישר תרוץ לרטלין.

מעניין איך אנשים הסתדרו עד עכשיו לפני שזה נהיי טרנד.

שלא תבין לא נכון, אם אני לא מתעסק ב2-3 דברים במקביל גם אני לא יכול לשבת (ברגע זה אני בשיעור).

מצאתי שיטות להתגבר על זה.

אגב, כמנהל יש לתכונה הזאת יתרון משמעותי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אבל שוב- נתקעת על הרטלין כשאר יש סיכוי לא רע בכלל שהוא לא יעשה לך כלום. או רק יפריע לך.

כמו שהציעו לך פה תתחיל בלי, יש מלא שיטות להצליח בלי זה (אומנם אין לי בעיות מאוד קשות אבל כן יש ואני כן מצליח להתגבר, פשוט צריך למצוא את השיטה).

• תוכן חדש...