Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה תאורטית והיא מופנת עבור אלו שמכירים היטב את הOpti Seal ואת צורת התנהגותו, מעבר לשלושה יישומים אין לי ניסיון עשיר איתו.

החומר מגיע במיכל ריסוס ובזמן שמרססים אותו אל עבר הפד אפשר להניח ש10%-40% מהחומר מתנדף באוויר ובכלל לא מגיע לפד (אל תתייחסו אל האחוזים כעובדה מוחלטת, ייתכן ואני טועה).

שימו לב החל( מ0:12 שניות), ישנם 3 לחיצות על התרסיס, בלחיצה השנייה והשלישית קל לראות את כמות החומר שמתפזר באוויר, בזבוז כבר אמרתי :roll:. מה גם שממש לא בא לי להכניס את אותם חלקיקים למערכת הנשימה שלי.

http://www.youtube.com/watch?v=bsDNsjhLZEE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

קל לראות שהרבה חומר מתפזר באוויר.

נניח שנחליף למיכל את הראש לראש שמוציא טיפות קטנות כפי שנהוג בהרבה ממוצרי ה Coating.

הסרטון הבא ממחיש את כוונתי

http://www.youtube.com/watch?v=ebIfOc3dnLE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אני רק יכול להניח שראש כזה על המיכל של ה-Opti Seal יאפשר לנצל בצורה אפקטיבית את החומר.

אני לא מדבר על זה מטעמי קמצנות גרידה (גם, אבל לא רק), אני מנסה להבין מה גורם ליצרן לייצר סילנט נוזלי בתצורת תרסיס ולא בתצורת טפטפת.

בכל מקרה כבר הכנתי לי מיכל ריק של Opti Seal עם הראש החדש בתצורת הטפטפת, עכשיו נותר לי להמתין עד שאקבל את הOS החדש שהזמנתי מ I4D ואז אכניס חצי מהכמות למיכל המיוחד שאלתרתי ואבדוק. על הדרך הכנתי 3 בקבוקונים קטנים של 15ml (מצורפת תמונה) שגם בהם אני הולך לשים OS ולתת אותם לכמה חברים חובבי דיטיילינג. יש לי התחושה שה-15ml בתצורת טיפות יספיקו עבור הרבה מאוד שימושים.

על הדרך שלחתי הודעה לנציגי אופטימום (כריס) ושאלתי אותו לגבי הסוגיה הזו, ממתין לתשובה.

שימו לב שכל החברות שמייצרות coating עובדות בתצורה של הטיפות שכן המוצרים שלהם מאוד יקרים ואף אחד לא רוצה לבזבז חומר יקר.

תובנות? חושבים על סיבה שזה לא יצליח? מסכימים? חושבים שאני מפגר וקמצן? :lol:

2013-10-01 18.01.41 (Custom).jpg

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

בידיוק עכשיו סיימתי לשטוף את הרכב וליישם שכבה שניה של אופטי סיל, אחרי הפרוייקט של שבוע שעבר רציתי לוודא שלא השארתי שום מ"מ ללא הגנה.

למה היצרן משווק את המוצר בבקבוק ספרי? לפי דעתי לצרכנים, סילנט בתצורת ספרי יוצרת רושם של קלילות רבה בתהליך היישום.

"קח את הבקבוק, שפריץ קטן פה, שפריץ קטן שם, עיסוי קטן עם הפד, ולך".

אם היו משווקים את החומר בבקבוק טפטפת, אני חושב שהוא היה מאבד מהאפקט של קלות היישום שבו, שזה אחת הסיבות העיקריות לקנות את המוצר.

שוב פעם, זו רק דעתי.

בכל אופן, מה שאני עושה, פשוט מרסס ישירות לתוך הפד, מקרוב.

חצי ריסוס מלמעלה וחצי ריסוס מלמטה.

מועך את הפד בצורת "פרפר", כך שהחומר נספג גם בחלקים שאותם לא ריססתי, וככה עובד על הרכב.

כל הספגה כזאת של הפד מספיקה לי לדלת שלמה, או חצי מכסה מנוע/גג.

נסה בהזדמנות.

"יאללה בירי".

פורסם

sciPoPo תודה על ההתייחסות,

לגבי קלילות זה לא מדויק לדעתי, יישום coating פשוט יותר מכל ווקס או סילנט שתבחר, בהרבה. הדגש הוא ההכנה שקודמת ליישום.

ככה שאת עניין הקלילות אני לא מקבל אבל אני מבין אותך, זה באמת קטע שיווקי ובאמת אנשים מתייחסים אל המוצר כקליל ורענן.

היות ואני לא עובד במחלקת השיווק שלהם אז כל העסק לא מעניין אותי, אני רוצה חסכון בחומר, לא קלילות אלא חסכון.

אני רוצה שהחומר שלי (בטיפות) יספיק עבור 2 משתמשים כאשר אצלך הוא יספיק רק לאחד 8)

לא היית מעדיף שהמוצר שלך יספיק ליותר שימושים?

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

אתה יכול להתחיל לקרוא לי גיל, גם ככה הכרטיס אשראי שלי שייך לך איכשהו.

שמע, כיסיתי לא מעט רכבים עם החומר הזה.

את הרכב שלי משהו כמו 5-6 פעמים.

את הג'יפ של אבי פעמיים, ועוד פעם אחת למכסה מנוע ולגג.

s5 של מכר.

i10 של מכר אחר.

צ'ירוקי של מכרה.

כל רכב עבר ציפוי מלא, כולל פלסטיקה חיצונית חלונות ושמשות.

(אני ממש לא מתפרנס מזה או משהו למי שזה עלה בדעתו, לא קרוב לזה, סתם שיעמם והרכבים היו נקיים).

למה אני אומר את זה? כי החומר הזה פשוט לא נגמר.

אני מעריך שמפלס החומר ירד בפחות מסנטימטר אחד.

בגדול לגבי חיסכון בחומרים אני איתך, אין טעם לבזבז כשיש אופציה שלא, אבל לגבי המוצר הזה פשוט מיותר לחשב כמויות, הוא ישאר עוד אחרינו.

בהנחה שאתה מיישם את החומר בצורה נכונה, לאחר שהרכב נקי לחלוטין וחלק כמו תחת של תינוק, כל שלושה חודשים, גם אם ממש תתאמץ הכמות לא תרד בשנה הראשונה.

"יאללה בירי".

פורסם

למרות שאין לי ניסיון עם החומר אני חושב שזה לא יעבוד.

בעיקר בגלל הפיזור של החומר, כאשר אתה מרסס את החומר יש פיזור אחיד על כל הפד (וגם בזבוז) ואז נוצרת בעצם שכבה דקה וקלילה של חומר על גבי כל הפד ובגלל הקלילות היא כאילו מרחפת על הפד וולא נספגת.

אם תשים טיפה אחת היא תהיה רק במרכז טיפה אחת במרכז (וכדי למרוח אותו על כל הרכב תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה) ובגלל שהיא יותר כבדה היא תיספג בפד ותספיק לפחות שטח, בשביל דלת תצטרך להשתמש ב2-3 טיפות במקום שלוש לחיצות בודדות (כמה זה טיפה בכלל יש לך איך למדוד ?).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אתה יכול להתחיל לקרוא לי גיל, גם ככה הכרטיס אשראי שלי שייך לך איכשהו.

:roflmao: :roflmao:

שכנעת אותי שהמוצר חסכוני, שמעתי את זה מהרבה אנשים למען האמת.

אבל לא שכנעת אותי לרדת מהעניין.:-)

rupni

את כל הדברים שאתה אומר אני יודע ואני מהרהר לגביהם. אתה צודק במה שאתה אומר.

אין לי מושג כמה מכילה טיפה בהשוואה לריסוס בודד ולצערי אין לי את האמצעים למדוד את זה.

פורסם

אני בדיעה של גיל,יש לי אופטי סיל שאני מתעקש לסיים והוא פשוט לא נגמר והמפלס בקושי יורד.

לדעתי גם אם תערוך ניסוי אתה תמצא שריסוס גם אם הוא נראה לא חסכוני,יהיה בסופו של דבר יעיל יותר.

שפריץ אחד מכסה לך בשכב אחידה את כל הפד,וטיפות כמו שאורי אמר הן מרוכזות ובעצם מבזבזות חומר (רוב הטיפה יורד מתחת לפני השטח של הפד)

המלצה שלי, אם אתה מודאג לגבי פיזור של חומר, פשוט תניח את גב היד על המשטח (נניח מכסה מנוע) ורסס את הפד. ככה גם חומר ש"מתבזבז" יגיע למשטח הרכב ותשתמש בפחות חומר.

לגבי ציפויים:רובם מגיעים בתצורת טפטפת כי כשהחומר נמצא במגע עם אוויר הוא מתקשה (כמו קריסטלים זעירים)

מה שייקרה אם זה יהיה בשפריצר זה פשוט שפריצר סתום לאחר שימוש אחד.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון.

פורסם

אין לי נסיון עשיר עם אופטי סיל.

כמו שרובכם ראיתם, פרסמתי שרשור לאחרונה ובו יישמתי פעם ראשונה את החומר על רכבי.

אחרי היישום, לא הצלחתי להבחין בירידה במפלס החומר וזה נתן לי הרגשה שהחומר הזה יספיק לי להמון זמן.

לדעתי לטפטף על פד רק יקשה את היישום באמצעותו וזה יהיה לא אופטימלי, מה שכן, אולי שווה לטפטף על מכסה המנוע ולעבור עם הפד ולפזר את הטיפות.

הניסוי כניסוי הוא מעניין אבל הוא מצריך להביט בריכוז רב על הרכב ושחס וחלילה לא תצא טיפה מיותרת, אחרת אנחנו ״מבזבזים״ חומר.

״רסס ונגב״ היא פעולה הרבה יותר מהירה ואינטואיטיבית וזה מהווה חלק מהיתרונות הידועים של האופטי סיל.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אתם מקצוענים בהורדת החשק! אבל טוב שיש אתכם, ככה אני מתאפס בהדרגה.

כולכם מעלים נקודות נכונות, אולי צריך לקבל את התרסיס כמו שהוא ולהפסיק להשתגע.

תודה על התובנות חברים.

פורסם

דימה חשבתי על רעיון אחר שגם תקבל טיפות וגם את אותה כמות חומר (הדבר היחיד הוא שאני לא בטוח אם זה יעבוד ומישהו יצטרך לבדוק עם הראש ריסוס הספציפי).

שלוחצים לאט על המרסס הנוזל יוצא יותר לאט ולא מתפזר, פשוט תעשה את זה לאט ויוצא לך כמו טיפה (זה לא בדיוק טיפה אבל זה לא מתפזר כמו ממטרה).

אם לא הבנת תגיד ואני אנסה להסביר את שוב.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

הבנתי,

כאשר אקבל את המוצר אשחק איתו קצת ואנסה.

פורסם

על מה כל המהומה?! בכל מקרה באתי לתת קצת בוסט של איזון :-P

כשגיליתי את האופטי סיל מאוד אהבתי אותו, היישום שלו כל כך פשוט ונוח! אומנם דיטיילר אבל לא צריך ללכת עם הראש בקיר, ולא כל מה שהולך קשה להבין שהוא חומר טוב עם עמידות טובה.

לפי דעתי אין דבר רע בכך שהחומר הוא מאוד חסכוני ולא צריך הרבה שפריצים כדי לכסות משטח. יש לו יכולת כיסוי מעולה, עמודות מצויינת ושיטינג לא רע בכלל. החומר הנ"ל נמצע על הרכב שלי כבר כמעט חצי שנה ומראה עמידות טובה,אומנם בקרוב איישם אותו שוב. מתברר שאני די גרופי של אופטימום( מודה בזה) ניסיתי את כל החומרים שלהם (חוץ מ הGPS והONR הירוק) והייתי מרוצה. מחירים הגיוניים,חומרים שמחזיקים הרבה זמן מעמד,ודרך יישום קלה.

החוכמה היא לא תמיד לשלם הרבה כסף על מוצר שיעשה את העבודה,החוכמה היא למצוא מוצר כזה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

יישמתי את הספריי ווקס לאורך תקופה ארוכה ועדיין מיישם מפעם לפעם.

הברק שהוא נותן הוא עדין אבל עדיין כזה ששמים לב אליו.

העמידות שלו היא לסביבות ה-3 שבועות עד חודש במקרה הטוב שזה בערך הזמן שבו אני שוטף את הרכב ומיישם אותו בשנית.

מיותר לציין שקלות היישום היא פשוטה להפליא....אבל...הוא ממש לא חסכוני כמו האופטי סיל.

נורא קל לרסס ולפני שאתה שם לב אתה נשאר עם חצי בקבוק, אם אתה לא מתקמצן כראוי.

חומר מושלם ל"פיניש" של כל שטיפה טובה, אני לא מוותר עליו.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
darkman האם ניסית את Optimum Spray Wax ? אני שוקל לרכוש אחד וליישם מעל הOpti Coat שלי למטרת ברק, מה אתה אומר עליו?

בין הראשונים היה הספריי ווקס. נוח מאוד לשימוש וגם מאוד חסכוני. גם העמידות שלו טובה מאוד, אפילו זהה לווקס רגיל (בין חודש לחודשיים וחצי שלושה) חשבתי לרכוש אותו כי אם אני רוצה להבריק את הרכב בצ'יק צק,או לתת בוסט אחרי שטיפה,אבל אז מצאתי את ה time to dry של דודו ג'וס. זה כמו V7 כלומר קוויק דיטיילר סילנט, ואחרי הרבה נבירות ברשת,הוא יותר טוב מהV7 ויותר זול. השמועות גם אומרות שהוא יותר חסכוני,ולא צריך לרסס יותר מידי כדי לקבל את האפקט.

עריכה לשארקי: עכשיו ראיתי מה ששלחת,ושוב מקדימים אותי. לנושא: אני לא יודע איזה רושם הוא עשה עליך,אותי הוא הפתיע. יישמנו אותו על רכב במשך כשנה וחצי (הלך בקבוק או שתיים) ומאוד התרשמתי ממנו. גם לא פעם יישמתי אותו על האלנטרה שלי אחרי יישום לפסטלינה ייסודית ותרסיס ווקס ולפי הברק,חלקות,שיטינג והבידינג נראה כי הווקס החזיק על הרכב הרבה יותר זמן ממה שאתה ציינת.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...