Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

לפי הכל אני יזכיר מה הדרישות והשימושים שלי מהרכב.

1.אמינות-הכי חשוב לי-מכוון שזה רכב לפחות לחמש השנים הבאות שלי כסטודנט.

2. קטן-רק 5 דלתות ומבחינתי כמה שיותר קטן

3.חסכוני בדלק- אומנם אני משער שאני יעשה בסביבות ה 10-8 אלף קילומטר בשנה בלבד. אבל תמיד טוב לחסוך

4.עלות טיפולים סבירה -כי בכל זאת אני מתחיל תקופת לימודים של 5 שנים מעכשיו ואני לא יודע את מצבי הכלכלי עדיין במלואו למשך התקופה.

חשוב לי לבדוק לפני ההיתחייבות הזאת לבדוק שלא פיספסתי שום פינה בנושא

לאחר חפירה עמוקה באינטרנט בלבד הגעתי למסקנה שהרכב הכי מתאים לי מקטגורית המיני והוא הקיה פיקנטו. (המתחרות הקרובות הם הספארק והמיי, א מישהו חושב שהם מוצלחות יותר אשמח לדעה בנושא)

התקציב שלי התחיל בחיפושי הרכב לפני חודשיים בכ16 אלף כדי לחסוך אבל ככול שהזמן עבר ולאחר כמה טלפונים לרכבי יד שנייה הגעתי למסקנה שהתקציב צריך לעלות, העלתי ל32 ואז לבסוף החלטתי שאני מעוניין ברכב לא פחות משנת 2011 .(קשה לי להתפשר)

כלומר התקציב לרכב גדל וכרגע יש כסף זמין כ50 אלף כולל ביטוח ואני לא פוסל אופציה למימון חלקי.

כמו כן כרגע אני עדיין יכול לעבוד בו זמנית בסופי שבוע עם הלימודים ככה שהכנסה חודשית לשנה הקרובה (לא בטוח בהמשך) קיימת.

מחירון

Kia Picnto

קיה פיקנטו     ידנית חדשה   65,600

מחירון לוי יצחק                   מחירון יד 2

ידנית    2013 58,000                   53,600

ידנית    2012 52,000                   45,200

ידנית    2011 47,000                   42,400

*מחיר מחירון מעודכן ל10 לאוקטובר 2013

אשמח לתשובה מדוע ההבדל כל כך ענק בין המחירון הרשמי לשל יד 2 !?!?!

הוצאות ידועות וקבועות על הרכב: שוב, אם פספסתי משהו אשמח לתיקון

.

קניית הרכב- בהתאם להחלטה ,עדיין לא שמעתי הצעות מימון מהיבואנים או חברות הליסינג הפרטי

2.

בדיקת הרכב לפני קנייה – 600 +- (יד שנייה בלבד)

3.

ביטוח לרכב(חובה +צד ג')- 3500+-( בחלוקה של 12 חודשים 300+-)

4.

טסט – 1,200 תלוי ברכב שנקנה מתי יתבצע הטסט , בחדש אין צורך לפי הבנתי לשנה (שמעתי עם על שנתיים אני צודק???)

5.

דלק- 330-450 שקלים בחודש (4000-5500 בשנה) חושב על פי נסועה שנתית של 8-12אלף קילומטר בשנה) עם צריכת דלק של 15 קילומטר לליטר על ידי הפיקנטו

6.

טיפול תקופתי (כל 15K או שנה שלמה )- 600+-

7.

הוצאות בלתי צפויות- אם רכב חדש-סיכוי נמוך

אם רכב משומש הערכה 500 בשנה

סך הכל הוצאות חודשיות :לא כולל מחיר הרכב או המימון וגם ה"הוצאות בלתי צפויות"

רכב חדש-  600-850 (לשנתיים הראשונות-ללא עלויות טסט ובדיקה ראשונית)

רכב משומש- 750-1000    הוצאות שנתיות  10,000-12,000

בנוסף לפי הבנתי לגבי האחריות של קיה היא: (תקנו אותי אם אני טועה בבקשה)

"7 שנות אחריות"-(כמובן לא כולל בלאי טבעי כמו רפידות בלמים,קלאץ׳,שחיקת צמיגים וכו...)

3 שנים אחריות "כולל הכל" לאחר מכן עוד 4 שנים אחריות על מנוע,תיבת הילוכים,ציריות

*אני מזכיר שעדיין לא ההיתי בתצוגה של היבואן או בדקתי תוכניות מימון , אשמח את דעתכם בנושא: יד ראשונה מהיבואן או משומשת?

שאלה נוספת במידה ואני יקנה חדשה-האם שווה להמתין עד תחילת 2014 להזמנת חדש או שלא?

פורסם

ברכב חדש אתה משלם על טסט פשוט לא צריך לנסוע למכון טסטים.

לדעתי אתה יכול לקנות משומשת בת שנתיים ולחסוך לא מאט,הרכב עדיין חדש ולכן הסיכוי לתקלות מאוד נמוך,וגם אם יש עדיין יש אחריות.

כשאתה תירצה למכור,שנת 2014 תשמע יותר טוב מ2013 גם אם ההבדל רק חודש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי ה i10 היא לא לטעמי. במיוחד שבקרוב היא מתחדשת

דרך אגב מישהו יודע האם הפיקנטו מקבלת מתיחת פנים בקרוב.?

ראיתי שיש מבצע על סיאט מיי יכולה להיות אופציה משנית.

פורסם

65k הם הרבה כסף לרכב הזה, במיוחד שהמתחרות נמכרות באלפי שח פחות, אני מאמין שאחת שמורה בת שנתיים היא אופצייה עדיפה.

אם כבר התחלנו עם המתחרות, הייתי שוכח מהספארק ומתמקד בפיאט פנדה (אם מדובר במשומשת) או בסיאט מיי כחדשה.

אופצייה נוספת היא הספלאש הידנית כמשומשת - חסכונית מאוד והרבה יותר חזקה מהמתחרות - אך אני בספק אם יש היצע מספיק.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

תודה על התגובות!

אבדוק רכבים נוספים.

מישהו יכול להסביר לי טיפה על עניין המימון יבואן ? ולמה יש הבדל ענק בין מחירון יד 2 למחירון לוי יצחק?

וכמובן כל השאלות הנוספות מההודעה הראשונה .

תודה

פורסם

יד 2 מבסס את עצמו על המחיר שבו הרכב נמכר בפועל.

המימון הוא בדרך כלל מקדמה ראשונית,ואז תשלום חודשי.

או מקדמה ראשונית תשלום חודשי לתקופה מסוימת ואז תשלום סופי.

למשל חבר שלי קנה פיקנטו הוא נתן הלוואה של כ 15K תשלום חודשי של 1K ל3 שנים ואחרי זה תשלום של 30K בערך.

אני נתתי מקדמה לפנדה יותר נמוכה,ותשלום חודשי ל5 שנים.

הכול איך נוח לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שתי הערות:

1. מימון יכול לבוא ממקורות שונים, דווקא שטת ה"ליסנינג הפרטי\מימוני" לא מתאימה לפות"ש משום שהיא לטווח יחסית קצר ומחייבת תשלום גדול בסיום התקופה. הלואה בנקאית ל-5 שנים תתאים יותר.

2. ביטוח - רכב בשווי כזה מצדיק ביטוח מקיף, ואם אתה רוכש עם מימון הרי הגורם המלווה יחייב אותך במקיף. הוסף לתחשיב עוד כמה אלפי ש"ח לשנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהלן חברים כמה עדכונים:

הראשון לגבי מימון. מימון של 15 אלף בפריסה של 24 חודשים יוצא עם ריבית כוללת של 1100 שקלים על ידי רוב חברות הליסינג

לעומת זאת מימון על ידי הסןכנות יוצא לי ריבית כוללת של 350 שקלים לכל התקופה. נשמע טוב

חזרתי לא מזמן מסיבוב ברוב חברות הליסינג וביררתי לגבי רכבים 0 קילומטר. קיה פיקנטו ידנית -אין באף אחד מהם

לעומת זאת הדבר היחיד שהוצע לי ושמתאים לי היא

ניסן מיקרה 0 קילומטר בעלות של 65 אלף וחצי. על הכביש ידנית כמובן.

ההיתי בסוכנות קיה. והמבצע שיש כרגע הוא כזה

ידנית חדשה בעלות של 62 אלף שקלים כולל אגרת רישוי. חיישני רוורס בהתקנה מקומית. קודנית מקורית. ומרים חלונות.

מה אתם אומרים?

חשוב לזכור שאני מעוניין רק במכוניות 0 קילומטר.

תודה רבה

פורסם

אין שום דבר טוב בנהיגה במיקרה הידנית למעט האבזור הנדיב לרכב. מוט ההילוכים כאילו נלקח מרכב מקרטע משנות השמונים, פשוט מביך. דבר נוסף, מדובר במנוע 3 צילינדרים עם רעש מעצבן במיוחד. לדעתי במחיר הזה, יש מכוניות טובות יותר (אולי תחפש פיאסטה ידנית)

פורסם
בימים אלה יש מבצע של הוט על רכבי קיה.

אני יודע. ישנה הנחה של 3 אלף שקל ותוספות על הפיקנטו הידנית... המחיר שרשמתי היה כלול בהנחה

פורסם

עדכון סופי ואחרון:

אז לבסוף החלטתי שאני יקרה חדשה מהחברה.

בעזרה קלה מההורים.

זמן אספקה משוער 14 ימי עסקים. לקחתי לבנה ידנית עם חבילת ההטבות

מרוצה עד הגג שהרכב יגיע נעדכן.

תודה

• תוכן חדש...