Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, חג שמח.

אני צריך לעשות טיפול ליאריס 2003 1.3 ידנית.

הטיפול הינו טיפול 150 אלף (בפועל הרכב עומד על 108300, הבעלים הקודם לא נסע הרבה.. כך שיש צורך בטיפול לפי זמן, לא קילומטרז')

אין בידי את ספר המכונאי, כך שאינני יכול לדעת מה יש לעשות.

אשמח לקבלו, כמו כן אשמח להסבר מה יש לבצע בטיפול זה + איזה שמן מומלץ ע"י היצרן (למרות שאני מניח שארכוש את השמן של טויוטה, המקורי ליאריס המדוברת..)

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

השמן המומלץ הוא 5W30 ורצוי סינטטי מלא. אין שום סיבה שתרכוש שמן מקורי של טויוטה כי יש חברות אחרות.

אם הכיס שלך מספיק עמוק, שמן של royal purple וגם valvoline נחשבים ךטובים מאוד.

לגבי הדברים הדרושים לטיפול:

החלפת פילטר שמן (מומלץ מקורי), פילטר מזגן (במידה ולא הוחלף) ופילטר אוויר (שוב, במידה ולא הוחלף).

לגבי פלאגים-אוכל לבדוק מאוחר יותר.

פורסם

כדאי שהשמן המומלץ יהיה בדרגת איכות API SL. אין פירוט לגבי הרכב השמן (מינרלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא) למיטב ידיעתי.

פורסם

תודה על התשובות.

מתן,

ידועים לך ההבדלים במחירים בין שמן מקורי לשמן חליפי?

פורסם

אין שום סיבה לרכוש שמן מקורי, יש שמנים טובים ממנו + הוא יקר מאוד.

יש לך היסטוריית טיפולים של הרכב? האם ידוע לך מתי הוחלף נוזל בלמים או נוזל קירור? לדעתי גם החלפת שמן גיר עושה רק טוב, אני ממליץ על ה 75W של טויוטה (ולא ה 75W90).

למעט פלאגים, בדיקת בלמים ושאר הפילטרים (אוויר, מזגן, שמן) אין יותר דברים הדורשים התייחסות בטיפולים השוטפים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר.

יש היסטוריית טיפולים מלאה. בטיפול האחרון הוחלף מסנן שמן, שמן ומסנן אוויר.

לא ראיתי תיעוד להחלפת פלאגים, כך שאעשה זאת. האם כדאי מקוריים או להשתמש בחליפיים?

גם אני בעד החלפת שמן גיר, רק שאני לא רוצה להיכנס להוצאה גבוהה מידיי, אך לא נראה לי שהוחלף בתקופה האחרונה (שלוש ארבע שנים אחרונות).

שמן טוב ממנו?

אשמח אם תמליץ לי על שמן טוב וזול ממנו.

אציין בנימה זו,

שאני מגיע מתחום הדו"ג, שם ביצעתי את כל הטיפולים האפשריים לבדי (החל מהחלפות שמן, מחז"ש, גלגש"ים, טיפולי מנוע, קלאצ', גיר וחשמל.. למעשה, כל האופנוע טופל על ידי בלבד.. באותה נשימה אציין שגם בניתי אופנוע שלם, אחד ויחיד בארץ, בעזרת חלפים מחו"ל - מזלג, כידון, מושב, זרוע, מיכל, מושב, חשמל ועד ועד ועוד..) הסיבה שאני מציין זאת, היא מכיוון שמאז ומתמיד נצמדתי ליצרן השמן שהיצרן משתמש בו (למשל, בהונדה, ממליצים על AGIP. כך עשיתי.)

שוב תודה.

פורסם

ההבדלים הוא בעומק הכיס והרווח שמתגלגל ליצרן.

אין שום סיבה להשתמש בשמן מקורי אם יש שמנים מחברות אחרות שעומדים בתקנים (וסינטטיים מלאים).

פורסם
תודה איתמר.

לא ראיתי תיעוד להחלפת פלאגים, כך שאעשה זאת. האם כדאי מקוריים או להשתמש בחליפיים?

גם אני בעד החלפת שמן גיר, רק שאני לא רוצה להיכנס להוצאה גבוהה מידיי, אך לא נראה לי שהוחלף בתקופה האחרונה (שלוש ארבע שנים אחרונות).

שמן טוב ממנו?

אציין בנימה זו,

שאני מגיע מתחום הדו"ג, שם ביצעתי את כל הטיפולים האפשריים לבדי (החל מהחלפות שמן, מחז"ש, גלגש"ים, טיפולי מנוע, קלאצ', גיר וחשמל.. למעשה, כל האופנוע טופל על ידי בלבד.. באותה נשימה אציין שגם בניתי אופנוע שלם, אחד ויחיד בארץ, בעזרת חלפים מחו"ל - מזלג, כידון, מושב, זרוע, מיכל, מושב, חשמל ועד ועד ועוד..) הסיבה שאני מציין זאת, היא מכיוון שמאז ומתמיד נצמדתי ליצרן השמן שהיצרן משתמש בו (למשל, בהונדה, ממליצים על AGIP. כך עשיתי.)

שוב תודה.

הגישה שלך היא לדעתי הנכונה והמלצתי לך להמשיך לפעול כך

היצרן יודע יותר טוב מאיתנו מה מתאים למנועים שהוא מתכנן וגם אם יש שמנים שהם לכאורה טובים יותר מבחינת מפרט הטכני שלהם על הנייר זה לא אומר שהם טובים יותר הנדסית למנוע מאשר השמן בו משתמש היצרן

פורסם
תודה איתמר.

לא ראיתי תיעוד להחלפת פלאגים, כך שאעשה זאת. האם כדאי מקוריים או להשתמש בחליפיים? יש להחליף פלאגים כל 45,000 ק"מ. אפשר להקדים ל 30,000, לא רואה טעם להחליף בתדירות נמוכה מכך. אני ממליץ על מקוריים בלבד, הם לא יקרים.

גם אני בעד החלפת שמן גיר, רק שאני לא רוצה להיכנס להוצאה גבוהה מידיי, אך לא נראה לי שהוחלף בתקופה האחרונה (שלוש ארבע שנים אחרונות) אני לא זוכר הנחייה מפורשת להחליף שמן גיר. בכל מקרה מדובר בהליך פשוט מאוד ואם אתה חובב DIY הוא בהחלט ניתן לביצוע בצורה עצמאית וללא כל צורך בליפט או כלים מיוחדים. אתה יכול לעשות חיפוש בפורום, העלתי פרוייקט מצולם שכלל גם החלפת שמן גיר ביאריס שלי.

שמן טוב ממנו?

שמן סינטטי מחברה גדולה ומוכרת שעומד בתקן ה API המינימלי שנדרש על ידי טויוטה, במקרה שלך מדובר ב SL (או אפילו SJ ) ואין היום בשוק שמן שלא עומד בו, בטח כאשר מדובר בסינטטי מלא. אחד השמנים היותר טובים לדעתי שנמכר בארץ הוא ה Royal Purple.

אציין בנימה זו,

שוב תודה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שוב תודה.

מלבד royal purple, אילו עוד שמנים מומלצים?

איזו צמיגות?

אשמח לכל פרט רלוונטי.

• תוכן חדש...