Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום,

הרגע חזרתי ממוסך מורשה והנה התוצאות.

לאחר שהסברתי את מה שקרה לי , הדבר הראשון שאמר החשמלאי במוסך מורשה הוא: "בדרך כלל זה אלטרנטור אבל אולי היה ליכלוך". הוא לא מצא משהו חריג מתחת למכסה מנוע עם כי לא ממש הסתכל לעומק להבנתי. לאחר מכן חיבר מכשיר ישן שמוציא פתקיות כמו בקופה עם סרט ומדד בעזרתו מתח טעינה כאשר האוטו מונע בסרק וללא צרכנים , לאחר שראה 13.9V אמר שהתוצאה תקינה. לשאלה שלי האם לא צריך לבדוק תחת עומס או בסל''ד גבוה יותר , הוא ענה שאין צורך.

לסיכומו של עניין הוא אמר שכרגע אין בעיה אבל הוא משוכנע שאלטרנטור בעיתי ובמוקדם או במאוחר הוא יפסיק לתפקד.

לסיכום הוא הציעה לי להחליף אותו למשופץ בעלות של 900 שקל ועבודה ב-300.

לגבי השאלה שלי האם כדאי להתחבר למחשב רכב ולבדוק תקלות הוא אמר שאין קשר בין מחשב רכב לתקלות של אלטרנטור ברכב שלי.

תודה לכל העוזרים !

חשמלאי חפיפניק או/גם חסר ידע.

המכשיר של VW הרבה יותר חכם ממד המתח שאיתו בדקת את המתחים. המכשיר של הייצרן בודק בנוסף למתח הטעינה גם את מתח האדווה כלומר אם הייתה תקלה בדיודות היישור של האלטרנטור אז המכשיר היה מציג הודעה על כך.

בשלב זה הייתי מציע לך להפסיק לבדוק ולחפש אם קיימת בעיה במערכת החשמל וכמובן אל תחליף את האלטרנטור על סמך המשפט המפגר של החשמלאי.

סע בדרכים טובות ובמידה ומנורת ההתראה תדלוק שוב פעם נחשוב יחד מה לעשות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא משאירים רכב עם סוויטש דולק, במצב הזה מסופק מתח עירור לאלטרנטור , זה לא אמור להימשך "דקות", מקסימום 5 שניות עד שמניעים.

נדפק הווסת או גשר דיודות באלטרנטור. אם אני לא טועה יכל להיות שהם מגיעים כיחידה אחת. - לא הייתי ממהר לחרוץ את דינו של האלטרנטור דרך מסך המחשב במיוחד לאור הבעיתיות של בדיקה כזו לאדם שאינו מיומן.

ומה עלול לקרות עם הסוויטש פתוח לזמן ארוך יותר נניח 10 דקות ?

אנא הסבר ונמק את תשובתך בבקשה.

פורסם

תודה רבה . אני אמשיך לעקוב ואעדכן בהמשך .

לגבי איכות הבדיקה , גם אותי היא הפתיעה לרעה (זאת אחת הסיבות שאני מעדיף לנסוע לרון לתל אביב ולא לטפל במוסכים מורשים בחיפה)

פורסם

בספר הרכב קיימת מדבקה (ראה דוגמא) עם מספרי PR שילוב של אותיות ומספרים. אנא צלם והעתק את המספרים לפורום ואני אומר לך בוודאות של 100 אחוז איזה אלטרנטור מותקן אצלך ברכב.

untitled.JPG

פורסם

אם אתה מתכוון בעתיד להתקין מערכת 'כבדה' שצורכת הרבה זרם תוכל להעריך האם האלטרנטור שברכבך 'יחזיק' את כול העומס.

פורסם

לגבי השאלה שלכם לגבי סוויץ דולק.

בזמן הדלקת הסוויץ האלטרנטור מקבל זרם עירור, זה מה שגורם להפרש פוטנציאלים שמדליק את הנורה של המצבר D+ בלוח שעונים, לאחר ההנעה ומעבר למהירות סיבוב קריטית ה D+ מחליף קוטביות ואז הנורה בלוח שעונים ניכבית.,

ראיתי מניסיון שלי בעבודה ולא מהספרים (כי למה צריך להשאיר סוויץ דולק?) שכאשר השאירו סוויץ דולק האלטרנטור מתחמם (כמובן שבהתחלה היה בטמפרטורת הסביבה) ופשוט החל להתחמם. גם במערכות של 24V כולל אלטרנטורים של בוש, וולאו ודלקו רמי.

לעיתים לאחר ההנעה הנורה לא היתה נכבית ולא היתה טעינה, ואז היה צריך להחליף אלטרנטור.

• תוכן חדש...